30 Perkara Perempuan Tak Sempat Cakap Pada Lelaki
Home » , » 30 Perkara Perempuan Tak Sempat Cakap Pada Lelaki

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Cakap Pada Lelaki

59 Comments

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.


15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Lagi Koleksi Ayat Wanita Di Sini

59 comments:

  1. Replies
    1. sorilayh , klau bende ni membuatkan anda rse bowink . even bende niyh boring skalipown , klau boleyh study lah psal isi hati kami cikit .. x yah lah nk comment :boring ..
      even bende niyh ko x nk gune untk bakal isteri ko or gf ko . pkailah pngetahuan am ni untk mak ko . x salahkan knal isi hati genre lain . lain kali before comment ap2 psal post yg bergune , but post tu hng x berminat , bce but shut up ! :) x susahkan ?

      Delete
    2. 4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. nie curang ea?? kalu aku,,konfem aku bunuh pompuan tu,,

      Delete
  2. Ini mmg betul bukan boring kalau boring tak payah bcnta ek.

    ReplyDelete
  3. boring/bosan/jiwang

    ReplyDelete
  4. :: hewhew,,ade y betol ade y x... =)

    ReplyDelete
  5. sgt tepat>><< hanya yg bodoh shj yg akan meninggalkn wanita yg sanggup terimanya walau tahu malapetaka yg bakal muncul jika BERSAMANYA>><<>><< i guess lelaki patut baca ni>><<

    ReplyDelete
  6. tepat sekali...terbaek bohhhh....

    ReplyDelete
  7. Exactly! Yess :)

    ReplyDelete
  8. Pic kelas keluar>> cari pic sndiri, pic besfren barulah pic dye... hehehe

    ReplyDelete
  9. like no 17..:)

    ReplyDelete
  10. smua btul ah !

    ReplyDelete
  11. saper yg single lg...i nk kenal 0136084005

    ReplyDelete
  12. no 4.. tak leh blah.. da dia cintakan orang lain pastu kuar ngan lelaki lain plak.. untuk pengetahuan perempuan2 sekalian.. org lelaki akan terus menganggap perempuan itu memberikan respons yg positif once ajakan keluar diterima.. kalau tak suka lelaki tersebut atau ada lelaki lain dalam hati jgn kuar ngan lelaki lain.. ini akan menyakitkan lelaki yang suka tapi anda kambing kuda kan dia.. i mean friend zone kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mmg btol kitorang salah , tpi x salahkan kami kawen skali lain lah kowng semua boleh jatuh cinte smpai 4 kali ,kawen 4 kali . grr . ckp senang layh !

      Delete
  13. 12 n 24 sgt tepat

    ReplyDelete
  14. Yupsss... Setuju...

    ReplyDelete
  15. Yg x suke tu..terang lg nyata anda lelaki..hahaha..

    ReplyDelete
  16. Kekeke...betul ker tu...ahaks

    ReplyDelete
  17. betul tu dear.... hurmmmm... semua ni sbb nk kuatkan hati, yela perempuankan memiliki hati yg lmbut

    ReplyDelete
  18. sape pompuan snih nak kenalan bleh.....

    ReplyDelete
  19. secret girl ats aku nih bleh kenalan.....! =.=

    ReplyDelete
  20. Ending = putus/break ...buang mase aku je .. \@";:/()_%

    ReplyDelete
  21. hah.number 27 mmg betul...nmpk sendiri dpn mate...ke'macho'an dia hilang dlm sekelip mate bile tgk pompuan mnangis...

    ReplyDelete
  22. nampak senang nak tackle wanita? haha. dah tu siap ada 30 tips dia bgi tu, senang ke? haha. siap ada link extra lagi, utk cara2 pikat wanita. zzz

    ReplyDelete
  23. tips kawin cepat xde ke??

    ReplyDelete
  24. Mengarot smuanya...sensitif konon...setia??? piiraah..

    ReplyDelete
  25. Semua tips diatas aku cuba dah..apa pon xbleh..tips 31,single is better..bercinta lpas kawin lg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju ngn kau.. weh korang, bercinta je la lps kawen.. time korang couple tu sume dusta je.. korng cme nmpk sida acting dia je.. side dia yg sbnr dia sembunyi.. dh la buat dosa, kne tipu plk.. siyes troll abis

      Delete
  26. lelaki diuji dengan perempuan, perempuan diuji dengan emas, emas diuji dengan api..,

    ReplyDelete
  27. no 31 ! single ....huhuii

    ReplyDelete
  28. ada gk betul,

    ReplyDelete
  29. Sejak aq tgk ni aq benci perempuan.
    Menyusahkan. Bodo. X sedar diuntung.
    Gedik. Gatal. Suka permainkan hati lelaki.
    Penggunaan ayat "Lelaki semua sama" spatutnya ditukar kepada "Perempuan semua sama" !
    X layak perempuan digelar berhati lembut sedangkan kau PEREMPUAN yg menghancurkan hidup lelaki.
    Dah la boros. Perasan lawar, padahal mcm kelawar jer.

    By the way aq perempuan. . .
    Tapi aq bkn mcm perempuan lain. . .

    ReplyDelete
  30. orang selang satu kt atas aku ni bodoh. dah byk sangat telan pil kuda, bodoh pon mcm kuda. kahkah

    ReplyDelete
  31. nk cube lar nk tgk bape rmai yg dpt nk tau brkesan ke x ape yg admin bgtau.haha

    ReplyDelete
  32. merajuk...cemburu..cepat tersentuh...itu perasaan yang Allah bg tuk perempuan..memang semulajadi macam nie..nak wat macam mana!!!

    agak2 la..kalau nk kata kami pperempuan mengada2..

    ReplyDelete
  33. Perempuan xpenah puas dengan satu benda tu...dia akan mintak selagi die boleh mintak...

    ReplyDelete
  34. laki pompuan sama je..yang pasti laki perlukan pompuan,pompuan perlukan laki..sebab pompuan dicipta dari tulang rusuk laki gak..paham kan

    ReplyDelete
  35. Apa-apa je la maksod nya F**K YOU??!!wahhh....patot semacam dapat mesej camtu.....hahahah

    ReplyDelete
  36. ya ada.. ada pada isteri saya

    ReplyDelete
  37. Ini semua poyo ja. Mengarut belaka. Nak mcm tu la mcm ni la. Puihhh..!!
    Apa yg aku tau perempuan ni sangap batang ja. Tak cukup batang, amik batang bangla, myanmar, indon. Pi main bontot pon belakang kilang pulak tu. Bodo..puihhhh!!!

    ReplyDelete
  38. Ini semua poyo ja. Mengarut belaka. Nak mcm tu la mcm ni la. Puihhh..!!
    Apa yg aku tau perempuan ni sangap batang ja. Tak cukup batang, amik batang bangla, myanmar, indon. Pi main bontot pon belakang kilang pulak tu. Bodo..puihhhh!!!

    ReplyDelete
  39. adat la,org malaysia mane suka membaca... sebab tu kata boring. rakyat malaysia kn cerdik2... =D

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri