Malaysia Tersenarai Antara Negara Paling Biadab Di Dunia
Home » , » Malaysia Tersenarai Antara Negara Paling Biadab Di Dunia

Malaysia Tersenarai Antara Negara Paling Biadab Di Dunia

140 Comments

Negara kita Malaysia melalui perubahan zaman, pembangunan, teknologi, ilmu pengetahuan yang sangat drastik dalam beberapa tahun kebelakangan. Dari golongan berpendidikan tinggi masih ada satu yang tidak berubah. Perangai dan amalan kita.

Enam tahun lalu, Reader’s Digest pernah meletakkan negara kita di tangga ke-33 negara paling biadap di dunia dan tahun ini, sekali lagi Reader’s Digest meletakkan negara kita Malaysia di tangga ke-33.

Dan melalui rekod kemalangan jalan raya oleh pihak polis. 20 peratus kemalangan di negara kita adalah kerana sikap yang biadap di jalan raya. Selain itu, merokok di tempat larangan merokok, menjawap telefon di dalam pawagam, lambat datang untuk temujanji, tidak mengamalkan mengucap ” terima kasih ” dan meninggalkan troli selepas membeli belah di tempat parkir kereta begitu sahaja.

Persoalan terakhir daripada kami, siapa membentuk imej negara kita kalau tidak bukan diri kita?

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

140 comments:

  1. "Persoalan terakhir daripada kami, siapa membentuk imej negara kita kalau tidak bukan diri kita?"

    setuju....

    ReplyDelete
  2. kita kah yang menjadi penyebab atau orang-orang luar (PATI) yang dinilai sebenarnya oleh Reader's Digest? sekadar soalan....

    ReplyDelete
  3. ko yg biadap copy paste blog org bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slah satu contoh biadap yg d mksud kn....ekau la org nye upe nye..

      Delete
    2. Alaaa..riler la brader...kalu xde orng baya lu bersopan..ade orng baya ke lu jd biadap...baek snyap je la dr saketkan hati orng laen...perangai macam yahudi...

      Delete
    3. Mari bha kita brtumbuk klu berani!!

      Delete
    4. lihat diatas contoh kebiadapan rakyat malaysia:)

      Delete
    5. La copy pun pedulik ape~ booooo~ xmau kena copy buh je private bloq tu, baca sorg2 puih.

      Delete
  4. Rakyat Malaysia mmg biadap secara AMnya x kira dr golongan mana...puas hati kamu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp x smua yg biadap

      Delete
  5. 50% dari org kita 50% lagi dari PATI la tu.. Si Penilai tu (Reader's Digest) punya cukup masa ye untuk menjelajah satu dunia dlm masa setahun..! Sopan sungguh orgnya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong..jgn lupa msia ni lubuk PATI..

      Delete
    2. Ada diantara responden diatas telah pun mmbuktikan kebenaran kajian readers digest itu....

      Delete
    3. btol saya sokong

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  6. ho aloh..rides digest tu x cukup digest lagi tu...suruh digest bagus2 len kali erk....hhuhu

    ReplyDelete
  7. si tolol nak ssalahkn PATI pulak..

    ReplyDelete
  8. bangang gile admin ni. copy paste xde credit langsung, ni la nama dia biadab.

    ReplyDelete
  9. Betullah tu....jawab tpon dalam panggung buang sampah mcm buang anak ludah melata lata bawak keta laju2 hon org sesuka hati tinggal troli elli supermarket camtu je...ucap tma kasih tapi kat mulut je. aku part tinggal troli ngan bawak keta laju tu memang aku ngaku....huhu...

    ReplyDelete
  10. rider digest pula menipu dengan menghantar kempen2nya kepada pelanggan dan ada yang hantar replika kuci kereta kepada berpuloh ribu org dan menyatakan anda dah makin dekat untuk memenangi kereta...kah kah kah

    ReplyDelete
  11. It is true... Tanya mana2 kawan yg jadi cikgu, dorg mesti tau punya. Budak2 mmg mewarisi sikap ibubapa...biadap n bodohsombong. Segelintir je yg btl2 bersopansantun.

    ReplyDelete
  12. yg komen negetif dalam ni pon byk yg biadap.. cube la buka minda tu ckit.. ni mencarut, kutuk sana sini.. baca, terima info, ubah perangai. yg admin nk copy, biar la copy.utk tontonan org lain dari blog pertama. kalau admin x copy yg ni, mmg aku x tau punya.. dimanakah adab dan kesopanan kta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Sy setuju hujah dr admin... Sy duk dlm tourism.. Mmg malu sgt2 ngan attitude rakyat msia.. Pernah gak sy bergaduh ngan sorg mamat yg buang puntung rokok merata.. Plzz laa.. Kalu korg p sngapore, wt perangai cm nih, papa ler asyik byr saman.. Pelancong jepun mai msia wajib bg diri diorg bekal ashtray (bg yg isap rokok). Tu dh nmpk disiplinnya attitude diorg.. Kt xbley salahkn PATI coz role model utk msia bkn diorg but KITA RAKYAT MSIA...

      Delete
    2. bukak minda??? copy karya org lain x reti letak credit ke?? anda tu yg patut buka minda and see the world kid...

      Delete
  13. Sila pandang ke timur...Jepun. Dalam keadaan darurat sekalipun mrk tetap bersopan-santun... sikap yg diwarisi turuntemurun

    ReplyDelete
  14. Tgk dri komen pon dh tau kite nie biadap..

    ReplyDelete
  15. ada aku kisah...kalau sopan pun bukan dapat duit pun...reader digest's byk btol masa wat bnda2 gini..hahahaha

    ReplyDelete
  16. org jepun sopan santun diwarisi turun temurun. kita dulu pon prnah juga dilabel sbg masyarakat berbudi bahasa dan bersopan santun. tp kemanakah gelaran tu sekarang?

    ReplyDelete
  17. Oi korang dah dah lah tu ni kita tengah biadap ni yang kita nak ialah sabar sebab ni bulan ramahdhan

    ReplyDelete
  18. org malaysia mmg ramai biadap... itu adalah realiti.. kat komen sini dah terserlah kebiadapan kita memasing... hhmmm,... so tak yah komplen... betul contohi jepun, masa darurat pun sopan santun lagi...

    ReplyDelete
  19. Yang komen kat atas pun dah ada unsur2 biadap..
    hahah

    ReplyDelete
  20. Rkyat kt mmg biadap la...dlm komen ni pn nmpk kebiadapn kt....xnk trm knyataan...admin xpduli puak cmni...komen mcm bgus je...

    ReplyDelete
  21. orang kita susah nk terima kenyataan...

    ReplyDelete
  22. aq suka org putih..diorang baik, tak sombong...suka tolong org lain.aq tinggal di new york skarang :))

    ReplyDelete
  23. makanya jangan suka copy budaya negara lain

    ReplyDelete
  24. yes yes yes harusnya di tangga ke 1

    ReplyDelete
  25. Orang jepun sungguh la sopan dan bijak2 belaka sampai buat tahi sendiri jadi makanan.. Orang barat pun sangat sopan santun hingga liwat di jadikan amalan kawin sesama jenis plak tu huhuhu

    ReplyDelete
  26. hek eleh, tgk komen2 ni da tau da senanya sape yg biadap, PATI or org malaysia.

    ReplyDelete
  27. Betul dgn kajian tu sbb kebanyakan rakyat lebih mementingkan diri sendiri dan ikut kepala sendiri tanpa memikirkan org lain contohnya beratur mengikut giliran, senang-senang potong barisan sedangkan peraturannya beratur. Kesian dkt kerajaan kerana kempen budi bahasa budaza kita tidak mencapai sasarannya..

    ReplyDelete
  28. sudah la tue.....cuba muhasabah diri....

    ReplyDelete
  29. assalamualaikum. memang terserlah kebiadapan korang yg duk komen dgn bahasa2 kesat ni. buat malu je. aku ni melayu, aku keje kat ladang kelapa sawit syarikat swasta, xleh gtau ar kat ne, tp PATI-PATI yang korg ckp biadap tu xbiadap pon, tau hormat org gak. yg biadapnye manusia2 cm korg yg ego ni n bajet bagus. korg la yg xreti nk terima hakikat korg mmg biadap. ce kurangkn ego tu, muhasabah diri, cermin diri, jgn nk mburuk2kan admin, die skadar nk share benda ni, kalo marah, makneye korg trasa. siapa tgigit cili trasa pedasnya. allahualam.

    ReplyDelete
  30. Hahahahhaah gelak jer tengok komen, biadap situ, biadap sini..

    ReplyDelete
  31. x kisah lar pati ker rakyat malaysia ker sape2..klu dh biadap...biadap gak..

    ReplyDelete
  32. Ditegur salah, tak tegur salah,jadi semua serba salah......

    ReplyDelete
  33. korg semua xpuasa.

    ReplyDelete
  34. jgn marah..kalu xmkn cili xkan rasa pedasnyer..ambil ikhtibar la..ade jg btlnye readers digest ni..kita sama betul2 diri sendiri jada org y sopan..disamping tu kita didik anak2 kita utk jd bangsa y bersopan dan beriman..jgn melenting bila kita dikritik..pttnye kita ambil sebagai tauladan..

    ReplyDelete
  35. Betul2...negara kita sungguh Biadap..ade ke kencing merata2..huhuhuhu

    ReplyDelete
  36. nilai la diri kita ni dulu..asyik cari negatif org lain jew...katak bawah tempurung!

    ReplyDelete
  37. ya tembirang saja....sia sukung org malaysia bukan semua mimang biadap....sakap saja basar tapi kosong masam tin kosong diketuk bunyi besar x ada isi.

    ReplyDelete
  38. jgn tanya klau sendiri pun 2x5 juga bodo menyibuk jak kau situ

    ReplyDelete
  39. balik raye ke kuala pilah
    balik bersama dgn cik noni
    bila ditegur cepat melatah
    tak rugi klu kite mengamalkan nilai-nilai murni

    ReplyDelete
  40. TEPUK DADA TANYA SELERA..

    ReplyDelete
  41. kalau ilmu yang kita belajar selama ini tidak berkat, itulah yang terjadi kebiadapan sbb nilai-nilai murni sudah hilang dari dlm jatidiri kita...

    ReplyDelete
  42. suke ati aku ler nk biadap ke x..da ku kesah..weekkk..!!!

    ReplyDelete
  43. cina = sombong
    india = samseng
    melayu = penyebab malaysia ditangga ke-33

    ReplyDelete
  44. Baca komen2 kat atas ni pun dah tahu..Org2 mesia mcm mana.... hehehe

    ReplyDelete
  45. yeahh,,,,negara kita di tangga ke 33...kebiadapan itu lah gaya hidup kita skg....mohon tambah2kan lah kebiadapan tu spya negara kita menjadi negara yg paling biadap....hahahhahahhaha...setan dah bermaharajalela...

    ReplyDelete
  46. jepun ada pelakon blue....malaysia xdak....jepun lg biadap

    ReplyDelete
  47. Hmmm...good info...jom kita upgrade diri di bulan Ramadhan ni...tq admin..

    ReplyDelete
  48. Tgk dlm post komen ni pon dah leh letak ke top 20 dah...hahahahaha

    ReplyDelete
  49. jom sume perbaiki diri masing2 sempena bulan ramadhan ne..klu g shop 2 barang2 raye 2 jgn lupe letak troli kat tempat asal..(sye ngaku slalu tak letak balik at tempat asal) :D

    ReplyDelete
  50. Kenapalah orang Malaysia ini tidak dapat menerima hakikat yang sebenarnya. Kalau itu yang telah dikeluarkan oleh pihak2 tertentu, maka kita orang malaysia harus memperbaiki diri bukannya membangkang kata2 orang. Bilakah kita mahu maju jikalau semua kata-kata orang mahu dibangkakng. Just mahu beri penginsafan kepada orang malaysia yang sukar menerima kenyataan.

    ReplyDelete
  51. Sukar menerima hakikat dan lain daripada yang kalau korang pergi ke sabah. Koang pergi sabah dan semua kaum duduk 1 meja dalam 1 kedai. Kisah benar yang telah saya pergi ke sana. Malah orang sabah telah tahu nilai2 1 malaysia berbanding di semenanjung. Kalau tidak percaya, buat penilaian dengan pergi ke negeri sabah dan bukan menjadi katak dibawah terpurung, seolah-olah tidak mengetahui apa2.

    Kisah benar saya pergi ke sabah baru2 ini. Sabah best!! negeri 1 malaysia....

    ReplyDelete
  52. thank you pada yg memuji sabah...well every part of our state ader yg baik ader yg biadap...bagus juga blog ni copy we knew something good to b improved from wat ppl talk about our country...evn in malaysia we speak english thy said "cintailah bahasa kita" think positively white ppl come here to learn malay even thy love thy language n in civilised country english is international..even in school we learn english..if speak english thy said "berlagak"..then how ppl like me born as pan asian n english used since i was small..i'm malaysian too...i took tht as example to show how hard our ppl..in thy typical mind....if small matter become issues then how about big one...im not shocked wen we r listed in this category....think then say..even to own ppl u all maki...i experience it how thy behave but not all like this..so..just took it as info..n do not blame another side..

    ReplyDelete
  53. setuju tp tak semua nya mcam tu...

    ReplyDelete
  54. macam ni lah, orang malaysia memang x boleh ditegur. fullstop.

    ReplyDelete
  55. xperlu la nak melenting. sememangnya org malaysia sekarang ni biadap. biadap x semestinya kita tengking2 orang apa semua.
    buang sampah di kawasan perumahan orang, tepi2 jalan raya tu biadap la.
    meludah sana sini. muka masam2 kat pelanggan or pelanggan masam2. biadapla tu.
    sekadar kongsi. but still love malaysia okayy. =))
    peace.

    ReplyDelete
  56. komen2 kat atas nih telah menunjukkan tahap kebiadapan org malaysia

    ReplyDelete
  57. mohon Reader’s Digest stop hantar surat kat rumah aku..

    ReplyDelete
  58. penggunaan bahasa malayu dengan tidak betul
    'dari' merujuk kepada tempat dan masa
    sepatutnya 'daripad' lol

    ReplyDelete
  59. org malysia tak mhu introspeksi...biadab

    ReplyDelete
  60. Mmg menyedihkan negara kita masuk list dalam RD ni tetapi kalau xda angin, masakan pokok bergoyang kan? Saya pernah mengalami bbrp insiden ttg kebiadapan org M'sia. 2010 pegi T'ganu, masa nak bayar makanan tu, cashier tu tengking, "cepat sikit dik" padahal baru je nak buka wallet. Pastu ada lg seorang pak cik ni nak lalu, pun nak tengking juga, "Tepi sikit".. Alahai, tak payah la tengking-tengking. Baru-baru ni pegi JB, pak polis ni honk dan tengking pemandu teksi psl menghalang laluan dia dan kami sekali ditengking pasal tahan teksi kat tempat yang dikatakan salah. Salah sangat ke tahan teksi kat depan hotel?? Kalau ye pun, x payah la juga nak tengking-tengking dan maki-maki kan? Itu biadap dan budi bicara. Biadap dlm attitude pun satu hal lagi. Buang sampah merata-rata padahal tong sampah dah disediakan, bawa keta laju sangat mcm x sabar nak gi mampus, troli letak merata-rata lepas guna tapi bila kat shopping mall xda troli - nah! mula lah nak menengking, pandai buat anak - pandai juga buang merata-rata (kesian kat baby yg x berdosa, bercakap kuat sangat macam tempat tu milik dia - sampai org lain muak, duduk semeja dengan bangsa sendiri je - nak duduk semeja dengan bangsa lain kena tengok darjat, dan yang paling teruk, walaupun semua duduk kat Malaysia, tapi ramai sangat yang berperangai kenegerian.. Sedih dan kecewa tapi apapun, biar lah kita masing-masing memperbaiki diri sendiri dan jadikan yang buruk itu pengajaran..

    ReplyDelete
  61. Ala,mengaku pun korang yg korang ni memang BIADAP!! Belajar darimana n tepuk dada tanya diri sendiri,tunding jari pada diri sendiri baru org.

    ReplyDelete
  62. ramai btol yg komen pasal biadap ni...
    anyway klu dia ada copy paste tu mungkin niat dia just nak spread fakta tntg diri kita sndr, supaya kita bleh baiki kesilapan kita....
    just think +ve, dan hidup anda akan ceria...

    ReplyDelete
  63. dah sah lha korang tak sedar diri. cube2 lha pegi depan cermin 2 belek sekali perangai korang jugak(aku pun buad tau) cube korg maki sikit dri sendiri sebelum maki org. and kpd yang ckp admin copy paste. punyer suka lha dye nak copy kea apa. niat dye baik kot. nak sedar kan korng. klau korng tak suke kat admin blah lha dri blog dye. yang datang semak kat sni apa kes.(kan dah kelua biadap aku) smue saling tunding jari . 2 lah ini lha. perangai mengalahkan budak umur 10 tahun!

    ReplyDelete
  64. sabar separuh dari iman tuhan sayang org sabar..

    ReplyDelete
  65. PATI?? Kamu percaya yang pergi membeli belah di Supermarket tu PATI?? Yang jawab telefon pakai IPHONE dalam pawagam tu PATI?? Yang merokok di tempat awam pakai kereta honda civic tu PATI??Yang kemalangan jalan raya pakai kereta avanza tu PATI?? tolonglah.... jangan cuba memujuk diri dengan meletakkan kesalahan masyarakat kita pada pihak lain. Memanglah diorang ada buat benda buruk tapi masyarakat kita pun ada yang buat sama macam diorang lagi teruk adalah.

    ReplyDelete
  66. i like the comments more than the entry itself... sedarlah tu, mmg kita biadap, generasi muda skrg badget bagus sgt, hurm.. terima kenyataanlah beb.. yg ckp japan ada blue, apsal tiba2 'kebiadapan' dikaitkan ngan blue, tu lah tgk blue sgt, isu yg tak related oso nak kaitkan ngan porno, layan sgtla tu, bangang...

    ReplyDelete
  67. tah apew2 larwh kowg niyh

    ReplyDelete
  68. terima sja lah knyataan..kalau dah kajian ckp cmtu,adalah tu..xpayah tgk jauh2,dlm internet byk..perbaikilah dri sndiri...aQ tak ckp org,skdar nak ingatkan dri sndiri n org lain..

    ReplyDelete
  69. xperlu tuduh sesiapa biadap...cube kite lihat diri kite sndiri...tq

    ReplyDelete
  70. biadap tu apa?....

    ReplyDelete
  71. daripada dok berkomen-komen yang memang menunjukkan kebiadapan, baik la muhasabah diri...

    ReplyDelete
  72. haha.. baru bace komen kt sni pn dh tau negara kite mmg biadap... owh biadap sungguh hahaha...

    ReplyDelete
  73. haha terbaik kebiadapan dari ladang

    ReplyDelete
  74. kalau agama pn bleh bawa main2, tambah budi bahasa.. melayu sekarang

    ReplyDelete
  75. oke....

    saya biadap dan ada adab.

    dan biadab itulah ditukarkan jadi adab.

    macam kita semua?

    gitu kah?

    ReplyDelete
  76. sapa la kat atas tu komen jepun biadap sbb ada filem blue..kat mm'sia ni melambak2 filem blue..free lg..dlm htan dlm keta..dlm sungai smua ada...sopan santun sungguh...

    ReplyDelete
  77. Bila jadi mcm ni, korang salahkan pti konon!!! Reality org kat malaysia ni memang ada yang biadap..!!!

    ReplyDelete
  78. ubah segala nye . buktikan kita bkn biadap

    ReplyDelete
  79. pasal biadap sebenarnya satu sifat dalam diri manusia. Jangan nilai mengikut negara sebab semua manusia didunia ada sifat postif, negetif termasuk saya dan kamu.

    ReplyDelete
  80. Malaysia Boleh...

    ReplyDelete
  81. WEY LANCAO, KITER PUNYER PASAL LAH NAK BIADAP KER TAK, AKU ADER HUTANG KO KER CIBAI PUKIMAK ?? :):)

    ReplyDelete
  82. Biadap tetap biadap,jauh man pon lalat terbang hingap gak di ats taik.....! pikir dan renung kan lah slamat beramah mesra.......

    ReplyDelete
  83. babi,butuh,pukimak hampa kt ats..hehehe..

    ReplyDelete
  84. Ape2 pn.malaysia tanah air aq...ade aq kesah dieorg biadap ke x??aq xckap diri aq perfect...tp dalam diri masing2 pasti ada sikap tu bila berdepan dengan sesuatu situasi...cuma sabar je yg boleh membunuh sikap biadap...jd bersabar la kalian ...aq faham perasaan korang...pedulikn cakap2 org luar...sbb dieorg berckp xtngok diri sendiri...suka mencari keburukan dan kelemahan org lain...

    ReplyDelete
  85. mmg pun itu aku sbg rakyat melaysia mengaku dari segi tinggal troli bukn tinggal jer yg pernah aku nmpk rumah dekat dgn shopping malll sampi troli tu dibawa kerumah...x ker biadap namanya tu..jwp fon dlm panggung,bila dah tolong terima kasih pun sombong yg amat...bila kaya lupa diri n biadap dgn org miskin....cuba la ubah sikap anda...klu biadap x kemana pun masuk dlm tanah gak nnti

    ReplyDelete
  86. Dulu malaysia ni terkenal dgn sikap ramah dan sopan tapi skrg aku tgk byk yg dah biadap, ada yg mcm takde agama, tunjuk pandai, mengutuk org sendiri.. Memang teruk la..

    ReplyDelete
  87. ok aku...adalah antara rakyat malaysia yang sopan...hehehe...apa-apa pun jgn salahkan admin copy paste..jgn salahkan rider digest...tp, kita cermin balik diri kita..peace..x mo gaduh2 la

    ReplyDelete
  88. kepada sesiapa yang berkenaan di atas, jika terkena batang hidung dengan teguran tersebut, kenapa harus diucap perkataan BIADAP, itu suda menunjukan yang diri anda adalah sebahagian daripada individu yang menyumbang kepada peratus peningkatan SIKAP BIADAP dikalangan penduduk Negara Malaysia, kamu jugalah insan2 yang menambah bilangan orang BODOH, KEJAM, JAHAT, BIADAP, PEMUSNAH NEGARA di masa akan datang,

    INGAT:

    "APA YANG KAMU PERBUAT HARI INI, AKAN KEMBALI KEPADA KAMU DIKEMUDIAN HARI NANTI DENGAN PEMBALASAN YANG LEBIH TERUK DAN MENYEDIHKAN"

    ~INSAN2 YANG BERSIKAP DEMIKIAN ADALAH ORANG YANG KEKURANGAN DIDIKAN AGAMA DAN KEKURANGAN PERHATIAN KASIH SAYANG DARIPADA ORANG TUA, SANGAT MENYEDIHKAN, KESALAHAN KADANG2 BUKAN DARIPADA ORANG TUA TETAPI DIRI INDIVIDU ITU SENDIRI YANG MENGAMBIL SIKAP BODOH, PALUI, SIAL, DAN KURANGAJAR, MAKA JADILAH SEPERTI HARI INI...

    KENAPA MALU MELAKUKAN PERKARA BAIK, TAPI TIDAK MALU DIPANDANG HINA OLEH MASYARAKAT UMUM?

    ANDA BUKAN SIAPA2 JIKA ANDA BERSENDIRIAN, ANDA MERASA ANDA HEBAT KERANA ADANYA KAWAN2, RAKAN2 YANG SEANGKATAN SIKAP BURUK SEPERTI ANDA, TAPI JIKA ANDA HITUNG, ANDA BUKANLAH SUPERHERO YANG MEMILIKI KUASA LUAR BIASA TETAPI MANUSIA SAMA SEPERTI KEBANYAKAN..

    ReplyDelete
  89. Gadoh lg.. Komen je gadoh.. Heran ak.. Heeii

    ReplyDelete
  90. cuba cermin kan diri sendiri..jadi manusia jangan munafik....

    ReplyDelete
  91. cuba nilai diri sendiri sebelum nilai org .
    korang marah kan .. x sedar ke ? yg krng marah style mcm tu .. mmg dah cukup biadap . baik letupkan lappy trus. ape laa .. cube ubah sikap korang tu .

    ReplyDelete
  92. Kalau jepun mewarisi sikap sopan dr tok nenek moyang depa..maksudnya org Malaysia terutama skali melayu mewarisi sikap biadap dr tok nenek moyang kita gak la, kan?...hehehehe

    ReplyDelete
  93. Staff air asia di kaunter air asia klia kurang sopan dan kurang ajar..

    ReplyDelete
  94. YANG PASAL TROLI TU MEMANG AQ STUJU SANGAT2!!!

    ReplyDelete
  95. memang malaysia negara biadap pun..aku keja guard dl ada sorang mat saleh tolong ubah troli yg sorang rakyat malaysia pakai sb ganggu lalu lintas kt parking basement pas2 mat saleh tu nk ubah troli tu terkena la sikit keta rakyat malaysia dgn x sengaja pas2 dimakinya plak mat saleh tu..ada ka patut..

    ReplyDelete
  96. Aku setuju sangat. Bukan nak double standard, tapi masa aku pg Vincci kat Bukit Bintang , ada omputih pilih kasut. Standardlah pilih kasut banyak2, tak minat pilih lagi. Pekerja kat situ maki2 omputih tu , layan kasar habis. Baru keje kat kedai kasut dah biadap cmtu. Common lah -.-

    ReplyDelete
  97. Korang sume kurang adap r

    ReplyDelete
  98. bla.. bla.. bla..

    semua nak membebel..

    orang bawah aku semua GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!

    ReplyDelete
  99. Pantat laa.....jom boikot reader digest.....cam puki berair...

    ReplyDelete
  100. yg komen2 kt sini guna bahasa lucah pun dah kira biadap juga, mana pergi adat ketimuran kita, dah lah kita pun ada kaum cina dan india, kalau india ok lah boleh cakap bahasa melayu, yg tak ok nya adalah kaum cina yg banyak tak reti cakap bahasa melayu, mereka tu syok sendiri dan tak tahu hormat kaum lain

    ReplyDelete
  101. mana tak biadap kalau dah berlambak mat rempit kat tepi jalan buat kecoh pastu taiko taiko yang ala kl gengster pun bersepah di merata tempat. barua macam nilah yang merosakkan imej dan mencemar alam sekitar. ditambah lagi dengan pati yang suka buat masalah. lagiiiiiii...lahhh.. terima jelah kenyataan.

    ReplyDelete
  102. mulut cam longkang la mamat yang cakap boikot reader digest.. mana tak biadap kalau dah cakap bahasa lucah secara terang teranggan. bukan lu pun lahir dari puki berair mak lu ke?? memang ko ni jenis mamat yang sangap sex dan kaki video lucah punya orang. lu pegi mampos lagi baik la beb. orang macam lu tak boleh hidupkat malaysia ni beb.. lu penyumbang kepada kejatuhan imej malaysia.. cam longkang busuk la lu beb..

    ReplyDelete
  103. Tak payah gaduh..ini media massa..terima jelah hakikat..

    ReplyDelete
  104. Pemalas + lembab Melayu kat Malaysia ni..clumsy tapi rasa hebat..baru pakai pesona da letak troli tengah jalan...tengok masjid cukup... anak berlari menjeri-jerit dalam masjid mcm setan. pegi majlis rasmi pakai jeans dgn sandal..terlalu bodoh untuk paham dresscode utk setiap majlis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm ko la melayu busuk...tah2 ko lg haprak...so ada lebih baik anda cermin diri anda tu atas bawah besar2 sebelum nk judge org lain puihh...melayu2 mcm ni la yg aku anti sbb busuk sgt wekkk...

      Delete
  105. orang yang dok maki hamun, kata kesat, yang tak bole terima statement and what so ever adalah orang yang paling BIADAP sekali., wakakaka.,

    ReplyDelete
  106. siapa yang makan cili,dialah terasa pedasnye..hehe..

    ReplyDelete
  107. i'm proud to be A MALAYSIAN..dorg x mkn durian

    ReplyDelete
  108. eh israel tak biadap plak?

    ReplyDelete
  109. letak troli kat parking biadap rupanya...hahaha..

    ReplyDelete
  110. Orang kita memang suka menunding jari dan tidak dapat menerima kenyataan Juga mudah mengikut budaya2 luar.

    ReplyDelete
  111. buktikan malaysia negara yg sopan-santun, berbudi pekerti.. buktikan masyarakat malaysia tidak close-minded, memberikan pendapat dengan tertib.

    ReplyDelete
  112. terima jelah kekurangan diri.

    ReplyDelete
  113. sume same je.........
    nme pun manusia..........
    melakukan kesilapan........
    yang sopan pun ade barannye gak..........
    yang pakai kopiah pun pergi clubbing gak....
    yang lemah lembut tu ade udang di sebalik mee....
    yang baik tu ade jahat.....
    yang jahat tu ade baik....
    tinggal nmpak x nmpak je....
    tu sume nafsu........
    all same...
    dont judge others......
    judge ourself first....

    ReplyDelete
  114. What? biadap!biasalah2 yg nk kecoh-kecoh ney apahal? relax bro relax!

    ReplyDelete
  115. Saya tak bodoh saya tak bodoh laki dayus laki dayus~ups biadapnya saya~wakakka!

    ReplyDelete
  116. Saya tak bodoh saya tak bodoh laki dayus laki dayus~ups biadapnya saya~wakakka!

    ReplyDelete
  117. xpe...msih blum trlambat..cma mak bapak perlu bagi contoh yg baik pada anak2 supaya generasi akan datang menjadi lebih beradab.

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri