Tanda Si dia Menyukai Anda
Home » » Tanda Si dia Menyukai Anda

Tanda Si dia Menyukai Anda

51 Comments


Untuk mengetahui seseorang perempuan/lelaki itu menyukai seseorang amatlah banyak kerana ianya terpulang kepada individu itu sendiri.


1. Dia sering membuat ‘eye contact’ dengan anda kemudian tersenyum. Jika hanya sekali kemungkinan besar mungkin kerana terdapat tahi mata di muka anda. Namun, jika sering kali dia memberikan senyuman kepada anda, itu bermakna dia merasakan anda seseorang yang menarik dan ingin menceriakan hidup anda dengan senyuman dia.

.

2. Dia akan cuba mencari cara untuk berborak dengan anda. Dengan cara meminjam alat tulis, bertanyakan soalan ataupun bertanya khabar, sudah cukup bagi dia merasakan kemesraan itu.
.

3. Ketika dia berborak dengan anda, dia akan nampak gelisah dan resah. Dia akan lebih cenderung bermain-main dengan rambutnya mahupun dengan jarinya kemudian akan kelihatan malu-malu sehinggakan mukanya menjadi merah (blushing). Namun bagi sesetengah perempuan, anda akan nampak dia memberikan perhatian 100% ketika anda bercakap.
.

4. Dia lebih cenderung untuk melakukan sentuhan terhadap anda seperti menepuk bahu anda, menyentuh tangan anda atau mungkin juga mencubit anda dan bukannya ‘body contact’ dalam permainan rugbi. Paling tidak pun, si dia akan cuba berada rapat dengan anda.
.

5. Apabila ditanya sama ada dia suka siapa, dia akan kata, “adalah…” sambil memberikan senyuman. Adakalanya juga dia akan buat anda cemburu dengan mengatakan dia sukakan seseorang yang popular di tempat anda belajar atau bekerja hanya untuk melihat reaksi anda.
.

6. Dia juga akan bertanya siapa yang anda suka dengan perasaan ingin tahu. Kemudian si dia akan mula mengkritik gadis itu sikit demi sedikit kerana perasaan cemburu terhadap gadis tersebut. Bagi sesetengah perempuan, mereka akan memuji perempuan tersebut sambil memberikan senyuman palsu semata-mata untuk menutup rasa cemburu.
.

7. Ketika anda dan dia keluar bersama kawan-kawan, dia akan lebih cenderung berjalan di sebelah anda sama ada anda sedar atau tidak.
.

8. Si dia akan mengharapkan anda untuk mengajaknya keluar dengan mengulang perkataan “bosannye…..” atau mungkin bertanya tentang filem terbaru di pawagam. Jika si dia agak terdesak untuk mengajak anda keluar, dia akan menggunakan perkataan “saya belanja”.
.
9. Dia tahu mengenai hal peribadi anda. Dia tahu tentang keluarga anda, apa yang anda suka, apa dan anda tidak suka malahan mungkin juga dia tahu perangai anda sendiri yang anda tidak tahu. Dia akan selalu melawat profile anda di facebook. Dalam kata lain, dia ialah seorang ‘stalker’!
.

10. Apabila anda telah mula mendengar cerita daripada kawan-kawannya bahawa dia sering bercerita tentang anda, sehinggakan membuat kawan dia loya, itu bermakna dia amat-amat memuja anda.
.

11. Dia akan cuba untuk sentiasa bersama anda. Dia akan cuba menjadi yang terbaik untuk anda. Menjadi peneman ketika anda susah mahupun senang. Dia akan cuba untuk menelefon anda atau sekurang-kurangnya sms anda. Jika dia tidak berbuat sedemikian untuk satu hari, seolah-olah ada sesuatu yang tidak kena padanya.



.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

51 comments:

  1. mybe betul kowt statement nie
    hehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. takde harapan

    ReplyDelete
  3. btol lah tu... Alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  4. kenapa si dia seperti ini walhal si dia dah ada girlfriend ? xfaham laa.. ==

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm,betol 2..hal ni juga berlaku kat saye..

      Delete
  5. mungkin betol..tapi dia ego untuk meluahahkan perasaan dia...=_=

    ReplyDelete
  6. ta pernah ada pengalaman cmnie..sape la nak saya nie..but dats okay as long as i am happy with that

    ReplyDelete
    Replies
    1. forever alone

      Delete
    2. feel sorry for you dude.

      Delete
  7. Dia buat mcm tu tpi ada girlfriend

    ReplyDelete
  8. kire die xsuke kt aku la ha2

    ReplyDelete
  9. Gitu ya nmpknya bila kita jatuh cinta dgn seseorng?????

    ReplyDelete
  10. i Won't let you go..hahhaa

    Add Me At Facebook..Hafiz Fiz a.k.a Ax
    https://www.facebook.com/DarkSlayerZ

    ReplyDelete
  11. tak pernah dapat harapan kalau macam ni.. :(

    ReplyDelete
  12. Nampak sgt aku yg syok kat die..
    Hahhaa..die layan x layan jew aku nie..Adehhh!!!

    ReplyDelete
  13. aku lain die suke kat aku tapi masalah nya die kate kawan die suke aku pelik ah

    ReplyDelete
  14. Izinkan sya share entri ni kat blog sye ! ^_^

    ReplyDelete
  15. errr.... takkan la..... baru kenal kot.... tak sampai 5 hari pon.....=)

    ReplyDelete
  16. No 9 !!! Hahah

    ReplyDelete
  17. sesetengah mcm betul je,,huhu~

    ReplyDelete
  18. pelik ... hmm

    ReplyDelete
  19. Tepat. Mmg terjadi pada diri saya.

    ReplyDelete
  20. betullah tue,,, sbelum aku tekel awek aku, cmne ler..

    ReplyDelete
  21. 1, 4 n 11..hmm dia ada gf tp smakin ari dia rpt sma sia..bila sia tida txt dia, tp dia yg slalu txt sia..

    ReplyDelete
  22. klu dah tau orang tu ada gr takyah la layan

    ReplyDelete
  23. ooohh..baru tahu! haha gotcha!

    ReplyDelete
  24. Elakkan yg ade gurlfrenz... Nanti dia buat balik kat korang macam ape yang dia buat kat gurlfrenz dia.

    ReplyDelete
  25. kalau si dia berkata sudah bertunang tetapi msih belum berpunyer bagaimana pulak tu??tetapi si dia mseh berkawan dgn saya ..sekarang rahsia tu dah terbongkar..reaksi muka dia amat berbeze bila mengetahui saya telah tahu.dan memaksa syer beritahu siapa yg beritahu syer tentang hal itu

    ReplyDelete
  26. kalau si dia berkata sudah bertunang tetapi msih belum berpunyer bagaimana pulak tu??tetapi si dia mseh berkawan dgn saya ..sekarang rahsia tu dah terbongkar..reaksi muka dia amat berbeze bila mengetahui saya telah tahu.dan memaksa syer beritahu siapa yg beritahu syer tentang hal itu

    ReplyDelete
  27. kalau si dia berkata sudah bertunang tetapi msih belum berpunyer bagaimana pulak tu??tetapi si dia mseh berkawan dgn saya ..sekarang rahsia tu dah terbongkar..reaksi muka dia amat berbeze bila mengetahui saya telah tahu.dan memaksa syer beritahu siapa yg beritahu syer tentang hal itu

    ReplyDelete
  28. its happened to me..tp dlm masa yg sme dy slalo cter pasal girl lain yg dy suka..wawawaaw..dy cter smue benda kat sy..tunjukkan gmbr2 ex gf..n paling tak leh blah..dy sanggup habiskan makanan sy..acanerr tuh?? dy suka sy as what??huk3

    ReplyDelete
  29. saye suke dengan statements ni that was fantastic

    ReplyDelete
  30. memang pown..aku je yg wat nie semua...angau2...sampai masuk longkang....malu...

    ReplyDelete
  31. Mungkin bg org lain tp bg sye x mungkin...

    ReplyDelete
  32. ada arapan..tapi dia kata dia x sakak sya..emm..

    ReplyDelete
  33. yg ni blh pakai..hehe

    ReplyDelete
  34. mengarot ar..-,-

    ReplyDelete
  35. btul lha...tp mlz amik tahu..huhu

    ReplyDelete
  36. btul lha...tp mlz amik tahu..huhu

    ReplyDelete
  37. btul lha...tp mlz amik tahu..huhu

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri