Subhanallah! Ular Berkaki Empat di Malaysia
Home » » Subhanallah! Ular Berkaki Empat di Malaysia

Subhanallah! Ular Berkaki Empat di Malaysia

23 Aug 2012 63 Comments
Kalau sebelum ini, seekor ular pelik berkaki dua telah ditemui di negara China, kini seekor ular yang lebih kurang sama iaitu seekor ular hitam yang bersaiz kecil telah dijumpai mempunyai 4 kaki di sebuah tempat di Malaysia. Ular pelik yang mempunyai panjang 10cm itu telah ditangkap hidup-hidup dan kini berada dalam sebuah makmal di sebuah universiti tempat untuk kajian lebih lanjut. Di bawah merupakan gambar ular pelik berkaki empat yang telah ditangkap tersebut. (Nota: Ada orang kata ini bukan ular. Kalau bukan, apa dia? Yang pasti bukan ikan keli gergasi ni la kan.









Lagi Koleksi Gambar dan Video Ular Berkaki Empat Di Malaysia Di Sini

63 comments:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Asian_Snake-eyed_Skink
    http://www.naturephoto-cz.com/snake-eyed-skink-photo-1828.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. ni mengkarung laaaaa

    ReplyDelete
  3. Ni cicak itam..kt blkg uma aq bnyk..

    ReplyDelete
  4. kidal dengan ular pon tak dapt bezakan ke?

    ReplyDelete
  5. kidal? hahaha... kidal tu lefthanded la...

    ade org panggil ni kadal, bukan kidal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA bdkah doe org ats ni >.<

      Delete
  6. Nie bkn mengkarung ke??

    ReplyDelete
  7. ni mengkarung....carik jer celah2 pokok jumpe la...

    ReplyDelete
  8. MENGKARUNG....
    belambak kat luar rumah...
    mula2 ingat ular berkaki gak....

    ReplyDelete
  9. sebangsa lizard atau kadal in Indonesia

    ReplyDelete
  10. info untuk semua..
    menjadikan RM50 kepada RM4000 dalam masa 4 minggu..
    sila klik link dibawah untuk maklumat lanjut..
    http://rm50.ibct.my/1095

    ReplyDelete
    Replies
    1. o0o fap fap fap !!

      Delete
  11. Eh x btl la sume 2,pic 2 bkn ular la,2
    Pic ank kambing bwu lhir..hakhakhakhak..

    ReplyDelete
  12. Ni mm babi hutan je.. Aku penah npk laa.. Sebijik mcm babi yg aku bela kt umah. Lololololol

    ReplyDelete
  13. salamander la ni..

    ReplyDelete
  14. kacukan ja ni....ular bedal mengakarung ....

    ReplyDelete
  15. salamander. sejenis amphibian.

    ReplyDelete
  16. ni kacukan luar tabi'e antara cicak mgkarung dgn ular lidi ahaks..

    ReplyDelete
  17. aku nampak mcm keldai jew :p bukan kidal laaaa karipap betul... ini adalah ayam goreng kfc :) sekian...

    ReplyDelete
  18. bodoh giler..ni mengakring la bangang...penpatah blogbangang...aku pon tertipu dah baca artikel ni..tu pon xreti beza..

    ReplyDelete
  19. ini lah yg dinamakan MENGKARUNG!

    ReplyDelete
  20. Wakaka penpatah memang bangang

    ReplyDelete
  21. dulu kt kmpung aku melambak bnde ni...buat umpan pancin ikan toman...hahaha

    ReplyDelete
  22. cicak ya pun dipadah ular....nang bongok....sakai2.....mok nanga cicak ya..dtg ctok....kat borneo tok..banyak ctok..bongok2...

    ReplyDelete
  23. ni menkarung larhh, admin ni pon satu bengap sanggap.. heshhh sengaje jer..dh x derk bahan ler tuhh bongokk

    ReplyDelete
  24. ni mengkarung cacat.. kaki kacik + ekor panjang,
    ..

    ReplyDelete
  25. admin ni suka main post jea...bangang tahap cipan..

    ReplyDelete
  26. klu bkn mengkawong, mungkin jgak ulor mengawan dgn cicak, dapatle diye nii..hehe..

    ReplyDelete
  27. semua salah..... ni cicak kobeng lah...itu pon tak tahu kee...

    ReplyDelete
  28. ciptaan Allah SWT

    ReplyDelete
  29. bangang btul,.. Ni anak mengkarung.. Aku slalu jumpa.. Padam la blk artikel ni. Bangang tahap cipan admin.

    ReplyDelete
  30. ular + cicak = ular berkaki 4

    ReplyDelete
  31. nie bkn ular,nie mengkarung...msa kecik mmg bdn dia mcm ular,bila dah besar jd mengkarung siap bdn n ekor lg...mcm iguana 2...knp la bengap sgt nie....heran aku...

    ReplyDelete
  32. Klu google search, cuba type "black olm" and korang blh tgk rupanya sama :) bukan mengkarung,ular,cicak, kadal, kidal bagai2 ye :P

    ReplyDelete
  33. Admin BODOH !
    Ni mengkarung la.. ade kaki kecil.. Bodoh..jgn nak tipu budak2

    ReplyDelete
  34. BodohHH mengkarung Pun x kenal... Noob

    ReplyDelete
  35. idiot... ni mengkarung lah .. ade lagi jenis lain,lain warna... apa itu juga ular berkaki empat??? bodohhh

    ReplyDelete
  36. mangkuk nye admin.... ular pon tak kenal...ni kan spesis cicak...blakang umah aku pon banyak natang nih....

    ReplyDelete
  37. Ni bukang mengakarung
    Kalau mengkarung die punye perut besar sikit
    tapi ni semua saiz sama
    dan secara logik tak kan orang yang nak kaji tuh tak tahu mengkarung?
    Ni memang ular berkaki empat la
    Kalau orang yang nak mengkaji tu kata mengkarung dah lama diorang biarkan jew

    ReplyDelete
    Replies
    1. menkarung kecik memang mcm ni..

      Delete
    2. bodonya kau radin. ko taip skink kt internet skang. jgn tunjuk sgt kemaluan kau kt sini. bodo nanang nate ni..

      Delete
  38. kadal disangke ular... hhuhuhuhuhuhhhuhuh

    ReplyDelete
  39. menkarung waktu kecil memang camni...nanti bila dh besar dia makin pendek ekor dia..benda ni la yg menhilangkn tapak kaki nabi masa nabi bersembunyi di gua

    ReplyDelete
  40. kadal disangka keldai

    ReplyDelete
  41. black bellied salamander....

    ReplyDelete
  42. kampung ku banyak benda ne.

    ReplyDelete
  43. ni menggkarung ni... species salamander ni.. tgk pn dh tau...

    ReplyDelete
  44. jgn2 jelmaan syaitan...kdng2 haiwan pelik2 ni jelmaan syaitan...

    ReplyDelete
  45. mengkarung lah, x pernah tgok ke hape sampai ckp benda ni ular?

    ReplyDelete
  46. Itu bukan kidal,, bukan juga mengkarung,, itu ular kaki empat,, di tempat saya di papua si ni lebih besar dari itu,,dan itu sangat berbisa!!

    ReplyDelete
  47. sejak dunia dh akhir zaman ni macam2 belaku wallahhualam

    ReplyDelete
  48. nk bela la...mne nk cri ea ad bise x hihihih sirius ni

    ReplyDelete
  49. apa ucapan orang terdahulu terjadi sekarang,ada ular berkaki

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri