Gempak Perodua Bezza
Home » » Gempak Perodua Bezza

Gempak Perodua Bezza

19 Jun 2012 125 Comments
Sebelum ni kami ada post kereta proton dan untuk kali ni kita lihat pula konsep kereta keluaran Perodua pula iaitu Perodua Bezza.Menampilkan konsep masa depan Gen-Y yang lebih lasak.Reka bentuk lebih kurang macam Toyota Prius dengan panjang dalam 4 meter dan pintu belakang jenis sliding.























125 comments:

  1. Kalau aku beli, aku tambah steel frame for body stabilizer. mcam tak kukuh jer,. langgar sekali, hancur terus.. body kit & frame nipis nak mampus..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ni kereta konsep je...nanti bile yg betul2 punya keluar mcam kereta biase je mcm alza dulu.. takdenye nak sliding2 ni...

    ReplyDelete
  4. sbb tu die publish,nk tau pendpat...

    ReplyDelete
  5. can pantat perodua ni tau nak copy kete toyota jer..designer diorang otak dah beku ke?same jer cm proton tau nak ciplak mitsubishi jer..xde apa nak bangga sgt la dgn industri automobil malaysia ni..cam pundek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bile masa plak dorang tiru meniru nie? Ko keja proton or pradua ke?mcm mane ko tau? Cite sikit

      Delete
    2. ko bodo ape..bkn prton inspira tu die copy sbjk dr mitsubshi lancer..bodo r ko ni mcm proton..jual kete kt lua lg mrh dr jual
      kt ngra sdri..

      Delete
    3. Mmg bodoh budak ni...ni msti xsunat lg....BODOH

      Delete
    4. Oii mangkuk...die kuar inspira tu sebab nak turunkan harga mitsubishi. Kalau tak org cam nko nak beli pon tak mampu......phuiii....

      Delete
    5. hekele. Mcm murah la sgt inspira 2. Alang2 baik mitsubishi trus.

      Delete
    6. Woi keldai.. Lain kali banyakkan membaca.. Ko ingat mutsubishi senang2 bagi Proton rembat blueprint lancer nyer design kalau tak ada pertukaran Blurprint Exzora Proton pada Mutsubishi.. Kalau designer Exzora yg orang kita buat tue orang jepun pon nak.. Masih tk berkualiti ke design kita..? Sekolah bertingkat tapi otak macam mangkuk tingkat punya orang..!!

      Delete
    7. Banyk sagat hater melayu.. Susahh.. Tp style.Asal dowang tk design 2pintu sport ha. Mst ramai nk. Tk kesah la cc rendah ke. Cc tggi pn tk gune. Kne saman je.

      Delete
    8. proton mmg beli design ngn mitsubishi...selesai masalah...nak bukti????
      jom aku bawak ko jumpa mahathir..ko tny dia sendiri betol ker x..
      klu x betol ak bagi Inspira sebijik kat ko..

      Delete
    9. Woi. asal sbelum Proton ialah mitsubishi. kau tau tak? tak tau kan... tu laa, baik kau tnye pengurus Proton. Mitsubishi mempunyai syarikat Proton. 2 syarikat ni bergabung. aku tak tipu. lain kali siasat sbelum membuat apa2 kputusan.

      Delete
    10. Klu anda bijaksana sila bg idea rekabentuk anda sendiri.. Ataupun anda je yg bt kereta sendiri. Anda pki kereta apa..klu pki kereta recon kluaran jepun baik tak payah..org jepun bt kete tu bt beli sayur je kt pasar

      Delete
    11. Woi mangkuk,dorang cuma buat collaboration lah,mana ada b'gabung..msa bila lak proton tu mitsubishi pnya?Dorang bukan tiru design tpi rebadge balik..Igt bleh maen tiru suka hati mak tiri belah bpa angkat datuk mak laki bini kau ke?

      Delete
    12. This comment has been removed by the author.

      Delete
    13. Alah taunya buat kereta lembu...ada hati nak kutuk orang....malulah sikit.....susah kalo otak ada malu macam nilah.....kamu ingat orang kamu pandai buat keretakah...kalau kau jawap pandai tulah...kereta lembu atau kereta sorong

      Delete
  6. tru mdel2 mne pom korang jgk y bli..nk bli mdel tyta ko x mampu so ko bli laa y murh....huhuhu

    ReplyDelete
  7. dlm mcm kosong je...x syok r

    ReplyDelete
  8. kereta gune tin milo,,, kene sondol cikit dah remok separuh body,,, xsavety langsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Savety tu ape bro..hehehe...

      Delete
    2. nak tau gau "SAVETY" apa mksdnye...blurr blurr & suspen nih

      Delete
    3. poyo betullah kau ni nerra....
      org taulah safety.org just nak tgk mamat savety tu jawab.eja pon x betul lagi mau komen !!!!!

      Delete
    4. Ala tu pun nak marah..sedap je nak ckp org poyo..org betul kan ejaan aje.benda tu dah nak keluar sampai tiga kali pulak..bukan nya aku dok publish smpi 3 kali

      Delete
  9. yg proton mmg tru mitsubishi....tp tkpe la sbb die de kerjasama, mcm produa de ke kerja sama ngan toyota yang nk tiru,..????prototype car mmg semua gmpak tp hasil nnt yg ats jalan tk tau la mcm mne kan huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toyota pemegang saham terbesar perodua...wat research sblom komen

      Delete
    2. Bdk tu mmg bdoh skett..hehe

      Delete
    3. Bodoh nk komen tp tkthu story. .

      Delete
    4. mana2 mai nih......ko ada sbji kan proton saga lama.

      Delete
    5. Toyota xde kerjasama ngan perodua??? Huhu kelakar lah ko ni,, sembang mcm konek

      Delete
    6. Toyota xde kerjasama ngan perodua??? Huhu kelakar lah ko ni,, sembang mcm konek

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. bumper dpan ngn blkg nmpk petak sgtla,, xbrape lawa la..

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.



    HAHAHAHAHAHAHAHA komen ni kena remove

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. atas ni komen yg cool skali dlam idup ini

    ReplyDelete
  16. disebabkan ade proton la kita semua tak mampu beli kereta import.. proton menyusahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hek ele asal plk. Myusahkan. Ko manpu ke beli kereta mahal2.klau menyusahkan x yah beli.nk lagi perfect beli ferari trusla

      Delete
    2. Hek ele asal plk. Myusahkan. Ko manpu ke beli kereta mahal2.klau menyusahkan x yah beli.nk lagi perfect beli ferari trusla

      Delete
    3. Poyo...th2 loan viva 660cc pun xlepas

      Delete
    4. Betol la tu, kereta recond yg korg mampu sgt beli tu smuanya rega dlm rm15000-rm30000 je kalo ambik kat luar, sampai sini jadik ratus ribu mcm alphard estima pa smua, org malaysia je byr usd10000 dpt keta kcik myvi viva dsb

      Delete
  17. xcntik pun...em...tahla asyik meniru je...xpyh ader designer pun xpe mcm nie..

    ReplyDelete
  18. korang komen cam ye2 ar...kalau bgs sgt g cipta kete sendiri ar...kita tgk bgs ker x kete ko wat... lain kali nak bg komen 2 pikir dulu ar...

    ReplyDelete
  19. melayu mmg tahu ckp je u allz...otak nothing....bangsa yang kian mnunjukan kruntuhan attitude

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau nepal ke mnyanmar..

      Delete
    2. kalu bangsa ko pandai, ko buat satu.

      Delete
  20. eja myanmar pun silap...dasar melayu dah mmg bodoh...oppss sori terlebih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi lahanat,ko pehal nk ckp cm 2,ko eja "sori" 2 ko ingat betul ke..dasar menumpang,stiap org msti ad yg salah..kalau aku ckp hg bengong hg marah...sorry hahahaha,pfftttttt

      Delete
    2. Pasal typo pun jd hal,,, lucu

      Delete
    3. Pasal typo pun jd hal,,, lucu

      Delete
  21. cam bangsat!makin lama makin menyampah aku ngn perodua ni..sama cam proton..tau nak tiru hasil kerja negara luar jer..buat kereta sendiri cam pantat..aku offer diri jadi designer diorang x mau plak..bodoh sombong..kedekot nak bayar gaji..skrg dah tiru org lain pnye keje plak..cam bangang malingsial ni..lakhnat BN!!nasib baik aku dah lme tgglkn malingsial ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko mcm sial..duk indon kn...kalau tak de kerajaan malaysia ni ko da merempat xde makan keje kt malaysia...bngsa ko la laknat

      Delete
  22. melayu bodoh..tengok org cina pakai kereta kau pun nak pakai kereta..gaji kecik beli kereta perodua pun jadi la..bila kena accident dah menyusahkan orang lain..melayu suka menyusahkan org..dah xde duit tu pakai motor je sudah la.nak tiru org cina pakai kereta buat apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn gunakan perkauman disini..saya melayu dan saya mampu beli kereta import dan motor import..bukan orang cina sahaja boleh pakai. Tolong jaga perkataan anda.

      Delete
    2. Ni msti keleng paria..estate pnye bdk

      Delete
  23. betul tu..kebanyakan kemalangan jalan raya semuanya dari kereta buatan malaysial dan pemandunya mesti melayu..

    ReplyDelete
  24. Nampak cina eksiden tepi jalan x pyh tolong.refer kepada komen kt atas nie.

    ReplyDelete
  25. cina jarang ada accident la..kalau ada pun kebodohan melayu sendiri yang langgar..mesti akan ada personal mechanic utk repair kereta mereka..bukan macam melayu..kereta rosak buat jalan jam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina lg bodoh bwk kete..lesen pn lesen beli..mabok pn nk drive mnyusahkn org..tambah cine tua lg banggang bwk kete ni..ske2 nenek moyang die nk msuk kiri kanan xde bg signal..

      Delete
  26. melayu suka susahkan pengguna jalan raya..mat rempit semua melayu!!!

    ReplyDelete
  27. kimak la ko hiroko lim.klu aq jmpa ko.matai ko kimak!mkn babi jak keja kmu!

    ReplyDelete
  28. hoii cina pukimak...lu org la yg suka menyusahkn org...mabuk 24jam...lgi lu org nk kta melayu...celaka pnya cina...xsedar diri..lu org 2 menumpang je kt tempat kami ni...bangsat...!!

    ReplyDelete
  29. Cibai punyacina..konek kecik

    ReplyDelete
  30. hahaha sial punya apek sama itu amoi..wa tengok lu kecik besar kecik besar jer...kerja tipu orang jer cina babi ni,ari tu ada doctor cina kena ludah atas muka sama wa.bodoh,lu cakap ubat klinik lu import punya..lu ingat wa bangang cam lu ke?padan muka kena ludah atas muka hahaha..pui3x!!! ari2 makan babi maa..sbb tu banyak bodoh cina mlysia ni

    ReplyDelete
  31. Don't put the blame on Malaya.
    Blame it on the quality of the car.
    Sian moyang-moyang Melayu...
    Mereka sekali kene perli padahal mereka tak bersalah...
    Ape kene korang ni? Saye sebagai seorang Melayu tak boleh org hina Melayu...

    ReplyDelete
  32. agak2nya, yg duk kutuk produk malaysia ni guna merc ke? ferrari ke?? ke xde keta langusung..?? toksah nak duk kutuk produk negara kita sendiri la wehhhhh... international car tu da berapa lama main bisness, memang la da jauh kehadapan. kita punya baru nak start/ FYI, keta malaysia pun kena import keluar jugak. memangla xdpt dinafikan quality standard x setaraf lg nagn keta2 luar yg korang duk banggakan sgt tuh, tp nnt over time, dpt jugak diorang buat nama sendiri... lagi satu nak ckp, yg duk kutuk kereta malaysia tuh, klu korang naik proton atau perodua nak pegi mana2, x kesah arr keta sendiri atau ketga org lain,,, INGAT,, korang da jilat ludah sendiri. Terima Kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree 100% with your opinion..

      Delete
  33. ada la seorg tukang coment kte perodua xdak kena mengena ngn toyota. 2 kereta avanza da bpe lame jalan ats tar ekau jo x taw yg keta 2 perodua yg boat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal,,, avanza tu buat kat perodua lah,, lagi mau ckp toyota xde kerjasama ngan perodua,,, ingt budak yg komen tu budak sekolah lg kut,,, nampak bodoh je huhu

      Delete
  34. Byk sgt komen....beli kereta pon pinjam bank jugak...haha..

    ReplyDelete
  35. biarlah perodua nak tiru ke ape ... yg selalu aku nampak pon , cine yg ramai pakai perodua .. nie pasal kete tibe tibe lak nak kaitkan pasal perkauman ... ape mmotif tak tawu laa.. buat relax dahh ..

    ReplyDelete
  36. Cine = babi
    Bau busuk..pngotor.. Lap pkai tisu saja.. Pagi2 tak mndi trus kluar rumah.. Mulut bau serupa longkang woo.. Lu org manyak cibai maaa....

    ReplyDelete
  37. Alaa nk complain-complain mcm lah korg boleh design kereta sgt...

    ReplyDelete
  38. Lampu belakang kereta Honda Civic baru tiru mercedes bukan nk complain pun!

    ReplyDelete
  39. Apa nk peliknya korang tk nmpk ke kt jln raya honda,toyota,kia etc smua tiru design satu sama lain. .skli pndang sama je. . .

    ReplyDelete
  40. bongok jugak la...perodua...pemegang saham terbesar die Daihatsu...pastu Toyota dah beli daihatsu...so toyota la pemegang saham terbesar perodua skrng...bongok...

    yg proton babi tu pulak...dah berpuluh tahun nak harap kerajaan tolong...pastu sebab proton la cukai utk kereta import naik....kalau proton kluarkan kete kualiti ok takpe la...ni kualiti cam taik...tp harga taknak kasi murah...tau mahalkan harga kereta lain...suruh org beli die...BODOH CAM BANGSAT KERAJAAN BN pui

    yg pasal cina melayu ni...ape bodoh korang gi layan provokasi ntah btol ke org cina yg tulis tu...bunguk la korang

    ReplyDelete
  41. Keleng2..paria..

    ReplyDelete
  42. korang bising2 jer kat snie.. Bwat tue salah nie salah... patutnye kita kena bersyukur atas nikmat ALLAH S.W.T... klow ALLAH xbg nikmat kat semua..cmne? xperlu la bsing2.. nie tiru nie,itu tiru nie... klow xdew persetujuan dr smue pihak..xdewnye BEZZA nie kluar... klow toyota xbg tiru... dh lama toyota saman mcm apple saman samsung tue.. nie xdew saman menyaman pon.. mknenye toyota benarkan lah..buang masa jer korang bising2..bkn bleh kaya pon... fikirla sikit.. korang xthu pihak2 atasan tue nk bwat yg terbaek utk semua orang..yg korang thu bsing,bsing,bsing...

    ReplyDelete
  43. yang smpai nk ckp melayu bodoh 2 knpe pulak??? comfirm cina atau india yg ckp.. da r merempat kt negara melayu, nak tunjuk belang pulak, korang pehi bla la dri sni klau prangai pn mcm anjing kurap tepi jln..haha

    ReplyDelete
  44. cina keling semua babi..cina mkan babi..india mkan kari..dua2 babi..

    ReplyDelete
  45. cina mmg babi...sial pukimak anak haram...

    ReplyDelete
  46. best pulak aku baca komen korang .., jap eh .., aku nak amik popcorn ..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu ak follow dari atas lg mcm baca komik pu ada

      Delete
  47. visit ceritakedaiaku.blogspot.com ..
    thank you ..

    ReplyDelete
  48. ehem2...aku terpanggil untuk komen setelah tengok komen korang yang agak keterlaluan bagi sesetengah pihak.aku sebagai seorang pekerja yang gaji kecik dan kalau ikutkan kemampuan aku hanya beli kereta malaysia namun aku tetap cari kereta import walaupun second hand dan agak lama.ini disebabkan kualiti jauh lebih baik dan jarang sangat meragam.jangan salahkan pengeluar kereta kita, sebab dengan adanya meraka, ramai anak tempatan dapat peluang pekerjaan di kilang-kilang mereka. yang menyebabkan kereta mahal ialah kerajaan kita sendiri.mereka menaikkan harga kereta import pun bersebab.kalau kereta luar murah,maka tiada orang akan membeli kereta malaysia dan dengan itu kilang kereta malaysia akan tutup sekaligus ramai yang akan hilang punca pendapatan serta menurunkan KDNK negara. Jika anda adalah seorang yang waras dan berfikiran jauh tentu anda tahu setiap masalah mempunyai jalan dan setiap penyakit mempunyai ubat.Fikir sebelum membuat sebarang komen dan kenyataan kerana kita bukan hidup berseorangan di Malaysia ini.Kalau tak suka kereta malaysia, beli kereta import.kalau tak mampu beli baru, beli second hand asalkan anak isteri tak kena hujan dan panas.rosak tu adat bagi setiap kenderaan tak kira motorsikal mahupun kereta.cuma yang membezakan kerosakan itu adalah kekerapan ianya rosak disebabkan penggunaan kita atau kualiti barang itu sendiri.sekian harap maklum

    ReplyDelete
  49. SAYA BERBANGGA DENGAN SEMUA PRODUK2 DARI MALAYSIA....

    ReplyDelete
  50. Korang Ni Bangang Kutuk2 je lebih..

    Dah Pandai G la wat Design utk Mobil Malaysia

    Bangang2 Cakap pandai.. LANCIAOOOO

    ReplyDelete
  51. Bebel bodoh semua yg complain barangan dr malaysia.....taraf negara membangun sperti malaysia tetapi sudah ade semua perkhidmatan n kemudahan......setaraf negara maju.......ko x bangga ke..

    ReplyDelete
  52. pintu yg blakang tu jenis slide.. kalo ade org atau sendiri duduk blakang mm kena la pintu tu. kalo van pintu slide blakang xpe lg sbb badan die ngam2 ngan pintu time bukak..

    ReplyDelete
  53. ape la duk kutuk main bangsa semua ni.... saya kerja gaji kecik..cuma mampu untuk pakai kereta malaysia.insyaallah jika ada rezeki lebih, saya tetap akan pakai kereta malaysia. negara saya, kebanggaan saya. anda yg bukan melayu, bercakap masa skrg mmg senang..menghina lagi senang.. tapi jgn lupa atuk nenek awk dulu dtg naik tongkang msa penjajah bawak masuk ke tanah melayu, bukankah itu juga hina... jgn cpt mengutuk kaum lain terutama apabila anda MENUMPANG..maaf kalau kasar bahasa sy ni..

    ReplyDelete
  54. dunia akhir zaman,nafsu kuasai akal

    ReplyDelete
  55. bersyukur la dgn apa yg ade.. andai kata kita meninggal arini, sume tu dh x de maknenya..:)

    ReplyDelete
  56. aku pakai myvi je..ツ

    ReplyDelete
  57. DAH lah Wei!!!ckup2 lh..gduh2 wt ape..kta samq kta je kt sni

    ReplyDelete
  58. melayu ke cina apa bangsa sekali pun.korang pakai je kan kereta malaysia.kalau rasa dah mampu beli je la kereta import kalau rasa kereta buatan malaysia takde kualiti.apa guna bising kat sini gileeee!!!!

    ReplyDelete
  59. pergh terbaik perodua macam BLOG YANG SIOT!!

    ReplyDelete
  60. korg kalau da kaya sgt beli jela kete import kalau da kata kereta malaysia xde kualiti.. SETTLE!!! tp persoalannya mampu ke beli!!!! duk malaysia asyik duk kutuk malaysia... kalau xpuas hati pegi jela negara lain apa susah.. Pegi negara org baru korg tau betapa tingginya langit!!!

    ReplyDelete
  61. design2 kreta proton & perodua hampir sama dgan kreta brand jepon sebab mreka sudah ada prjanjian sejak dulu2 lagi. Memang dua2 kompeni local ni ada design kreta sendiri,tapi perlu jugak jaga hbungan perjanjian nih. Cth, proton dgan mitsubishi, produa dgan daihatsu, modenas dgan kawasaki.

    ReplyDelete
  62. brape ribu yek...???

    ReplyDelete
  63. Tergelak sorang-2 aku bace komen korang .. APelah bodoh sangat bergaduh pasal kereta .. Ni orang panggil bodoh tak boleh diajar ..

    ReplyDelete
  64. haikal azman..
    betul tu..mcm orang bangang je gaduh2 pasal keta..
    pastu gaduh bab kaum..
    apa lah korang nie...otak letak mana wei?!
    gaduh pasal keta..bodoh betul...

    ReplyDelete
  65. ape la mangkok hayon sgt yg komen2, dah tentu2 Toyota antara share holder terbesar saham perodua ni,xpelik la byk model produa ade iras2 toyota. itu company nak bisnes,maseng2 pikir bisnes la wei.. xpikir sape tiru sape yg penting untung.

    ReplyDelete
  66. SALAM ADMIN..
    PLS BLOCK KOMEN YG MENYENTUH PASAL SENSITIVITY AGAMA, PERKAUMAN DAN LUCAH UNTUK MENJAGA KEHARMONIAN KITA SEMUA...
    SEKIAN..

    ReplyDelete
  67. nih model jer larh ntok pameran...
    bukan untok market produa lom ade modal lagi nak kluar kan kete nih...
    lagi satu kos nak blie kete nih xsesuai lagi untok orng2 Malaysia...

    ReplyDelete
  68. pasal design tu hak pengguna utk bersuare tp berpada2 la...tapi yg pasal perkauman tu jelas sangat siape yg mulekan

    ReplyDelete
  69. bodo smua yg gduh, otak babi..,

    ReplyDelete
  70. kat mana ada jual laksa ha?

    ReplyDelete
  71. takbir menusuk jiwaku.. terkenangkan kisah2 lalu.. keinsafan menghantui diri..berkekalan kan ku ulangi kembali

    ReplyDelete
  72. That can make American people loves Prius :D

    ReplyDelete
  73. perodua and proton need to hire someone with big idea.LOL pfffft

    ReplyDelete
  74. PROTON KE PERODUA KE .. DUA2 KERETA .. YANG BANYAK CAKAP TU BODOH ..

    ReplyDelete
  75. nie suv atau mpv? kalo keta biasa tak yah lah sliding...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri