Cerita Sebenar Disebalik Kejadian Monorail Terkandas
Home » » Cerita Sebenar Disebalik Kejadian Monorail Terkandas

Cerita Sebenar Disebalik Kejadian Monorail Terkandas

42 Comments

Pasti ramai yang dah melihat gambar monorail terkandas ini di Facebook bukan?Ramai juga yang tertanya-tanya, bagaimana kejadian ini boleh berlaku? haa, ini ada sedutan video yang boleh dikongsikan bersama..




Lagi Video Dan Gambar Terkandasnya Monorel Kuala Lumpur Di Sini

42 comments:

  1. xda ape cite pun...puuiiihhhh!!

    ReplyDelete
  2. step2 bagai mana nak turunkan orang... ==!

    ReplyDelete
  3. nape ada 1 kren je? apsal x pecah kan smua pintu dan guna smua kren yg ada,klu x cukup sewa demi keselamatan pembayar2 cukai!kan ada lebih 100 org kat dlm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napa la ko ni sakai sgt.nk letak kren pon tak da tmpt yg luas.depa ni ckp profesional nk buat keja2 ni.smua slmt kan?

      Delete
  4. mana 'cerita sebenar' nya? aiyoyoyo

    ReplyDelete
  5. monorail tu rosak sbb banyak sangat org kot

    ReplyDelete
  6. Monorel ni agk nye jam root ar...tiap2 ari jaln mne x rsak nye...

    ReplyDelete
  7. @Anonymous 17 August 2012 21:32

    ko nak ganti pakai duit ko ke nak ganti pintu dgn tingkap monorel tu? sedarlah duit hasil pembayar cukai x menyumbang bnyk mana pun kepada pendapatan negara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa la..kalo cermin tu pecah ada insurannya ko cakap mcm x tau..ko tau penyumbang cukai brape...terutama swasta..aku beli keta pon cukai kat puluh ribu...cskap biar cam ada akal ckit

      Delete
  8. lau xsilap..pihak y menyelamat uh de ckp...lau berani...turun gune tangga kan?ad org y berani guna x?

    ReplyDelete
  9. Sape ckp hasil cukai x banyak mane..mcm x pnh baya cukai je..haha

    ReplyDelete
  10. Kesian dorang...
    Alhamdulillah nasib baik semua selamat tnpa sbarang kecederaan :D

    ReplyDelete
  11. Hahaha..dgn cukai korg la mcm2 bnda krajaan buat..xbayar cukai ka?

    ReplyDelete
  12. lol...hahahaha

    ReplyDelete
  13. U should type in 'Suasana sebenar' instead of 'Cerita sebenar' -.-'

    ReplyDelete
  14. Ala....stendet la pemilik blog ni.header ngn title nk gempak.isi nye tahi je.kosong.plg metrolll la.ak saspek die slh sorg wartawan metro,xpun bpk die owner metro,ntah2 nme die ahmad metro bin ahmad retro.

    ReplyDelete
  15. paling aku boleh expect, akan ada malaun yang mempolitikkan benda ni. bajet wakil rakyat yang peka, padahal menangguk di air yang keruh.

    ReplyDelete
  16. puihh..tjuk jew gmpk...aq pikir ada konspirasi ke..alik2 video yg aq da tgk ditunjuknya....apa da...

    ReplyDelete
  17. membe aku ade 2 orang kat dlm monorel tu. nasib baik tak jadi ape2 kat dorang . dah lah nak dekat raya . huuu . gerun bhai .

    ReplyDelete
  18. Kelam sial admin cam anjing

    ReplyDelete
  19. admin gelabah gila. cerita sebenar pejadahnya ntah

    ReplyDelete
  20. Makin merepek laa admin nih , info plagiat , headline bapak gempak . Giler trafic ke hape ? ? Sume post dah mcm metro , tebal tp kosong. Puih.

    ReplyDelete
  21. mulot ko cm anjing

    ReplyDelete
  22. Cerita sebenarnya ada kat bahagian description kat bawah video tu la. Jangan la main kutuk orang je. Korang yang tengok video je tapi tak baca description. Tren terkandas sebab voltan tak cukup la. Apadaaa...

    ReplyDelete
  23. kalu aku ada ctu aku akn pecah kan cermin tingkap.. dan aku akn file kan saman terhadap rapid KL..

    ReplyDelete
  24. hebat monorail 1malaysia.. tahniah.. ntah pape haha

    ReplyDelete
  25. admin xbyr cukai rupanya..

    ReplyDelete
  26. dh selamat semu wt pe nk kecoh....kecoh ms brlaku da gempak skit....cukai tu r krjaan wt pambangunan kpd rakyat....aduhaiiiii

    ReplyDelete
  27. patut la..lebih muatan.

    ReplyDelete
  28. Typical political person in malaysia. Yg pmbgkang akan menyalahkan kerajaan pasal ltak cukai tinggi. Yg kerajaan akan defend themselve kate cukai 2 untuk pembangunan. Both of them quite true. Tp cb mintak tax statement dr pihak pmbgkang, kaji brape dorg ptot byr (jangan tolak smue relief,exemption,deduction n what so ever). Kalo xdek lgsung lubang yg boleh lari dri cukai, then u can say, "lahanat! Malaysia punya cukai tinggi nak mampos!". Bile dah ade lobang so kerajaan msti nak ttup lubang 2. Kte lah, golongan yg tau hadam je smue kate2 org len tanpe mengkaji, yg jadik mangse. 2 yg tax kereta kaw2 pny tinggi, tax food n beverage, tax imported item, n etc. Kerana golongan atasan yang kaye, kite yang merana. Yg kaye makin kaye, yg miskin makin miskin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite ney kene hapuskan dasar kapatalisme dalam malaysia sebenarnya. Bkan skdar memperjuangkan hak rakyat dengan laungan "hidup2x!..hidup rakyat!". Mcm mane nak hapuskan dasar 2? Ubah kerajaan?maybe true.. Tapi sebelum ubah, ask them how they wanna make sure that we wouldn't suffer what we has suffered today. Ask them to give us on thier details to make our wish came true. Btw, i'm not one of the political activies, either from government neither nor from opposition. Proudly to say that i am one of the 'lalang'ers who seek the better solution rather than pointing other people's fault.... :)

      Delete
    2. fuuuuu anjing menyalak

      Delete
  29. tu pun nak kecoh ke?? baru sangkut blom meletop lagi.. banyak la bunyi mcm tin kosong..

    ReplyDelete
  30. Nasib baik aq x duk KL..

    ReplyDelete
  31. Alah....bukan meletup pun...aku ingat meletup..nampak dibakar hidup hidup...banyak kecoh lar...

    ReplyDelete
  32. admin 18/8/2012 01:41
    die tu xamek subjek ekonomi..mane die tau

    ReplyDelete
  33. panik wooo .. kot tren tu jatuh.. fuhhh .. cemana la nk meramaikan org guna monorel ni .. hishhh

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri