Pesawat Air Asia Berhantu? (Seram!)
Home » » Pesawat Air Asia Berhantu? (Seram!)

Pesawat Air Asia Berhantu? (Seram!)

44 Comments


Pesawat Air Asia Berhantu ?

Lelaki dikenali sebagai Chong, 24, yang terjun dari pesawat AirAsia mendakwa dia terlihat kelibat bayangan 'hantu' dalam pesawat tersebut sebelum nekad meninggalkan teman wanitanya dan terjun ke atas landasan Lapangan Terbang Miri.

Kehadiran bayangan 'hantu' menyebabkan dia ketakutan dan mengambil keputusan bertindak keluar dari pesawat berkenaan. Tanpa mempedulikan keselamatan dirinya, dia terus membuka pintu kecemasan disebabkan permintaannya untuk turun daripada penerbangan itu tidak dibenarkan oleh anak kapal bertugas.

Chong seorang staf AirAsia memberitahu, ketika mula memasuki pesawat, keadaan adalah tenang sebelum dia mengambil tempat duduk bersama teman wanitanya. Ketika sedang melalui lorong untuk mencari tempat duduknya, tiba-tiba dia berasa sesuatu yang tidak menyenangkan lalu menoleh ke belakang pesawat sebelum melihat suatu kelibat hitam yang menakutkan di situ.


Lagi cerita Pesawat Air Asia Berhantu di sini

44 comments:

  1. Hantu pun nak naik flight.nampak hantu or gaduh dgn awek.

    ReplyDelete
  2. dia sorang je yg nampak..ada masalah mental agaknya kot..aku selalu fly dgn Airasia, xde masalah pun..hantu tu malas nk terbang..tu psl la dia nak naik kpl terbang..hahahha

    ReplyDelete
  3. hahahahahaha nampak sangat mamat nie ada tekanan perasaan...mana ada hantu bulan puasa nie.....

    ReplyDelete
  4. hantu xde time bulan posa? Bljr byk2 lagi la woi..ckp ikut suka ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. bak kate dato dr fadzilah kamsah. hantu tiada tercatat dlm al-quran tp iblis, syaitan dan jin ada tertulis. lg 1, jin ade je bln puasa kerna jin islam beribadat & solat. ckp pakai ilmu ye kwn2. jgn pkai ikut sedap ati. takut2 syirik tanpa disedari. wallahualam.

      Delete
    2. tulis dgn ilmu ye sedare,,, jin syaitan menampakkan diri dan menganggu manusia dipanggil hantu sebenarnye....

      Delete
  5. Jdi tyme hri biasa ada hantu lh? Piece of crap..

    ReplyDelete
  6. Hantu setan xda..tp hantu manusia bnyk..

    ReplyDelete
  7. yg diikat hanya syaitan.. tp jin masih ade..

    ReplyDelete
  8. syaitan ngan jin la yg di ikat (di belenggu)

    ReplyDelete
  9. Ada hadis menyatakan bahawa masih terdapat lagi syaitan yang tidak dibelenggu.. Yang dibelenggu hanyalah syaitan yang berpangkat Jeneral.. Cari lah hadis ni ye. :)

    ReplyDelete
  10. tershangatlah lawaknya...

    ReplyDelete
  11. nampak hantu...ko sanggup tinggalkan awek tu...nmpak sgt xleh wat laki....huahaha

    ReplyDelete
  12. Miri gik ya...dh la ku tok penumpang setia Air Asia
    Mirri to KK @ KK to Miri...seran la plak mun bena2 nya tga antu.

    ReplyDelete
  13. syaitan nirrojim jer yg xde...jin masih ader lgi...

    ReplyDelete
  14. punyalah ramai dlm flight tu,terang benderang lg,dgn anak anak kapal lg yg sibuk melayan passenger mcm tak masuk akal pula boleh timbul perasaan takut HANTU,,,dan boleh nampak kelibat bayang2..lainlah kat banglo kosong....

    ReplyDelete
  15. sebab benda cam tu sometimes "insan terpilih" je boleh tengok..hahahak...maybe hantu tu hantu chinese kot...hohohoho

    ReplyDelete
  16. sapa kata bulan posa xdew anto kalu xdew kwn ak bley gem0k xdbuatnya dr cengkung meratapi kesakitan yg di anta owg.. Bulan pose pown ad gak yg santau menyantau.. Setan jak knew kurung.. Mahluk len xknew..

    ReplyDelete
  17. Crite lain plakk...dlm entri lain tp gambau yg sama crita pasal mamat ni (staff air asia) bergaduh/perang mulut dgn rakan sejawat wanita pastu dia terjun dr psawat..mane 1 yg btul ni..

    ReplyDelete
  18. Pesal org atas ni taip nak kene ada W kat blakang?
    Kenew xdew.. Gelenyor aku bace.phuii

    ReplyDelete
  19. ada jin juga la..klu xde xkn la ade gak anta santau pa sume..

    ReplyDelete
  20. Yang komen dalam ni semuanya hantu,jin, iblis & setan termasuk yg telah komen, sedang komen & yg akan komen selepas ini ;D

    ReplyDelete
  21. Bende da nak jd. Xleh slhkn mamat tu gak. Mane la tau hijab dia sorg je yg tbukak time tu. Org len rilek jela bab xbukak hijabnye. Sembang btl la korg ni. Lg 1 syaitan ni, Allah da janjikan yg mereka2 ni leh menghasut manusia slain bln puasa. No compromise. Jin yela ade. Bab dia ni sedarjat dgn manusia. Bezanye dia leh menjelma, kte xleh. Tnjk la tgk hadis mne yg ckp sstgh syaitan xdibelenggu. Jgnla suh org cri.

    ReplyDelete
  22. Penipu lah orang nie...dia frust kat pompuan tu..try nak bunuh diri lah konon..tengok2 kapal terbang belum lagi tebang...

    ReplyDelete
  23. memang coverlaen lah budak nie..

    ReplyDelete
  24. leh wat movie nih.. kau omputih leh uat "Snake on the Plane", malay versi plak "Butet Antu Kampung on The Plane??".. hehhee...

    ReplyDelete
  25. kalau aku ada masa tu, aku pun nak keluar.. teringat cerita final destination...

    ReplyDelete
  26. kalo btul nampak antu, airplane bukan tgh kosong girlfren dia pon ade kat dalam..tak masuk akal. tentang gado dgn girlfren dia terjun, dat i can believe.

    ReplyDelete
  27. Mmmmmmm.....mcm2....

    ReplyDelete
  28. Tu lah, "Now everyone can fly"

    ReplyDelete
  29. Visit ceritakedaiaku.blogspot.com at google
    thank you ..

    ReplyDelete
  30. Ak rsa btul la

    ReplyDelete
  31. ni la dunia orang melayu. pantang salah sikit terus kene hembos. ape nak jadi.

    ReplyDelete
  32. syaitan je yg diikat. jin masih ada. fikirlah pakai akal yg Allah bagi, jin juga beragama ada islam, kafir. jadi yg islam pun kena ikatlah ye? jgn bercakap kalau xde ilmu. tambah ilmu kamu dulu ye, fahamkan surah an-nas betul2, jgn jadi jahil.

    ReplyDelete
  33. Air Asia ...now 'Everybody' can fly maaaaaa...

    ReplyDelete
  34. apa la.. nama pun chong.. asik men cong ja kerja kaw.. nmpak grim kia?

    ReplyDelete
  35. pasni jangan naik air asia tonyfernandez/ananda krisnan..naik mas lebih selesa

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri