10 Strategi Syaitan Membuka Aurat Wanita
Home » » 10 Strategi Syaitan Membuka Aurat Wanita

10 Strategi Syaitan Membuka Aurat Wanita

58 Comments


1. Menghilangkan hijab (penutup)


Perubahan zaman dan budaya manusia menyebabkan pakaian lebih berfesyen dan semakin banyak baju yang merendahkan aurat. Pada tahap ini syaitan berbisik kepada wanita dengan berkata bahawa pakaian hanyalah sekadar hiasan dan tiada berpengaruh dengan agama. Justeru itu, tidak mengapa sekiranya memakai pakaian yang membuka aurat. Namun, teknik ini tidak semestinya berkesan terutama kepada wanita yang berpendirian dan percaya bahwa memakai pakaian syar’i ialah satu ibadah dan bukan sekadar berfesyen. Jika hasutan ini gagal, syaitan akan beralih kepada strategi yang lebih licik seperti di bawah.

2. Membuka bahagian tangan


Aurat wanita meliputi seluruhnya kecuali muka dan tapak tangan. Seharusnya menjadi kebiasaan tapak tangan tidak ditutup. Jadi, syaitan mengambil kesempatan ini untuk menghasut wanita dengan berkata, "Tak mengapa jika memakai baju lengan pendek. Kamu masih pakai tudung." Di pasaran pula banyak pakaian berlengan pendek terutamanya fesyen baru. Wanita yang terpedaya pun memakai baju lengan pendek dan ternyata ia kelihatan biasa pada pandangannya maupun pandangan seorang lelaki, lalu syaitan berbisik lagi, "Tidak mengapa kan..?"

3. Membuka leher dan dada


Setelah menjadi kebiasaan merendahkan sebagian lengan, datang lagi syaitan dan berbisik, "Tak mengapa kan membuka lengan. Sekarang ada fesyen baru yang merendahkan bahagian dada. Baju ini terbuka sedikit saja agar kamu tidak terasa panas. Orang pasti berkata biasa saja." Wanita itupun memakailah baju tersebut, daripada merendahkan sedikit, sehingga yang nampak lagi bahagian dadanya.

4. Berpakaian tetapi bertelanjang


Tidak cukup dengan itu, syaitan membawa lagi idea baru. Kali ini syaitan berbisik, "Baju kamu itu dah biasa dah ramai orang yang pakai. Sekarang ini ada fesyen baru lagi. Baju ini tipis dan ketat saja. Boleh kamu tunjukkan bentuk badan kamu yang cantik itu. Tidak mengapa, sebab potongan baju ini masih panjang." Maka wanita ini pun memakai baju berfesyen sebegitu sehingga menjadi kebiasaan malah baju yang dipakai semakin ketat dan jarang. Jadilah mereka wanita yang disebut oleh Nabi sebagai kasiyat ‘ariyat (berpakaian tetapi telanjang).

5. Membuka sedikit


Setelah memakai pakaian ketat dan jarang, datang lagi syaitan dan berbisik, "Susah la kalau kamu pakaian ketat semacam ini. Bergerak pun terasa terbatasi. Apa kata kamu cuba kain yang telah dibelah sampai ke lutut. Nanti lebih senang kamu untuk duduk. Tidak mengapa kamu rendahkan sedikit saja yang penting kamu selesa." Maka dipakailah pakaian wanita yang terbelah. Ternyata ia memberi keluasan dan memudahkan dalam bergerak.

6. Membuka telapak kaki dan tumit


Syaitan berbisik lagi, "Sudah tak sesuai lagi kamu berpakaian begini. Kain ini masih bagus walaupun dibelah hingga lutut. Kamu potong saja lagi hingga di atas tumit. Kamu pendekkan kain ini sehingga atas tumit untuk memudahkan kamu berjalan." Wanita terus mengikuti godaan syaitan ini dan memakai kain singkat serta ditambah pula dengan kasut tumit tinggi.

7. Membuka separuh betis


Sekarang, wanita ini sudah biasa memakai kain singkat dan ternyata masih kelihatan biasa pada pandangan orang. Syaitan berbisik lagi, "Fesyen kamu ni masih biasa saja. Orang macam tak kisahkan. Apa kata kamu cuba fesyen lain yang lebih menonjol. Di pasaran banyak kain skirt. Tak perlu beli yang sangat pendek. Yang separuh betis saja." Sekarang ni syaitan sudah menjadi seperti penasihat peribadinya. Maka dituruti hasutan tersebut. Pada tahap ini tudung sudah tidak dipakai.

8. Membuka seluruh betis


Wanita ada terfikir, "Betulkah tindakan aku ni? Apakah tidak berselisih dengan wanita zaman nabi dulu?" Syaitan pula menggunakan muslihat dengan mengaitkan zaman dahulu dengan sekarang. Syaitan berkata, "Ahh!! Tidak.. Sekarang zaman dah berubah. Dulu lelaki tak suka kalau perempuan menampakkan auratnya, tetapi lelaki sekarang banyak yang suka. Yang seksi-seksi terutama, mesti tidak terlalu seksi tapi terbuka sedikit. Di pasaran banyak pakaian zaman sekarang yang menampakkan seluruh betis. Kalau kamu tidak ikut kamu akan ketinggalan zaman." Maka pakailah wanita tersebut pakaian yang menampakkan seluruh betis.

9. Serba mini


Setelah pakaian menampakkan seluruh betis menjadi kebiasaan, datang lagi syaitan menghasut, "Pakaian kamu perlu ada variasi. Jangan pakai yang seperti itu saja. Kamu perlu pakai skirt mini. Kamu akan nampak lebih seksi dan menawan." Maka pakailah wanita ini skirt mini malahan bukan skirt saja yang mini, bajunya, skirtnya, semuanya dah menjadi kecil dan seksi. Bajunya juga sudah bervariasi seperti berlengan pendek, merendahkan sebagian dada dan sebagian pehanya. Ada yang dikhaskan untuk berpesta, bersosial, pakaian kerja, pakaian rasmi, pakaian malam dan sebagainya.

10. Hampir semua terbuka


Muncul pula keinginan untuk mandi di kolam renang terbuka dan pantai. Syaitan berbisik, "Pakailah kamu bikini.. Semua orang di sana pakai baju itu. Kamu tak perlu malu." Wanita ini pun tanpa segan lagi memakai bikini yang hanya menutup sebahagian dada dan pahanya. Dia pun bersuka ria terutama apabila semua lelaki memandangnya. Pada tahap ini auratnya sudah tidak diendahkan lagi.




Sharing is Caring
.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

58 comments:

  1. wow! gambar intro yang menarik untuk sebuah entry keagamaan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu... awek tu bg aku xpayah pakai tudung pun xpe sbb pakai xpakai tetap mengiurkan... sbb konsepnya asal tudung n asal pakai.... seluar n baju tu kena la selari dgn konsep tudung.. adeh... turki betul la.

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Tula... X yah ltk gamba la... Org tgk pon dosa.. Sian la org dlm gamba tu?

    ReplyDelete
  3. huhu . terase laaaa :( ntah brp byk dh syaitan hasut neh ! uhh . x terlamabat tuk berubah ! i know i can do it !~

    ReplyDelete
  4. aq knal 0rg lam pic tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa? Bgi nama fb dia

      Delete
  5. em....bisa2 syaitannya bersin tu di bicarakan.he.....!!good.memang musuh terbesar kita adalah setan namun dibalik itu kita juga harus intropeksi diri terlebih dahulu.hal ini godaan syaitan laknatullah alaihi atau dari hawa nafsu kita sendiri.dibalik kebiadapannya terdpat hal yang dapat kita petik hikmahnya
    1.kita berusaha agar prilaku kita tidak mencontohnya
    2.adanya dia suatu keuntungan bagi kita untuk banyak beramal shalah dan mendapatkan berlipat-lipat pahala.
    barakallah li wa lakum.amin

    ReplyDelete
  6. buang gambar tu bro. X de guna hang letak nasihat2 agama tapi hampeh. Just please buang gambar tu. cian awek tu dpt dosa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org yg buat blog tu sengaja letak pic tuh. Dia mmg celaka anjing.dia tk puas.dia buat blog.cinta di tolak kot.ska2 ati ambk pic tu.maruah org kot.dia igt aku nk diam sja?tgu.

      Delete
    2. yg ko emo sgt ni pehal
      gmbr family ko ke

      Delete
    3. gambar dia kot

      Delete
  7. perlu ke letak gmbr org tu ? Menambahkan dosa je. Dye dpt dosa, org yg tgk pown dpt dosa.

    ReplyDelete
  8. sikse tgk pic 2...x tahan...hu3

    ReplyDelete
  9. aneh-aneh zaman ini, yang dibahas tajuknya cuma ngentot....ngentot ....ngono kui kok repot.....
    Masya'allah.....

    ReplyDelete
  10. Oit celaka.sapa letak pic.. Apa masalah kau.nk letak2 ni. Ko tgk.nt ko dpt SAMAN !

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, Allah sentiasa melindungi sy. Saya pernah mandi di Pantai Waikiki, Hawaii dengan berpakaian pakaian renang muslimah. Ada orang yg majoriti nya orang barat melihat saya dgn kehairanan. Mungkin dlm fikiran mereka, saya pelik kerana bertutup litup ketika nak mandi laut. Yang penting saya dapat menikmati keindahan pantai di Hawaii ciptaan Allah tanpa mendedahkan aurat di pantai tersebut.

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah, Allah sentiasa melindungi sy. Saya pernah mandi di Pantai Waikiki, Hawaii dengan berpakaian pakaian renang muslimah. Ada orang yg majoriti nya orang barat melihat saya dgn kehairanan. Mungkin dlm fikiran mereka, saya pelik kerana bertutup litup ketika nak mandi laut. Yang penting saya dapat menikmati keindahan pantai di Hawaii ciptaan Allah tanpa mendedahkan aurat di pantai tersebut.

    ReplyDelete
  13. pakaian renang muslimah? awak tau tak even when you berenang pun,bila basah pakaian renang tu,akan nmpk juga susuk tbuh awak tu..tak terfikir ke?

    ReplyDelete
  14. blogger ni msti amek kat g0ogle, sape ckp nk saman 2, sel0k bet0l. Ada gtaw ke name penuh n alamat bdk 2?num ic? Ak x nampak p0n. Muka p0n da wt blurr. Sume blagak alim. Pirah. Ak x alim cm k0rg.

    ReplyDelete
  15. Tak payah la letak gambar. kesian orang tu. Bertambah dosa.

    ReplyDelete
  16. letak gambar tu bkn org nmpak pun sape..untuk sekadar membri pengajaran.......

    ReplyDelete
  17. Bukan nak bajet alim ke apa, tapi kesianlah kat pmpuan tu, kan nampak aurat dia. Tak perlu letak gambar pun orang boleh faham kan? Nak beri pengajaran pun ada caranya. Ni dah kira mengaibkan orang walaupun muka dia dah disamarkan. Tapi kalau orang yang kenal dia tengok, kan dah jadi bende lain. Saya kat sini cuma mahu memberi teguran. Renung-renungkanlah. Sekian, Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  18. sy setuju dgn mereka2 yg meminta utk remove gmbr awek tu...sian die...yg tulis ni pon cm ia2 jgk..bg nasihat, tp dlm ms sama sebarkn jgk fitnah...so kl nk jd kn utk contoh ker ape ker...karikatur pon byk bole d jadikan penyeri...my 2 cents...Assalamualaikum wbt...

    ReplyDelete
  19. Where The Modern Ro Begin~

    http://cyberxeth-ro.com/cp/
    http://www.mediafire.com/?1clpscq22h93rln
    https://www.facebook.com/groups/419372224754037/
    https://www.facebook.com/CyberXethRagnarokOnline

    ReplyDelete
  20. mengaibkan org dgn boh gambar 2 pon dosa gak...:)

    ReplyDelete
  21. Tak payah nk letak pic orang tu. Diri sendri pn tk btul gak kan.lebih baik awk letak gmbr cartoon ,kan senang?takyah nk jatuh maruah wanita tuh.pham wahai sang blog .

    ReplyDelete
  22. salam,lebih baik you removekan gambar sume perempuan yang you letak,nk berdakwah ke ape ke ,Allah x suruh pun berdakwah dgn cara mengaibkan org,x salah menegur tp kene ada cara bkn dgn cara meletak kan gambar org malah boleh menimbul fitnah jika org yg diletakkan gambarnya itu baik ke ape...sume org penah buat salah tp x perlu mengaibkan org.salam.

    ReplyDelete
  23. wow gambar tu...hehe..tak baca pun yg bawah tgk pic je hahahaha..artikel ni akan lebih baik tanpa gambar

    ReplyDelete
  24. haha,lu kartun lg baguss..xcute lah pmpuan tuu..kartun xde jerawat pom..jd buh ktron laaa.

    ReplyDelete
  25. Baca ni.. ingat lelaki xde aurat ke?? Blog ni x penah nasihatkan lelaki yang tak tutup aurat padahal kaum dia sendiri. duk sibuk dgn aurat kaum perempuan.. bg seimbang la bro.. ingat perempuan je ke ada aurat??? http://melayukini.net/2012/04/aurat-lelaki-yang-sering-diabaikan-mesti-baca

    ReplyDelete
  26. Mgkn trlalu sbuk jaga kaum hawa punya aurat..tapi ingat sang blog yang kaum adam pun ada aurat...so jangan kita sibuk dengan mreka just tegur jak ...jangan la sebar pic nya...sekali tengok kau yang dapat dosa...sembayang 5 waktu cukup karh...kalau x ckup jangan sibuk kat kaum hawa...

    ReplyDelete
  27. insaf2 la....spe yg ltak gmbar prempuan ni..ksian dye..agak2 la nk mnasihat pun...buat la dgn cara btul..ni x mngaib kn kaum hawa je....bg spe yg msk kn gmbr 2...buang la,,,ksian dye

    ReplyDelete
  28. la...sape suruh dia pakai mcm tuh...pastu gambar da ditangkap,upload kat internet..mungkin juga bukan dia yang upload...salah sapa???
    mesti admin ambil dari internet juga kan...sebelom admin ambil..ntah da brape orang tgk...
    wallahuallam

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2, mesti org laen dah amik gmbr dia sblm ni

      nak kondem admin sume org kat sini

      Delete
    2. aku stuju ngan ko
      kalo nak kondem sgt x yah lyn blog ni
      menyibuk jer

      Delete
  29. takyah la amek gamba dia, cuba orang amek gamba mak ko yang time tu masih belum terima seru tutup aurat then post kat internet, marah tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal nak babit mak admin
      nape x ckp mak ko skali?

      Delete
  30. Salam . setuju ngn buang gmba tu then agree wit the kseimbangn . bru dakwah bebb . anyway , sdikit sbnyk blog nhe pn dpt bg kta informasi ttang aurat ppuan kn . so pgajaran dh ada kat blog nhe . ambi iktibar . n please jgn mrah kat blog nhe . dy pn x tw pa dy publish . kot2x dy publish just make we fun a litle . x m'yebelahi sape2x . assalamualaikum .

    ReplyDelete
  31. Syaitan berbisik: Tidak mengapa kamu tayang gambar perempuan yang membuka aurat dan yang menaikkan nafsu syahwat lelaki yang melihatnya, itu sekadar contoh sahaja.bahkan kamu 'blurkan' wajahnya..bukankah niat kamu baik iaitu untuk saling nasihat-menasihati tentang perkara agama.

    ReplyDelete
  32. tu gmbr sy...... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg nama fb n phone no.

      Delete
  33. kalo camnilah cara berpkaian ibarat menampakan yg si pemakai seperti tidak berbaju.....ya allah hindarilah aku seperti ini....

    ReplyDelete
  34. terbaik lah gambar.. body mantop.. nape ada satu je gmbar???
    letak lah bnyak sket.. xpuas tgok.. mintak admin tambah lg gambar2 cun..

    ReplyDelete
  35. hahaha that's the work of malay muslims. while others are making scientific breakthroughs to make our world a better place to live, you sex-thirsty peeps can only think about women and sex all the time. LOL jackass!

    ReplyDelete
  36. comey body diaa nii..uishh..wahai perempuan..jgnlah engkau menambahkan dosa kamu dan dosa lelaki yg melihat mu...
    love ALLAH.love RASULULLAH

    ReplyDelete
  37. peringatan kpd umat islam akhir zaman...
    ambil lah iktibar sblm menyesal...

    ReplyDelete
  38. dak IUKL tu. ahahaha

    ReplyDelete
  39. hidayah dr allah datang sama ada cepat atau lambat..jgn aibkan hamba allah yang lain..bila satu hari dia berubah baik...maka kamu yg meletakkan pic ini akan dianggap pula sebagai tidak baik..sia2 lah ibadah kamu..sia2 lah nasihat kamu..anak2 kamu tengok nanti pun akan rasa malu (apa laa blog abah aku ni..)

    ReplyDelete
  40. tajuk ni psl ape sbnrnya
    gmbr pompuan ke psl menutup aurat

    ReplyDelete
  41. orang indon

    ReplyDelete
  42. Tutup aurat? Bagi wanita muslim je yer... walaupun aku bukan muslim.. tpi aku suka mereka yg brpkai tudung.. bagi sya xpyah lgi nk penat2 sikat rmbut.. balut trus je dgn tudung kan lawa...

    ReplyDelete
  43. Kira-kira 90 % penduduk di dunia menggunakan internet sama ada untuk mencari kerja atau meninjau peluang business internet khususnya yang berkonsepkan "HOME BASED BUSINESS" atau "ONLINE BUSINESS" untuk mencari duit tambahan bagi menampung kos perbelanjaan yang semakin meningkat ketika ini. Di sini kami menyediakan platform yang mudah untuk anda menjana pendapatan sampingan atau kerjaya. Dengan hanya dari rumah dan menggunakan kad bank sama ada DEBIT atau KREDIT, anda boleh menjalankan perniagaan yang mudah ini.
    Kami akan memberi suatu sistem terbukti menjana pendapatan, tanpa menjejaskan masa anda untuk meluangkan masa bersama keluarga atau melakukan aktiviti kesukaan anda. Pelajar, suri rumah, kakitangan awam dan swasta serta usahawan ramai yang telah mendapat hasil dari sistem ini.

    Anda hanya perlu daftar, saya bimbing hingga berjaya
    Daftar PERCUMA Untuk Info Selanjutnya
    "Promosi Tak Masuk Akal" ~ .Modal rendah UNTUNG berganda..
    Hanya di VeMMA dan takde di tempat lain. Yang pasti ia bukan hanya sekadar impian. Ramai yang dah pun dapat!!! Minggu pertama join dah RM1916.00. Sebulan RM8811 ..
    Jommmmm kita buat kiraan :~

    3 x 198 = 594.00
    $400 x 3.3 = 1320.00
    Total =RM1914.00/minggu
    ...
    kita kira income setiap minggu dan kita total sehingga sebulan...
    Minggu 4:
    Fast start: 3 X RM 198 = RM 594
    Frenzy: USD 400 = RM1320
    Momentum: USD 200 = RM 660
    Cycle Bonus: 6 XUSD25 = RM 495 Total: = RM3069

    Potensi Income Sebulan:
    Minggu 1- 3: 3 X RM 1914 = RM5742

    Anda tak nak? Takkan nak tolong kirakan aje !!!

    Layai web ini dan register percuma untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi :) http://www.rahsiakejayaan.com/mfadzle.my/

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri