10 Kereta Terpantas Di Dunia Pada Tahun 2013
Home » » 10 Kereta Terpantas Di Dunia Pada Tahun 2013

10 Kereta Terpantas Di Dunia Pada Tahun 2013

102 Comments
Sekarang sudah pertengahan tahun 2012, mungkin para peminat jentera laju sudah tidak sabar-sabar untuk menunggu tahun hadapan. Oleh itu, satu senarai kereta terpantas pada tahun 2013 sudah dikeluarkan oleh laman Total Car Score. Senarai ini disediakan oleh Karl Brauer, CEO dan ketua editorlaman maya tersebut. Senarai ini tidak memasukkan syarikat pembuat kereta yang mempunyai kurang daripada 20 cawangan di seluruh dunia atau menjual kurang daripada 20 model per tahun di seluruh dunia. Berikut adalah senarai kereta terpantas pada tahun 2013. Jom lihat gambar di bawah ini.












Lagi 10 Kereta terpantas di dunia di sini

102 comments:

  1. asyik 1st jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodooo budak nie

      Delete
    2. SORY BRO...KERETA TERPANTAS SEKARANG BUKAN LA BUGATI...GOOGLE BALIK..,BANYAK SUDA KRETA BARU SEPERTI KELUARAN LAMBORGHINI,..KRETA NI CUMA ADA 3 JA DALAM MUKA BUMI NI..DAN KRETA YANG LAIN SEPERTI KELUARAN NEGARA ARAB SAUDI ADA LEBIH KURANG 4 JENIS KRETA ARAB YG LEBI LAJU DARI BUGATI...DAN JUGA KRETA BUATAN TENTERA JERMAN...

      Delete
    3. lamborghini veneno? yup pling latest tpi still lagi x slaju bugati.mksudnye bknnye acceleration dari 0-100km/h atau 0-200km/h.tpi kalajuan maksimum.veneno x smpai 400km/h pun..

      Delete
    4. cuba kau pergi tgk GTR-R35 Alpha 12 . kau nak 400 ? dia bagi 414

      Delete
  2. untongla 1st....

    ReplyDelete
  3. mana ultimate arrow tt???

    ReplyDelete
  4. u guys forgot something...nissan master skyline gtr34......

    ReplyDelete
  5. hennessey venom?..ultimate aero xt?..rse byak lg kot trlpas tgk..

    ReplyDelete
  6. sape punye list ni..iku sdp ati je nak masuk list. mane huayra? hennessey?
    r34 mane laju..kite cite stock standard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. R35 la lagi mantap laju kalh gan kereta yg cantik2 kat list tu huhuhuhu

      Delete
  7. buruk giler kete bugati mcm setan.klu bagi free kt aku ambik la pastu jual je.dpt duit beli kete lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju! Buruk tapi mahal ... X patut...

      Delete
    2. sb mmg xkan de org bgi kt ko..lehlaa ckp...

      Delete
  8. banyak sangat takder dalam list ni..list picisan tak tahu pasal keta

    ReplyDelete
  9. klu body besi bleh tanye..sekilo berapa ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekilo =sekilo la

      Delete
  10. antara ranking 1 dan 2 pon dah byk sgt kete yg terlepas....infact, start no 4 lg sudah xsptotnya masuk dalam top 10 daa....dan buggati veyron xburuk, cuma dalam gmbar di atas ni jer nmpak buruk tp sbenarnya dia lah kete hypercar yg paling selesa n mewah tp sgt2 laju

    ReplyDelete
  11. Bnyak mistake, jgn kete sdap tgk je msok list..bwah veyron tu x kene check blik.. Infact, de kete lg laju dr veyron..

    ReplyDelete
  12. mane nissan GTR??

    ReplyDelete
  13. Pagani Zonda mana..????? tu pesaing paling rapat dgn Buggati Veyron.....

    ReplyDelete
  14. woi,.. Pagani Zonda no 2,..

    ReplyDelete
  15. Huhuhu.... Bagus 3. Aku memang peminat bugatti & ferrari ni...

    ReplyDelete
  16. nissan gt-r mana

    ReplyDelete
  17. r34 lg laju..xcaye bukak youtube r35 vs bucatty veyron..kene titik jauh beb..
    http://www.youtube.com/watch?v=s8O5ncJWWao&feature=related

    ReplyDelete
    Replies
    1. r34 lagi laju , tapi suruh cari r35 . alahai kau ni

      Delete
  18. GTR X MASUK LIST BEB -BLACKLIST- ja kalau pagani ada challenge ckit dgn buggati murcielego pun ok gak top speed ada bnyk agi laju dri tu

    ReplyDelete
  19. tngok performance la wei.. adoi..

    ReplyDelete
  20. keta tu semu klu bg free aku ambl je....bkn sng nk dpt sesebh keta.....perghhhhhh

    ReplyDelete
  21. kete sorong tok aku lg laju..top speed 620kmj

    ReplyDelete
  22. pagani zonda ngan ultimate aero

    ReplyDelete
  23. nissan gtr lempaq mna

    ReplyDelete
  24. ni list tok leh drive kat jalan raya biase...kalaw nak ikut kan pagani onda agi laju top speed 3++ mph

    ReplyDelete
  25. ni list tok leh drive kat jalan raya biase...kalaw nak ikut kan Pagani Zonda R lagi laju top speed 3++ mph

    ReplyDelete
  26. lamborghini avantedor pn laju......btol x????

    ReplyDelete
  27. BMW tycoon Evo mana ?

    ReplyDelete
  28. aaahhh semua kete tuh x laju... datsun tonggek atuk aku lagi laju..ngehhehehhehe

    ReplyDelete
  29. SSC Ultimate Aero mane?

    ReplyDelete
  30. aventador no2 dlm sluar aku ni ha.. bersepah lagi kete lain x letak.. noob ape sumber mana ni?

    ReplyDelete
  31. perodua kancil x der dlm list kerr...hahahaha

    ReplyDelete
  32. diorang lpa letak 1 lagi kereta tu..perodua kancil...hahahahaha

    ReplyDelete
  33. Aku tak puas hati11 November 2012 01:11

    korang semua perasan tak harga kereta tu? kenapa kat sini tax melampau eh? nak angkat roadtax setahun pun dah kat nak mampus, siap kena buat RHB easy credit lagi...

    ReplyDelete
  34. Senarai ini tidak memasukkan syarikat pembuat kereta yang mempunyai kurang daripada 20 cawangan di seluruh dunia atau menjual kurang daripada 20 model per tahun. Skyline... List ni memang kot... List ni untuk kereta engine asal yang tak modified.

    ReplyDelete
  35. mne lambogini reventon?

    ReplyDelete
  36. KRETA NO2 LJU SKANG MNA...AGERA, CCX, CCR...XDE KE?

    ReplyDelete
  37. lg mau memekak..dh tentu la dorang dah research..bugati second verson mmng kete pling laju kat dunia..424km/h

    ReplyDelete
  38. kereta yg paling laju 512km/h bro dekat US bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kereta ape bro????gua jumpa bugatti veyron ss je itu pon topspeed nyer 429km/h.

      Delete
  39. maner proton???

    ReplyDelete
  40. Bugatti still on first placee!!!

    ReplyDelete
  41. on a stright line, memang bugatti latest edition paling laju, tapi kalau jalan koner-koner,kereta F1 masih laju lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni ranking kete on the road lah. Bkn on track.

      Delete
  42. dapat free pun taknak pastu jual? ni la melayu. bersyukur tak nak pastu banyak cerita. dah la tak mampu. . kalau mampu aku tak kesah la kan. sedih aku nengok melayu sekarang. bega yo lobih.

    ReplyDelete
  43. pastu ade jugak dungu tanya soalan bodoh "proton mana?" ..... bile suruh beli kereta malaysia tak nak. pastu bila taraf kereta nasional tak naik pandai komen. itu tak bagus ini tak bagus. nice

    ReplyDelete
  44. Alah korg semua bajet2 taw pasal kete...padahal pkai kancil je pon..pastu sembang acah2 pkai ferrari...cm hanjeng!!,

    ReplyDelete
  45. org pakai moto pon twu pasal kete ape. . Knowledge x mengenal kedudukan k. . Kau jgn nak berlagak.

    ReplyDelete
  46. kancil mane?kete trpntas dunie tu ..

    ReplyDelete
  47. Klu ikut standard mmg veyron yg trpantas setakat ni..klu ada yg lebih laju dr veyron tu maknanya kereta tu dah upgrade ECU. Dah maximum tuned.

    ReplyDelete
  48. Kereta standard tak ada yang lebih pantas dr Buggati Veyron! Kalau tak tune Nissan R34 tak laju mana pun..

    ReplyDelete
  49. porsche 9ff gt9 mna????stakat buggati veyron....porsche 9ff gelak je..

    ReplyDelete
  50. lol nip evo.. bugatti super sport top speed 430. porsche tu? lol 400 je

    ReplyDelete
  51. ssc ultimate aero dngn buggati veyron...msti ssc mnang kan...btol x???

    ReplyDelete
  52. yeahhhh bugatti da b'taon2 jd yg terpantas..
    268mp/h = 431km/h
    bawak moto 160kmh pn da laju lagi 430kmh . . mak ai . .

    ReplyDelete
  53. mane kereta BMW dari Most Wanted..lagilah lagu dripada buggati veyron

    ReplyDelete
  54. sape kate buggati veyron bruk?ko x tgk scara detail lg mmg la.ko mampu nk beli superbcar 2?puih

    ReplyDelete
  55. Sesto elemento mane??

    ReplyDelete
  56. Sukoi 38 mne??? Bodo!!!!!

    ReplyDelete
  57. ramai gile tak bace, or tak paham bahasa

    bodo nak mampos

    ReplyDelete
  58. hennesey venom gt la n0 1 terpantas!!!!!!!

    ReplyDelete
  59. "Lihat, Aku mengutus kamu seperti domba ke tengah-tengah serigala, sebab itu hendaklah kamu cerdik seperti ular dan tulus seperti merpati.

    ReplyDelete
  60. mana koenigsegg dan bugatti veyron vitesse

    ReplyDelete
  61. yg buggati veyron tu speed kunci satu je dye ade 2 kunci tok capai 407 mph

    ReplyDelete
  62. no 1 patutnye perodua kancil

    ReplyDelete
  63. Pesal kete sorong xde dlm nih..puuiiihhhh!!!!!

    ReplyDelete
  64. Rancangan tv seperti TOP GEAR & MOTORCAR sahaja yang boleh kita rujuk untuk mengetahui ranking kelajuan kereta tersebut

    ReplyDelete
  65. perodua kancil?Enjin berkapasiti 660cc.Dapat memecut trafic light kuning dengan menggunakan enjin nak jatuh.

    ReplyDelete
  66. whoi salah la list ni.........tengok la gap bugatti ngan aventador tuh......banyak lagi kete yg laju dari aventador lah~

    ReplyDelete
  67. no 1.bugati veyron yg dah tune habis haha..

    ReplyDelete
  68. lamborghini veneno la paling laju. semua tk ikut perkembangan dunia :D

    ReplyDelete
  69. lori balak bapak kau lagi laju kenapa tak da dalam senarai Zzz Zzz...

    ReplyDelete
  70. Shelby Supercar Tuatara la paling laju.. 410mph

    ReplyDelete
    Replies
    1. 273 mph je la... nak terbang ke? lamborghini veneno baru 221 mph

      Delete
    2. Pikir Jet apa 410mph

      Delete
    3. Siput lgi laju 555 mph

      Delete
    4. 410 mph dah lebih 600 kmh

      Delete
  71. kilat lgi laju.. jgn nk gduh sgt la... kilat natural, xde manusia leh buat n tnding.. tp yg pling laju lg chaya.. ade k krete leh lwan chaya? kilat pun lom tntu leh lwn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kilat dah lebih dari 1 000 000 mph

      Delete
  72. Bugatti Veyron 16.4 Super Sport la paling laju di dunia skang...431 km/h,268mph...

    bukti:http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.topcarrating.com%2Ftopspeed.php&ei=GJD3UcOHJYvLrQf4_4GAAg&usg=AFQjCNEKfLqYIB2HX1qzDnwYhkpx_nVIPw&bvm=bv.49967636,d.bmk&cad=rja

    ReplyDelete
  73. Moto bapok mu deras lgi

    ReplyDelete
  74. Mana SSC TUATARA?? ULTIMATE AERO?? KOENIGSEGG AGERA R?? HENNESSEY VENOM GT??

    ReplyDelete
  75. GTR laju kot...

    ReplyDelete
  76. Mana aston martin vanquish,db9,cc100,dbs,?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  77. where is GTR??????????????????????????????????

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri