kisah rumit pasangan suami dan isteri (LUCU)
Home » » kisah rumit pasangan suami dan isteri (LUCU)

kisah rumit pasangan suami dan isteri (LUCU)

10 Aug 2011 122 Comments
Laki telefon,
Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?
Bini jawab,
Tak mau bang, bini awak diet...
Laki pun balik rumah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai rumah, tengok bini tarik muka moncong macam cencorot
Siap majuk-majuk... Lari tidur bilik sebelah....
Bila laki tanya balik,
Kan tadi awak yang tak mau pesan apa-apa yang oiii....
Bini jawab,
memangla orang kata tak mau apa-apa...
Tapi belikan jer la apa-apa....
Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....
Eh, bini aku ni... Yang mana satu ni?

-----------------------------------------------------------------

Laki telefon bini,
Petang ni awak nak masak apa Yang?
Bini jawab,
Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang!
Balik kerja ni Abang makan siap-siaplah
Laki pon, balik kerja.. Singgah kedai mamak
Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.
Sampai umah, sendawa bau kamben...
Tiba-tiba... Bini jerit panggil suh makan!
Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,
Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!
Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,
Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!
Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!
Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?

----------------------------------------------------------------

Abangni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!
Bini abang penat tau nak kemas umah semedang
Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke...
Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih
Si laki punyala seronok weeiii....
Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta...
Bila dah siap, kuar bilik...
Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa...
Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?

----------------------------------------------------------------

Bang, ujung mingguni balik kampung nak?
Abang keja lah yang....
Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,
Pastu abang balik la KL balik
Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,
Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL.
Baru sampai Taiping, talipon berbunyi... Bini dia talipon.
Abang bila nak balik ambik kitorang bang?

----------------------------------------------------------------

Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau
Abang tak kesian bini abang ker...
Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer
Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...
Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain
Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir
plak..
Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
kenapa spender ni awak lipat tiga?
kenapa? kenapa? kenapa?

---------------------------------------------------------------

Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...
bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....
Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu... pakaikan jerlah baju mana-mana pon... bukan ada org nk tengok ponnn... Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju.... Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg! Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah? kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha... Kesian lelaki... alahaii.... p/s: hanya untuk hiburan semata-mata :) jgn pulak ade yg terase yee (admin ZonLawak)


122 comments:

  1. pempuan mmg slalu cmne.. ckp bodoh.. terus terang je la.. pstu mule la slh kn kite

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm over sgtlahh!!

      Delete
    2. perempuan mmg Allah S.W.T ciptakan suka cakap berlapik tak direct,semua perempuan macam tu dan jangan cakap perempuan cakap bodoh tak terus terang kalau anda cakap perempuan cakap macam bodoh agak2 mak anda?adik perempuan?akak?gf?isteri?mereka semua cakap bodoh lah ye?

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. xda la salahkan?????

    ReplyDelete
  3. Laki kene fikir sendirila...jgn nak fikir diri sendiri je...pompuan pun ada hatu & perasaan...kalo wat keje tu bior le sempurna...xla wat ala kadar je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bab makanan tapau tu la. nak makan terus terang la. ni ckp diet. tak di belikan trus merajuk mcm taik. hakk phuiii... ingat ponpuan saja ada perasaan, lelaki tak da. lelaki ni batu ka

      Delete
    2. owh, ngat pompuan dok uma rlex goyang kaki jew kew? bsuh bju, msk, jg ank, kms uma.. klu kna bni yg kja gak blik uma bru buat smua tu... jgn ngat pompuan rlex jew, kkdg2 laki blik uma nk kna lyn lg... klu xnk blikn, stkt suapkn mknan mrajuk xlh pnjang.. klu tgh knyang, ckuplh stkt tmankn bni mkn.. tu pown xleh pkir.. brumatangga nk, tp xreti nk jg aty... sbb tu zmn skrg pnceraian mkin btmbh, sbbnya.... Xreti nk jg aty msing2.

      Delete
    3. grab popcorn!!

      Delete
  4. haih, perempuan...awl2 dlu bengkek gak perangai camni..tp dah lame2, paham dah..conclusion, sumenye songsang dari ape yg diorang ckp..seb bek sayang..haha

    ReplyDelete
  5. alamakk.. tapi betul juga..haha

    ReplyDelete
  6. Kdg2 luaran kita je membebel....
    Tp, kite rindu nk ckp ngan awak(laki)..tu je..
    Kite malu la nk ckp terang2 ngan awak..
    Kdg2 kite happy tgk awak cube tuk realisasi kan kemahuan kite y mengarut..
    Kdg2, kite seronok, awak lyn ckp kite wlpon semuanya mengarot n rubish..
    That y kite syg awak cgt2...

    ReplyDelete
  7. hahahaha suke laaaa...semuanya mmg LOGIK!!!!...women...very2 complicated creature!!!!

    ReplyDelete
  8. habis xkn korang nk kahwin dgn lelaki plak??(lelaki sahaja)hahahaha

    ReplyDelete
  9. hai la permpuan,,,kesongehan anda sngt tinggi..haha

    ReplyDelete
  10. huhuhu...give and take~

    ReplyDelete
  11. wanita itu lah penyeri rumah, cuba bayangkan tak der orang membebel kat rumah, bosan tau .. ahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk dh kawen ke?heee

      Delete
    2. Oiiii org atas... agak2 la.... bini orang tu....

      Delete
    3. agak la nk ngorat pon.. tu bini aku woii.. yang2 dah meh sini masuk bilik...hehehe..

      Delete
  12. sukelah... kadang2 ada benarnya... tapi moral of the storry lelaki memang susah nak faham perempuan... cakap lain, dalam hati lain pulak... hihihi!

    ReplyDelete
  13. aduh...ssahla cmne..dpt laki pnyabar..alhamdulillah....dpt llki high blood pressure ha....hbisla perang..

    ReplyDelete
  14. hahahhaa..pecah perut baca..apa yg tersenarai atas tu mmg slalu tjadi..yea ler laki suma smbil lewa jrw wat kje...xsensitip lngsung... ble bce rsa sian lak kt laki aku..hu3

    ReplyDelete
  15. hahahhaha sabor je la gn wife die ny....
    nasib hsbnd die pnyabar

    ReplyDelete
  16. (^_^)...mmg ad benarny...tp tanpe perempuan mesti bosan au...huhuhu

    ReplyDelete
  17. tapi knapa kg dia parit buntaq...!!!~

    ReplyDelete
  18. haha...parit buntaq satu hal...tu haa..taiping..tak ke dekat je ngan parit buntaq...KL nun jauh lagi tuh...dah nak balik

    ReplyDelete
  19. Bile si laki buat keje dye bnyak plak komen..knape? knape? Knape? Knape?...Jd agak2 knape ye..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la..mcm tu..dy baik gak tlg wat..tp asben sy ..ckp seksiap...benda lain boleh tolng...tp lipat kain x der seni...saya sayang asben sy...heheheh.. (x pnh la plak jd mcm situasi kt atas) ...kalau bebel memjng...keje x siap...penat bdn jek,..

      Delete
  20. untunglahh dapat isteri mcm ni:)

    ReplyDelete
  21. org melayu la katenye~hahaha

    ReplyDelete
  22. hahaha... lawak himayala btul..... kenape.. kenape.. x1000

    ReplyDelete
  23. Mmg ssh nk handle wife yg mcm ni tp dlm masa yg sama,kta nmpk ada ksh syg seorg isteri tersirat di sebalik skp yg merimaskn suami tu.isteri mcm ni sebnrnya suka mnduga suami.mksdnya,suami yg kna knl apa kehendak isteri sebnrnya.tp btl,rimas jgk dpt isteri cmni..klu sya,sya xnk jd wife yg mcm ni..hehe

    ReplyDelete
  24. hai...nseb la dpt istri mcm ni,smpai mti pn xkn ade yg btul ape yg lki bt...ckp berbelit2,mcm ular kne sawan tikus...huhuhuhu.....

    ReplyDelete
  25. mostly yang komen negatif ternyata belum berkahwin..nnt dah kawin..baru hang tau..nak salahkan bini pon xleh..sbb ssh sng hang dia byk bantu..hahahahah

    ReplyDelete
  26. si suami tu lurus bendul tu wtpe...x kan la pkaikan anak baju kaler lain2. sndiri punya baju pndai nak match. ni nk hrp isteri siapkan segala2nya..susah lah gitu

    ReplyDelete
  27. parit buntaq.. area aku tu

    ReplyDelete
  28. even it's look cmplicated, but we need wife 2 handle our life.......

    ReplyDelete
  29. Women..The MOST complicated creature God ever created.. :-)

    ReplyDelete
  30. seluar kuning baju merah...hmmm Shin Chan? 0.o

    ReplyDelete
  31. Org xkan faham naluri ibu,isteri n bekerjaya,semua dia nk kna buat.tu sebb ayt dia ngn hati xsekata.serabut..tapi dia curahkan bakti.xsama mcm org lelaki.cer pk,bleh tk org pmpuan g kdai mamak sesorg dok tibai nasi beriani ke apa.xkan.

    ReplyDelete
  32. Org xkan faham naluri ibu,isteri n bekerjaya,semua dia nk kna buat.tu sebb ayt dia ngn hati xsekata.serabut..tapi dia curahkan bakti.xsama mcm org lelaki.cer pk,bleh tk org pmpuan g kdai mamak sesorg dok tibai nasi beriani ke apa.xkan.

    ReplyDelete
  33. Org xkan faham naluri ibu,isteri n bekerjaya,semua dia nk kna buat.tu sebb ayt dia ngn hati xsekata.serabut..tapi dia curahkan bakti.xsama mcm org lelaki.cer pk,bleh tk org pmpuan g kdai mamak sesorg dok tibai nasi beriani ke apa.xkan.

    ReplyDelete
  34. baru satu bini tue...

    ReplyDelete
  35. Kalau kawen 4.semua bini mcm ni.padan muka.hahaha.xcukup kaki tangan nk layan.

    ReplyDelete
  36. dah memang lumrah org pompuan. mulut dgn tangan gerak sekali.. nak buat camne.

    ReplyDelete
  37. naseb baik aku belom kawin ! -.-'

    ReplyDelete
  38. aku luku jgak pompuan ni

    ReplyDelete
  39. orang xkan faham la... ape la... kalau byk komplen, xyah kawen... kalau dah ada lelaki/isteri yg "perfect" silakan kawen... byk bunyi pulak... bila dah kawen kita sepatutnya terima dia seadanya, bukan baru nak menilai suami/isteri... berkongsi tanggungjawab dan berterus teranglah sesama suami isteri...
    ps: sebelum kawen sila interview dan pasang sepai utk bakal suami/isteri. kelak jgn menyesal di kemudian hari.

    ReplyDelete
  40. heee...pmpuan besanya wat keja ngan perfect dan tak nak wat keja dua kli..tu la lumrah pmpuan tetapi lelaki besanya suka wat keja cincai jer..y penting beres..kdg2x nak keja cepat siap jdi wat amacam pun lantak ler..so llki y dah jdi suami 2...bljar la setiap perbuatan c isteri 2..spya c isteri puas ngan keja c suami..kan..kan..(TETAPI C ISTERI PUN KENA LA FHAM C SUAMI TU..BILA SILAP..AJAR LER..JGAN MELENTING TERUS..CIAN C SUAMI TERASA DIRINYA TAK DAPAT MEMBANTU..)

    ReplyDelete
  41. aku sebagai perempuan pun rase nak tibai bini2 yg mcmni.. -_- stop making ur husband like that la..its annoying...

    ReplyDelete
  42. ehehhehe..hanya yg merasai aje yg tahu kebenaran citer2 nie....huhuhuhu...

    ReplyDelete
  43. sbb tu la Allah ciptakan lelaki n perempuan dengan sifat yg berbeza..baru la life jd colourful...tp yg paling nyata..perkahwinan itu sgt indah...

    ReplyDelete
  44. llki mmg bbeza dr pmpn..=_=

    ReplyDelete
  45. Bukan semua isteri mcm tu..

    ReplyDelete
  46. besenye pompuan lain di mulut ,lain di hati..so klu ape yg dia ckp tu maksudnye sebaliknye la kot.. cer mintak nk kawen len..mesti dia jwb,"pegi la...pegi kawen lg..nk sy pinangkan??"..hahaha

    ReplyDelete
  47. kesian suami dy..hehe..

    ReplyDelete
  48. biasalah asam garam umah tangga..

    ReplyDelete
  49. Biasalah perempuan,kne pham,kalo tak suka jngan kahwin

    ReplyDelete
  50. Rasanya suami tu masih tak kenal isterinya..dah ramai anak2 pun masih tak dpt tangkap apa kemahuan isteri sendiri...si isteri plak jgn lah memerangkap suami keterlaluan...but itu lumrah prkahwinan..warna warni brkeluarga...skali skala best gak kan...hihihik

    ReplyDelete
  51. Biasalah isteri kelam kabut..banyak menda nak disetelkan...walaupun bekrjaya atau tak...kerja suri rumah tangga to tetap 24jam sehari tanggungjawabnya..suami knelah faham...penat woo..ble penat cko memang xpki akal dah.pki ikut dan je..hehe..

    ReplyDelete
  52. Ada kbaikan sbnrnya klu isteri2 ni membebel.. Lelaki ni kdg2 ptut d tgur,klu xtgur,smua xjln.. Ap lg bab2 urus rumh n ank2.. Prlu ad give n take klu nk bahagia.. Trutma skli klu 2x krja,lg la kna bkrjsama,brulah rumah tangga aman bahagia.. Hehe...

    ReplyDelete
  53. mcm aku jew..sbar jela wahai suamiku...hahahah

    ReplyDelete
  54. bkn x paham pe yg perempuan ckp,cme lelaki die kne bgtau dgn detail,bkn general je..so kalau nk suruh lelaki nie wat keje bgtau btol2,klau x xjd ape :)

    ReplyDelete
  55. laki ni hdupnye simple jew,asl ad je jln..tpi prmpuan ni mmg xkn puas ble mata mmandang..dh mmg trnyata pun,trime je la hakikat whai prempuan oi...

    ReplyDelete
  56. masa bercinta prempuan takkan mengarut byk... direct jer... kita pun buat direct jer...

    bila dah kawin, prempuan mengarut sebab kita suami mereka, dulu kita buat benda direct apa beza bila dah kawin?... sepatutnya kita dah kenal mereka camne...

    tp memang kadang2 kasi panas... tp fikir2 balik... biarlah mereka manja n pemalu, asal dgn kita... sebab rasa syg lah kita tebalkan telinga, layan je... :)

    caya la, ambil positif dlm hubungan...

    ReplyDelete
  57. suami patutnya tolong apa yang patut lebih2 lagi jika isteri seorang yang bekerjaya. kalau isteri kerja sama mcm lelaki, apa salahnya suami sama2 buat kerja rumah. baru adillll

    ReplyDelete
  58. Tersenyum tanpa kata... hehehe

    ReplyDelete
  59. ade la sikit2 macam aku. hehehe
    kesian my hubby ;)

    ReplyDelete
  60. yang lain aku tak pot sangat..yg last tu sebiji cam aku...hehehee...sorry...

    ReplyDelete
  61. Bab makan tuh xboleh di ketepikan..nasib laki dah mkn luar...buatnya bini xmsk kan yesal xsudah then gado2 kesnya xmasak je....haa lepas tuh msng2 majuk smpi 5hari so hidup pakai makan sndiri mau ingat ler....tp dlm tempoh gado je laaaa last2 bila ok...mak ooiii kalah pgntin baru ko tau...silap2 suami leh blaja dpt hanbg baru..kihkihkih....

    ReplyDelete
  62. la.. awat mcm ada persamaan ngan laki aku ja.. teruknya perangai aku... hehehe sayang abang..

    ReplyDelete
  63. hahaha kuar air mate ketawa

    ReplyDelete
  64. ahahahha.. itu lah pompuan.. ckp lain.. hati lain.. jujurnya.. itulah aku..hahahaha

    ReplyDelete
  65. haha..sama mcm bini ak..tp x sume la yg kat atas tu..cuba klik sini kalo ade mase..

    http://ysmcdn.com/share/my/2455/3001856

    ReplyDelete
  66. Meriah siot.. Mcm bini aku je.

    ReplyDelete
  67. laki pompuan sama sja skrg... kdg2 bini rjin buat keje laki plak malas nk tlong. kdg klau dpt laki yg rjin plak bini ska bruk sngka yg bkn2. pkoknya kna la sling fhm mmhami & tau sndri tgas msing2 di smping jga hti psangan.

    ReplyDelete
  68. xleh nk wat ape dah, dah pompan nama nya~ terima jela kalau dah syg ;P huahauahu tambah lagi:

    Tengah jalan2, bini termerajuk... Terus ajak p mana xmau dah. Suruh hantar blk. Japg sampai rumah, dan2 lagi marah rupe nye~ huhu. Kalu bini merajuk ajak blk time jalan2, ko bawa je pe mane2, lepas tu ok la tu..

    ReplyDelete
  69. Aku tak tau la, bini aku pendiam, aku lak yg dah mcm mbebel kt umah..

    ReplyDelete
  70. Kenapa lah sebelum saya kahwin xada signal warning mcm ni ataupun post post mcm ni hhmmmmm dah terlamabt dan terlanjut ...cediihhh

    ReplyDelete
  71. ala relex la..lelaki jgn emosi n bendul sgt..bini tu sja nk manja n gurau kena la fham hati bini kalu x bt per kawin ngn dia..kalu bijak sgt saiko la bini tu plak...!!..hmm ni la ragam laki bini anggap lah ni sbgi hiburan berumah tangga...

    ReplyDelete
  72. llaki ptut thu prangai istri diowang

    ReplyDelete
  73. sweet gak si suami ni..duk layan j istri dy...hik3.. t aku da kwen ntah cmne lahaai

    ReplyDelete
  74. Alhamdulillah... wife aku tk tergolong dlm kelompok itu

    ReplyDelete
  75. "Bini jawab,
    memangla orang kata tak mau apa-apa...
    Tapi belikan jer la apa-apa...."

    suka sangat dialog ni...so romantik...

    ReplyDelete
  76. Yg penting lobang bini tu mesti kena cukup mkn nye...lau tak cukup membebel lah die..

    ReplyDelete
  77. nk kata aku menyesal kawin pn ada gk.tp apa nk buat, dh kawin pn....hdp lagi ssh. bini gaji lg bsr.dia plk bt kepala bsr.bsh baju aku buat, lipat baju aku buat.lps hbs study aku keja.6tahun iron baju sndr sekali ja slr hangit.bila kawin bini airon baju,xsmpi setahun kawin 2 helai baju dh gangit.aku heran aku kawin dgn laki 2 pmprn.punya mls x dk manusia.dia kata aku ada penyakit cerewet.paadahal dia x nk mengaku dia mls.leceh.bising nk anak.diri sndr pn x tau nk urus nk uruskan anak.lg penat aku.MEMANG MENYESAL.masa mula2 kawin dia pesan hdp berumahtangga ni kena tlg menolong.last2 lps kawin aku yg buat semua. dia MC seminggu.kaki terpelecok.baju sebakul dr x perpelecok smpi skrg x lipat2.mcm nk ambk buang luar rmh ja rsnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. as,salam! saya simpati sgt kt saudara, nasib saudara dpt bini cmni tp rsanya jarang perempaun cmni. kot saudara terlalu baik n berlembut k dia...mmg suami kene berlembut sentiasa tp jgn la smpai semua kerja umh saudara yg buat. saya setuju kate2 dia, suami isteri kna tolong menolong, tp kes saudara ni, dh terlebih... saya amat2 bersimpati, sabar ye...moga ade hikmah ats pe yg terjadi. saudara mmg suami yg terbaik, Alhamdulillah...

      Delete
  78. Alam berumahtangga bkn spt yg mcm kita tonton d TV....everybody lain asam garamnya...bkn sng utk hdp di dunia ni....
    IF GOD GIVE ME AN OPTION TO LIVE IN THIS WORLD. I WILL SAY I WILL NEVER SAY TO CAME HERE...
    Regards,
    hopeless man...

    ReplyDelete
  79. kite mesti bersabartak yah ikut naluri kite jer... sabarkan separuh dari iman walau sye belom kawin tapi dapat rasekan... From:NINA_SINGLE

    ReplyDelete
  80. SAPE NINA SINGLE TU NAK BERKENALAN BOLEH AYAT AWAK TU JIWANG LAH

    ReplyDelete
  81. Laki2 bkn psychic. kdg2 nk jangka pompuan ni pn ssh. Laki2 da try soo hard pn kdg2 xdpt nk btul2 phm ap maksud pompuan nie kdg2. mulut ckp len hati len. Mmg sah pompuan mcm nie kebanyakkannya. tp laki2 pn kne gak sensitive phm pompuan but anyway... x mungkin wujud lelaki yg blh 100% phm pompuan. Aku berani potong jari.

    ReplyDelete
  82. bahtiar puteri

    ReplyDelete
  83. hei,kecik2 dah gatal

    ReplyDelete
  84. bukan semua pompuan berperangai macam tu laki nie je salah angap kita mesti guna akal sebelum bertindak.

    ReplyDelete
  85. perempuan sgt complicated dan ssh difahami..aq tau sbb aq perempuan, mcm tu gak lelaki..sgt complicated dan ssh difahami juga..and for that reasons we do need each others kan :p hehe

    ReplyDelete
  86. perempuan macam kita ni senang salah saka laki keluar dengan bos perempuan mesti bini saka macam ada benda je ni malam malam mesti pergi dating dengan perempuan lain

    ReplyDelete
  87. cikgu ting i luv u

    ReplyDelete
  88. kat atas to number tipo hahaha

    ReplyDelete
  89. atas tu number orang afrika tak tahu lah die bagi hehehehe

    ReplyDelete
  90. Suami dengan Isteri sama-sama jawab "terimalah aku seadanya kerana Allah S.W.T.".

    www.peceq.blogspot.com

    ReplyDelete
  91. Nyampahnye lah hai dgn karenah BINI dia tu.. Kalu wujud la org mcm tu, sape nk kawen dgn dy... Isk

    ReplyDelete
  92. What the f**k

    ReplyDelete
  93. patut la ramai suami kene sakit jantung....................

    ReplyDelete
  94. diana zahra : untung dapat suami penyabar macam tu...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri