Dialog Dua Hantu (Serius Lawak!)
Home » » Dialog Dua Hantu (Serius Lawak!)

Dialog Dua Hantu (Serius Lawak!)

29 Comments

“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah, aku dah buat dah! In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

“Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So pada satu hari, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.


Lagi Koleksi Cerita Lawak Di Sini 

29 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Dah lama dh citer ni

    ReplyDelete
  3. info untuk semua..
    menjadikan RM50 kepada RM4000 dalam masa 4 minggu..
    sila klik link dibawah untuk maklumat lanjut..
    http://rm50.ibct.my/1095

    ReplyDelete
  4. giler kelakar kot. . .

    ReplyDelete
  5. Komen en fuad lg klakar... Hahaha... En fuad mesti manusia paling kaya dlm dunia ni.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kalau die kaye takdenye die ajak org jadi kaye...org kaye mne nak bagitau rahsia diorang..puiii

      Delete
  6. Ketawa, ketawa jugak, apa perancangan kite untuk mencapai kebahagian yang sebenar. Jom saya tunjukan salah satu jalan untuk mencapainya

    http://warungpakharon.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Cte ni mse 6 tahun lepas ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah...mase aku darjah 6 lagi...25 tahun lepas

      Delete
    2. laa . waktu aku darjah 6 jugak tok aku ade cita kat aku . x silap aku dalam 33 tahun lepas

      Delete
  8. Dalam majalah mastika ada benda ni

    ReplyDelete
  9. tp A xcite full npe dy mati

    ReplyDelete
  10. A la yg men kyu tiga 2..adoiyai..

    ReplyDelete
  11. nyonn pnya antu p abaq dia ada kat dalam peti sejuk

    ReplyDelete
  12. cite 2 zaman perang nazi dl....

    ReplyDelete
  13. nk kate lawK aku xgelak pn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab ko jenis blur tak paham lawak...

      Delete
  14. x yah gelak,senyum pn ok jer

    ReplyDelete
  15. Madihah Mangsor10 October 2013 18:53

    Kelakar la cerita ni...sekali sepupu aku gelak...sepupu aku yang gelak 6be 1...

    ReplyDelete
  16. lame punye cite ..... sejak zaman dinousor lagi dh ade cite ni ....

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri