Filem Pendek Raya Petronas Menyentuh Jiwa (Video)
Home » » Filem Pendek Raya Petronas Menyentuh Jiwa (Video)

Filem Pendek Raya Petronas Menyentuh Jiwa (Video)

18 Comments



Apabila menjelang sambutan Aidilfitri, salah satu tarikan utama pastinya adalah iklan di televisyen. Ramai yang ternanti-nanti iklan yang unik serta memberi penuh makna kepada diri mereka. Bila disebut berkenaan iklan yang unik serta menyentuh perasaan pastinya ramai yang akan membayangkan iklan hasil karya Allahyarhamah Yasmin Ahmad. Antara syarikat yang memonopoli filem pendek ini adalah syarikat gergasi Pertonas. Petronas antara pengeluar filem pendek yang sering berjaya memikat hati raya Malaysia. Boleh tonton video di bawah.


Selain itu, Petronas juga sering tampil dengan kepelbagaian unik bagi menarik minat rakyat Malaysia menonton sekaligus menyampaikan mesej yang mendalam.

Tidak seperti tahun-tahun sebelum ini, Petronas menghasilkan sesuatu yang unik pada tahun 2012 apabila berani menampilkan sebuah filem pendek raya.

Tambah menarik, filem pendek tersebut bukan sahaja memaparkan berkenaan sambutan raya Aidilfitri, malah ia turut berkisar sambutan Hari Merdeka dan Hari Malaysia. Filem pendek tersebut turut menampilkan pelakon utama, Redza Minhat yang memegang watak Erman dan seorang kanak-kanak warga tempatan (Uzbekistan), Jeyhun.

Pada mulanya, mereka bertemu dan berkenalan sebagai orang asing hingga akhirnya mereka menjadi begitu rapat.

Selaras dengan tema Petronas pada tahun 2012, ‘Reimagining Energy’, elemen-elemen dalam filem pendek tersebut pastinya akan menyentuh hati setiap penonton.

Berjudul ‘Stranger’, ia merupakan antara filem pendek hasil karya Quek Shio Chuan yang mendapat kerjasama dari syarikat pengiklanan terkemuka dunia, Leo Burnett.

Lagi Filem Pendek Raya Petronas Menyentuh Jiwa di sini

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

18 comments:

  1. 1st lg. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayeyayayyayayayayaayayai pelipat butuh

      Delete
  2. tak payah bangge sangat la takat komen 1st dekat blog sampah ni

    ReplyDelete
  3. bukan "bangge"!.... "bangga" lah sampah!! hahah

    ReplyDelete
  4. tp iklan bernas lg mnyentuh jiwa

    ReplyDelete
  5. mlz aq nk tgok pnjang2 cam niehh

    ReplyDelete
  6. Ya Allah selamatkan Malaysia ku yg tercinta....Amin. Tgk iklan mcm ni pun boleh gaduh! Ni la bangsa malaysia...

    ReplyDelete
  7. 123 bodoh mcm kayu! !!!

    ReplyDelete
  8. woo!! bez la. good job petronas. <3 malaysia + miss my hometown

    ReplyDelete
  9. Klu blog sampah, apasal ko tengok gak bodoh. Bodoh bodoh bodoh lg la ko. Ko ade blog mcm ni ke bodoh..

    ReplyDelete
  10. gud job..serius mmg terharu sgt tgk video ni..:)

    ReplyDelete
  11. tak matang lg..kebudak budakan

    ReplyDelete
  12. Hahaha memang bodohhh..

    ReplyDelete
  13. org first tu msti hari2 lipat konek die and sumbat dlm bontot sendiri...

    ReplyDelete
  14. dulu2 budak2 tak biasa guna perkataan FUCK
    sekarang,cara budak2 berinteraksi sesama
    sendiri:

    A:B! fuck yuwwwwww
    B:A! fuck yuwwwwww tuwwww

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri