Kisah Hantu di Pasaraya TESCO Mergong (Seram!)
Home » » Kisah Hantu di Pasaraya TESCO Mergong (Seram!)

Kisah Hantu di Pasaraya TESCO Mergong (Seram!)

15 Aug 2012 54 Comments
Mak mertua penulis ada mengatakan yang Pasaraya TESCO di Mergong adalah kawasan panas dan berhantu kerana budak kecil sering sahaja menangis apabila memasuki kawasan premis TESCO itu. Terima kasih kepada Kedah2U, akhirnya penulis menemukan sebab kenapa TESCO Mergong di Kedah itu dikatakan berhantu.

Mungkin ramai pengunjung yang tidak maklum dengan kewujudan dua buah kubur di tepi Pasaraya TESCO Mergong, Alor Setar. Mungkin juga disebabkan kawasan kubur ini telah ditabir dengan pagar zink yang agak tinggi.

Pihak Kedah2U mendapat makluman tentang kubur ini daripada beberapa pekerja Pasaraya TESCO dan seorang pembantu kedai di Restoran Makanan Segera Pizza Hut yang juga beroperasi dalam bangunan TESCO Mergong. Menurut keterangan beberapa pekerja TESCO Mergong, mereka pernah terlihat seakan lembaga hitam sedang bertenggek di atas dahan pokok yang berada ditepi kedua-dua kubur tersebut apabila pulang lewat pada waktu malam.

Seorang pengawal yang bertugas di sini juga menegaskan yang diasering tercium bau yang wangi disertai perasaan seram sejukapabila melalui berdekatan kawasan tersebut. Namun perkara sebenar disebalik misteri ini masih belum diurai dan tiada sebarang kes yang dibangkitkan berkaitan kedua-dua kubur tersebut. Lagi gambar kubur misteri di tepi Pasaraya TESCO di Mergong Alor Setar.







Lagi Kisah Hantu di Pasaraya TESCO Mergong di sini

54 comments:

  1. kalau dilihat dari batu nisan,ianya kubur seorang wanita dan seorang lelaki.Tapi yang musykil,nisan tu kelihatan baru dan masih elok..wallahualam..

    ReplyDelete
  2. kalau citer tak shahih.. better takyah sebarkan... in the end..kesian kat si arwah 2 org tu...

    ReplyDelete
  3. batu nisan masih baru. ni first time aku dengar cerita hantu kat area tu. orang yg duduk kat ctu pun tak pernah bercerita apa2. macam musykil ckit cerita ni. sengaja diadakan atau ada agenda tersembunyi. wallahuallam.

    ReplyDelete
  4. cara low publisiti murahan.. gambar batu nisan pun mcm photo opp jer.. adoiii mcm nie pun ada ka,,,

    ReplyDelete
  5. Seramnya.. Rase nk demam plak.. Eiii seram..

    ReplyDelete
  6. yg seramnya kat tesco mergong ni,kereta selalu ghaib dek keja si pencuri betoi la..hahaha

    ReplyDelete
  7. betul ke x ttw cte ni..

    ReplyDelete
  8. tahyul laa.... kubur bukan tempat lahirnya dan tempat tinggal hantu....

    ReplyDelete
  9. choii....yo yo ooo ja ada antu....

    ReplyDelete
  10. kubur 2 mmg btl tp yang x betul nye cite pasal ada 2 je kubur.....adahal byak la kubur kt ctu....lau nk kelentong pn agak2 la....nk tpu org bkn dr kedah blh la beb....tp org kdah yg sllup sane nk tpu cm ne beb

    ReplyDelete
  11. mner ada kubo kt ctu...tpu r...uma aku area tu xpnah nmpk kubo pon

    ReplyDelete
  12. Batu nisan editted je tu!

    ReplyDelete
  13. Betul ke semua nii ... X elok tipu bulan puasa ni huhuhu...

    ReplyDelete
  14. Tipulah, betul ke ade batu nisan situ ..

    ReplyDelete
  15. Kubur tsbt memang ada..2 buah.. Kubur tsbt adalah bersebelahan...bermaksud..ada jalan mini tar ditengah-tengah kubur..Jika ada dari Jalan Lencongan Barat melalui tepi Tesco untuk ke kg batin ada mesti melalui mini tar tsbt (2 buah kubur) kiri kanan. Semasa saya zaman kanak2..(12 tahun kebwh) tahun 1975, mmg pernah menemui sejenis lembaga putih yg tidur (jam 2.30am balik tgk mid nidgt wayar di simpang kuala) melintasi jalan mini tar tsbt. kata org tua2 itu ada hantu pocong...ntah betul ntah tidak!!! sekadar sharing

    ReplyDelete
  16. batu nisan tu ade tulis kedah2ucom laa..seramnye

    ReplyDelete
  17. Biar lah rahsia

    ReplyDelete
  18. perrghh..seram siut...terkencing aku baca..x pnh aq dgr cite seram camnie..

    ReplyDelete
  19. Ahh blog ni suka mengada adakan cerita je. Admin dh xde keje la tu. keji punya peramgai...

    ReplyDelete
  20. Perenggan pertama tulis dah menemui sebab, perenggan last tulis misteri blom terurai, yg mana satu ni??? Org buat blog dia pun nk buat jugak hasilnya blog sampah

    ReplyDelete
  21. Asal kubur orang Islam je berhantu lepas ni kubur kau pun berhantu habis kubur cina tak berhantu bodoh

    ReplyDelete
  22. stupid stupid stupidity

    ReplyDelete
  23. Maaf ya ADMIN,rasanya INFO tu ada sedikit kesalahan,bukannya hanya terdapat 2 buah kubur,tapi ianya TANAH PERKUBURAN, byk kubur kat situ..

    ReplyDelete
  24. ada la kubur ka situ...aq dok p tesco dok nampak sedia,,,,ada budk kolj sama nan aq,,,,kuar2 daqi tesco ,,pas2 nampk kubur tu,,,,blk2 kat umah sewa tewos histeria,,,sampi kena panggil ustaz la tolong sembuhkan,,,,sap yg x nampk kubur tuu...cer p tesco ampa belek tepi2 zink tu,,,mest nampk,,,

    ReplyDelete
  25. apsal shadow nisan tu ke lain..shadow pokok tu ke lain..napok beno nipunya..

    ReplyDelete
  26. Seram sampai terkencing tgk pokok tu...

    ReplyDelete
  27. olihsbb dah tahu ada kubur,maka pihak yang berkenaan tlh menandakan supaya dia tidak diceroboh dengan sewenang2nya

    ReplyDelete
  28. situ kawasan kubur.. tok kebun... owang dulu2 kata tok kebun tu kubur dia panjang...n keramat.. tp tuh dulu la kepercayaan diorang... kita jangan taksub sangat dengan semua ni kunk terpesong akidah kita... ^_^

    ReplyDelete
  29. Klu pokok mcmtu xdinafikan mmg jin suka tumpang,

    ReplyDelete
  30. seb baik xde nissan skyline

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 person like this comment

      Delete
  31. Entah ler...hr2 p tesco x pernah le pulak nmpk..shopping sakan lg ada la..mmg hntu tesco pon.kalau dh hr2 p sana

    ReplyDelete
  32. bayang batu nisan tu pon nmpk tipu, pd hal cuaca pns terik kot tu...

    ReplyDelete
  33. bkn ada dua buah kubur la tpi kat situ mmg tapak perkuburan

    ReplyDelete
  34. Sy x mnafikan tesco mergong mmg ada cerita2 menyeramkam,kwn2 sy yg bkerja syif mlm slalu brcrita ttg hantu knak2, dan seorang wanita.. tmbah2 kat bhgian MEAT atau daging.. mmg seram. Slalu gak la yg kena ...

    ReplyDelete
  35. kt tesco ni mmg ramai hantu.. Hantu beli belah.

    ReplyDelete
  36. Nisan grand livina pun bnyak park kat tesco ni...tuuuu diaaa

    ReplyDelete
  37. Kelakar la awak ni

    ReplyDelete
  38. Hantu shopping byk lerr
    Skalii belii penuh trolii
    Takk prsan pulakk batuu nisan
    Nisan grand livina makk akuu ad laa

    ReplyDelete
  39. Mmg betul kat belakang dkt area parking motor ada tanah perkuburan...kami tiap2 hari lalu situ...bukan ada 2 ja tp banyak..bab hantu xtau lah pulak...tp situ mmg tmpat org lalu lalang...sebelah kubur tu ada sawah padi...biasa jer,xngeri sgt pun

    ReplyDelete
  40. btoi...aku org situ ak tyau arrrr...kubur kat situ bukan 2 jaa mlah byak...kemungkinan tapak tesco tuuu kubur juga...

    ReplyDelete
  41. SAYA PON ADA JUMPA BATU NISAN AT KRABI II SERAM TAPI YANG NI SAYA TAK PASTI

    ReplyDelete
  42. korang x nampak ke ape yg duk bersusun penuh bawah pokok tu?batu nesan ka?mmg kat c2 tapak perkuburan...byk yg dah dipindahkan tp ade jugak yg mmg x boleh nak dipindahkan...kenape?wallahualam...

    ReplyDelete
  43. Xphm nape kt nisan tu wjb tampal kedah2u.com..

    ReplyDelete
  44. PHE........BETOL KER ???

    ReplyDelete
  45. nak nipu pun agak agak la.. bayang batu nisan pun takde walhal tgh panas terik klau ikot dri pic ko tu.. sekian jgn tertipu ok kekawan

    ReplyDelete
  46. aku orang kedah jugak kerap tesco tp bab hantu kat tesco aku xpenah dqar pown orang cita

    ReplyDelete
  47. Kubur adalah alam ke-3 bgi kita umat mnusia..bkn tempat utk ditkutkn atau dibuat crita hantu yg karut..jin n syaitan yg mmperdayakan mnusia dgn plbgai jelmaan..gmbar batu nisan tersebut pun sprti baru..cuba lihat bayangan batu nisan tersebut..tidak selari..adakah cahaya matahari berbengkok-bengkok?kalau nk mnipu pun berpada-padalah..
    org melayu skrg majoritinya cerdik pndai n muak dgn cerita yg x brfaedah ini..dulu bngsa cina dikutuk kerana terkenal dgn cerita hntu lmpatnya yg bleh dikalahkn dgn hnya mnampal kertas jmpi didahi hntunya..skrg mereka gah krana cerita bodoh tersebut sudah tiada..digntikan dgn cerita maharaja n panglima perag yg gagah perkasa..org melayu pla skrg leka n tksub dgn crita hntu..baik filem,drama mhupun alam siber..bngun n majulah bangsa melayu..

    ReplyDelete
  48. Apa kes yg korang nak pi caye benda entah betul entah idak ni.Aku bukan nak kata besar .Hantu tak wujud dalam dunia ni yg wujud tu syaitan .Syaitan hanya akn menggangu org yang iman dia x kuat.Bukan apa aku cuma bagi nasihat je.Baca boleh tapi jgn terpesong akidah sudah

    ReplyDelete
  49. Astaughfirullah... aku baru je pegi Tesco ni 2 hari lps.. tapi xprasan
    pulak ade kubur.. maybe sbb duk sibuk shopping kot, wallahualam

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri