Kekalahan Lee Chong Wei Dipertikaikan
Home » » Kekalahan Lee Chong Wei Dipertikaikan

Kekalahan Lee Chong Wei Dipertikaikan

124 Comments



Bila terkenangkan tragedi kekalahan Dato’ Lee Chong Wei semalam, terasa agak sedih kerana satu-satunya harapan untuk Malaysia merangkul pingat emas berkecai.

Tetapi dalam kekalahan itu, ada juga suara-suara sumbang yang mempersoalkan kehebatan Dato’ Lee Chong Wei bermain. Katanya jaguh negara itu bermain hanya kerana duit. Lebih menyedihkan lagi apabila hal sukan juga dilibatkan dengan hal politik.

Statement yang mengatakan kerajaan memberi imbuhan wang kepada pemenang pingat emas adalah agenda politik semata-mata. Hadiah diatas segala penat lelah dan pengorbanan mereka semasa mendukung dan membawa nama negara ke puncak dunia.

Seperti orang yang tidak ada pemikiran yang waras, kalau dibiarkan orang yang bercakap itu sendiri yang bermain. Pasti dia akan terkincit dalam seluar apabila menerima tekanan yang kuat baik dari pihak lawan, penonton dan juga media.


Apa-apa pun tahniah kepada Dato’ Lee Chong Wei, kerana berjaya medapatkan pingat perak dan merupakan pingat pertama untuk negara. Tidak perlu bersedih lagi. Mungkin kali ini tuah berpihak kepada Lin Dan, mana tahu Olimpik akan datang berpihak kepada kita pula.




Lagi kekalahan chong wei dipertikaikan  di sini

124 comments:

  1. Disini ada satu lagi artikel yang cuba mempolitikkan kekalahan LCW.. Perlukah semua ini.. Melalui agama kita sudah susah untuk bersatu.. Bangsa pun susah.. sukan sahajalah yang tinggal..

    http://suarapakatanrakyat.com/2012/08/badminton-nasib-baik-kalah-kalau-tidak-umno-malu/

    ReplyDelete
  2. ngarot ja keling tua nieh.. Rew0rd kalau menang pown nk dipolitikkn.. Kalau pakatan keling pegang putra sah 1 putra bau stangi.. Wakakap..

    ReplyDelete
  3. Ckp xnk guna otak..ingat politik boleh kasi menang ke? Ganjaran tu kan tanggungjwb negara bagi sbb mengharumkan nama negara..ishh xfhm aku PR ni..semua org buat semua slh..mcm la diorang buat tu betul..berterima kasih la dgn atlit kita sbb dh berusaha kerAs..all d best to lee chong wei..

    ReplyDelete
  4. ape kena mengena kalah menang ngn pkatan rakyat amik putrajaya..poyo tol la mamat yg tweet bagai 2..hangin je bace statement dier

    ReplyDelete
  5. Bodo punyer Statement keling nih...dah la keling...tak de sumbangan sebok pulak nak komen itu nih...lu main la...wa nak tengok cirit ke tak

    ReplyDelete
  6. Biarlah Rahsia6 August 2012 12:34

    Kenapa perlu dijadikan isu dan di persoalkan.. sepatutnya kita perlu berbangga dgn Dato Lee Chong Wei at least beliau ada menghadiah pingat juga untuk Malaysia.. Lagi 1..bukan ke setiap kali ada atlet yg berjaya pasti dapat habuan.. bermain untuk duit ke pe ke.. itu belakang cerita lah..

    ReplyDelete
  7. ni la antara fakta bodoh pakatan rakyat. ada hati nak tawan putrajaya. Bercita2 tinggi sebab belum dapat putrajaya pun dah ada habuan..agaknya kalau dapat putrajaya semua habuan jatuh kat dia..

    ReplyDelete
  8. ni la antara fakta bodoh pakatan rakyat. ada hati nak tawan putrajaya. Bercita2 tinggi sebab belum dapat putrajaya pun dah ada habuan..agaknya kalau dapat putrajaya semua habuan jatuh kat dia..

    ReplyDelete
  9. argh..aq pijak jugak si hitam nih...
    --> ..!.. 0.o"

    ReplyDelete
  10. Kalau di hati xde semangat cintakan negara mcm mana nak memerintah Malaysia???? mcm ni ke sikap ADUN pakatan?????? buat malau je...huhuhuu

    ReplyDelete
  11. Pakatan rakyat mengarut saja... xda modal nk jdkn isu...

    ReplyDelete
  12. dh la rmbut x cukup inci, ada hti nk kutuk org...org tua ni ckp bnyk plak...suh dia main tgk..kncing dlm sluar kot..mulut busukkkkkk....apa2 pn Dato Lee Chong Wei terbaik untuk aku...

    ReplyDelete
  13. Kadang2 lebih baik diam daripada menujukkan kebodohan sendiri.. Ada tatoo dikira stylish , modern.. Hahaha.. Ko tggu kulit di berkedut esok..

    - anak malaysia -

    ReplyDelete
  14. OMG... Banggang punya beruk.. DLCW dah buat yang terbaik.. Meh turun padang main dulu baru cakap... Beruk...

    ReplyDelete
  15. Mmg haram jadahlah dia ni.. Sukan pun nk d politikkan. Jenis mcm ni layak d humban dalam kandang harimau tampa rasa was2...

    ReplyDelete
  16. hidup pakatan rakyat

    ReplyDelete
  17. keling bodoh

    ReplyDelete
  18. Cube tengok tweet yang ke-8 dari atas...keling ni suruh bagi duit pada Lin Dan..lin dan bukan warga malaysia...x gune betol keling ni..

    ReplyDelete
  19. aku pertikaikan kenapa set ke 2 xmain sungguh2...itu je

    ReplyDelete
  20. Bab1 betol keling ni...x sedar diri...sedap-sedap je hina Chong Wei...sekurangnye chong wei menaikkan name malaysia...kau boleh buat macam tu ke?...

    ReplyDelete
  21. ak nak bg 1pendapat laa... main dpt habuan... wajib kne dapat.. kite da sumbangkan pingat kt OLYMPIC... mcm kje... kje ne da gaji ada bonus... cam si paria tu... sama jerk.. dia bole ke kerja tok rakyat tanpa gaji? kompom anak branak mamposss... so sama jerk dgn atlit.. kne da gaji gak... da bonus... :)

    _anak malaysia_

    ReplyDelete
  22. ades.. tak cerdik btol komen... yg berlawan berpeluh2 tu bukan Pakatan...tapi LCW.. bleh plak dia jamin leh menang gold kalau pAKATAN PERINTAH. Tak reti langsung nak appreciate susah payah orang.... so.. andai kata Pakatan dah take over Putrajaya.. memana atlit yg dapat emas tu.... pepaham je lah..korang emanng bukan pasal korang nye usaha.. tapi pasal Pakatan...kekeke... tak agak2...semua menda nak politikkan.

    ReplyDelete
  23. Statement no 8 ...yeker Lin Dan tu miskin... semalam aku dengar juruhebah tv kata ..gaji Lin Dan 15 Juta setahun.. pakai kete Nissan GTR , Porche... huhuhu...Takde semangat kesukanan langsung..Apa ke halnya org luar menang nak kena bagi hadiah kepada dia org...kalau mcm tu memerintah... jawabnya habislah...

    ReplyDelete
  24. keling pergi mampu la woi..

    ReplyDelete
  25. Kenapa la keling ni bajet hot plak ni ...

    ReplyDelete
  26. keling ni bodoh ka atau kurang siuman,cuba dia main kita tgk,politik jgn nak disamakn dgn sukan,itupun dia xda fikirka...

    ReplyDelete
  27. kenape kenape dan kenape??sbnr nye pembangkang t0ng0i ni da sakit ati.wei pembangkang b0d0h !kami bencik dgn k0 la t0ng0i!jgn wt 0wg makin menyampah!p0litik xde kaitan dgn kekalahan ch0ng wei.eee baghal pye kuda kayu !

    ReplyDelete
  28. auta keling. cakap x kenal orang.

    ReplyDelete
  29. Jgn nk pertikaikn org. .try maen ngn lin dan tgk tekincing ke tidak. .tak sikah la pertikai dy mcm 2nd half ta besungguh2 ke ape ke. .korg bukan dy. .sure as hell ta bleh main mcm dy. .support sudah laa. .yeay bile dpt point. .arghh bile ta dpt. .itu pon da ckup. .nie nk komen byk2 mcm korg lagi terer. B

    ReplyDelete
  30. Fakta tak bernas langsung, DLCW 1000x lebih baik jika dibandingkan kebanyakan atlit China yg kesetiaannya boleh dibeli, sanggup tukar warganegara dan jual kebolehan pada negara lain. Kita tengok negara jiran kita, 90% atlit mereka datang dari tanah besar China, kenapa? Sebab mereka main kerana duit. Berbanggalah kerana DLCW bermati matian demi negara tercinta. Dia telah pun buktikan jasanya membawa nama negara ke persada dunia. To Manoharan.. So far apa jasa awak pada negara? Jgn jadi tong kosong, buat bising tapi isi TARAK!!!!

    ReplyDelete
  31. Apa la... Dia kata PM ptut berhenti menjanjikan habuan duit sblm menang.. Tp dia sdiri da menjanjikan emas d olimpik rio 2016 klu pakatan berjaya dpt putrajaya.. Apa crita nie... Fikir dlu la sblm buat statemnt...

    ReplyDelete
  32. Congrats Chong wei semua nak di politikan aiyooo.this people should be rotten in hell.dah lah dier main bermati matian,ingat senang ker nak main depan semua org world class lagi setakat nak cakap depan org boleh belit sana belit sini comon respect politics suck....

    ReplyDelete
  33. si keling ni ape d tw nye.duet3 ! Kuase, putrajaya, p0litik k0s0ng.2 je la pal0tak si itam ni.dey tambeyyy,p0dahhh citt !

    ReplyDelete
  34. fck u mamat hitam!!!!!Chong Wei bter Than U mangkuk TANDAS!!!!

    ReplyDelete
  35. ..kalu INDIA lawan MALAYSIA.. Orang begini akan sokong INDIA padahal ngaku orang MALAYSIA..
    முட்டாள் பழைய மனிதன் .. நான் நிர்வாணம் உங்கள் பந்தை உதைத்து வேண்டும்! ஒரு மலேசிய இருக்கும் .. முட்டாள்!

    ReplyDelete
  36. i l0ve DLCW em em. *makan k0ci smbey paking kaki ateh muke man0haran keling

    ReplyDelete
  37. Hal ni pon nak jadi kan politik. China yang dapat banyak EMAS tak ada mcm ni la.
    Come on la, tak payah nak politik pulak dalam sukan. Sikit2 nak perhatian dari media. Makin lama makin meluat lak tengok politik M'sia ni. Daripada dok fikir tntg hal tak bawa faedah. Better fikir cara untuk kukuhkan lg sukan negara. Mainkan lah peranan wahai pemimpin, bg sokongan. Haisshh, kecewa betul! BTw, DLCW is still the best in our heart no matter how you try buruk kan dia. I love him, LCW...........

    ReplyDelete
  38. Sedey nye MALAYSIA kalah . Npe lah kalah !

    ReplyDelete
  39. nasib teletak di tangan tuhan... bia apa pun.. saya sebagai penyokong walaupun hampa... tapi saya tetap berasa bangga dengan DATUK LEE CHONG WEI....dia bemain bukan kerana duit p bermain kerana nama negara... dont give up CHONG WEI... kegagalan bukan bemakna buat selama ia....

    ReplyDelete
  40. woi org tua hitam kalau kau disuruh ganti tmpt Datuk Lee Chong Wei hg terkencing kot.Bagusla Lee Chong Wei dpt pingat perak.kalau kau x dak pingat la malaysia

    ReplyDelete
  41. Bengang betul dgn dye tu... LCW main untuk angkat nama negara, bukan nak duit... ucap le tahniah ntuk LCW bukan makin nak kutuk2 dye wlaupun dye x dpt pingat emas... kesengalan melanda...haduuuiii

    ReplyDelete
  42. bodoh nye ai keling ni.amek misai ko wt bulu tangkis baru tau.. igt senang ke nk dapat gold..so xsalah reward spe dpt gold cipan.. sunat je keling paria ni.grrrrr

    ReplyDelete
  43. betul cakap kau winter rainny.kalau srh dia pusingan pertama belum tentu menang

    ReplyDelete
  44. fuck u mat keling .sunat butoh dia smpai habis baru tau.eeeee geramnya aku dgn mat keling ni

    ReplyDelete
  45. btul2 mgkin muntah kuning xpun pgsn dya keja blu tgkis 2.sial!

    ReplyDelete
  46. Manoharan, tlg la jgn bg komen. aku pulak yang malu tgk komen hang. chong wei putih sbb dia main badminton dlm dewan, lu hitam lu main dekat mana Manoharan? Hang turun padang, main dgn lin dan, tgk u dapat pingat apa. Hang cakap Senang, Hang pi main tgk senang tak senang. btw, FUCK U PARIA!

    ReplyDelete
  47. Sikit2 nak dpolitikkan.Cuba lah hargai sikit penat lelah diorang yg berssh payah main kat sana.Kalah menang adat permainan.Bkn sbb politik.Kalo ko lihai sgt,ko pegi la sana sendiri.Cuba bawa pingat emas.Pingat tembaga pun blm tentu dpt.Anyway,tahniah utk DLCW coz berjaya bawa pingat perak.You always THE BEST & im proud of you.

    ReplyDelete
  48. Kalau suruh die main ngan johan wakil skola pon belum tentu menang pakcik ni..ini lagi banyak bunyi ka dey?cit pooraahhh

    ReplyDelete
  49. BALIK LAH INDIA!!!

    ReplyDelete
  50. aku rase kalo die main ngan lin dan asyik kene smash kat muka sesaje je..1 sebab xreti main 2 sebab lin dan pon mnyampah gamaknya tengok die..haha

    ReplyDelete
  51. BODO PIANG PYE MAMAT ITAM XDA RAMBUT NI..

    ReplyDelete
  52. Paria mmg suk a cakap belit2.sbb tu la Ada istilah kalu jumpa ular dgn paria..pukul paria dulu baru ular...

    ReplyDelete
  53. enta pape ntah orng skrang nie.. kalo menang dipuji2.. kalo kalah?? hah! nie la jdik nye...

    ReplyDelete
  54. Tak patut dipertikaikan kehebatannya. kalau kita yg meb konpem klah

    ReplyDelete
  55. Kamarul Azizi6 August 2012 15:27

    Dia sebenarnya frust menongeng bengang tahap gaban sebab Lin Dan la dia tak dapat makan icecream BR free..!! Mana tk hangin satu badan..

    ReplyDelete
  56. Suruh je keling tu gi olimpik, lawan badminton dgn LD. Tgk menang ke x?

    Lee Chong Wei dah bagi terbaik, nasib x menyebelahi kita. terima je le.

    ReplyDelete
  57. kalah menang pun.lee chong wei dah cuba yg terbaek.....cam manala nk takbir malaysia kalau bendani pun nk dipolitikan...bodoh betul...cm ni nk pegang malaysia?harapan je la.....

    ReplyDelete
  58. aku rasa dia bengang ngan LCW sbb ritu kepala dia kna smash ngan LCW sampai botak.

    ReplyDelete
  59. lee chong wei..!lee chong wei..!lu apehal mr manoharam...?dato'lee chong wei antara atlit paling konsisten n plg komited kat malaysia nii....tak trjejas dia dgn komen2 BANGANG mcm ni...

    ReplyDelete
  60. sukan pun dipolitikkan...bengong menatey keling ni...

    ReplyDelete
  61. BODOH BANGANG CIBAI LANCAU KANINAI LU ORANG SUKAN PON MO DIPOLITIKAN KA HAAHAAAA BANGSATTT!!!! WTF??APE LANCAU??? CAUCIBAI LO??? KANINAI LO ANJINGKURAP???? LAIN KALI KOMEN PAKAI OTAK LA BODOH!!! Whatever... CONGRATS LEE CHONG WEI, u r de best in de world!

    ReplyDelete
  62. paria~~ paria~~ Lin Dan dah cukup ketakutan semasa bertempuh dgan DLCW.. pada dahulu nya.. Lin Dan hanya memandang DLCW sebagai seorg kanak2 yg baru menyertai acara batminton.. kerana setiap kali perlawanan nya, Lin Dan hnya mengambil mudah untuk berlawan dgan DLCW.. akan tetapi, suatu mse dahulu, DLCW tlah menewas kan Lin Dan buat pertama kali nya.. selepas itu, Lin Dan lebih berhati2 stiap kli berjumpa dgan DLCW.. dan kini Lin Dan lebih ketakutan setiap kali bertemu dgan DLCW.. kerana, HARIMAU yg dulu nya KECIL, kini sudah MEMBESAR.. DAN TERUS MEMBESAR..!!

    <.. TERIMA KASIH DLCW KERANA ANDA TELAH DAPAT MENGGERUN KAN SETIAP PIHAK LAWAN ANDA.. BERBANDING DAHULU YANG HANYA DIPANDANG SEBAGAI ANAK HARIMAU YG COMEL..> :D

    ReplyDelete
  63. Pape pon congratz DLCW..anda wira negara..
    isu ni xpayah laa nk politikn..ape jaminan kalo PR menawan Putajaya, Malaysia boleh dapat emas..dosen't make sense at all..nonsense..stupid..
    camni ni ke pemimpin yang nk meneraju Malaysia nanti..langsung xde sikap Patriotisme..patotnye kita bangga dan menyokong DLCW walaupn beliau kalah dengan maruah..Game yang menarik..even LIN DAN juga memuji semangat DLCW..baca sini: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=399441423448276&set=a.377015189024233.85832.370569913002094&type=1&theater

    ReplyDelete
  64. bodoh la nigger malasyia ni..lenkali srh bapak die yg hitam tuh main badminton..taik punya keling

    ReplyDelete
  65. sblm ni x de reward besar2 pun dia berusaha main dengan baik malah mengharumkan nama negara lagi apabila menang di pertandingan antarabangsa.. ingt senang ke nak menang? dah x de rezki, sekurang-kurangnya dato LCW x balik dgn tgn kosong. satu medal olimpik pun dah cukup berharga tahu. Nak dibandingkan dgn ngra China dan Amerika tu lain la..Syabas di ucapkan buat Dato' Lee Chong Wei

    ReplyDelete
  66. CHIBAI LU TAMBIE (KELING) SUDAH LA MUKA MACAM ARANG KUAT LANCHAU SAJA LU o0o LA LU PERGI MAMPOS LU JGN BALIK MALAYSIA PERGI BERENANG ITU LAUT CHINA SELATAN KALAU LU PRO LU KUAT KENCING LA KALAU MASUK STADIUM lanchau LU manoHARAM ANAK LELAKI CHIBAI LANCHIEW

    ReplyDelete
  67. SAI AAAAAAAAAA LU KALAU DYA LAWAN SAMA CHONG WEI AAA DYA DULU BERAK DEKAT MANGKUK TANDAS MA ORG ITAM INI MEMANG SAYUR SAJA...

    ReplyDelete
  68. DLCW u r the best..x kira amcm pun..klah@menang..DLCW tetap bermain dengan bersungguh2x..tx 2 lin dan juga..gandingan y hebat..membuat rmai terpegun dengan setiap mainan mereka..ehemmm..encik y pling atas tu..suka suki nak ckap2x DLCW napa pla??guna la otak untuk berfikir sebelum b'bicara..ish..

    ReplyDelete
  69. Keling bodoh... Ckp ikut sedap kepala hotak die je... Nk glamour la konon.. Tgk muke keling ni pn dh tau kaki cilok... Phuiiiih

    ReplyDelete
  70. Wei keling bangang ade la plak keling2 ko tu pegang raket badminton... Ko politic lg ko siap ko.... Ko jg mulut ko.... Aku naik angin ln mcm ni...

    ReplyDelete
  71. Hitam itu menawan hahahahaha.

    ReplyDelete
  72. kalau x tahu main jangan banyak cakap .

    ReplyDelete
  73. kau ta yah nak yek2 sgt buat statement mcm tuuh ..
    Klaw tak taw maen badminton baek gi mnoreh je lah ..
    Bangang tahap avogadro constant btol lah ..

    ReplyDelete
  74. keling sembang belit2!baik bunuh keling dri bunuh ular..!at least juai ular ada harga juai keling wat mabokk tanikkkk jaaa lebih!!puiiihhh!

    ReplyDelete
  75. haduiihhh bnde ni pun nak buat isu ke...oiii LCW maen kaw2 dlm keadaan sakit tau...cbe r brpikir skit...die siap leh fighter maen ngan Lin Dan tu dh kire hebat tau...sedeyh aq tgk org yg btul2 berusaha utk menaikkan name negara d'perlekehkan...mau je aq kasi kaki kat spe yg ngutuk tu...

    ReplyDelete
  76. base tambie gile...ad otok ltok kt jub*r...DLCW tlg sumbang pngat tu mujor....bkn mcm mg..xsmbang ape2 pom..base xpndai nk b'syukur..doh la kulit tu hitam...bkpe la ad org mcm mg ats dunia ni...ish3...paria3x...

    hidup Dato' Lee Chong Wei <-- wira ku,

    -anak malaysia-

    ReplyDelete
  77. hahaahha.. seme kwn2 di atas.. bia la die nk komen ape2.. masing2 ade hak masing2 tuk bersuara.. x payah nk kutuk bagai diri tu hebat sgt.. puiii.. Bia pakatan perintah tgk mane tahu ade rezeki dpt pingat mas.. so x payah la nk pom pam hebat sgt neh semua.. just respect die punye 'suara' .. mungkin ape yg d katakn btul dan mungkin salahh.. :)

    ReplyDelete
  78. Lu cakap senang la , cuba lu yang main . bodoh punye keling . CHAR KUEY TIAW !

    ReplyDelete
  79. You racist bastard !

    ReplyDelete
  80. Patut campak keling nie p china.... Xlayak dok malaysia

    ReplyDelete
  81. Keling kalu putih baru la modern..tu sbb kata lin dan modern sbb dier kurang putih.keling bodoh mkn babi mak bapak busuk cilanat haram bapak ko bau babi!

    ReplyDelete
  82. chong wei tetap wira negara dia cuba yang terbaik dan terbaik, setiap player nak menang cuma nasib x menyebelahi.. x hbis2 nak negatif la manoharan ne.. congratc chong wei...

    ReplyDelete
  83. bodo punya paria.. u balik india la mkn tosai.. kau p jolok punkoq anwar tu.. patut la kau hitam.. otak pun hitam mcm puki mak kau

    ReplyDelete
  84. wei paria hang sekolah dulu pun kerajaan dok bantu.. boleh cakap mcm ni.. patut kau dok dlm pkr.. parti jolok punkoq.. otak tak bersih.. bapak kau pun ntah2 kau susah jolok dngn raket bdminton
    ...

    ReplyDelete
  85. PKR+DAP=jahanam...satu rasist + satu lg gile nk jd PM...hasilnye (malaysia maju jaya)...

    ReplyDelete
  86. aku rasa mak bapak kau mesti jenis gay dan lesbian kan.. kalau paria paria jugak la.. bodoh.. dh konek taik kalat penut tak kerat

    ReplyDelete
  87. kalau pakatan tawan putrajaya.. hari2 ada parti jolok jubur dngn raket bdminton.. sebab tak paham mana satu sukan mana satu politik.. bodoh paria anak lelaki babi

    ReplyDelete
  88. zzzz.. ntah pape org.. x kesian ke.. die tu berjuang sampai menangis.. -_- aku pun nk nangis tgk..

    ReplyDelete
  89. fck you paria... u balik tutuh anwar la

    ReplyDelete
  90. Manifesto PKR 4 next PRU...(malaysie bakal membawe plng emas pada olimpik brazil)...dah tau da, nie sume janji kosong...sudahlah pkr...jngnlah rosakkn malaysie...cukuplah ko jahanamkn selangor...

    ReplyDelete
  91. kau ni mesti hati beruk kan.. kalau hati manusia mesti akan rasa sedih.. bodoh punya india

    ReplyDelete
  92. Aku ni penyokong Pas, tapi komen si Mano ni mmg bodoh sebodoh2nyer..kita ucapkn tahniah bukan bila menang emas jer, tapi bila atlet tu berjuang bersungguh2 utk dptkan emas...Si india ni mmg x layak dok Malaysia..pleaseler blk India sbb jelas ko ni Mano mmg warganegara INDIA.pttuiiihh

    ReplyDelete
  93. tk ada idea dh nk berpolitik.. sampai cong wei pun kena..

    ReplyDelete
  94. pariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  95. patut la india tk leh maju

    ReplyDelete
  96. inilah pemikiran org penoreh getah...

    ReplyDelete
  97. no matter what DLCW da best :) stakat ckp guna tulisan tgn xpyh la yer en.keling... Awak pun xde sumbg pape pun utk negara kita nie...ada hati nak tawan putrajaya hahahah... Mimpi di malam ary la awak nie kihkihkih...

    ReplyDelete
  98. x fhm ngn PR ni...DLCW punya lamen bgai nk mati lwn lin dan....ranking no 1 lg at dunia....smua nk politik...lau PR tdbir malaysia,untung la negara china sb die org yg dpt gnjarn ble dpt emas,bkn atlet malaysia yg dpt ye.....

    ReplyDelete
  99. What.!!!Nak tawan putrajaya?? Mmg bermimpilah ko tambiii oiii..!!! Berangan xsudah...

    ReplyDelete
  100. puki*** btl la...pariapa!!ad ati nk take over p'jaya...

    ReplyDelete
  101. hai...keling!!!keling!!!bodo pya olang..

    ReplyDelete
  102. org jenis ni mak pun dilacurnya...

    ReplyDelete
  103. nama pun keling..cakap tak sah kalau tak lintang pukang...sukan pun nk dipolitikkan...

    ReplyDelete
  104. ish orang tua keling nie.......kalo rasa diri tu hebat sangat..pi..lah ganti lee Chong Wei sana..tak sedar diri...kalo org tua nie main badminton..belum sempat pun melangkah ke Olympic..apatah lagi mendapat pingat perak untuk negara....penyibuk jer..

    ReplyDelete
  105. yg paria 2 apehal hah cube dye yg main tgk...tentu2 mcam paria kat india mia lah mcm buat vaddey

    ReplyDelete
  106. walau kau mintak maaf.. semua rakyat malaysai tetap dendam kt kau keling.. aku jumpa siap hng..

    ReplyDelete
  107. walau aku ni pemuda pkr... tapi pasal hindu ni memang aku marah.. babi betul la paria.. kau pergi tonggek jubur kt anwar ler.. aku pun penah kena dah

    ReplyDelete
  108. klau paria 2 paria jgk la bodo

    ReplyDelete
  109. Skrip lama berulang lagi. dah menang 1st set then 2nd set menukar rentak dan akhirnya 3rd set kalah. Jika selepas 1st set LCW menerukan rentak momentum pada 2nd set rasanya LCW ada harapan nak menang.
    disebabkan kesilapan pada 2nd set memberikan kelebihan pda LIN DAN utk mendapat keyakinan dan akhirnya menang.

    ReplyDelete
  110. hin du paria... haram jadah

    ReplyDelete
  111. jgn sampai aku pergi pejabat kau paria

    ReplyDelete
  112. kalau berpimikiran mcm ni lah.. mcm mana nk tawan putrajaya.. ntah2 cong wei pun org DAP.. tetapi dia tetap cinta negara malaysia dan paham apa yg dimaksudkan demaksudkab dgn warganegara.. tk mcm kau paria...

    ReplyDelete
  113. nak kena smash mano.. tu baru sedar dari mimpi kot..

    ReplyDelete
  114. manokharaom!!!
    keling paria ni mewakili pemikiran PKR..renung2 kan la..

    ReplyDelete
  115. keling punya keling!...

    ReplyDelete
  116. aku keling....ko hina kami asal.. buduss

    ReplyDelete
  117. ORG MELAYU JARANG BUAT PASAL... ORG PARIA NI JA SELALU CARI PASAL... BABI BETUL PARIA NI.. KOTE HITAM

    ReplyDelete
  118. SAYA NI ORG INDONISIA BEKERJA DI SINI SUDAH 4 TAHUN TP RASA CINTA LEBIH DARI NEGARA ASAL SAYA.. TP KENAPA ORG INDIA NI YG ASAL ORG MALAYSIA BOLEH JD MCM NI.. APA LA INDIA NI.. PEMIKIRIN SNGTT BAWAHAN.. MALU LA DNGN SAYA.. HANYA BEKERJA BURUH SJA..

    ReplyDelete
  119. FCK YOU PARIA....

    ReplyDelete
  120. DEY MANO..Kalau Pakatan BAGUS kenapa tak Menang dalam PILIHARAYA.ITU bermakna PAKATAN SHIT macam kau.

    ReplyDelete
  121. alah dia minat Lin Dan .. pasal dia gay .. hehehe

    ReplyDelete
  122. fu ck u btul x orng bwah...klau x lu sial

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri