5 Kanak-Kanak Yang Luar Biasa
Home » » 5 Kanak-Kanak Yang Luar Biasa

5 Kanak-Kanak Yang Luar Biasa

8 Aug 2012 64 Comments
Menjadi insan yang genius dan luar biasa adalah kurniaan daripada Allah SWT kepada hambaNya. Ada juga insan yang tidak pernah belajar secara bersungguh-sungguh pun dapat mengecapi nikmat sebagai pelajar genius. Walaupun hakikatnya, terdapat ramai orang berusaha bagai nak ‘mati’ tetapi keputusannya kurang memuaskan. Kali ini Melayukini.net akan memaparkan kanak-kanak yang mempunyai kelebihan luar biasa untuk part 1. Jom lihat gambar kanak-kanak luar biasa dunia di bawah ini :



1. Kim Ung-Yong : Manusia Dengan IQ Tertinggi di Dunia
Lahir pada tahun 1962, kanak-kanak dari Korea ini diiktiraf sebagai manusia genius di seluruh dunia. Bayangkan pada umur 4 tahun, dia sudah boleh membaca huruf Jepun, Korea, Jerman dan Inggeris. Pada umur 5 tahun dia mampu menyelesaikan masalah pada soalan kalkulus. Dia mencatatkan dirinya pada Guinness Book of World Records dengan “Highest IQ” 210.





2. Gregory Smith : Mendapat Penghargaan Nobel Pada Usia 12 tahun
Lahir pada tahun 1990, Gregory Smith mencatatkan namanya pada nobel perdamaian. berkat usahanya dalam mendirikan International Youth Advocates, Komuniti Orang muda seluruh dunia. Dia pernah bertemu secara langsung dengan Presiden Bush, dan juga Michael Gorbacev.





3. Akrit Jaswal : Doktor Bedah berusia 7 tahun
Dengan gelaran “budak terpandai di dunia” telah melekat pada Akrit Jaswal, seorang kanak-kanak dari India. Dia mengejutkan orang ramai, ketika pada umur 7 tahun kerana melakukan pembedahan pada seorang gadis di tempatnya. Gadis itu menderita luka akibat terbakar di tangannya, hingga tangannya tidak dapat dibuka, dan jaswal pun melakukan pembedahan hingga jari-jemari gadis itu boleh terbuka seperti sedia kala. Ketika ini, dia tercatat sebagai doktor paling muda di dunia, dia diterima masuk di Universiti pada usia 11 tahun.





4. Cleopatra Stratan : Penyanyi Berusia 3 Tahun dengan Gaji 1000€ per lagu
Lahir Pada 6 Oktober 2002 di Chisinau. Dia adalah pencatat sejarah di Industri muzik sebagai seorang penyanyi,dengan albumnya tahun 2006 La vârsta de trei ani (“pada usia 3″). Dia mencatat rekod seorang artis cilik yang muncul diatas pentas dengan ribuan peminatnya. Dia juga menerima penghargaan MTV Award dalam Artis termuda yang mencetak #1 Hit.





5. Aelita Andre : Pelukis berusia 2 tahun
Kanak-kanak kelahiran Australia ini, baru berumur dua tahun namun sudah menunjukkan bakat sebagai genius, dia memiliki sebuah gudang pertunjukkan untuk karya-karya abstraknya. Pada mulanya Mark Jamieson, pengarah dari Brunswick Street Gallery di Melbourne’s Fitzroy, tertarik melihat sebuah foto lukisan dari Aelita Andre. dan dia menginginkan Aelite Andre bergabung dalam kumpulannya kerana bakat lukisannya itu. Ketika undangan telah dibuat, dia baru saja menyedari bahwa Aelita adalah kanak-kanak yang masih berumur 22 bulan. Namun dia tetap melanjutkan pertunjukannya itu.


Lagi fakta menarik berkaitan 5 Kanak-Kanak Yang Luar Biasa di sini

64 comments:

  1. x tgk lg kat arab,kanak2 kecik dh boleh menghafaz al-Quran.siap khatam.

    ReplyDelete
  2. Bdk indon lg best.. kck2 da ktgih rkok ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn itu je umur 2 tahun dah pecah dara..

      Delete
  3. BDK MALAYSIA APA KURANG NYER.... KECIL2 LG DAH PANDAI SEX ORAL

    ReplyDelete
  4. Budak budak kt somalia hari2 puase,,selambe je,,

    ReplyDelete
  5. Rasa macam tercabar pula.Umur semakin meningkat dan rasa tidak dapat kalahkan,walaupun dapat capai level yang sama tp tengok umur juga.

    ReplyDelete
  6. Kanak2 kt iraq lg sempoi..dah blh pegang m16 pegi perang..

    ReplyDelete
  7. Kat Palestin lg gempak... banyak yg mati syahid... dpt g syurga tros

    ReplyDelete
  8. Setuju ngan org atas nih...

    ReplyDelete
  9. apa kata cermin diri sndiri? jgn asyik nak kata kt org, itu lar, ini lar.... diri sndiri berubah dulu.

    ReplyDelete
  10. yang atas tulis 'keling' ape masalah...titibe je nak ceramah ni..pehal~?

    ReplyDelete
  11. allah dah bagi sume kelebihan same rate..so bersyukur lah..

    ReplyDelete
  12. Entah2 dyorg ni umur tak pnjg ke .. Sbb tu Allah bg dyorg pndai awal2

    ReplyDelete
  13. Sifat org melayu y takleh tgk kemajuan, asyik nk mengkritik ja, drpd tgk org indon, somalia, arab n segala bgi, y dont tak cermin diri sendiri? I thought d comments wil b on praising n memuji kekuasaan God, tp semuanya dok comment cm pkr2 sains or cendekiawan y genius, hampehh, klu knk2 malaysia msk list nie, ada korang ckp merapu cm nie?
    These kids r genius! Takyah nk pertikaikan-fullstop- bangang sebangangnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anugerah tuhan..jgn nak pndai mandai nak komen org..korang yang berbakat.....berbakat mengkritik

      Delete
  14. Ape bangang2 nie ...

    ReplyDelete
  15. Bangang is better than carut carut words. Hope u dont mind as I was jz expressing my disagreements towards the 'ILLOGICAL' comments above, thank u.

    ReplyDelete
  16. Tibe2 lmbu korbn..

    ReplyDelete
  17. suka lagu2 celeopatra stratan.

    ReplyDelete
  18. online dalam air..

    ReplyDelete
  19. wei bodoh smua,ni psl bdk genius bknnya psl bdk pgang m16,da pndi al-quran..saya islam,saya syg islam tp ni psl bdk bijak jgnla mskkn yg ada kaitan dgn bangsa2 ni

    ReplyDelete
  20. wahhhhh,siapa yg pndg rendah ngan ciptaan allah nanti kena balasan nya.

    ReplyDelete
  21. mygenkz.net.. J0m Join reramai...

    ReplyDelete
  22. Nabi Muhammad lagi hebat. Bila keluarja dr perut ibunya terus mengucap alhamdulillah.

    ReplyDelete
  23. tak payah nk banding kan ngan nabi sangat lah.tahap kebangangan sangat tinggi..

    ReplyDelete
  24. smua yg komen kat atas ni bodo+bangang=nak mampos

    ReplyDelete
  25. lawak la semua komen di atas sy ni...

    ReplyDelete
  26. Dkt palestin bdax2 dh pgang senjata untk berjihad... AllahuAkhbar

    ReplyDelete
  27. haha, smua jeles je sbnrnya.. dh 2 rezeki dorg.. rezeki stiap org kn lain2 ;)

    ReplyDelete
  28. sumew berong...aq sowunk jew yg pndai kat perak..huhuu..jgn coment ha...aq wusha je kowunk jew coment...tapy aq x ckp2 papew erk...I'M COMING TO HACKER ALL PEOPLE AT ........atas ape dye ha dlm base inggeris....hmm..UP 0 TOp....nnty la aq HACK SOWUNK2....oo0o...ckp pndai...tapy sumew ckp pndai ..kalo ckp pown x pndai mmg bodo abis la ..huhu :D

    ReplyDelete
  29. orang kat atas aku ni tkpayah nak letak 'W' kat hujung sangatlaa. geli aku bace, puihhh. Bodoh macam kuda, otak mcm ikan paus, pondann, gayyy, anjing. Yayy saya menang Motoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang atas mr ↑↑ kan .. memang gedik !!!!!!!!!

      Delete
  30. ^forever alone budak atas ni

    ReplyDelete
  31. komen 24hb nov tu luculaa..ketawa kuat dbuatnya!

    ReplyDelete
  32. tak kasi tau pun budak kat msia yang adiputra tu terer math ... tak nak naikkan budak sendiri ke?

    ReplyDelete
  33. haha..mcm tonton cite komedi plak aku bce komen korang...

    ReplyDelete
  34. Bila dirundung duka, ingat pesan Allah..
    "La Tahzan" (jangan bersedih. Dia ada).
    Bila kembali ceria, ingat kata-kata ni..
    "La Taghtar" (Jangan terbuai. Dia mungkin masih menduga).

    ReplyDelete
  35. Wahai anjing2 bodoh........ Call me i bg brg baekkkkkk.0122390004

    ReplyDelete
  36. admin!!! tambah la budak melayu. tak la melayu sgt tp mlayu + mat salleh name dia ainan celeste cawley tak silap. dia dpt level O dah mase umur 7 tahun, dlm bidang chemistry ...

    ReplyDelete
  37. Adik ady putra?
    Adik mia sara?

    ReplyDelete
  38. hahahaha...best pula lyn comment kamu smua ni...lawak..........

    ReplyDelete
  39. bdk2 Malaysia lg hebat..ramai mati syahid atas tar rempit..

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. Umur Cleopatra skarang 10 tahun (2013)

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri