Motivasi - Tanda-Tanda Orang Tidak Suka Pada Kita
Home » » Motivasi - Tanda-Tanda Orang Tidak Suka Pada Kita

Motivasi - Tanda-Tanda Orang Tidak Suka Pada Kita

46 Comments

Post kali ini memang sering berlaku dalam kehidupan kita semua. Jom baca dan lihat sekeliling korang.. adakah situasi begini berlaku??

1- Setiap kali bila duduk dengan korang dia lebih suka diam dan buat hal sendiri. belek kuku la…menyanyi sorang2 la..termenung la.. sedangkan bila dengan orang lain boleh je berbual..
.
2- Tak boleh bergurau dengan korang.ramai yang suka label orang ”dia tu bukan boleh bergurau..”.sebenarnya dia boleh je bergurau..tapi bukan dengan korang la..sebeb dia tak suka kat korang jadi bergurau pun dia malas. tak perasan ke dengan orang lain boleh je dia bergurau..
.
3- Susah mintak tolong.yang ni lebih kurang sama dengan no 2 la.. senang2 je korang kata dia tu kedekut la..mintak pinjam duit pun tak bagi..mintak tolong basuh pinggan sebijik pun dia tak mau. bukan sebab dia malas.tapi sebab dia meluat kat korang.
.
4- Nak kemana2 dia tak akan ajak korang.bila berjalan dalam kumpulan,korang pulak ada dalam kumpulan tu,dia lebih suka menolak untuk ikut serta.
.
5- Kurang suka mendengar cerita yang melibatkan korang. contohnya bila Jenab cerita kat Joyah yang Jennny tak makan petai…tapi gaya joyah macam malas nak ambik tau.. ubah topik lain atau cepat2 beredar dari situ..
.
Ha..jadi lepas ni jangan la nak kata orang tu sombong ka… tak boleh bergurau ka… kedekut ka… sebab nya tengok betul2.. dengan orang lain dia macam mana??dengan korang pulak dia macam mana..? mungkin ada sikap kita yang dia tak suka dan ada baiknya kita cermin2 diri kita..
sekian..


.

46 comments:

  1. orang macam ni - sbb dia ta nak bagitau depan2 tu yg dia wat perangai camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. kadang2 xthu pe sbnrnya mslah org cmni,n pe salah kita..myb if ad tslp pape,xslh trs trg drpd pndm rse sakitkn hti sndri..

    ReplyDelete
  3. xstuju....kurangkn berckp lebih baik & ckp yg pnting je lg bagus.

    ReplyDelete
  4. emg btul kdg2 sje nk mengaibkan kta depn owg..ap igt diey tu elok sgt kew..lbh baik diam drpd mengata org bt DOSA bt apa..

    ReplyDelete
  5. aku benci orang yg benci kat aku.........

    ReplyDelete
  6. Memang jd kt aku benda ni..aku lebih suka diam..

    ReplyDelete
  7. org cenggini bdooo...time susah bru nk cri kite mtk tlg dye..puki pak ang

    ReplyDelete
  8. Ak pun pnah kne bnde cmni..ble nmpk ak,ade je modal die nk ktuk..die ni jns xknang budi,1 tmpt kje ngn ak.pnah skali 2 die xde duit nk mkn,ak pn bg la duit suh mkn.tp xde pn die ucp timekaseh ke,ape ke..2,3 ari ps2 die ttp gk mrh2 ak xtntu psl..xphm btol la org cmni,xtau malu lgsg..at least igt la budi owg kt kite kn..

    ReplyDelete
  9. apa dapat bila kite tak suke org ? aiiyaaaa

    ReplyDelete
  10. lantak la org x suke..peduli ape.fight2.

    ReplyDelete
  11. kadang2 ada sebab kenapa dia blh tak sukakan kita..mgkin kita tak perasan kita dah buat sumthing yg diorang tak suka...

    ReplyDelete
  12. peduli apa org tak suka,bukan dia bagi makan minum dekat kita pun.baik aku buat hal sendiri,main game lagi best daripada dok layan org macam ni.

    ReplyDelete
  13. #Base on comment#
    *Dia memang mcm tu. Bodoh, berlagak, sombong, poyo dan sbgnya.
    - Bukan ke elok ajak dia berbincang secara personal. Tanya kenapa dia jadi mcam tu. Kalau sndiri taw ada salah. Say sorry or mgaku salah je. Try berbaik, buat dapat pahala taw. Tanak buat tu pulak dapat dosa. Kalau dia go on macam tu. Then only serahkan pada Maha Kuasa untuk menilai. Kita dah jalankan tugas kita. Ni belum buat apa2 dah cakap dia sombong, tak kenang budi, bodoh. Kalau pikir balik.
    Mungkin kena balik kat diri sndiri. Malu je beb.

    *Apa aku kesah, boleh hidup kalau dia takde pon, bukan dia bg makan minum kat dunia ni, 1 ilang ramai lg la ada.
    - Memutuskan pertalian :Yakni tidak bercakap walaupun bjumpa lebih 3 hari BERDOSA. Hal ni kena amik kesah bg yg tak kesah tu. So janganla harap dia yang mula step nak berbaik. Kita sndiri kena mulakan step tu.
    - Yang 1 ilang ramai lg ada tu. Itu kalau sorang tak suka. Kalau sebenarnya semua tak suka tp ada yang hanya buat2 suka. Macam mana? Cuba muhasabah diri. Cari kesilapan diri. Bukan bongkak macam tu. Sebab tu Allah jadikan Hawa. Salah 1 sebabnya sbgai teman. Semua yang Allah buat ada bersebab. Hidup memerlukan teman. Renungkan
    - Yang 1 lagi, bukan dia yang bg makan minum kat dunia ni. Memang bukan dia yang bg. Rezeki yang kita semua tahu, urusan Allah sebagai pentadbir alam. Tapi bila kita cakap macam tu, dan sekiranya dia di pihak teraniaya(bpunca dari kita, sedar atau pun tidak) tidak ke kita fikir sekiranya Allah balas tutup pintu rezeki kita selepas tu? Bukan ke bongkak serta takabur itu berdosa. Lg 1, doa orang teraniaya sangatlah dimakbulkan.. Renungkan

    *Jangan terlalu nak salah orang. Kita manusia biasa kadang2 tak sedar kita adlah puncanya.
    -Pendekkan cerita kenapa harus kita berkeras terus macam tu sedangkan lagi bagus kita mulakan berbaik. Kalau dah buat tapi dia tetap macam tu. Kita dah lepas tugas kita yang sepatotnya. Semua terserah kepada-Nya untuk menentukan.

    ReplyDelete
  14. ade aku kesah... p mamposs ler wakaka

    ReplyDelete
  15. dh nasihat, dh bincang elok2... then lepas seminggu 'org ni' buat perangai balik... biasa la tu manusia.. sabo je la diana oi... hahaha

    ReplyDelete
  16. huhu..mcm pernah buat aje..hihi

    ReplyDelete
  17. memang susah kalo bedepan ngan org yg xsuka kite nie...tp,ape yg aku leh ckp...itu adalah hak individu...terpulang...kite tak bleh nak pakse org suke kat kite...n kite xleh nak pakse diri kite suke pd org yg kite xsuke...tp,nasihat aku...buat baek je dgn semua org....jgn biakan perasaan tak suke tuh bercambah....perasaan itu lame2 nanti akan jadik hasad dan dengki....bile titik hitam da mule ade dalam ati kite....itu sgt2 bahaye....ianya akan membesar nanti...so,ape yg kite wat...sentiasa la kite berdoa agar ati kite dilindungi sifat yg demikian.... ^^

    ReplyDelete
  18. ***typing error pulak....hihihihi


    memang susah kalo bedepan ngan org yg xsuka kite nie...tp,ape yg aku leh ckp...itu adalah hak individu...terpulang...kite tak bleh nak pakse org suke kat kite...n kite xleh nak pakse diri kite suke pd org yg kite xsuke...tp,nasihat aku...buat baek je dgn semua org....jgn biakan perasaan tak suke tuh bercambah....perasaan itu lame2 nanti akan jadik hasad dan dengki....bile titik hitam da mule ade dalam ati kite....itu sgt2 bahaye....ianya akan membesar nanti...so,ape yg kite wat...sentiasa la kite berdoa agar ati kite dilindungi "drp dipengaruhi "sifat yg demikian.... ^^

    ReplyDelete
  19. Amalkan sikap suka mambaca, terutama majalah playboy.....

    ReplyDelete
  20. org yg x layan 2 bkn sombong, kedekut or meluat lh.....mybe die xde topik nk ckp dgn org yg satu 2.....dh x biase..tk kn nk paksa diri borak kosong ..

    ReplyDelete
  21. org cm gini xde tutttttttt.... cm bdk2 settle la klu x puas hti

    ReplyDelete
  22. aku rasa org mcm ni ok, kata depan2 kang kecik hati plak, bek diam je.. kawan je dgn org yg masuk pala. Yg perangai mcm puki tu, xlayan xpe, lyn pun wat penat je, tgr bukan bleh brubah pun. Lagi dok kata kat kita ada la.. so diam lagi baik dari berlakon pura2 suka nk jaga hati org

    ReplyDelete
  23. nk nangis aku bce article ni,.. mmg smua tu trjdi kt aku mse kt asrma aku dlu,.. skit ati gile bile ingt blik pristiwe tuh,..

    ReplyDelete
  24. Aku pulak len citer, aku dok lam group tu, maner2 pergi, sama, tp ada sorang kawan nieh, mcm nak rampas geng2 aku... tp aku tak ambik la pusing, kita orang ajakla dier kawan sama2, tp time berbual jer, dier nieh mcm sisihkan aku jer dari group aku... last2 aku malas lagi nak layan perasaan tuh n cuba masukkan diri dlm group tu... kdg2 tuh, rasa mcm disihkan coz diaorg ckp topik dia org jer... almaklumlah, semua belajar kat"U" aku "POLI" jer... -ader ker patut- (-_-)"

    ReplyDelete
  25. org cm nih saiko je....x pun mmg sakai.....hahahaha

    ReplyDelete
  26. org mcm ni bagus,daripada menyembang sakitkan hati bek wat tak layan je! Asyik sebat roti kaya aku je, xmintak plak tu..pastu wat muka xbersalah. Puih padan muka kau aku xlayan kau

    ReplyDelete
  27. Mohon share :) terima kasih.

    ReplyDelete
  28. Kita buat baik , orang tak suka .
    Kita buat jahat , lagilah orang tak suka .

    Hihi , kita tak boleh expect orang nak suka kat kita punn .
    Tapi , buat je lah benda-benda baik kat semua orang . .
    InsyaAllah , orang suka kat kita .

    Pada masa yang sama , susah gak nak baik ngan orang . Orang cam aku nih , kalau orang buat hal . Aku ignore je terus . SEBAB MENYAMPAH . Papepun , cubalah . Ikut Nabi Muhammad s.a.w :)

    *notauntukdirikuyanghina

    ReplyDelete
  29. ignore je org yang tak suka kat kita tanpa sebab..stress je lyn org camtu,baik fokus benda yg nak dibuat..nanti diorang gak yang cari kita

    ReplyDelete
  30. aku pun besa diam sebelah org yang aku tak berapa mesra.nak ramah nanti tak selesa yela kang tersalah tingkah malu plak,bukannya aku tak suka kat dia

    ReplyDelete
  31. Benda ni terjadi pd sy skg.. Nk wt cm mne.. Xpe lah mybe s2 ary t pintu hati nye akn trbuka utk trima kita.. InsyaaLLah..

    ReplyDelete
  32. 0rang yang maCam gIni memang SUAY

    ReplyDelete
  33. Saye kenal orang yang kat atas niy. .
    Ni jiha kan. ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mane kau tahu ni aku. .cer ch.ter sket.

      Delete
  34. sya prnah mngalaminya...kwan sya seolah-olah mnjauhkn diri drpada sya sdngkn sya tk thu apa slapnya....:(

    ReplyDelete
  35. benda ni berlaku dgn aku skrg...ada awek kt tmpt keje aku x suke kt aku...ngan org lain dia boleh je borak-borak....aku tegur pun cam x nak layan...sampai skrg dia x bgtaw dia x suke aku sebab apa...

    ReplyDelete
  36. semua diatas dah kena ngn aku..sorg je smua ad y kat atas ni

    ReplyDelete
  37. kalo org tu kawan kita sendiri...
    misalnya saya ada 2 org kawan, iaitu A dan B. A dan B selalu kongsi cerita sama-sama bila saya duduk jauh. Bila saya duduk sama dengan mereka, mereka tiba-tiba mendiamkan diri. Bila saya tanya, kenapa mereka diam, mereka jawab 'tak ada apa-apa.' dengan suara yang agak kasar.. saya hanya mampu terkesima.....

    ReplyDelete
  38. sye snggup buat mcm2 untuk kwn sye..bile dh gado dorang mula buat andaian yg sye ni tk prnh buat ape2 untuk dorang

    ReplyDelete
  39. macam-ii pandangan orangkan . sekarang ni fikir benda baik jer. orang macam ni bagus diam je . kalau dia nampak ad kawan dye salah ke tak ke dye diam je . diam lebih bagus . takyah sibuk . lagi satu dorang ni kalau nak komen biar lah berpada-ii . tak perlu nak maki-ii . sekian

    ReplyDelete
  40. klau orang tu selalu perhatikan kita dlam diam.. but, bila kita pergi kat geng dia.. dia lari kat geng lain.. -_- so, apa maksudnya?

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri