Penemuan 5 Makhluk Misteri
Home » » Penemuan 5 Makhluk Misteri

Penemuan 5 Makhluk Misteri

48 Comments

5 Makhluk Misteri

Sebahagian dari gambar pelik makhluk misteri ini diambil secara tidak sengaja. Saintis masih lagi bingung untuk menklasifikasikan makhluk-makhluk ini kerana rupanya yang pelik dan aneh. Gambar makhluk-makhluk aneh ini diambil dari carian Encik Google. Mari kita tatapi makhluk aneh ini dan penulis telah menamakan makhluk-makhluk ini ikut kreatif je. Jom kita tengok gambar pelik makhluk misteri ni!


1.Ular Seram Berkaki Satu



2. Cicak Tokek Berkerak



3. Ikan Bulu Kening



4. Cenkerang Berekor Lipan



5. Siput Berbunga



Selain di atas ini, anda ada pengalaman melihat makhluk misteri di depan mata anda sendiri? Kongsikan.

48 comments:

  1. kalau manusia pun ada yg pelik, apa salahnya kalau haiwan ada yg pelik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Semua tidak mustahil disisi allah..mungkin ini yg dapt ditemui..ade bnyk lagi..

    ReplyDelete
  3. makhluk ciptaan Tuhan,mcm2 ada...

    ReplyDelete
  4. Blh caye ke?
    Hahaha
    Teramat anih..

    ReplyDelete
  5. Btul.... lah... Ko ingat tipu ker.....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodoh, budak kecik pon tau yg 1st tu photoshop

      Delete
    2. photoshop kepala burid kau, google la.. menatang ni mmg wujud.

      Delete
  6. agak2 la ular kaki satu, tuhan nk reka sesuatu pn msti ada logik untuk haiwan tu hidup. kaki satu??? outta??? klau binatang tu cacat mgkinlah.

    ReplyDelete
  7. membongak
    nmpk sgt tipu

    ReplyDelete
  8. nak komen, komen je laa...betul or palsu sendiri pikir. tp kalau komen logik tuhan buat nak kaki 1 ke 2 ke 3 ke...x perlu la ckp tuhan x logik. mgkin 2 kaki, yg sblh lg x nmpak dlm gambar. ko anon 21:47 nmpak sgt mangkok hayun! stop enjoy K-pop byk sgt!

    ReplyDelete
  9. Kuasa allah,siape yg taw.. Jgn jd bodoh x prcye kt tuhan sndiri.. Allah tu maha pncipta.. DIA yg cipta kita.. Ingt tu.. X mustahil DIA blh cipta bde2 cmni.. TQ..

    ReplyDelete
  10. gmbar no 1 mmg tpu.. nmpk edit..

    ReplyDelete
  11. orang pregnant x leh tgk..

    ReplyDelete
  12. manusia baru mengkaji x sampai setengah pon ciptaan Allah SWT...tiada yang mustahil..

    ReplyDelete
  13. http://img2.timeinc.net/people/i/2010/database/100607/justin-bieber-300.jpg

    ReplyDelete
  14. ^makhluk pelik..

    ReplyDelete
  15. kambing tanduk satu korang pena jumpa? xpena kn...huhuhuhuhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis tu,bnda yg tk prnh jmpa / tgk,tak wjud?
      prnh tgk otak sndiri x?
      jd,prigtn utk smua n diri sndiri;
      ilmu mnusia cetek.
      "kun fayakun."

      Delete
  16. hahaha ular seram berkaki satu lak da... 2 spesis chameleon la...amik mane au...try search google

    ReplyDelete
  17. aku pernah jumpa satu jew..siput berbunga...hheeh..

    ReplyDelete
  18. Aku jumpe ular tu jew. yang kaki 1. ade kat rumah. nak tengok x ?

    ReplyDelete
  19. Allah bersifat harus,ikut suke dia la nak wat apapun.bukan kira logik kepala otak kiter..

    ReplyDelete
  20. haha ape yg peliknye... ni sume haiwan spesies baru la... saintis baru jumpe..

    ReplyDelete
  21. x baru la... apakejadahnya, yg atas tu haiwan buat penyamaran, bukan ular betul, tgok national geographic weih sebelum buat entry...pastu yg bwah tu spesies belangkas.... =_="

    ReplyDelete
  22. yang siput berbunga tu nama die trilobite beetle boleh usha kat sini http://orionmystery.blogspot.com/2010/06/some-amazing-malaysian-beetles.html

    gambar oleh Kurt Orion G.

    ReplyDelete
  23. Sy tk pasti tntg gmbr 1st,ad kesan crop n resolution object dgn background tk sma..biasan chaya pn bbeza..mgkin photoshop..

    ReplyDelete
  24. lagi banyak makhluk pelik di luar sana

    ReplyDelete
  25. ini adalh gmbr fake yg udah di phtoshop kononya..!! nampk sangt!! haiwan2 ni di mix kn dgn haiwan2 lain..

    ReplyDelete
  26. Kenapa erk aku sangat la hairan..tak da org lain ke yng komen selain org atas tu...suka komen brg yng merapu..

    ReplyDelete
  27. aku pnah tgok Ular xda mata,ad mulut kpala botak. korang pnah tgk? Dia slalu mkn apam tembam ~,,~ cba search google

    ReplyDelete
  28. aku pnh tgk kucing ada poket kt perut

    ReplyDelete
  29. Nampak sgt edit

    ReplyDelete
  30. tu bkan ular lah mangkok,tu daun

    ReplyDelete
  31. y nombor 5 tu mcm x pelik da.,..sbb sy slalu nmpk d ladang getah..

    ReplyDelete
  32. dekat dunia nie besar tk mustahil jumpa haiwan baru seperti ikan laut dalam

    ReplyDelete
  33. Come on la..this can be due to the growth impairment and even humans will be able to face this kinda problems.its not a new species =.=

    ReplyDelete
  34. yg no.5 tu bukan siput tapi trilobit...iaitu haiwan yg pupus pada zaman paleozoik ....tapi mungkin hidup balik kot

    ReplyDelete
  35. yang last skali tu cucu cicit trilobit agaknye.

    ReplyDelete
  36. yang ke-5 tu bnyak jumpa kat Sabah

    ReplyDelete
  37. 1-Satanic Leaf Tailed Gecko (Species - x diketahui)

    2-Satanic Leaf Tailed Gecko (Species - Uroplatus Phantasticus)

    3-Pseudancistrus Kwinti

    4-(Belum DiKenalPasti)

    5-Trilobite Beetle

    ReplyDelete
  38. no.1 mcm daun jer....

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri