Rahsia Pemikiran Seorang Lelaki
Home » » Rahsia Pemikiran Seorang Lelaki

Rahsia Pemikiran Seorang Lelaki

103 Comments

Rahsia Pemikiran Seorang Lelaki..? Ni patut kaum wanita tahu dan ambil berat..nak tahu apa..? Jom layan..




Perihal Lelaki #1

“Sebenarnya kebanyakan lelaki lebih menyukai wanita yang bijak daripada wanita yang seksi. ”

Ramai juga lelaki selalu memandang tinggi kepada wanita genius. Paling tidak, wanita yang mempunyai pendirian tetap dan bijak membuat keputusan. Dalam erti kata lain, selalu percaya kepada pemikiran sendiri.
Bagi mereka, memakai jeans yang ketat, t-shirt pendek sehingga ternampak belakangnya, pusatnya atau wanita bersinglet di pusat membeli-belah adalah Too Cheap!
Perempuan-perempuan yang seksi dan seksa ini hanya dilihat sebagai satu objek seks. Namun…jika berpelajaran, bijak dan seksi, ianya satu kelebihan besar! It’s big bonus!
Sekiranya seorang wanita itu pandai mengimbangkan cara berpakaian, penampilan diri, berilmu dan bijak membuat keputusan pastinya dia adalah pilihan lelaki yang paling utama.
Maksud berilmu di sini, anda boleh memilikinya dari berbagai cara bukan hanya dari kelulusan akademik yang tinggi. Anda boleh menimba ilmu dari kursus-kursus ataupun workshop apa-apa di mana-mana sahaja dan anda boleh memiliki ilmu dalam bidang memasak, menjahit, percetakan, rekacipta dan sebagainya.
Apabila anda mempunyai ilmu dan kepakaran di dalam sesuatu bidang, anda sudah susah untuk diperlekehkan atau dipandang rendah oleh sesiapa sahaja. Ini kerana, apabila seseorang yang mempunyai ilmu dan kepakaran, keperibadian anda dilihat dari sudut perspektif yang berbeza serta dihormati ramai dan bukan calang-calang orang yang mudah untuk dipermainkan. Now you see what is important, right?!

Perihal Lelaki #2

“Lelaki benci dengan wanita yang suka bercerita tentang bekas kekasihnya.”

Ianya amat memualkan mereka apabila wanita mula bercerita tentang itu dan ini, kisah lampau dan kenangan manis serta pengalaman mereka semasa bersama dengan bekas kekasih.
Ianya adalah satu kesalahan besar bagi mereka. Mereka juga menganggap, jika wanita masih berperangai begitu, ianya seolah-olah wanita itu masih cinta dan mempunyai perasaan terhadap bekas kekasihnya, walaupun ianya hanyalah satu kenangan silam.
Yang nak pergi cerita kisah-kisah lama tu buat apa? Pening dengan sesetengah wanita ni. Suka sangat nak bercerita kisah lama. Seolah-olah nak menunjuk yang dia pernah mempunyai kehidupan yang menarik, lepas tu nak banding-banding pulak tu hehehe…
“adoi, apa yang awak nak mengajar boyfriend awak sekarang ni?… bertahan? sabar? Tak payahla… buat sakit hati dia je beb!”
Tak usah lah sayamg… buat sakit hati boyfriend you je. Apa yang paling penting ialah kebahagiaan masa depan anda berdua. Bukan kisah yang lepas, pengalaman lalu…boring la beb.
MASA SEKARANG, bina kebahagiaan sekarang..create new experience untuk anda berdua kenang segala kemanisannya. Alami segala pengalaman baru bersama walaupun di tempat yang pernah anda kunjungi bersama exboyfriend. You know, itu lagi bagus…Lalui bersama boyfriend sekarang, sesuatu yang pernah dilalui bersama exboyfriend untuk jadikan kenangan silam sudah tidak bermakna lagi. Perrgh…ini tip aaaa…”manyak mahal wo!”

Perihal Lelaki #3

Lelaki sangat mengagung-agungkan wanita yang disukainya atau yang baru diminatinya walaupun wanita itu tidak cantik!”

So, jangan cepat perasan! Hehehe…Kalau nak tahu anda betul-betul cantik atau hebat, jumpa lelaki yang membenci anda, sesungguhnya walau dia membenci anda sekalipun lelaki itu tidak akan mengata anda hodoh jika anda cantik.
Amacam??… sebenarnya ini memang benar. Dah banyak jumpa lelaki-lelaki begini. Walau dia benci atau geram dengan sikap wanita itu…dia tetap akui yang wanita itu benar-benar cantik.
Tapi kalau yang tak cantik tu…tetap tak cantik laaa..hehe. Namun selalunya nasib menyebelahi mereka. Walau tak cantik pun, kalau si lelaki sudah sayang, anda tetap kelihatan cun melecun walau pun anda selekeh dan tembam. Begitulah juga sebaliknya. Hehehe…cool tak?!

Perihal Lelaki #4

“Mengapa masih cinta dengan lelaki yang pernah curang? Kerana lelaki curang akan berlaku curang lagi dan lagi… ”

Lelaki curang??…jangan bagi peluang kedua kepadanya. Sekali dia curang, dia akan berlaku curang untuk berkali-kali lagi. Sekali lelaki curang, itu bermakna dia masih mempunyai nafsu terhadap wanita-wanita lain. Curang pertama kali itu yang susah untuk dilakukan, tetapi apabila dia sudah buat sekali…well, yang kedua dan seterusnya is easy!
So, jangan buang masa! Buang dia! Tidak ada gunanya untuk anda memaafkan lantas memberi peluang kepadanya untuk kembali, kerana hampir kesemua daripada mereka akan kembali berlaku curang lagi. Sorry kawan-kawan wanita semua…this is reality!
Kecuali, dia terikat dengan perkahwinan yang terpaksa atau perhubungan yang sudah tiada cinta namun kerana anak-anak atau kerana keluarga dan maruah, lalu dia tidak dapat putuskan. Lalu, dia terpaksa jatuh cinta pada yang lain…
Beratus-ratus email masalah cinta yang mana ramai masih menunggu boyfriend mereka yang hilang entah ke mana. Dan apabila tersedar yang lelaki mereka curang, wanita-wanita ini terus menerus bersedih dan seolah-olah tidak mahu meneruskan hidup normal mereka…
Please faham ya…lelaki kalau dia masih mahukan anda, dia masih ingin bersama anda, dia akan sentiasa ‘mengayat’ anda. Dia akan sentiasa call setiap masa, sms selalu, selalu mahu berjumpa dan berbual mesra, dia akan lakukan apa sahaja demi untuk bersama anda. Percayalah!
Kalau masih sayang dan cinta, takkan dia hilang dan senyap je beb, handphone mesti jawab. Kalau dah tak cinta tu, berborak pun sekadar bertanya khabar je, dah tak ada kemesraan, dah tak romantik, sms pun balas sikit-sikit, kadang-kadang tak balas…hmmm, ada wanita lain lah tu. Kalau tak pun dia dah bosan dengan anda.
So, kerja anda sekarang ialah…bertekad untuk keluar dari kemelut itu dan memulakan hidup baru, kemudian membuka hati anda kepada yang baru…

Perihal Lelaki #5

“Lelaki teramat benci dengan wanita-wanita yang suka berlebih-lebih dalam segala hal.”

Ramai lelaki memang tak suka dengan wanita yang suka bercakap lebih, berpakaian lebih-lebih, cara berkawan pun lebih-lebih. Lelaki mana pun akan mudah rimas dengan wanita sebegini. Disarankan yang lebih-lebih tu, bersederhanalah. Dalam islam pun menyarankan agar kita mengamalkan kesederhanaan.
Hmm..ingat kami kaum lelaki ni boleh tahan ke tengok awak semua bersosial, berkawan rapat dengan lelaki lain, keluar berjalan, minum-minum, makan-makan,
“wa jeles bangat tau!!…ingat tak terseksa batin ke?!!… cuba lelaki buat kat wanita tengok. Tahan ke??”
Hahahaha…kelakar memang kelakar, tapi itulah hakikatnya. Fikirlah dulu sebelum anda nak bersosial lebih-lebih. Ingat cam ni…kalaulah boyfriend anda buat sama seperti apa yang anda buat…okey ke tak? Kalau anda boleh terima then…too bad lah pada boyfriend itu. Kesianlah kat boyfriend you…kena ngap sayot! wakakaka…
Meranalah dia sorang-sorang hehehe…salah satu sebab utama perpisahan banyak terjadi pun adalah kerana perhubungan yang terlalu sosial sehingga menimbulkan syak wasangka dan cemburu…

p/s : maka sedarlah wahai wanita..jagalah pasangan anda baik-baiknya ye.. jom share dengan kawan-kawan lain..

103 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. mmg pompuan seksi ni buat lepas nafsu pon....
    sory la klau kasar sgt bahasa ni... bg pringatan skit kat pompuan yg seksi & x reti nk tutp aurat ni sedar skit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu isteri ko nt pon xtutup aurat..mcm mna

      Delete
    2. dia ajar la isteri dia tutup aurat. kewajipan suami mengajar isteri kalau isteri jahil ttg sesuatu perkara haishh -_-

      Delete
    3. Orang atas aku bijaksana.

      Delete
  3. nak bwat ape bce kalo x de pakwe???=='

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca untuk persedian diri kita,.. kot2,.. ada,.. siapa yang thu kn,.. hehe

      Delete
    2. hhah sedeh. tergolek aku baca komen kau

      Delete
    3. xpe utk masa depan.. hihi.. sy pernah cek hp bf sy & dia ada msj ngan pompuan lain (msj yang mmg menyakitkan hati gilaa!).. sedihhh wooo... dia memberi alasan dia main2 jer ngan girl tu.. n x jumpa pun (x tau la betul ke x).. merayu2 mintak maaf.. lepas tu sy da x hraukan dia.. dia dtg kat rumah.. sampai sakit2 (kebetulan kot) n I give him peluang.. tp sampai sekrg sy da x pecaya diaaa even sy try to fikir positif uwaaahh..

      Delete
  4. x pe.. buat tmbah ilmu.. ilmu allah tu luas.
    aq pon x de pkwe gak. bhahaha.
    stay cool....

    ReplyDelete
  5. Xpnh ceta psl ex ne...tp bf ne pla lbh2 nk tw..tup2 dia pla yg skt ati... Bkn sala kta tw..huhu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. sikit la..heheh

      Delete
    2. minho oppa ..... saranghae...

      Delete
  7. pergh...gambar MINHO SHINEE lah....

    ReplyDelete
  8. Tlglah jgn guna short form yg sbnrnya ssh nak faham... Huhuhu...

    Tua dah aku ni... Short form dak zaman skarang mmg dh xtau nak baca dah...

    ReplyDelete
  9. MINHO.....!!! CUTE...!!!

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author. xDD
    ooo.. bgtu

    ReplyDelete
  11. famous Minho kat blog nih ^_^v

    ReplyDelete
  12. X phm ngn perangai llaki ni, bila kita ajak kuar dia kata busy.. Tp bila kuar ngn kkawan tau lak jeles.

    ReplyDelete
  13. Choi Minho!!!..ok..ehem..jom start baca :"}

    ReplyDelete
  14. Tekan tajuk ini semata-mata nampak Minho walaupun tak teringin nk baca isinya..MINHO!!!

    ReplyDelete
  15. aku skandal byk plg ne haha

    ReplyDelete
  16. perempuan sekarang ni memang fikir mereka nampak cantik dengan pakaian seksi..but the truth is they were jus TOO CHEAP that can only just be a SEX OBJECT..

    ReplyDelete
  17. klo nk ikutkn sy mmg x suka cter sal ex sy sbb sy mmg jenis x suka ungkit benda lama2 tp suami sy mmg suka cter psl ex2 dia kat sy wlo sbnrnya sy mmg x nk amik taw..da dia nk cter sgt so dgr jerla wlopun tpu la klo x jeles langsung..ntah nape dia still nk cter sal kekasih lama kat sy..still igt lgla tuh..mnyampah!!

    ReplyDelete
  18. statement no 3 sgt kejam..bknnye org diminta utk lahir jadi hodoh pun..brsyukur r dgn ape yg ade

    ReplyDelete
  19. tembam 2 x cantik ke..?

    ReplyDelete
  20. hahahah mende la korg ni.. tgk pemikiran pompn.. (kalo slh tolong perbetulkan eh..) ape yg aku nmpak, xyah tgk jauh2.. aku bace komen korg pun dah tau.. kalo nk tgk GAMBA MINHO JER, google image la beb.. bace la tips yg admin bg tu.. sbb nnti korg gak yg menangis cm orang giler bile clash.. seriously aku dh jumpe ramai giler kwn pompn yg x abis2 ade mslh cinta.. the reason why? sbb korg nk laki phm korg jer tp korg sendiri x pnah phm laki(bukan sume tp kebnyakannyer).. bg pompn, tau hari jadi, fav food, hooby, etc tentang bf diorg, dah abis phm tentang lelaki.. btol ker korg dh phm abis? =) well, dri pandangan aku sendiri, 70% aku bersetuju ngan ape yang admin share di atas..

    ReplyDelete
  21. Minhooo !! Kyyaaaa ~~!! Owner blog ni , letaklah banyak hal korea .. Pleasee :)

    ReplyDelete
  22. pempuan seksi ni x demaruah sesuah untuk juadah makan malam je..so cheaap

    ReplyDelete
  23. aq bkak sbb nk tngok gmbaq minho yng kiut comel dan aegyo ni sja..mls nk bca.admin,ltaklaa bnyak lgi gmbaq k-pop..trutam yng kacak2..hihihi

    ReplyDelete
  24. serius , ape yg hensem nye die ni
    Rahsia pemikiran lelaki yg sebenar :
    -Fikir xxx dah habis x yah panjang2.kenyataan.harap aq dpt insaf

    ReplyDelete
  25. Aku tahu kau jeles .. -..-

    ReplyDelete
  26. Bg sy, yg pertama tu tak betul 100% lerr..mampu membuat penilaian knon..tak semua lelaki dpt trima prmpuan mcm tu..

    ReplyDelete
  27. my oppa xbg sy pakai seksi2...
    walaupun sy nie x tomey + x cun mcm org lain..
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe 2 sbenarnya yg buat gurls lgy nmpak cumil..not a cheap stut smpai bangla tepi jalan bleh cuci mata ^_~

      Delete
  28. saya genius..tp xcantik and xseksi

    ReplyDelete
  29. aku pompuan..tp aku suke sgt2 ngn statement2 di atas..mmg same ngn ape yg mbe2 laki aku penah cite..

    ReplyDelete
  30. perlu ke letak gambar choiminho?? kkekeee btw nice info..

    ReplyDelete
  31. minho oppa !!! saranghanda :)

    ReplyDelete
  32. apekejadah letak gamba minho? nak perangkap kpop fans baca kah? eh suka hati la letak gambar pape pon~ hoho

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. post ni memang betol sangat sangat sesangat sangat hehehe

    ReplyDelete
  35. Minho ke tuu? huhu Sorry. Xsuke Korea. btw Admin, thanks for this article, hmmm :)

    ReplyDelete
  36. minho oppa ! saranghae neomu neomu neomu saranghae . <3

    ReplyDelete
  37. PEREMPUAN JANGAN BACA NI PRIVATE UNTUK LELAKI LA!!!

    OI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  38. Wuuu...my hubby choi minho!! Hhaha..btw admin nice info~! *sorak gelombang* ^^v

    ReplyDelete
  39. aduuhhh...gatal doh perempuan perempuan nie...pantang nampak jantan molek rupa sikit..mulalah lu miang keladi keluar....

    ReplyDelete
  40. Yang gambar tu lelaki ke? -,-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la tu laki! x kan x reti beze kot?! oh ye sesetengah org kpop lelaki ni (flower boy atau x) kadang2 muke mcm pompuan.....

      Delete
    2. sbb tu dye x leyh beza,, takyah nk tnda seru sgtlah...

      Delete
    3. aiyarkk chill la amoi,artist k pop ni bnyk wat surgery,x caya ce hang check umor depa brapa? gmbaq lama time skolah? psai pa da tua pon sama jah x brubah,rmbut jeh lain..haha chill aq un nengok jeh but x de le fanatik nau.

      Delete
  41. saye dtg tngk bace ni sbb minho ade ------> saye org gile kpop ^^

    ReplyDelete
  42. Choi Minho ! :*

    ReplyDelete
  43. kpopop (minho oppa )

    ReplyDelete
  44. MUKA MACAM CIPAP BASI

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti kau hodoh kan ? HAHAHAHAH !

      Delete
    2. hahaha cipap basi bengap je

      Delete
  45. datang ni tgk gamba minho je. bukan bace pun.

    ReplyDelete
  46. sy rse sy genius spt yg cegu2 kate kan,sy rase sy mmg tegas tp manje,xsksi hnye base2 ,setia tidak pnh curang n cntek kot mixblood tp y bf sy yg xnsem tuu curang?? sy bt sume yg admin kate kat ats tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jum kapel dgn aku jum?aku ensem jd msti xcurg mcm ex ko y xensem tu.XD

      Delete
    2. tu yg x tahan tuu.. da la x ensem curang lagikk.. x tau bersyukur ada pompuan nak kat dia..

      Delete
  47. yg dax mnt minho 2 mcm lha dy nk kt korang..gdix sgt..euuuwww..gli aq tgk gurl gdix ni

    ReplyDelete
  48. entri ini di link kan ke http://rainazra.blogspot.com/2013/05/lelaki-dengan-aplikasi-delete-mereka.html

    ReplyDelete
  49. Comelnye minho.saranghae

    ReplyDelete
  50. MY BOYFRIEND~~ CHOI MINHO

    ReplyDelete
  51. Sesiapa yang membaca cerita ini harus sila bergembira dengan saya kerana saya merasakan ditolak dan kecewa sekali oleh Isteri saya dengan cara yang sama seperti mana-mana lain lakukan dengan kesedihan hati sebelum i bertemu Dr orinoko Online e-mel saya adalah debbyclifford501@gmail.com. Isu saya dengan rakan sekerja, dia sentiasa adalah menghantar mesej mereka walaupun selepas saya memberitahunya bagaimana saya berasa mengenainya. Dia akan berhenti untuk seketika dan kemudian mula seluruh. Dia sentiasa memberitahu saya bagaimana lemak dan lama ini Lelaki tetapi saya tahu bahawa dia telah menggunakan bahawa sebagai gangguan untuk saya tidak mengesyaki beliau. Hari ini saya kini telah mendapat tahu dia adalah menubuhkan tarikh makan tengah hari dengan salah seorang daripada mereka. Saya tidak lagi boleh mengambilnya. Saya tidak faham mengapa dia terus melakukan perkara ini kepada saya. Beliau juga datang rumah lewat selepas kerja sekarang dan dia akhirnya pergi dan berpecah dengan saya, baik i berada di psikik tetapi semua yang sama. apa yang perlu saya lakukan? sehingga kawan saya memperkenalkan saya t Rasulullah yang membantu untuk menyatukan kembali suaminya. mendapatkan dia dengan e-mel pada orinokosolutiontemple1@gmail.com anda boleh menghubungi beliau. jadi saya menggunakan ini cara untuk memberitahu orang bagaimana gembira dan berapa banyak i menghargai dr baik.

    ReplyDelete
  52. bajet nyer orang yang cakap minho oppa minho oppa !! macam la korang dpt khawin dye ....gedik!! BAJET TAU KPOP!!! BANGANG JER!

    ReplyDelete
  53. *Banyak lagi rahsia lelaki...sebab kita manusia berbeza-beza..cuma apa yang aku nak ingatkan kita lelaki ada 9akal 1nafsu...berbanding wanita 9nafsu 1akal...so ada akal lebih guna terbaik untuk semua...*pesanan buad diri sendiri jugak*

    ReplyDelete
  54. sya sbgai laki stuju.....smua di atas adalah btul......org laki ni leceh bab2 emosi dn perasaan...kami ni lebih pada akal.....org pompuan lebih pd emosi.....key point..kne bekerjasama.

    ReplyDelete
  55. Terbaik...hehe tq..

    ReplyDelete
  56. manusia nie mcm2 perangai, yang kat atas tu mungkin ada jugak yang betul, tapi belum tentu tepat pun... inilah yang menjadi kan life very interesting to me... mcm2 jenis manusia ada :P

    ReplyDelete
  57. Tumpang tanya,, akekeke lelaki kalau hilang cinta petama n cinta petama tu mmg buat dia frust giler kentang.. ada posibility x dia jatuh cinta kali ke2 dgn kesungguhan mcm cinta pertama. Lelaki sila jawab.. muahahha

    ReplyDelete
  58. Nice info admin!! *angkat sepanduk* btw my baby minho!! Aww~ kpd yg kutuk minho tuh..mesti anda jeles sbb dia handsome dr korang kann..hehe~~

    ReplyDelete
  59. Nama saya Iman indium , dan aku bahagia menikah dengan suami yang indah dan satu kid.I memiliki masalah yang sangat besar dengan suami saya beberapa bulan yang lalu , sampai-sampai ia bahkan dikemas barang- jauh dari rumah kami . Dia meninggalkan selama hampir 7 bulan , dan saya mencoba semua kemungkinan terbaik saya dan usaha untuk membawanya back.I mendiskusikannya dengan teman yang sangat baik saya , dan dia memberi saya saran tentang kastor mantra , bahwa ia adalah satu-satunya yang dapat menangani situasi saya , bahwa dia selalu siap untuk melakukan apapun yang berhubungan dengan mantra casting dan membantu orang-orang miskin , saya tidak pernah percaya pada setiap kastor mantra , tapi teman saya meyakinkan saya dan saya tidak punya pilihan selain mengikuti saran teman saya , karena saya tidak pernah bermimpi kehilangan suami saya yang indah . Dan saya menghubungi dia dengan alamat email-nya , dan saya membahas dengan dia semua masalah saya dan kekhawatiran dan sebagainya mengejutkan , dia mengatakan kepada saya bahwa saya akan mendapatkan suami saya kembali sehari setelah . Saya tidak percaya kepada-Nya , sampai ketika aku pulang , keesokan harinya , suami saya menelepon saya untuk memberitahu saya bahwa ia akan datang kembali ke rumah ..... So Amazing ! Itulah bagaimana aku kembali suami saya melalui casting mantra dan hubungan kami lebih kuat daripada sebelumnya Salah satu harga saya diminta untuk membayar adalah untuk memberitahu orang-orang di luar sana yang masalah seperti ini , selalu dapat diselesaikan dengan Dr Alias ​​So! saran saya kepada Anda di luar sana adalah bahwa Anda tidak harus melihat hal yang harus imposable selalu ingat bahwa harus selalu ada jalan keluar . hanya dalam kasus Anda butuhkan adalah bantuan , Anda dapat menghubungi dia melalui email ini " Draliasspelltemple@outlook.com " selalu siap untuk memecahkan masalah Anda .

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kau indon bodoh nak ajar org melayu mantra segala bagai. kau ingat kami ni bodoh dan jahil mcam indon ke? nama je islam tapi mengamalkan sihir. asal ada masalah je sihir. knp tak mintak pertolongan allah je? memang dilakhnat indon babi ni. sebab indon lah mak aku tinggalkan bapak aku. semuanya gara2 sihir la. semoga dibalas di akhirat kelak. sesungguhnya org yg mengamalkan sihir takkan cium bau syurga. amin

      Delete
    2. Whoa..whoa... sabar dude... xgne mngutuk... bak kate ko,,smoga dibalas di akhirat kelak.. aq tahu aq xlayak cakap 'aq paham prsaan ko'.. tpi mngutuk xmnyelesaikan msalah.. btol x?? The best revenge is to smile and pray for the best.. Allah xkan bagi cabaran yg hamba Dia xmampu tanggung... mnx maaf laa.. tbe2 brcramah plak..

      Delete
    3. matlamat tidak menghalalkan cara sis..there still a lot way than using somethings agains our religion isn'it? skrang mungkin ternyata anda sngat bhagia tpy d ambang malaikat maut mnjemput azab yg x terduga bakal menimpa..n smoga anda benar2 beriman sperti mana nama anda ^_^..assalammualaikum

      Delete
  60. Saya senang melaporkan bahwa Ex saya dan saya sekarang bahagia kembali bersama-sama . Saya harus mengatakan itu mudah dilakukan ! Dalam waktu 48 jam , istri saya sudah kembali dalam hidup saya . Istri saya meninggalkan saya enam bulan lalu . Semakin lama dia pergi , semakin aku melihat apa yang brengsek saya . Pada awalnya , saya menyalahkan dia untuk pergi. Aku bilang dia adalah ' salah' . Bahkan, aku menampar Alkitab pada dirinya , mencoba rasa bersalah menyebabkan dia dengan cara apapun aku bisa. Kemarahan saya hanya mendorongnya lebih jauh . Aku tidak percaya cara saya bertindak . Istri saya memberi saya kesempatan setelah kesempatan , dan aku mengabaikannya .
    Saya menghubungi Dr Ogbo dan dalam beberapa menit berbicara dengan dia , saya menyadari bahwa Drive Ogbo adalah satu-satunya orang yang saya benar-benar bisa dipercaya . Aku hanya ingin mengucapkan terima kasih atas semua bantuan Anda !
    Saya masih akan menggunakan Dr.Ogbo lagi untuk bekerja lebih lanjut di masa mendatang . Kita sekarang bahagia merayakan ulang tahun kami bersama-sama , dan kami bahkan merencanakan liburan pantai hanya untuk kami berdua . Terima kasih sooooo banyak!
    Bagi mereka yang mungkin juga ingin memberinya mencoba . Email dia di drogbohighspiritualspellcaster@mail.com

    ReplyDelete
  61. Senanh citer cmni je la..pompuan x fhm laki2, dan laki2 pun x fhm pompuan..abis citer

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri