Kisah Benar! Mayat Dalam Kubur Digali Dan Hidup Kembali (Video)
Home » » Kisah Benar! Mayat Dalam Kubur Digali Dan Hidup Kembali (Video)

Kisah Benar! Mayat Dalam Kubur Digali Dan Hidup Kembali (Video)

18 Comments


Banjarmasin, Indonesia – Kubur seorang lelaki digali semula oleh pihak keluarga kerana diyakini mayat dalam kubur tersebut masih hidup. Lelaki yang telah dikubur lapan jam itu dipercayai bernama Yadi, warga Kelurahan Kelayan Selatan, Banjarmasin Selatan, Kalimantan Selatan.

Setelah dikeluarkan dari kuburnya, jasad Yadi yang terbungkus kain kafan dibawa ke hospital Banjar baru. Pasukan keselamatan setempat menyatakan lelaki bernama Yadi berselimut kain kafan itu sudah meninggal. Oleh kerana tidak yakin, pihak keluarga telah membawa mangsa pulang ke rumah.

Penduduk setempat datang untuk melihat Yadi. Satu keanehan terjadi pada mangsa, walaupun tidak bergerak dan bernafas, tubuhnya masih hangat bahkan mengeluarkan peluh. Beberapa pengamal agama dipercayai ‘ustaz’ yang datang menyatakan ada tanda-tanda mangsa, Yadi masih lagi bernyawa.

Walaupun Yadi dikatakan telah meninggal dunia akibat lemas di sebuah sungai. Keluarganya menemui Yadi dalam keadaan ‘tidak bernyawa’ kerana sudah 10 minit lemas. Ketika dibawa ke Hospital Ulin, pihak doktor mengatakan Yadi sudah meninggal.

Selanjutnya keluarga telah menyemadikan Yadi.

Pada malam harinya, isteri Yadi berasa ‘tidak sedap’ dan meminta agar kubur suaminya Yadi digali semula kerana dirinya percaya suaminya itu belum meninggal. Pihak keluarga yang mendengar keluhan isteri Yadi lalu sepakat menggali semula kubur Yadi. Kini, rumah Yadi terus didatangi warga yang mendengar cerita ini.

Lihat video ketika kubur Yadi digali semula dibawah.





Lagi Video Mayat Dalam Kubur Digali Dan Hidup Kembali di sini

18 comments:

  1. FIRSTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Astaqfirullah. Allahuakbar.

    ReplyDelete
  3. Third from felda bukit besar kulai johor

    ReplyDelete
  4. macam mati suda tu...pucat

    ReplyDelete
  5. kembar setiap manusia yg lahir kat muka bumi ni ialah qarim ( betulkan kalau ejaan salah )... dia akan menghasut simati sebelum ajalnya utk berpaling dr islam. malah selepas matinya simati tu, dia akan hasut pula waris simati.. itulah syaitan iaitu kembar setiap kita... namun tanda2 org yg mati dlm keadaan 'baik' ialah badan nye hangat, keluar hingus, dahi berpeluh... ( saya tlis berdasarkan apa org alim cerita kat saya)

    ReplyDelete
  6. sebenarnya mangsa ini telah trkena sihir yg agak kuat.... si mangsa seakan akn mati di depan umum.. sebaliknya si mangsa ini akn mati selepas ditanam sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat africa ada ilmu mcm tu.. dorg guna sejenis rajin dr ikan mcm buntal.. badan kaku dan tak bernafas tapi masih hidup..

      Delete
  7. Mati hanya skali kan? o.o.. klau dh mati, n dye idop balik n masih kt dunia ni, tht mean, itu bukan dye lagi

    ReplyDelete
  8. Kaula syaitan tu hahaha. tidak ku jadikn manusia dan jin itu adala untok Me......

    ReplyDelete
  9. mak lampir tu..

    ReplyDelete
  10. ahli keluarga si mati sebenarnya telah mengumpul 7 biji dagon ball sbb 2 dia hidup balik...sekian..

    ReplyDelete
  11. aQ pelik laa !? Apa yang istimewa komen first ? Mcm budak2x !! ;D

    ReplyDelete
  12. aQ pelik laa !? Apa yang istimewa komen first ? Mcm budak2x !! ;D

    ReplyDelete
  13. Ko tu bodoh.dorg seronok komen first sbb slalu nye si babi gampang encik sehinggit dan sorg lagi gay tu slalu komen dulu.tiap2 mane msti ade siak tu

    ReplyDelete
  14. Wakaka, kelakar komen org atas... terbaik bro...

    ReplyDelete
  15. yg ni lg trbaik, http://bit.ly/18kZZZi

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri