Cara Mengelak Untuk Disihir Atau Disantau Melalui Makanan
Home » » Cara Mengelak Untuk Disihir Atau Disantau Melalui Makanan

Cara Mengelak Untuk Disihir Atau Disantau Melalui Makanan

15 Jul 2012 10 Comments

Cara menghindari pukau sihir melayu
Assalamualaikum dan salam sejahtera, nampaknya di zaman moden seperti sekarang ni, amalan sihir masih lagi berlaku terutama di kalangan masyarakat melayu. Antara punca berlakunya sihir adalah disebabkan perasaan dendam seseorang terhadap orang lain, iri hati dengan kelebihan atau kedudukan seseorang ,ada perasaan benci terhadap seseorang dan sebagainya.

Antara contoh-contoh sihir yang sering dilakukan adalah seperti menggunakan jin atau syaitan melalui santau atau guna-guna. Selain itu, sihir juga boleh dihantar melalui makanan dan minuman.

Jadi Ustaz mohd Zawai Yusoh ada memberikan cara untuk mengelak untuk disihir atau disantau melalui makanan adalah membaca ayat ini 7 kali sebelum makan atau minum.

DALAM sebutan rumi :
” BISMILLAHILLAZI LA YADURRU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI’UL ‘ALIM “

Sekiranya terdapat bacaan santau yang dihantar melalui makanan tersebut, maka .. bekas makanan tersebut boleh pecah dengan sendirinya..

Jadi kita hendaklah sentiasa berhati-hati dan berwaspadalah selalu sebelum makan makanan tertentu terutamanya makanan yang dihantar orang ke rumah kita..InsyaAllah, semoga kita semua dijauhi dari terkena sihir ini..
10 comments:

 1. tu bismillah enam..emm bagus jadikan amalan

  ReplyDelete
  Replies
  1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

   OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

   DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

   TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

   DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

   TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

   INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

   IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM
   ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

   Delete
 2. ayat penggerak

  ReplyDelete
 3. bkn utk santau sihir je, bole gne utk mengelak kan mcm2 kemudaratan yg bole dtg dr mknan tersebut. ptut di amalkan selalu.

  ReplyDelete
 4. kalo bekas plastik? pecah x?

  ReplyDelete
 5. ntah, nnt try tengok... ^_^

  ReplyDelete
 6. bagus admin nak pun blog tok...tukar tajuk critanya tok...bagus nya letak....tajuk kedak tok...Cara Mengelak Untuk dibongok dan tipu oleh crita tipu n bulak oleh admin tok....terima kasih

  ReplyDelete
 7. Dah terang & nyata sihir2 (SANTAU DARI MKN MINUM) adalah amalan pyebab org islam tkeluar dari Islam (MURTAD) tapi banyak yg tdk ambil pduli & masih jahil ddlm brugama. Semua atas dasar tlalu TAMAK,lebihkn dunia bbanding akhirat,dengki,busuk hti..tk kurang yg TAK CUKUP HARTA NAK AMBIK NYAWA ORG2 BKENAAN.. SBB DTAKUTI PWARIS2 MNUNTUT HAK!!! Hentikn amalan pyebab murtad & jlni phidupan spt manusia normal..

  ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri