Subhanallah! Spesies Lalat yang Menetaskan Ulat Dalam Kulit Manusia
Home » » Subhanallah! Spesies Lalat yang Menetaskan Ulat Dalam Kulit Manusia

Subhanallah! Spesies Lalat yang Menetaskan Ulat Dalam Kulit Manusia

60 Comments
Gambar ini mungkin termasuk foto yang menjijikkan bagi anda, saya posting gambar ini dengan harapan dapat menambah khazanah pengetahuan buat anda sekalian, bahawa ternyata di luar sana ada hal-hal yang sama sekali baru buat kita dan tidak kita ketahui sama sekali.

Anda mungkin tidak pernah berfikir bahawa sebenarnya ada binatang sejenis lalat yang mampu bertelur di dalam kulit anda, telur tersebut kemudian menetas, menjadi ulat dan tumbuh di dalam kulit. Jenis lalat parasit ini adalah lalat hitam, serangga kecil ini mempunyai kebiasaan bertelur di dalam makhluk hidup lain termasuk di dalam kulit manusia.

Gambar-gambar di bawah ini menggambarkan tentang kebenaran berita tersebut, jika kita lihat dengan saksama akan terlihat sebagai pemandangan yang sangat menjijikkan. Mereka bertelur di kaki, tangan, kepala atau di mana saja yang mereka mahu





Lagi Koleksi Gambar Spesies Lalat yang Menetaskan Ulat Dalam Kulit Manusia di sini

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

60 comments:

  1. gler ar , cabut ar ulat tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni botfly .. takde kat malaysia .. sejenis lalat yang tinggalkan telur dia kat benda yg berbulu

      Delete
  2. Huhu.
    Ulat tu gerak2 dalam otak.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astafigullahhalaaziim,,,,, harap kite semua dijauhkan lah dr benda2 macam ni....

      Delete
  3. Naseb kat kepala .
    kalau kat telo korang ? mampos nak keluar kan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. merepek memang kau no. 1

      Delete
  4. Lalat 2 jadi cerdik sb makan otak manusia.... Kalau kat telor jadi lalat gila sex la hahahaha....

    ReplyDelete
  5. penah tgok kat tv lagi bnyk...

    ReplyDelete
  6. Bot fly namanya ni.

    ReplyDelete
  7. Yurk..geli sgt2

    ReplyDelete
  8. bengong. Nampak sgt x logik nye..

    ReplyDelete
  9. Ini betullah.Ader dlm national geographic.

    ReplyDelete
  10. Pernah tengok dalam tv. Tapi, iklan dia je la. Haha.

    ReplyDelete
  11. Tu kalau Kat telo, kalau dkt biji kelentit mcm mana cerita Nye wehhh.. cer citer cer citer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buduhlah ko ni...!!! Jgn nk merepeklah....

      Delete
    2. Baik2 skit...ayat kat telo dah le

      Delete
  12. benda nie betul2 ade la...botfly namenye

    ReplyDelete
  13. kenapa post pasal entry ni same sebijik macam amazingnotes.com....blogger yg same ke?or ni just translate je ke dari sane?huhuhu

    ReplyDelete
  14. yg nie mmg betol la..bkn tipu..lalat nie bertelur atas kulit..bile menetas terus dia masuk bwh kulit...ngeri...

    ReplyDelete
  15. are you fuckin kidding me!!! geli siallll......

    ReplyDelete
  16. cuba search " botfly " kat youtube

    ReplyDelete
  17. tu la orang cakap, diri tu kenalah sentiasa bersih.. tak ada lalat hinggap, tak adalah dia bertelur kat kita.. orang yang kena ni sah sah 1month tak mandi :P

    ReplyDelete
  18. Hebat nya ciptaan ALLAH S.w.t..!!

    ReplyDelete
  19. Ni betul..tapi lalat nu ada kat hutan panama.. Chanel animal planet penah buat cite sorg pengembara omputih penah kena ngan ulat ni.. Banyak lak tu kat belakang badan die.. kat lengan.. eee pastu ade org tlg tarik ulat tu kuar..besar..

    ReplyDelete
  20. BOT FLY...n kalo dari sainstis kt ade kt blah2 US jer...tp xmustahil leh smpai Malaysia dgn izin Allah...

    ReplyDelete
  21. goreng pon sodappppp

    ReplyDelete
  22. Aku pnh tgk dlm youtube....mmg mgerikn.....huhuhu :(

    ReplyDelete
  23. cuba buka youtube lagi banyak video tersebut.

    ReplyDelete
  24. Lalat hutan liar nie.. Lalat biasa x bleh bertelur kat kulit manusia.. I think.. Hutan tebal borneo ada kot.. Nak try nanti ah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkt semenanjung malaysia pun ada botfly,tp dalam bahasa saintifik..kalo bahasa pasar,org panggil kutu rayau,tiket ulat,,dan bermacam lg la

      Delete
  25. Mcm sedap je..masak tumis ngan baby kaylan..hahaha

    ReplyDelete
  26. geli r....parasit ni bisenya terkena pd org mulut becok....cpt r terkena,org xsk mndi....hehehehee

    ReplyDelete
  27. best tu....kalo dkat telo....bolehla postkn pic special tu kt semua....hahaha...dpt tgk free....hahahaha

    ReplyDelete
  28. org yg ckp post ne bodoh sbnrnya dia yg bodoh..xtw nak buat kajian...main ckp ja...bnda dah mmg btul...igt org suka2 ke nak post...

    ReplyDelete
  29. dasar bodo je yg cakap benda ni merepek. kalau tak tahu apa. buat kajian dulu. apa guna ada internet tak reti nak pakai.

    ReplyDelete
  30. abis 2 lau dye btlor kat kopek cmne plak....ce citer skit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko nyonyot la... Hahhaa

      Delete
  31. Visit ceritakedaiaku.blogspot.com at google
    thank you ..

    ReplyDelete
  32. sape komen atas aku gay.hehe..

    ReplyDelete
  33. yeaaaa....aku bkan gay...

    ReplyDelete
  34. LOL,TU SIGNAL DIA LA DERR :D

    ReplyDelete
  35. Woo!...Sama mcm dlm citer alien.

    ReplyDelete
  36. ade kat national geographic

    ReplyDelete
  37. in bot fly namenye dlam animal planet monstaer inside me....

    ReplyDelete
  38. aku nak suruh lalat nie attack jiran aku yg mulut mcm #%€$¥=%}$%¥$£¥#¢ tu mesti best... ^_^

    ReplyDelete
  39. this is what we call BOTFLY. jgn risau kat malaysia takdak.

    ReplyDelete
  40. eeee geli dowh! yuks! yuks!

    ---------------------------------
    Jom ajak kawan2 n saudara mara like www.facebook.com/pixelworkscreative

    Dan jangan lupa ya our
    STUDIO OPEN DAY pada 30 n 31 Mac 2013 ni di studio kami (Alam Avenue Shah Alam) dari jam 10am till 7pm)

    ReplyDelete
  41. lalat tu bukan bertelur kat kulit kita lah admin, lalat tu tingglkan telurnya kat nyamuk yang akan pergi ke kulit kita, lepas tu telur tu terjatuh kat kulit kita, pastu telur tu keluar lah ulat die, ulat ni die makan isi kulit, kalau nak keluarkan die, kita kena tutup pakai sellotape ke ape ke untuk tutup pernafasan die dalam masa 48 jam, pastu baru boleh keluar kan die, memang menggelikan sebab die gemok2, yelah dah makan daging kita

    ReplyDelete
  42. bang, kalau bisa uploadlah foto atau gambar lalatnya, seperti apa rupa dari lalat tu...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri