Pendaratan Manusia Di Bulan Satu Pembohongan
Home » » Pendaratan Manusia Di Bulan Satu Pembohongan

Pendaratan Manusia Di Bulan Satu Pembohongan

640 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca,
Untuk pengetahan para pembaca jarak antara Bumi dan Setelit Semula Jadi Bumi(Bulan) ada sejauh 384.403 km. Pendaratan manusia di Bulan masih lagi menjadi keraguan bagi umat manusia berikutan gambar yang disebarkan National Aeronautics and Space Administration (NASA) boleh di bahaskan.
Manusia pertama yang mendarat di ialah Neil Amstrong pada 20 Julai 1969 dengan menggunakan pesawat Apollo 11. Berikut gambar yang diambil semasa pendaratan manusia di Bulan.


Ada beberapa kemushkilan di sini. Kita diajar bahawa di Bulan tiada udara (vakuum) tetapi bagaimana bendera AS boleh berkibar di permukaan Bulan? Cuba perhatikan betul-betul kapal yang berada di belakang angkasawan dikatan digunakan untuk mendarat di Bulan tapi di manakah kesan hentaman semasa proses pendaratan, keratan tanah permukaan Bulan berada dalam keadaan mendatar dan sedikit pun tidak tenggelan.

Gambar ini diambil secara lansung dari Bulan dan di hantar ke Pusat Angkasa di Bumi tetapi tahukah anda bahawa pada tahun 1969 teknologi Wireless belum wujud? yang ada hanya gelombang radio yang mempunyai frekuensi seperti yang digunakan untuk alat yg dipanggil kod morse. Pada gambar tersebut juga cuba perhatikan langit di Bulan. Langit di sana sangat pekat hitamnya di mana bintang-bintang? Kita di Bumi mempunyai Udara dan lapisan Atmosfera tetapi kita masih boleh melihat bintang-diangkasa, tetapi bagaimana ia boleh menjadi gelam gelita di Bulan? Tidakkah ia menjadi suatu misteri??


Ok, sekarang cuba perhatikan gambar ini pula. Kita semua tahu bahawasanya di Bulan mempunyai tarikan graviti yang amat rendah iaitu 1/6  daripada bumi tetapi bagaimana tapak kaki angkawasan ini boleh menjadi begitu dalam dan jelas di permukaan bulan?? Sedangkan kapal angkasa Apollo 11 pun tidak tenggelam??(cuba perhatikan gambar di atas).
Begitu banyak kemushkilan pada gambar yang telah disebarkan oleh NASA, Jadi pendaratan manusia di Bulan menjadi tanda tanya sehingga sekarang. Walaubagaimanapun terpulang kepada anda sebagai pembaca untuk menilai sendiri. Sekian terima kasih


Funny Comment of the "year"

640 comments:

  1. memang lah....sebab habuk dkt bulan lain dengan bumi....thats why lah dye dapat buat tapak kaki berkekalan....

    ReplyDelete
  2. bodoh nye admin......munkin ni yg dikatakan orang melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tu bukan orang malaysia ke? Admin kata terpulanglah kat sendiri nak tafsir apa.... Kau sukahati panggil orang bodoh apsal, kau tuh bijak sangat lah?????

      Delete
  3. sbnr nye mmg xde sape pun yg pernah smpai kat bulan...tu smue kerja org kafir...

    ReplyDelete
  4. mungkin ape yg admin cbe smpai kn ini ade btl nya,..sama2 kita cbe mmbkti kn nya huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei kafir xbtol laa..Allah yg pynye segala galanya.. Bulan pn milik Allah jadi sifat bulan Allah bley ubah..admin pernah pergi bulan ke taw ke pasir ke berdebu ke??

      Delete
  5. cube tengok bayang-bayang kapal angkasa tu ada bayang & cube tengok mana bayang-bayang angkasawan...hahahaha..jin ke hantu?

    ReplyDelete
  6. kalau mcmtu jgn percaya yg sheikh muszaphar pergi ke bulan . Selain itu rancangan mythbuster di astro ade terangkan mengenai bendera itu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. myth buster dah kaji kes ni..

      Delete
    2. Hahahaha S.Muzafar g bln ker?memey sengal bdk ni kikikiki

      Delete
    3. Ye ye je muzafar tu pegi bulan...

      Delete
  7. Wei bodoh bendera berkibar cz kapal angkasa pnye angin..mne ko taw berdebu ke berpasir ke bangang si ko xakui laa neil 2 masuk islam.. So ko xcaya Allah swt bagi hidayat kt dye luar bumi ni dgn kedengaran azan..so ko cya semua bangang!!ko yg wat cite ni mmg bodo tahap bangang!!!!Allah mampu ubah segala galanya..semuanya milik Allah!!! Admin baik ko bertaubat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi!!!!! Kau tu Islam, cakap tuh elok2 la sikit, tau la mulut kau x ada insurans. Yang kau pergi maki admin buat apa bodo.... Kalau kau tu pandai sangat, apsal kau tak jadi Perdana Menteri SIAL!!!!!

      Delete
    2. Kafir a.s bole buat apa saja.dia bole suruh neil amstrg msuk islam utk dpt sokongan dan keyakinan org islam apa yg dorang ckp tu btol.
      Ko ingat kafir tu bile terima ke klau org pertama g bulan masuk islam.
      Kena cerdik dgn tipu daya kafir amrika ni.
      Ko percaya ke 9/11 btul2 osama n d gang buat?

      Delete
    3. Yaa.. Tgok YouTube .. Search deception of history..

      Delete
  8. Benda ni dah lama di perkatakan..
    Mgkin admin pun copy dari sapa2...

    ReplyDelete
  9. bler plak sheikh muszaphar g bulan????????????????
    setahu sya g kat pusat angkasa jer.....huhahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe lol

      Delete
    2. Betul tu!

      Delete
  10. bukan dulu surat khabar utusan de tulis article ni mmg terbukit satu pembohongan bkn ni jer bukit die de bnyk lg...

    ReplyDelete
  11. Yup neil amstrong, ngn wanita india pertama pergi ke bulan kedua2nya dpt hidayah dari Allah, dgn mndgr azan.. X mustahil rasenya manusia sampai ke bulan, lainlah, die kate pergi ker matahari, hihihii..

    ReplyDelete
  12. rajin2 tgk nat geo la... jangan sampai kita sendiri yang malu...

    ReplyDelete
  13. semua u allz x thu...pun kbenaran sbb u allz org mlayu...tak thu btul ke tidak...main pkai dgr je dr mlut mlayu lain men copy paste je dr media...pastu gadoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. WeI keling kO jgn main bangsa ea..agak2 skit main nama melayu.. Keling ke sohai cina ke ko menumpang tanah melayu agak2 skit main bangsa

      Delete
    2. Woi..kmu fkir malysia ni tanah bapak kw ka sdgkn semua org bole tinggal d negara ni..dan 1 lgi..jgan racist bole tak..

      Delete
  14. BenciOrngBodohSombonk10 June 2012 08:47

    yg kata admin bodoh tu sume... sbenarnya korang laa yg bodoh.. citer nie bkn admin yg reka.. dia cuma copy dr orng lain..lg pon dia dh kata awal2.."terpulang kat korang nak menilainya sendiri" keja nk melenting kat orang jer.. ni namanya bodoh sombong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei abes admin org pe percaya cm2 dia xbley terimanislam thats why dia cakap cm2 bodoh

      Delete
    2. Klu admin perempuan mmg dia xpkai tudung n bangang mcm cipan

      Delete
    3. wanted budak sengal10 June 2012 10:08

      Wey.
      Yg kau dari tadi asik Admin tu apahal??
      Ko ade otak ke pakai fikir!?
      Otak budak lah kau nii.

      Delete
  15. ...apa yg benar...hanya ALLAH saja yang tahu...

    ReplyDelete
  16. andai ku bercinta lagi.. ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetiba jerr...^^

      Delete
  17. hal ni telah didebatkn oleh org bangsa "diorang" sndr sejak sekian lama dan pernah keluar di suratkhabar, pehal nk libatkn "melayu" pulak dlm hal ni .. keep an open mind and maybe do some research dan jgn la nk maki je sesuka hati

    ReplyDelete
  18. sheikh muzzaphar xpg bulan k,,die cme pg kt ISS International Space Station lw x slapla,,,

    ReplyDelete
  19. mula2 debat-debatan...last-last jadik maki-makian.....apahal lak nih tak boleh ker berhemah sikit.......

    ReplyDelete
  20. Aku pilih jalan tgh... natural. Nak pecaya pun susah tak nak pecaya pun susah.

    Aku nak pecaya barat dah sampai ke bulan. Sbb mereka belanja berbillion dollar... wat kajian bertahun2... Lagi pun masa tu mereka mempunyai teknologi dan pengetahuan yang tinggi berbanding negara lain.

    Aku tak nak percaya sebab... Masa tu US malu apabila Russia berjaya bawa angkasawan ke orbit bumi. Jadi dia try lawan balik. Masa tu perang dingin. Jadi mcm2 boleh jadi. US banyak tipu Russia. Russia pun byk tipu US. Jadi susah aku nak bersangka baik dlm hal ni. Adakah betul US dah smpi kebulan atau sekadar propaganda perang dingin.

    Tp aku nak betulkan kesilapan statement kat atas tu...

    1. 1969 dah ada tv warna dah. Pakai gelombang radio dan negara Ada rumah yg masih lg pakai kaedah ni tgk TV1, TV2 dan TV3. Kod Morse dah berlalu lama dah.

    2. Bendera tu ada kayu berbentuk F tuk tahan bendera supaya sentiasa berkembang. Dlm video ia nampak berkibar kerana berlaku pergerakan melawan inersia semasa ankasawan memacaknya.

    Actually kesemua rakaman di atas adalah tepat. Jika ia hanya penipuan. Ia adalah penipuan peringkat tertinggi... tidak ada sebarang kesilapan secara kasarnya yg boleh korang pertikaikan.

    Jadi terpulang korang nak caya atau tidak. Bukan korang dpt apa2 pun.

    tp.. jgn lah kuarkan statement yg menampakkan tahap kecerdikkan korang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa...btowl2...
      Aq sokong gler...
      Diorg ktawa trbhak2...
      Yg kte plk brblah2....hahaa....

      Delete
  21. wtf? ini laa manusia skarang... x sdr diri.....

    ReplyDelete
  22. Korang bising2 pasal benda ni bknnye dpt faedah pun....... cuba la enjoy,baca je artikel tu,bknnya ada kaitan dgn korang pun...... agk2 laa wei..... o0o

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju dngan jawapan kw

      Delete
  23. http://www.popularmechanics.com/_mobile/science/space/4279691

    baca...

    ReplyDelete
  24. halaw encik/cik/puan/tuan yg bukan melayu yg komen pasal orang melay, pasal ko sibuk2 nak hina2 mlayu nee ar, komen pun tulis bhasa mlayu, pi la mabok, bodoh betul...ada karang kun dahup2 akan muha mu atu..pija pasaan.

    ReplyDelete
  25. Sbnrnya dh lama org tahu yang ini tak benar..pertama sekali, kalu kita tgk, dkt bulan mn ada angin, tp mcm mn bendera boleh berkibr.yg kedua, sheikh muzafar 2 bkn pergi ke bulan, tp just duk dlm kapal angkasa kat ats tu je kn...mmg mustahil kita nk pergi ke bulan

    ReplyDelete
  26. Mythbuster dah terangkan pasal ni... cube laa tgk...

    ReplyDelete
  27. Bhahaha bila main bangsa bukan main melenting. Butthurt. Tapi dah memang bangsa kita ada yang komen tak pakai otak. So kena terima jela. Aku bangga dengan bangsa melayu aku, tapi kalau ada perangai macam kau, tak payah la nak bangga. Buang masa.

    ReplyDelete
  28. kepada admin....aku pon setuju ngan kemusykilan pendaratan di bulan....
    tp sblm buat article tu, research la dulu...segala bukti ko nonsense, dah lama diterangkan sblm diorg smpai bulan lg...contohnya yntuk bendera tu, nasa dh cakap yg diorg terpaksa pkai dawai utk bg nampak bendera tu berkibar, diorg kuarkan statement tu sblm diorg lancarkan roket ke bulan lg...
    so buatla research betul2, jgn main hantam...
    berfikir mcm org dewasa, bukan macam budak sekolah....
    lebih baik diam kalau tak taw pape dr bising, tp semua kosong.....

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum..
    tu la korang semua..mata dan minda dah diputar belit oleh orang2 kafir yang sedang ketawa melihat kebodohan anda semua..bagi yang menyangkal fakta ni, ada ka bukti kukuh..??boleh percaya ka bukti kukuh tu..??tu la banggakan sangat apa yang ada di dunia..Nabi Muhammad pernah buat perkara yang lebih membanggakan dari apa yang kita buat didunia lah..xperlu gaduh2 tentang ni..dapat tambah ibadat ka bergaduh..manusia2x..

    ReplyDelete
  30. admin bodo, Sheikh Muszaphar dah pegi bulan kau lagi nak cakap pendaratan manusia di bulan satu pembohongan? Kau baik pindah pegi afrika la duduk sana hal malaysia pun tidak tau! admin bodo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cimpanzi afrika pn lg pandai drpd ko ni...kebangangan ko ni dh tahap kritikal!

      Delete
    2. Haha.. Kecian sapa yang post ni. Nak mengata org lain.. Tetapi..

      Delete
    3. Komen Budak 7 tahun cam tulah!
      Mengutuk untuk diri sendiri.

      Delete
    4. hahahahaha sheikh muzafar pegi bulan??moon??dia pegi iss jela..stesen angksa jela PANDAI..lain kali jgn nak kutuk org je,ni la bodoh sombong..org afrika pn leh taw..ko ni nk kna htr duk bulan..afrika pn xleh trima ko.smbung akal anda pada tangan dan mulut anda

      Delete
  31. NENEK KAU < SHEIKH MUSZAPHAR PERGI KE ANGKASA < BUKAN BULAN NGOK > DAH BODO TU NAK TUNJUK PULAK .

    ReplyDelete
  32. kita memang terima apa yang barat kata....masa tu malaysia maseh belum maju...kalau dengar radio selalu putus penerimaaan....sekarang sattalite dah banyak......kita kena jual dengan nasa......timbang kati...bukan kilogram.....padan muka kita.

    ReplyDelete
  33. senang cakap wallahualam..stkat ni mythbusterda proved kan sal bendera 2..ape2 pon,jangan la bergadoh..ia hanya salah faham dunia..Istigfar dan tenangkan diri..Allah ade sume jawapan,kite per cariknye dgn btol..(^_^)
    sepertimana Amstrong,diharap kite juga diberi hidayah.InsyaAllah

    ReplyDelete
  34. sh muzafar bkn ke bulan tpi pgi kat satelit 2 jer...sbab 2 dier ckap angkasawan negare yang berjaya ke angkasa lepas.....

    ReplyDelete
  35. Bosan tgk comment mcm bdk2 geng bas sekolah...Zzzzz

    ReplyDelete
  36. hahaha, kelakar lak baca komen2 kat sini, lagi kelakar bila baca ada orang komen Sheikh Muszaphar mendarat ke bulan..

    trollolololololoooo

    Lelaki Kacak

    ReplyDelete
  37. s.muzafar duduk kat angkasawan je kan??

    ReplyDelete
  38. Di mana hilangnya ketuanan melayu...! (sambil memegang keris kentot)

    ReplyDelete
  39. bila masa Sheikh Muszaphar pergi ke bulan? hehe. beliau hanya ke ISS la dik. :) segan saya baca comment kamu tu. tp xpe keyakinan tu penting. ehehe

    ReplyDelete
  40. Hahahaha... sesekali aku tergelak besar gak tgk komen2 org bodoh n bangang yg blagak pandai...

    ReplyDelete
  41. Spe ckp neil armstrong msk islam?dia xmasuk islam pun.dia hanya mgaku ada dgr suara kat bulan.suara yg sama mcm dia dgr kat masjid yakni suara azan.tp hidayah utk peluk islam dia xdpt

    ReplyDelete
  42. farhan halim10 June 2012 09:53

    setiap pintu langit ada malaikat yg menjaganya, rasullulah pun naik ke langit minta inzin setiap malaikat yg menjaga pintu, kisah ini dah dicerita dlm alquran, yg mana rasullulah bertemu nabi adam di langit pertama, sehingga seterusnya utk bertemu dengan allah. shekh muzafar, hanya pergi ke ruang angkasa tidak melepasi langit.. yg peting angkasawan pertama adalah Rasullulah yg naik ke langit bertemu dengan allah, utuk menerima sembanyang 5 waktu..

    ReplyDelete
  43. people !! not to bash atau apa apa . but korang tak patut ckp ini bodoh , itu bodoh , nak tanya ni , korang pernah smpai bulan ke ? pernah naik roket ? pernah kaji , yes , tp pernah kite smpai bulan ? pernah rasa keadaan d sana ?
    saya sendiri tak pernah rasa. sy tak gile sngt nk pertikaikan apa apa.

    - KORANG PON TAK PERNAH KAN ?? JADI,TAK PYAH DOK BSING. KITE SEMUA NI ASAS NYA BODOH,TAKDE YG PNDAI THP ALLAH. MMG PUN ADA STENGAH IQ NYA TINGGI MELAMPAU. TP,SESEORANG TU WAJIB ADA KELEMAHANNYA. SORANG NI GILE BLAJAR,PNDAI,DOK KAT RUMAH CKP MCM PROFESOR,TP DIA MESTI TK BOLEH HIDUP MCM BUDAK NORMAL.

    nak maki hamun pun , nak ckp benda ni bodoh,tak betul , tunggu smpai korang dah pergi ke bulan. dan rasa sendiri.

    ReplyDelete
  44. Betul tu..sejarah Islam lagi hebat.Dengan izin Allah juga,Nabi Muhammad dapat membelah bulan kepada 2 bahagian.Ini telah terbukti sehingga sekarng kesan belahan tersebut masih lagi dapat dilihat. Subhanallah..!!

    ReplyDelete
  45. bangsa lain racist ke melayu takpe. takde hal. boleh. bila melayu balas balik jadi racist pulak.

    ReplyDelete
  46. masyaAllah.. jgn lah gaduh.. untuk pengetahuan semua tiada sesiapa di dunia ni yg pernah sampai ke bulan.. kalau x percaya bg yg beragama Islam tu rujuk lah pd tafsir Al-Quran.. Semuanya dh tertulis.. atau tanya lah pd ustaz2 yg dh khatam tafsir Al-Quran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum.

      saya nak Awak bagi tunjuk ayat yang menyatakan belum adanya manusia sampai ke bulan?
      Jangan membuat uraian sendiri.
      DI hadis saja ada manusia Yg sudah sampai Di matahari di dampingi malaikat Panjaga Matahari?
      Tak percaya? Buka di KumpulanHadisPopuler.com

      Delete
  47. Kalo nk komen..sertakn ngn fakta...jgn guna emosi.. apadaa

    ReplyDelete
  48. Bangang tol orang yang kata Dr Sheikh Muzhapar ke Bulan..hahha...tergolek golek aku kang ofis baca statement bodoh bangang tu...hahhaha..adeh berair mata aku...

    korang seacrh jer la kat google tu tgk betul ke tidak...banyak gambar, video dan bagai bagai lagi yang korang boleh pikir sendiri..tgk dan kaji sendiri..jangan condem admin...

    ReplyDelete
  49. DAtang Bulan

    ReplyDelete
  50. i guess what the admin trying to say is that, there is no one ever landed on the moon before (DURING 1969).. however, NOW with the advancement of technology, going to the moon is no longer an impossible thing to be done.. just my opinion..

    the reasons above (entry) seems legit though.. don't simply cursing others without any evidence.. cuz it makes you look even stupid.. sorry for the harsh words there..

    ReplyDelete
  51. ya ALLAH..knpa smpai gaduh2,x perlu rsanye..tugas admin msukkn entry untk dikongsi dan dinilai bersama..sape2 yang rs dia pndai sgt2 psal ruang angksa sgla bagai nie awk 2 knpa x jd angkasawan je...jgn cepat melatah..admin x kta pn dia stju ke x,kn nilai sndri..fikiran 2 bkak ckit bleh 2..nie x cuit ckit dh mlatah... msing nk tnjuk pndai tetapi yang trserlah hanyalah kedunguan..

    ReplyDelete
  52. cik admin, ini berita basi lor. tapi tak kisah lah kan sebab niat nak berkongsi. tapi kalau boleh letak lah reference, link sumber. sebab kajian2, picture2 tu bukan cik admin yang buatkan? kalau letak link ke apa, baru lebih beretika. bukan apa, blog awak ni ramai follower. tunjuk sikit kematangan. ye? salam, peace.

    ReplyDelete
  53. Banyaknya keyboard warrior.
    trolololo

    ReplyDelete
  54. hurm...aku nak kena betul x bleh plak sbb aku x da kat sana,nak kata x btul pun x leh sbb aku kat sana.korang pergi la youtube then search mythbusters-moonlanding hoax.korang tgk la smua video tu biar terbuka minda sket.btw sapa yg masih x tahu mythbusters tu rancangan yg kluar discovery channel yer.

    ReplyDelete
  55. awan..brta basi ke x bkn persoala..rmai lg yg x tau..awk dh tau 2 xyah la poyo sgt..nk ltak link,wat reference,,memang admin xde keje pn kn nk lyn sume khndk org je,ade akal wat research sndri x puas hati sgt gak

    ReplyDelete
  56. awok2 mu kene tipu ke mat salleh gitu doh hor...bodonye..jgn duk taksub sangat gok.. aku sokong admin :D

    ReplyDelete
  57. Betul tak betul tu kita tak tahu.. tapi kita lihat bukti penipuan secara kasar, pertama kapal angkasa tidak turun secara MENGHENTAM, tapi secara mendarat.. yakni ade roket tujahan yang membantu ia mendarat.. roket menghentak biasanya tuk tujuan kajian, separa hentam tuk bawak robot. kalu meenghentam, kapal yang mcm rangka tu dah lama berkecai.. yang menghentam adalah kapal balik ke bumi dan ia hanya menghentam laut.. tu pun ade payung terjun disertakan. Manusia tahu takdek laut takkan nak cipta kapal bawak manusia turun dekat bulan menghentam.
    dakwaan mengatakan teknologi wireless mase tu tak tepat, tahukah korang hampir semua teknologi canggih sekarang datangnya dari penyelidikan angkasa lepas, kamera portable yang kecik2 sekarang asalnya dicipta untuk angkasawan di angkasa lepas, so in other word teknologi yang dimiliki NASA dan agensi angkasa lain adalah jauh lebih maju dari teknologi yang digunakan masyarakat umum. Tahu tak korang komputer tablet dah wujud lebih dari sepuluh tahun dulu. mcm tu la teknologi lain..
    pasal gambar belakang tak dek bintang.. kalu korang tangkap gambar kat rumah pun tak nampak bintang sangat rasenyer melainkan korang betul2 fokus dekat langit.. diorang tak pakai DSLR.. kamera yang diorang bawak walaupun advance dari kamera biasa tapi tak setanding kamera sekarang.. pasal bendera tu dah ade orang explain kat atas.. so aku tak yah explain... pasal tapak kaki tu aku tak sure.. di bulan adalah pasir.. tak mustahil tapak kaki angkasan leh sejelas itu sebab diorang pakai mcm alat kat badan diorang.. so sangat berat..
    saya tak berniat menyokong atau membantah kebenaran pendaratan ini tapi just nak tengok dari sudut berbeza.. TQ

    ReplyDelete
  58. jgn kata mustahil untuk pg ke bulan,,just cakap x mustahil....insyallah adalah tu teknologi kita yg boleh sampai ke bulan....isu akyah amerika memang bgt.....cuma fikir apakah propaganda mereka...

    ReplyDelete
  59. ade kesilapan eja.. pasal tapak kai tu.. *kat bulan juga ada pasir.. ayat tu tak lengkap..

    ReplyDelete
  60. kalu nk maki hamun pn, tak payah laa ko nak sekalikan dengan kemuliaan Allah..klau betul laa ko kuat pegangan islam~~sangat memalukan!! org islam memBODOHkan sesama sendiri sambil menggunakan kemuliaan tuhan mereka...lihat?? siapa yg kurang akal disini~~

    ReplyDelete
  61. http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_landing_conspiracy_theories

    bace la sndiri... hal kecik pun nk bising...

    ReplyDelete
  62. wehh..lembu mne ckp Muszaphar mendarat kt bulan..- -Muszaphar pn x ngaku mndarat kt bulan- -ZzZzZzZzZzz

    ReplyDelete
  63. yg duk komen nie kurang cerdik agaknya kowt...mesti spm pon xambik....sbb tue kluar ayat yg bukan sepatutnya....maki sana maki sini.....cuba komen secara cerdik...tunjuk cikit kita nie matang....haish..xpham aku ngn hampa semua nie.....

    ReplyDelete
  64. Muszaphar mndrat kt bumi la.. hahaha.. gadoh sja =_="

    ReplyDelete
  65. Bulan berada di langit ke2..
    langit pertama sje adalah sejauh2 pandangan manusia..

    ReplyDelete
  66. org lain duk gelak tgk mereka gaduh.. hal kecik je...

    ReplyDelete
  67. Manusia2 sekalian, sila bukak utube, tgk discovery channel, yg landing on moon is a hoax or reality, kt situ ad pnjelasan ahli pemikir pengkaji vs speaker nasa, nilai sndiri, bg ak, mmg xpernh smpai pn bulan tu, fyi, ak da tgk vid tu, even adik ak tau pkir mnda tu pnipuan :-)

    ReplyDelete
  68. nak cakap pasal tuhan, agama, islam.. tapi bermula dengan bodoh, bangang,.. dalam islam xde ajar macam tue.. nak tegur biarlah berlembut. baru org boelh trima pendapat kita..

    ReplyDelete
  69. Tun Amal ape link video tu?

    ReplyDelete
  70. Nak gadoh ape lagi,bukan korang pegi bulan

    ReplyDelete
  71. ni dh lma dh ni,.,
    try cri video conpiracy;did we land on moon...
    US buat cita ja,sbb nk lwn dgn soviet..

    ReplyDelete
  72. hahahah...jngn gadoh2....x da kaitan nge korang pown

    ReplyDelete
  73. http://www.youtube.com/watch?v=yydlX7c8HbY

    ReplyDelete
  74. HUrrmm kelakar tgk komen korang neh hahaaha.. nak tanye.. dalam keadaan vacum tade oksigen.. cahaya dapat membiaskan warna ke ek? :-S

    ReplyDelete
  75. Dh2. Jom solat duhah. Pastu zikir2. Istigfar sikit. Masok zohor. Kite sambong solat balik. Gadoh2 bwt pe. Syg je pahala Kene tolak ngan Allah. ( utk Sume bangsa) jommm!!!!!

    ReplyDelete
  76. kalo xde ilmu jgn nak main hentam jer

    ReplyDelete
  77. ak melayu...nh la y ak nmpak...bangse ak...klu bincang mesti ad maki hamun...

    ReplyDelete
  78. HAHAHAHA! Sekurang2nya aku terhibur melihat gelagat korang yg bertegang mulut dek hanya kerana hal sebegitu..WAKAKAKA! Lucu lah korang ni..HAHAHAHA

    ReplyDelete
  79. Kalo U.S da pegi ke bulan, kenapa sampai sekarang belum ada org pergi ke bulan lagi? Kenapa kisah pergi ke bulan tidak berulang? Kenapa NASA hanya pgi blik pgi ke ISS JE, eh singgah la bulan skjp.. Knp? Lnp? Knp? Explain kat aku bole tak..

    ReplyDelete
  80. Sheikh muszaphar pegi bulann bhaiiii!!!!!!! Wakaakakakakakakakakakkakakakaakak sumpah lawakk.. Aku ase mesti dak kecik comment tu..hahahahhahahahahahaha die pegi space station la cipan, mase bler g bulan.. Wakaakakaakkaakakakakakakakk

    ReplyDelete
  81. saper yang cakap syeikh muszaphar dah sampai bulan tuh la yg paling bodoh sekali..mcm lembu..dia sampai kat ISS jea..x sampai pun bulan..ko ni lagi memalukan..nak suh org pi afrika,,ko pun bodoh fakta..lalalala

    ReplyDelete
  82. Ko semua datang bulan la. hahaha

    ReplyDelete
  83. Inilah yang terjadi disebabkan perkara kecil UMAT ISLAM bergaduh sesama sendiri hanya kerana pendaratan di bulan...memaki sesama sendiri...bangkitlah!

    ReplyDelete
  84. bcoz nak pegi bulan kos dia tggi.....2 la napa dorg pegi ISS je.....lg pn U.S saje je nk tnjuk kat USSR yg dorg blh smpai bulan lg awl dlu....lg pn korg xtgk ke transfomers 3???ada kn kisah psl bulan 2....ehehehehhehe

    ReplyDelete
  85. niel amstrong x pernah masok islam

    ReplyDelete
  86. =,=! x fhm la npe nak gaduh2?,,sesungguh nya ALLAH tu lg mengetahui..nk p'cye,p'cye..x nk p'cye sudah la.. haish..manusia,manusia.. (-,-")

    ReplyDelete
  87. dah jgn gaduh2...tak kisah dia Islam atau tidak,dia pergi ke bulan atau tidak...kita cubalah ambil pedoman.kalau btol la dia pergi,kita berazamlah supaya kita jadi seprti neil armstrong...kalau mereka tipu,kita ambil pengajaran supaya tidak menipu org lain sehingga jadi seperti ini...btw pasal syeikh muszaphar pergi bulan tu...HAHAHAHAHHAHAA KAU BUAT LAWAK KE APE? KALAU KAU BUDAK TAKPELAH JUGAK...TAPI KALAU KAU DEWASA...MMG BODOH LA KAU NI.KAU LA YG PATUT GI AFRICA TAKPON KE INDONESIA

    ReplyDelete
  88. bendera 2 bekiba sbb tiang die 2 bentok L..tebalik kn bntok L tu so die bkiba la... -,-

    ReplyDelete
  89. Putera Eddie Darwisy....well probe yg dorg pkai tym 2 few metres b4 landing kat bulan enjin thruster suma da shut down.....so sbb gravity bulan xkuat so NASA bwt teori dorg akan dpt soft landing....so mybe sbb 2 la xda kawah tym landing....

    ReplyDelete
  90. article ni dah lama la. before sheikh muszaphar pergi naik ruang angkasa lg. tak tahu la betul or tak article ni. cubala berfikir secara kreatif sikit sama ada betul or tak. terpulang nak percaya or tidak. tak payah la nak mengata org bodoh ke apa ke. dah macam apa je.

    ReplyDelete
  91. tak pernah tgk mythbusters ke admin nih...
    http://www.youtube.com/watch?v=mefEKqzq8cg&feature=share

    ReplyDelete
  92. nak juga berkongsi maklumat...kalo ikut segi logik xmustahil manusia leh sampai ke bulan,namun yg demikian putaran dan laluan bulan bumi amat berbeza....kalo nak diikutkan bulan penuh dgn gas yg bahaya...dan rupa bentuk xmengizinkan manusia berada disana walaupon sekejap.....

    cari artikel angkasawan rusia yg cuba mendarat dibulan dr dia muda sampai dia tua still xdpt...dlm artikel tu dia ceritakan kisah apollo tu betul ker x...

    ReplyDelete
  93. aku baru darjah 3. tak tau apa2

    ReplyDelete
  94. adeh..admin post entry ni utk info. bukannye dia tulis tu terbukti. Tu pun nak issue. sengal tol pengkomen2 ni. lg sengal aku tgok komen tulis s.muzaphar pegi bulan. ape ke sengal la manusia itu.

    ReplyDelete
  95. dpd gaduh2,baek aku bace dn muhasabah diri pristiwa nabi Muhammad s.a.w. belah bulan...

    ReplyDelete
  96. Bodo punya admin... Mau buat blog ilmiah, tapi research tak mendalam... Nampak sangat otak kau tu cetek macam lobang pungkoq... Penuh taik! Ptuih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mnew awk tau 0tak adm¡n pnuh ta¡k... Haaaaaaaa... ¡nta¡ dye errrr

      Delete
  97. Korang pegi search youtube pastu cari nat geo punya video pasal ni. Buat gaduh2 kt sini. Bukan dapat apa pun. Nat geo pun mcm menyokong yg neil tak pernah mendarat di bulan. Wallahualam.

    ReplyDelete
  98. Replies
    1. Sy sk0ng... Hahaha

      Delete
  99. tak pernah ada org yg penah sampai mendarat kat bulan . sapa kata admin bodo tu tak blaja la !Bangang !!

    ReplyDelete
  100. http://www.youtube.com/watch?v=mefEKqzq8cg

    You memang bodoh maximus.

    Lain kali, kalau tak tahu sendiri post apa tair, baik diam diam.

    ReplyDelete
  101. Kalau pergi k matahari...baru kita tau...kalau dah terbakar...2...baru kita percaya kapal terbakar terkena kepanasan matahari......fuhhhh....

    ReplyDelete
  102. syeikh muzafar ke bulan? korang buat lawak ke apa..dia ke stesen angkasa lepas je la...adoi....

    ReplyDelete
  103. Punguk rindukan bulan....cerita dongeng....fuhhh

    ReplyDelete
  104. ehhh .. bahalol ke ape.. diorang nih .. sejak bile lak syeikh muzafar gi bulan ... dia cuma ke angkasa jee.. ape kejadahnya dia nak gi bulan..
    ehh .. sialla .. phuiii
    cam bangang jer korang kate admin bodo sedang kan korang tuh lagi bodo , bahalul ..
    len kali cermin diri dulu sebelum cermin orang len..... klau takde cermin , gi la belii....

    ReplyDelete
  105. Klau k0wg nk tau bt0l kew x.. K0rang pg¡ la sn¡r¡... Hehe... Sng.. Pstu paste la kat sn¡.. Pessshh

    ReplyDelete
  106. Heran. penkomen kat sini. komen siap ceramah pasal kuasa Allah. tapi. dalam ayat dia tu ada makian ? Hebat betol penkomen kat sini.

    ReplyDelete
  107. sheh mezafar p bulan... wakakakaka... xada sivik punya orang... jadi bahan gurauan ja komen ko ni... dah x p sekolah ke? dia p angkasa... bukan bulan... suruh org bertaubat,cermin diri lu k... dah maki2 org... dah suruh org lain bertaubat?dah maki org pun tambah dosa... mcm ni la melayu? hanya pandai maki2? malu la.. awak 2 dah dewasa... jgn la perangai mcm budak2... wat malu....

    ReplyDelete
  108. sape plak ckp Syeikh muzafar p bulan.??
    bngong btol.. bliau bkannye pa bulan, tp p pusat angkasawan le..
    laen kali fikir dlu sblom nk ckp ikut sedap mulut je..

    ReplyDelete
  109. From Din;
    Saya nak ulas sikit pasal di bulan tiada udara atau vakuum dan bendera berkibar.
    Bulan mempenyai graviti 1/6 bumi. bermakna bulan juga mempunyai graviti tetapi sedikit. ini bermakna bulan bulan dapat juga menarik udara kepermukaannya. jd bulan mesti mempunyai udara sbb ia mempunyai graviti.

    Bendera dapat berkibar? mgkin sbb gravity bulan rendah menebabkan bendera mudah berkibar walaupun isipadu udara di bulan rendah. Mgkin la.

    Sama ada betul atau tidak, itu tidak pasti. Tetpi NABI MUHAMMAD SAW pergi lebih jauh dari bulan sbb teknologi berkembg.

    ReplyDelete
  110. hahahahah..lawak2..orang yang cakap dato muszaphar g bulan tu yang paling kurang pandai..dangkal..cetak ilmu, ketinggalan zaman...dato sms g ISS ok..kalau xtau ISS tu ialah International Space Station., so xpayah lah nak bodohkan admin..

    perkara ni mmng dah lama menjadi isu..ramai jugak saintist mempertikaikan gambar tu..pape pown xpayah lah kita nak gado2..ALLAH je yang tau perkara sebenar..

    ReplyDelete
  111. Neil Armstrong tak pernah masuk Islam la, die dalam interview sendiri cakap. Die tak pernah dengar azan pun kat atas tu, yg die dengar mission control dari bumi. Die sendiri cakap yg member2 Islam die saja2 buat cite. Ni la orang melayu, buat research malas, last skali tulis komen bodoh.

    ReplyDelete
  112. Haha.stupid people.lol.cite ni taun 1969 ap kne mgene ngn syeikh muzafar..artikel pn admin copy.bkn dia reka..jgn men name allah kalau asyik perbodohkn org lain..crmin diri.

    ReplyDelete
  113. untungla dh pegi bulan...lalala~~

    ReplyDelete
  114. hhaahahah..admin aku rasa dia yg patut pindah p afrika la.. hahahahah

    ReplyDelete
  115. oii bising pa nya, bertumbuk lah.......

    ReplyDelete
  116. Sedangkan pengkaji2 yg lg layak pun dok berdebat sal ni dan xleh sepakat jumpa jawapan yg sebenar inikan pula kita. Sapalah sgt kita ni. Debat pun pakai internet bt reference pastu bt mcm dah ada PhD dlm bidang ni. Lg bes, dgr dari mulut org pun leh bt reference pastu mem"bodoh"kan org lain... Tlglah hentikan semua ni.. aku malu! aku maluuuu!!!!

    ReplyDelete
  117. apa lah korang ni korang tengok filem star wash tak mcm tu lah diaoarang buat pergi kebulan apa nak di hairan kan....

    ReplyDelete
  118. anonymos....ngko bodoh la.....orang pertama yg mendarat kat bulan adlah nabi muhammad S.A.W.....

    ReplyDelete
  119. korg sumer mcm ada pengalaman pergi bulan je.. hahaha.. sheikh muzaffar pergi angkasa lepas je.. dia tak sentuh bulan langsung pun.. biar muka hodoh tapi jgn jadi bodoh..

    ReplyDelete
  120. Ape dah..psl hal ni nak gaduh..nk men bangsa2x..ni la taraf pemikiran orang Malaysia..nk kata bodoh x jga..kalo hal2x mcm ni sebok nak bangkang nak perdebatkan hal len diam semacam..n 1 lagi yg racist2x tu..sdar lah yg hakikatnya korang jeles korang xleh compete ngan dorang sbb korang Malas..

    ReplyDelete
  121. tp kenapa angkasawan 2 cam potoshop je.. cam komputer je... pelik2... :/

    ReplyDelete
  122. rasis pun rasis gak, ksian warga2 yg dok kt afrika tuu spt drogba, eto'o,yaya toure, adebayor, essein, kanoute.... at least diorang ley ckp English lg fluent dr korang

    ReplyDelete
  123. Kesian admin, hahhaa..depa yg bengong. Sheikh Muzaffar mna mendarat atas bulan, dia pi ISS ja. :D

    ReplyDelete
  124. manusia x pernah sampai ke bulan..klu btul kenapa Amerika x pi ke bulan lg skali..teknologi skrng kan lebih maju..

    ReplyDelete
  125. wehh betol la sheikh muzaffar g bulan..HAHAHAHA

    ReplyDelete
  126. Nabi Muhammad mana pernah gi bulan? Dia cuma belah bulan dari bumi. Apa menda nih? Lagi satu Star wars la nordin, bukan Star wash!

    ReplyDelete
  127. SHEIKH MUZAFFAR PEGI BULAN ???? HAHAHAHA10 June 2012 16:54

    ADA BETUL GAK, MATSALLEH NI BUKAN BOLE CAYA PN , ASAL BOLE CIPTA NAMA . MCM2 DIORG BUAT . BAGET

    ReplyDelete
  128. yg aku tau... 1 tahun ade 12 bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jgak..2 tahun ada 24 bulan.. haaaaaaa zzzzzzzzz......

      Delete
    2. Pebende r kau ni,,3 tahun ade 36 bulan,, problem?

      Delete
  129. salam... huhuhu... pada pendapat sy, mungkin betul Neil Amstrong tu da pernah pegi bulan, sbb sy pernah dgr ayat, tp xpasti soheh or betul ker x yg diangkasa gelap gelita dan bumi tergantung dalam suasana gelap gelita tu... tp x taw la... pasal gmbr tu, kita kna pikir positif gak, kita x taw gmbar tu betul2 diantar direct ker x sbb kite xder ag pada masa tu kan... n pasal tapak kaki tu, permukaan bulan kite xtaw mcmmana kan?? berdebu ker?? keras ker?? walaupun 1/6 drpd gravity bumi, tp still kalo bedebu tebal boley buat tapak kaki yg dalam mcm tu n kite x nmpak samaada tapak kaki apollo tu tenggelam sama mcm tapak kaki tu or x... so, memang jd misteri... diangkasa dia udara tp still ada gas2 len yg memungkinkan bendera tu berkibar (mcm xlogik je yg last ni, huhuhu).. tp still kite siasat... tu pendapat sy la... peace no war...

    ReplyDelete
  130. jom2 sume kite gi bulan skrang....tgok bleh ke x smpai..xyah gado2 lg..hahahaha

    ReplyDelete
  131. yg atas tu, diangkasa tiada udara, pembetulan... hehehe... sory 4 the typo...

    ReplyDelete
  132. salam....kpd sume pmbace artikel ni..korg jgn tros ckp admin bdoh ker...ap ker...korg cuber think positive.....admin cumer post kn bnde ni....n die cme tlis ap yg die dpt....nk percaye or tidak e2 terpulang kpd anda sumer.....x perlu nk maki or hina admin.....klo die slah..just tegor elok2..bkn dgn maki hamun....just think again...wat if korg wat stu bnde yg x pasti btol or x...n ad org tros maki hamun korg..ap korg rse....n dont just simply says others stupid....if korg tau bnde tu btol..n ad bkti..n korg sndri kaji sedalam2 nye...sile kn kemukakn bahan2 tersebut....media skang kbnyakan nye tpu...ad yg kt bley cye..ad yg kt hnye bley amek tahu...

    ReplyDelete
  133. panjangg gler owh komen...aku yg tgh badmood ni pun leh jdik hepi ...apa punya glagat larh... :-P

    ReplyDelete
  134. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  135. suma anon bodoh tmasuk yg komen lpas aku ni

    ReplyDelete
  136. errrmmm . no komen ! -,-'

    ReplyDelete
  137. apa punya bodoh org yg x percya dgn info ni ? org melayu zaman skrg tahu ikut je org lain ckp , x siasat langsung , aku mlas kate mcm2 , korg rse logik x tahun 1969 tu pgi bulan ? rocket apollo time tu x semoden skrg , apsal skrg dah x de record pgi bulan lg ? korg pkir la , pgi bulan sume tu tipu je , yg pcaya psl pegi bulan ni mmg bodo ^_^ lain kali belajar dlu la ^_^

    ReplyDelete
  138. neil amstrong bukan manusia pertama menjejakkan kaki di bulan.ini satu penipuan amerika yg bodoh.sape kata xbleh pegi kt matahari???samyvelu ckp boleh tapi kena pgi waktu mlm la baru tak panas hehehehehe

    ReplyDelete
  139. BOSAN AKU tengok komen korang yg bdoh2...
    Nak TERGELAK pun ade...
    ADOI.. Melayu2....... ZZzzz

    ReplyDelete
  140. kesian admin kene bodoh free2.. ok2 aku just terang kan skit ape yang aku belajar dulu..mmg manusia akan meminta fact sebab manusia dah diajar dari kecik untuk terima perkataan fact sahaja dalam minda..itu juga yang dirancang oleh orang kafir untuk menyesatkan orang2 islam terutama golongan muda..cuba try fikirkan kenapa epal bila jatuh dari pokok ia kebawah dan bukan nya keatas...jawapannya graviti kan..itu fact dan kebenaran yang jelas..tp bila sihir lak,doctor x dpt scan ape sakit pada pesakit yang terkena sihir..dicuba byk kali scan badan..x ada yang meragukan..tp bila pesakit dibawa ke pusat perubatan ghaib..dpt sembuh..tp,masihkah doctor tu dpt menerima benda ghaib atau misteri ini sebagai satu fact?? jawapan nya tidak..sebab doctor belajar fact dan hanya tau fact untuk mengubat sesuatu pesakit.. maksud aku,mmg betol apa yang ada pada sains mmg berkait dengan islam..tu dah lumrah..tp orang kafir larikan fact sebenar yang sains berkait dgn islam..tu sebab la,ape yang orang kafir cakapkan jangan percaya..sebab orang kristian dan orang yahudi x akan berbaek sampai kiamat.. kita boleh berkawan dengan mereka dan mempercayai kata2 mereka tapi kita hanya boleh berkawan orang kristian yang tidak berkawan dengan orang yahudi atau kita boleh berkawan dengan orang yahudi yang tidak berkawan dengan kristian.. sebab dalam Al-Quran juga ada menyebutkan tentang perihal sebegini,kerana ( aku pakai ayat aku la..senang orang nak paham) bila di suatu masa nanti,orang kristian dan orang yahudi yang berkawan adalah bersubahat merancang sesuatu yang teruk untuk melalaikan orang islam,dan ketahuilah orang kristian dan orang yahudi tidak akan bersekutu sampai hari akhirat..kalau nak tau lebih lanjut ayat mana,ko kene jumpa ustaz2..sebab aku x ingat baris ayat yang mana satu.. :) nak tambah sikit yeik.. orang kristian berkawan ngn orang yahudi di panggil freemason..freemason workship untuk lucifer (bagi dia orang dajjal la) mereka sedang melalaikan orang islam dan ingin release dajjal ni dari kurungan.. itu sahaja yang aku nak sampaikan..aku tau mesti ada yang hentam sebab kononnya aku buta2 terima ape yang orang ckp..aku malas nak tulis panjang2 sebanarnya tentang freemason..sebab suatu ari nnt korang akan lihat gak bagaimana rancangan freemason ni berjalan lancar..untuk lenyapkan kaum yang hilang(kaun melayu)..dendam pada kaum kita makin menjadi2 semakin hari..so itu terpulang pada korang untuk menafsir ape yang aku comment di sini.. semoga pintu otak kita menerima benda yang baek2 sahaja.. :)

    ReplyDelete
  141. sorang2 yg ckp bodoh mmg bangang xde telok. kat sini bukan main berani dok debat2, akai tarak guna, ilmu phd tinggi mana pun kalau cakap orang bodoh, tak guna la bangang. nak bincang cara elok, bukang panggil orang bodoh. tak kesah la pape bangsa pun, korang sume same je. cakap bodoh je berani, hakikat sorang2 akai tarak guna punya. takyah nak cakap malu kat melayu, cina, india, indon ke afrika ke, sume sama je, otak tu masak buat jual jadi otak2 lagi faedah drpd nk bertekak bangang kat sini.

    ReplyDelete
  142. weiih!!!! xyah la nak kecoh! admin ni pon satu tengkorak hang laa!!!!!!!!!!! abis Shiekh MUzzafar pegi bulan tu ape?! siap ade kat TV3 lagi! >:(

    ReplyDelete
  143. hang ni pown satu x caye lagi!!! weyh abis mythbusters tu! diorg kate Neil Armstrong pnah gi bulan! haih nak kono cucuk ngan keris ni kee!!!!!!!! *sambil memegang keris besi*

    ReplyDelete
  144. Jangan Bodohkan Orang . Sheik Muszafar Tak Pergi Pun Dekat Bulan . Dia Pergi Dekat Pusat Kawalan Dekat Angkasa . Bukan Pergi Bulan . Ini Lah Orang Melayu . Senang Terpedaya Dengan Tipu Helah Yahudi .

    ReplyDelete
  145. byk org2 kurang berakal kt sini ckp lebih ? org ckp gi bulan die pon pecaye , bodoh :)lau org ckp gi pluto ? caye jgk ? lol

    ReplyDelete
  146. haha...knp lps 2 ekor tu g bulan....knp sampai ari ni...tak de org g pulak ke bulan tu?sdgkan amerika pemegang ekonomi dunia....

    ReplyDelete
  147. bodo s.muzafar g bulan..ah pandir..xtgk berite la uw bodo x b'tempat

    ReplyDelete
  148. s muzaffar xde nye pegi bulan...

    NASA mempunya teknologi 20-25 ke hadapan yang di rahsiakan drpd pengetahuan umum... try search and do research..

    smpat plak dorg nk fkir mcmn nk buat bndera tu bkibar. cantik plak kibar dia mcm kena tiup angin..HAHAHA

    ReplyDelete
  149. korang yg byk ilmu ni,prbetulkan la org yg x brapa tau dgn cra elok,nk bodoh kn org laen bt apa ? Jgn bodoh kn diri dgn pnerangan x bradab

    ReplyDelete
  150. kepada org2 yg dk kata admin bodoh tu, korang la yg sebenarnya bodoh...prcaya apa yg dilihat dan dibaca..sikit2 search google..bodoh...xde sape pn lg yg penah sampai ke bulan..ada yg siap kata s muzaffar pegi sampai ke bulan..kau la yg bodoh..dia xsampai pn ke bulan..dgr dr mulut org je tau..mmg bodoh la..semua org yg dk kata admin bodoh kt sini, mmg bodoh korang..pegi blaja lg..BODOH!!!amek aku bagi skali kt budak2 ulat buku yg bajet bijak yg tau mmbodohkan org lain yg xreti nk buat kajian sendiri ni..tau skit2 google..sape yg buat google pn xtau..info2 dlm google pn xtau sape yg buat..

    ReplyDelete
  151. DAFUQ ! Apala bodoh sangat korang nie . aq baru 16 tahun pun paham aq yg admin nk terangkn -,-

    ReplyDelete
  152. BETUL JUGA.. ANDA SEMUA DIBODOHKAN DALAM BUKU SEJARAH.. YANG DIREKA OLEH YAHUDI.. MANA ADA MANUSIA SAMPAI KEBULAN PADA TAHUN TU..

    ReplyDelete
  153. Eh. Artikel Blog sy ngan blog awk sama lah. Kikikiki. http://www.blogammar.com/pendaratan-manusia-di-bulan-satu-pembohongan/

    ReplyDelete
  154. woi melayu bodoh..

    ReplyDelete
  155. ajak dr.muzafar main futsal nak??pastu bleh tnye die naik angkasa ker bulan??yang aku ade biro angkasa adela potong tiap2 bulan hahaha..

    ReplyDelete
  156. xdak manusia yg penah sampai kat bulan kecuali nabi muhammad...

    ReplyDelete
  157. melayu bodoh benda macam ni pun boleh gaduh..cina keling tengok ketawa je..

    ReplyDelete
  158. Anonymous (24 june 2012 05:23) kata nabi muhammad pernah smpai kbulan?? betul ke?? aku xpernah pn dgr sal ni.. yg aku taw dia belah bulan tu je..

    ReplyDelete
  159. nak tau sangat naik la sendiri.. da la pkara nie nak bahas lagi ke...??? hahahaha

    ReplyDelete
  160. nak naik ke atmosfera pon bukan main besar tangki yg diorg gune nak menujah naik ke ke angkasa..so logik ke ke kalu diorg sampai ke bulan..naik ke langit dh pakai tangki besar.. sampai ISS dh dilepaskan ke bumi..klu sampai ke bulan.nak menujah naik ke langit bali ke bumi nak pakai ape?kuase solar? pk logik la.. dlu mmg la diorg leh tipu kite ..sekarang gune logik akal daaa..

    ReplyDelete
  161. lucu la.....

    ReplyDelete
  162. ape da gado2...panjang ceritenye kalau nak debat nie...firstly manusia pertama yang naik ke angkasa Nabi kite Muhammad S.A.W..secondly tour ke bulan hanye sekali je..itupun zaman batu dulu..sekarang zaman moden takde sape nak pegi..tak abis2 lepak kat "play"station kat angkasa sane...ke bulan tak jugak..nampak sangat expedition ke bulan dulu membohong je keje...thirdly..tangki macam 1 negara besarnye hanye untuk pergi ke "bulan"..nak balik macam takde pape masalah je..macam dekat je kan..xtau pegi balik tu makan jarak smpai 800,000 ke 900,000km..bape banyak minyak nak gune tu..fourthly..pffft..shiekh muzaffar pegi bulan...melawak ler korang nie..nape tak cakap die pegi matahari ke..nape die takde amek serpihan2 transformer kat bulan sane..jadah pegi bulan...fifthly...bukti2 yg org bulan..eh..salah..org America sndiri kumpul bukti yang mengatakan expedition ke bulan adelah filem hollywood termahal yang menelan belanje sampai 50 billion dollar...ape kes?bukti?cari sndiri lah...jadah aku nk bagi..macam2 bukti kot ade..angin, video, bayang-bayang, suit baju diorang pakai, kapal bangang kat gambar tu..macam2 siot bukti..

    ReplyDelete
  163. admin. ini tentang pendaratan manusia terawal yang PERTAMA DI BULAN. pendaratan yang dikatakan pertama iaitu NEIL AMSTRONG yang memusykilkan semua pihak sebabnya macam yang admin cakap. cuma tajuk "Pendaratan Manusia Di Bulan Satu Pembohongan" ini yang lagi memeningkan ramai orang. MOHON ADMIN PIKIR TAJUK YANG MASUK AKAL SEBELUM PIKIR NAK RAMAI ORANG VISIT SAHAJA :D

    ReplyDelete
  164. pasal bulan pun nak gaduh. tak belajar akhlak ke masa kat sekolah agama? kat sekolah kebangsaan pun ada ajar akhlak kan?

    ReplyDelete
  165. saya nk tanye...syeikh muzafar tu keliling bulan je kan?? dia bukan mendarat kat bulan kan??

    ReplyDelete
  166. Mr bean dtg dri planet zuhal katenye,,

    ReplyDelete
  167. lol,type perghhh pnjng benor..spe nk bce kalo rmai org type pnjng2?

    ReplyDelete
  168. apa la korang ni..nak debat pown xtau fakta sbnar..so xyah la gado2..admin cbe bgtau kte apa yg dia rse..so xyah la nk maki hamun dia..yg komen pown xbtl..ada ke syeikh muzaphar g bulan..men bedal jer..nk komen check google dlu...renung2kan..dan slamat bramal..

    ReplyDelete
  169. sakit perot aku gelak dohhh !!!
    arghhhh berbagai la ~
    ni la tu la ni jap g jadi hal politik la ni ...
    xpun jadi artis terus hahahaha!!!

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri