Tanda-Tanda Perempuan Ketika Sedang Terangsang
Home » » Tanda-Tanda Perempuan Ketika Sedang Terangsang

Tanda-Tanda Perempuan Ketika Sedang Terangsang

11 Aug 2012 222 Comments

perempuan terangsang. Lalu apa saja tanda-tanda yang muncul ketika tubuh perempuan sedang terangsang?

Beberapa perempuan kadang memiliki titik rangsangan yang berbeza-beza, namun sebahagian besar perempuan mudah teransang ketika diberikan rangsangan seksual dan hanya sedikit orang yang sulit terangsang.

Dr Andri Wanananda, MS dalam tulisannya menuturkan ada 2 perubahan yang terjadi pada perempuan ketika sedang terangsang, iaitu perubahan di organ genital serta di tubuhnya.

Perubahan yang terjadi pada organ genital:
1. Sekitar dua pertiga bahagian dalam vagina memanjang dan merekah
2. Lubrikasi dari vagina secara automatik meningkat
3. Warna vagina boleh berubah menjadi agak gelap seperti ungu
4. Serviks dan tubuh rahim (uterus) akan tertarik ke belakang dan terdorong ke atas hingga ke dalam rongga panggul (pelvis)
5. Bibir vagina dalam (labia minora) dan bibir vagina luar (labia majora) akan meningkat ke atas dan terbuka
6. Klitoris akan membesar dan menegang

Perubahan yang terjadi pada tubuh:

1 . Pupil mata akan melebar
2. Keringat yang keluar akan meningkat
3. Puting susu mengalami ereksi atau tegang
4. Frekuensi nafas meningkat
5. Denyut jantung menjadi lebih cepat
6. Payudara akan membesar

Umumnya respons pertama yang muncul ketika perempuan menerima rangsangan seksual adalah adanya perasangan hangat yang menjalar di seluruh tubuh, yang nantinya diikuti oleh perubahan tubuh lainnya.

Jika rangsangan ini terus berlanjut, maka akan lebih mudah bagi perempuan untuk mencapai orgasme saat berhubungan seksual. Ketika seseorang mencapai orgasme maka beberapa hormon di tubuh akan turut aktif seperti prolaktin, serotonin, oksitosin, endorfin, adrenalin dan phenylethylamine. Namun hal itu belumlah berakhir, sebagian besar perempuan akan mendapatkan manfaat lain berupa perasaan lebih bahagia dan juga santai serta lebih mudah menerima rangsangan.


Lagi Koleksi Tanda Perempuan Sedang Teransang Di Sini

222 comments:

  1. firsttttttttttt....sape bawah ni anak haram....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg first nie mak dia couple dgn babi, lahir laa anak babi first di dunia badan manusia kepala babi.. wahaaha... tu sebab dia jealous org anak haram dgn badan dan kepala sempurna manusia....

      Delete
    2. Ko pehal babi...

      Delete
    3. lu la anak anjing cipap mak lu tak dew lobang

      Delete
    4. I suka anak babi paling atas tu.. Call i k.. 012-2390004

      Delete
    5. 0134281259

      Delete
    6. 0134281259 baik ppuan

      Delete
    7. gilos~~ asyik pompuan jer yg transg,, laki g mna??

      Delete
    8. Anda suka tak dapat benda PERCUMA? Kalau suka, cuma masukkan email anda pada setiap link yg anda klik kat bawah neh, untuk dapatkan benda percuma iaitu tips2 yg simple dan mudah, anda dapat melalui email anda setiap hari. Benda yg anda dapat melalui email ni, benda yg senang dan mudah utk anda ikut. Maka tercapailah impian anda nanti... Rujuk link berkenaan di bawah.

      Tips-tips berguna setiap hari melalui email secara percuma:

      1. Tips Menang RM1,000 Malaysia Vouchers.
      2. Tips Jana RM1,000 Sebulan Melalui Internet Dalam Bentuk Webinar.
      3. Daftar Percuma Tips Jana Lebih Daripada RM428 Dan Pembayaran Setiap Pendapatan Setiap 2 Minggu.
      4. Tips Menganalisa Pelaburan Dan Pinjaman Wang (English Language).
      5. Tips Bisnes Takaful, Boleh Bina 5 Kali Income Dalam Sebulan (English Language).
      6. Tips Dapat Wang Lebih Melalui Hujung Jari Anda (English Language).

      Anda Cuma Perlu Klik Dan Masukkan Email Anda Untuk Pengesahan Secara PERCUMA! Itu Sahaja...

      Delete
  2. no Satu mak die teransang Dgn Monyet. Pastu terhasil la yg firstttttttt tu.. Haahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahhhaa betul betul betul

      Delete
    2. Tk peh.. Anak haram pun manusia jg bkn mcm yg first tu uda lh monyek yg bg lahir pula babi cian.. Hehehe

      Delete
    3. Haha yg first too... bapak dye jolok gune penyapu... too yg dpt yg first too... sial babi mak kau

      Delete
    4. Yg first tu pepek mak die kne rodok ngan babi hutan......

      Delete
  3. fantastic, so much to learn.

    ReplyDelete
  4. fantastic, so much to learn.

    ReplyDelete
  5. fantastic, so much to learn.

    ReplyDelete
  6. malulah info macam ni..xpayah tau pn xpe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpyah nk malu trma jak hakikat

      Delete
    2. malu pulak...

      Delete
    3. Malu-malu plak dea...haha

      Delete
    4. Jgn malu..sekurg2 nya tau mcm mana diri sndri teransang..haha

      Delete
    5. Admin yg bodoh... Mak dier jantan..hahahhahahaaaa

      Delete
    6. malu2 konon...kalau dh sangap tu cakap je laa.... nk pura2 pula bt pe? ini semua POYO !!!!!!

      Delete
    7. kna tau la bnda ni....nnti bleh wat pratikal hehehehe

      Delete
  7. tande-tande lelaki sedang terangsang

    - alat kemaluan menjadi paip besi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..pala otak dye..

      Delete
    2. bagos la ko ni tatatatata...

      Delete
    3. kalau di pegang pompuan, dia juga terus terasang.

      Delete
    4. Kalau jd paip besi kalau ketuk pakai senduk ada bunyi *TTTIIIINNNGG* x?

      Delete
    5. kalau paip besi,tp air slow buat apa,ko ni org syabas ke?hhahah

      Delete
    6. saiz kote mnjdi luar biasa...haha

      Delete
  8. Hahaahaaahah tatatatata ahahahaha

    ReplyDelete
  9. hahahaha xboleh blahh komen kt atas tu

    ReplyDelete
  10. hahahaha.. paip besi xde.. kayu balak ada la

    ReplyDelete
    Replies
    1. besa betoi ko pny yek.

      Delete
  11. paip ke lidi je bang. hahaha~

    ReplyDelete
  12. Hehhhh memang camni org malaysia bab2 terangsanh nombor satu terutamanya org melayu. Bukan nak hina bangsa sendiri tpi mmg benar produk pun byk yg mintak tegang minta ketat. Geli aku.

    ReplyDelete
  13. Just knowledge and information....

    ReplyDelete
  14. tk puasa ke weh?hahaha

    ReplyDelete
  15. wkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkw
    Thank's Info Bisa d Coba ini

    ReplyDelete
  16. sape komen sbul aku dy kuat mlancap...

    ReplyDelete
  17. Kahkahkah lucu Baca komen korang ni

    ReplyDelete
  18. haahahahah paip besi XD
    adoi2 lwk ak tgk komen2 korang niee XD
    x malu XD

    ReplyDelete
  19. sape yg bce ni stim je agknye....hahahah

    ReplyDelete
  20. Info yg x patot letak pun...mendorong org utk mencuba je...kalu mencube dekat isteri sendiri xpe...ni kalu mencube dkt yg bukan halal tu yg masalahnye...xpayah la letak benda2 mcm ni admin oii...dh la bulan puasa ni...akhit2 ramadhan plak tu...

    ReplyDelete
  21. kalau perempuan terangsang kelentit dia akan menggeletar....

    ReplyDelete
  22. hahahahaha....komen yg budus dan lawak .....

    ReplyDelete
  23. wakakakakakakkkkakkkaaaa

    ReplyDelete
  24. pmpuan klau transang tntu puting n bontot tengang kan..haha

    ReplyDelete
  25. Pukewak tul la lu orang buat wa pecah perut baca lu orang hahahaha

    ReplyDelete
  26. MAKIN MENJADI2 PENYAKIT MENTAL ORANG MELAYU KITA KAT LAMAN MAYA NI.

    ReplyDelete
  27. hahaha..org kat atas aku nie xde nafsu.. :P

    ReplyDelete
  28. Sengal tul arrrrrrr:-P.......

    ReplyDelete
  29. Hahahahahahahaha......

    ReplyDelete
  30. Info yang baguss..kaum hawa yang baca nie..msti berkata didalam haty..(a..ahh.. betol la ape yang dia cakap...)lalu pp mereka pon merah..whahha

    ReplyDelete
  31. nyummm..best dpt isap kelentit,jilat2 kelentit tu smpi merah2..lg2 kelentit tu da negang..lidah ni dok msk lam lubng pussy die..air tu jilat2 slurppp...emmmm, time bdan girl tu da ngeliat..usap2 pahe..lembut2..besnyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovr dh..mau isap lg..uwek..raba ajk la..cucuk cucuk ka..x jijik ke isap bnda cmtu..boring.......

      Delete
  32. woiiii org atas sangap sgt ke ???

    ReplyDelete
  33. Bodo gila sex tol!!! Wakakakakah....

    ReplyDelete
  34. Vongok siak..Tapi comm dia mcm palat

    ReplyDelete
  35. perempuan kalau stim mesti suruh jilat kelentit...

    ReplyDelete
  36. perempuan kalu nk klimak jerit sampai jiran pun boleh dengar

    ReplyDelete
  37. aku ni pompuan gersang.. kalau sudi call me.. phone sex.. 0175165949 ina.. call 1 pagi ke atas..

    ReplyDelete
  38. betul ke budak ina ni

    ReplyDelete
  39. bro... betul aku dh call budal ni.. tp dia layan 1 pagi ke atas jer

    ReplyDelete
  40. komen ni paling panjang sekali....siapa yg gila sgt sex baik kawen je...hari2 dapat sex...kontol sampai lembik

    ReplyDelete
  41. cam bodo je... x pasal2 kurang pahala pose... semue nafsu anjing... hahaha

    ReplyDelete
  42. ina, napa tak angkat Bila abg Kol?? :(

    ReplyDelete
  43. SEMUA OTAK KUNING

    ReplyDelete
  44. BATANG PAIP KAT ATAS TU KALAU DIKETUK DENGAN PAIP BUNYI TING TING... AI MACAM BUNYI KOMPANG ORANG KAWEN

    ReplyDelete
  45. hahhaha...sumpah lawakkk....batang paip la...kompang la....habis kalo kelentit keras bunyi macam ape plak??mcm bunyi seruling kerr??

    ReplyDelete
  46. kelintit kalo berbunyi mcm bunyi lintah huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  47. dari atas baca sampai bawah x henti2 aku gelak.. itu la orang melayu.. macam2 kerenah..

    ReplyDelete
  48. BODOHHH !!!!!! hahaaaaa!!!!!

    ReplyDelete
  49. Gosok2 kuar duet...

    ReplyDelete
  50. weyh, weyh, sudahlah! nak tergelak berguling-guling dah aku membaca komen-komen awak semua nih!! hahahahaha...... XD

    ReplyDelete
  51. Adoi,agak2 la woi,malu dah kaum pmpuan 2 kena ckp mcm 2,admin x pyah la post bnda mcm tok

    ReplyDelete
  52. Ahahaha best siottt!! Awek ni lg besttt!! MEMANG BOLE GUNA PAKE NI ADMIN AHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  53. inikan satu info. bagus diletakan agar semua sedar khususnya kaum wanita. So lepas ni kaum wanita yg belum kena hati2.

    ReplyDelete
  54. terangsang la i baca sume komen di atas...ewwwww..

    korang tau ape kegunaan lain laptop? Mai sini jom
    KEGUNAAN LAIN LAPTOP!!

    ReplyDelete
  55. haahah....ntah pape komen ni...wakakaka

    ReplyDelete
  56. sape komen bawh aku orgnye btg besa...hehehe

    ReplyDelete
  57. tp saye gurl2...mane ade btg... -_-" huhhu

    ReplyDelete
  58. tp bwh ni ada...haha.

    ReplyDelete
  59. Nak p melancap lah, x tahan dah... Keras batang letrik aku... Belum bayar bill karan lagy nie... Hmmm...

    ReplyDelete
  60. org atas ni dari mula post ni kuar asyik dia jer komen ....¥

    ReplyDelete
  61. Kalau juboq terangsang keluaq tahik oo...hahahaheheheeee.....suke le tu..

    ReplyDelete
  62. Woi org atas biase main bontot ke..ahahahaha

    ReplyDelete
  63. Ina bz bang. Neh opiz hour kn.

    ReplyDelete
  64. Kena lancap,kena isap batang oleh awek. Sampai pancut

    ReplyDelete
  65. jgn la bising2 pasal aku...

    ReplyDelete
  66. Hahahahha kewak lu org pnye komen smpi nk nangis aku ketawa sial

    ReplyDelete
  67. HAMPA SEMUA NIH POEN...

    ReplyDelete
  68. Cuba tengok bangsa apa yg banyak bg komen kat sini...........
    nilai la bangsa tu.....
    Bnda cmni cepat..
    Kmjuan ssh mo tngok komen durg...
    p/s: dengar lagu malik&jamal abdillah=aku maafkn kamu.......

    ReplyDelete
  69. Orang melayu..kalu post pasal agama, xsampai 10 komen pn, kadang2x xde langsung..kalu bab ni, komen sampai 100.. #APTB

    ReplyDelete
  70. batang besi ye bang .. kalau batang besi tu masuk dlam lubang sy ni agak2 bape lame boleh tahan ? hahaha .. ina , kite geng !

    ReplyDelete
  71. Klu aku jilat pantat awek aku, sampai berdengus nafas... Menggerang bagai nak terberanak... 2 yg buat aku tambah stim... Jilat sampai biji kelantit... Sapa nak minta jilat? Mari abg tlg jilat sampai klimaks.... Hahaha...

    ReplyDelete
  72. Ina layan phone sex je. Sorry yea bang. Out of service. Ym pun ina ada.

    ReplyDelete
  73. ting ting acik ko.hahahaha

    ReplyDelete
  74. sapa pernah target dinding dari jauh masa melancap...klau aku smpai 2meter je....korg brpa?

    ReplyDelete
  75. menyangap nak mmposs , hahahahaha !

    ReplyDelete
  76. istighfar makhuk ALLAH sekalian~

    ReplyDelete
  77. Dua meter je......x syok lah dua meter....mehhh sini abg wat kan bg jauhkan

    ReplyDelete
  78. eeeeeee........knp de artikel psl kara yg leh m'rangsang hawa nafsu ni.....malu pompuan.

    ReplyDelete
  79. siap bg email lg tu ...ish3...~

    ReplyDelete
  80. bgus info ni...blh la kita nk pasti pompuan nim vergin ke x

    ReplyDelete
  81. mcm "BODOH" jea=.='sume komen lawak2..budus..habis stim aku dibuatnyer..dah tk jadi batang besi dah lepas nih..jadi batang besi titanium pulka...wakakak !

    ReplyDelete
  82. aahhh !!!mantat-mantat
    hahahaaaa .. : ))



    ~




    ReplyDelete
  83. fffffffffaaaaaaaappppp fffffffffaaaaaaaapppp fffffffffaaaaaaappppp!!

    ReplyDelete
  84. X payah nk gaduh kat sini lah....nk gaduh g gaduk kat bilik lah

    ReplyDelete
  85. ina tu gay..jga2....

    ReplyDelete
  86. gatal sgt kahwin je la.. suka sgt cari dosa.. buat malu je

    ReplyDelete
  87. bodo...semua bodo...mcm berok

    ReplyDelete
  88. TAK sokong hangg... depa tu bukan berok hang taw dakk, depa tu bodo mcm lembuu... berok pown pandai lagi drpd depa

    ReplyDelete
  89. 0182425112.......call lar

    ReplyDelete
  90. mintak tlg admin stop post bnda2 mcm nie.. utk kebaikan sumer.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh sini abg kasi rangsang baru lu tau... mulut cakap tak suka tapi di hati stimm habis, basah seluar dalam sampai luar seluar pun nampak sebab pakai T.back.. meh sini rasakan btg GOLD 999 7.5inch 2inch diameter. baru lu tau apa tu rasa yg sebenar benar benar benarnya... mencucuk dgn kelajuan 20km/hour non stop selama 20minute.... apa macam?

      Delete
  91. https://www.facebook.com/HanyaKepadaMuYaAllah
    jom like page ni ^^
    faedahkn hidup kita yg x berfaedah setakat ni :)
    insyaallah ada kebaikan

    ReplyDelete
  92. https://www.facebook.com/HanyaKepadaMuYaAllah
    jom like page ni ^^
    faedahkn hidup kita yg x berfaedah setakat ni :)
    insyaallah ada kebaikan

    ReplyDelete
  93. 0128334656/0138526963 kol la yew saye jande gersang

    ReplyDelete
  94. damn it...haram jadah komen korang sume..hahhaah

    ReplyDelete
  95. hahahaha.... gelak je aku leh wat.... aduii..

    ReplyDelete
  96. untuk pengetahuan jugak neyh..bukan suma taww..pompuan pon kna taw jugaj nih

    ReplyDelete
  97. haha bab2 ni rmai la org komen..

    ReplyDelete
  98. mari kita sokonggggggggggggg... PKR(parti kelab remaja)

    ReplyDelete
  99. BODOH LAH KORANG NI..YANG DUK PROMOTE DIRI TU APA KES PLK....ADUHHH.. CAM HARAM...!

    ReplyDelete
  100. hoi... mahluk asing yang komen diatas....
    Ada ku kisahhh!!!!!!!!

    ReplyDelete
  101. pergh!!!! komen hampa memang dasyat ar... aq comform laki ngn pompuan yg komen ni plus yg baca tobat stim nak mampus sambil main batang pisang untuk yg lelaki,dan main terowong casablanca bagi yg pompuan.... hahaha!!!

    ReplyDelete
  102. smua otak anjing celaka babi...
    puieehh!!!
    aq x stim lggung tpy gelk x hnty mcm kuda ...

    ReplyDelete
  103. Peh pepet basah~ jilat sedap ni masin2. Pelir xtahan dah ni. Geram nak kepit bijik kelantik gesel2 bagi terpancut pepet tu~ awek mana sangap bagai mai

    ReplyDelete
  104. undilah pas.....takbiiiiiiiiiiirrrrrrr!!!!!

    ReplyDelete
  105. Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:”Orang yang berjihad itu ialah mereka yang berjihad menentang nafsunya. ” (Riwayat al-Bukhari)

    “Maka pernahkah kamu melihat orang yang menjadikan hawa nafsunya sebagai Tuhannya dan Allah membiarkannya berdasarkan ilmu-Nya[8], dan Allah telah mengunci mati pendengaran dan hatinya dan meletakkan tutupan atas penglihatannya? Maka siapakah yang akan memberinya petunjuk sesudah Allah (membiarkannya sesat). Maka mengapa kamu tidak mengambil pelajaran?”. (Al-Jathiyah:23)

    ReplyDelete
  106. “Katakanlah kepada orang-orang mukmin (lelaki) agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka. Demikian adalah lebih suci bagi mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka kerjakan. Dan katakanlah kepada wanita mukminah agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka”
    ( Surah An-Nur : ayat 30,31)

    ReplyDelete
  107. HAHAH tobat habis huuuuu

    ReplyDelete
  108. best ape .. pengetahun ni ..

    ReplyDelete
  109. Semua komen pon lawak hahaha...aku baca dr awl spai abis. mmg lawak terbaekk....hahaha

    ReplyDelete
  110. hahahaha jenuh korg tau aku nk smpai ke bwh ni!!!

    ReplyDelete
  111. sape kate last kt atas ni dh mati pucuk kot.. td aku bedal amoi cina. burit dye xda bulu. aku selak bibir burit tersembul bijik kelentik. merah pink2. aku jilat2. dye cakap 'aiya.. aiya..' aku jolok ngan jari.. aku dh x tahan aku jolok batang aku.. dye mngerang ' kaw meng nga ...!!' aku balun lg. aptu aku dh x tahan aku blow kt muka dye. patu amoi ni ckp ' hoooi yehhhh....

    ReplyDelete
  112. ini kali lah !!!!

    ReplyDelete
  113. sy ema, sy gadis yg sangap batang..pliz kol my num.. 999

    ReplyDelete
  114. KORANG SEMUA MEMANG
    ▒█▀▀█ ▒█▀▀▀█ ▒█░░▒█ ▒█▀▀▀█
    ▒█▄▄█ ▒█░░▒█ ▒█▄▄▄█ ▒█░░▒█
    ▒█░░░ ▒█▄▄▄█ ░░▒█░░ ▒█▄▄▄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Call la i... Service baik untuk babi2 dan mangkuk ayun semua.... 012-2390004

      Delete
  115. its me izqt yg ske sgt jilqt cipqp gurl n mqen gnqz n lqju2 . K0l k 0177569764

    ReplyDelete
  116. anonymous dari tahun lepas x habis2 ckp cam mulut murai....hahahah...jgn marah melawak je.....

    ReplyDelete
  117. nanti malam komen la yerr...jgn dok facebook sngt ......byeeeee

    ReplyDelete
  118. haha....
    best baca komen dari pada info 2...
    pecah prut weh...
    hahaha

    ReplyDelete
  119. gua terangsang tngok gmbo awek nie bro... !

    ReplyDelete
  120. ptt aku tngh awek semacam jerr klu tengaok cita blue.....hahhaha

    ReplyDelete
  121. Bagaimana jikalau tetek berlende? Tolong ajarin gua,adakah itu terangsangnya gitu?

    ReplyDelete
  122. bagaimana jikalau tetek berlende.? Gua sering jadi gitu, adakah itu dipanggil terangsan? Tolong ajarin gua. Admen mukin pengalaman tentang ini..plz admen

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau gak beratan,gue dtg aja rumah admen.? Berinya adres admen atau number pon nya, ya, terima kasih ya admen

      Delete
  123. Mak korang pelacur27 March 2013 at 02:17

    semua yang tulis mak dia pernah hisap pele aku . gersang gila mak korang

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ko pernah kene jolok ngan aku ,atas,bawah,depan,belakang

      Delete
  124. ░░▄▀░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▀▄░░░ ░▄▀░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░ ░█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░ ▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█ █░░░░▀▀▄▄▄▄░░░▄▌░░░░░░░░░░░░▐ ▌░░░░░▌░░▀▀█▀▀░░░▄▄░░░░░░░▌░▐ ▌░░░░░░▀▀▀▀░░░░░░▌░▀██▄▄▄▀░░▐ ▌░░░░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▀░░░▄▌ ▐░░░░▐░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▄▀░ ░█░░░▌░░▌▀▀▀▄▄▄▄░░░░░░░░░▄▀░░ ░░█░░▀░░░░░░░░░░▀▌░░▌░░░█░░░░ ░░░▀▄░░░░░░░░░░░░░▄▀░░▄▀░░░░░ ░░░░░▀▄▄▄░░░░░░░░░▄▄▀▀░░░░░░░ ░░░░░░░░▐▌▀▀▀▀▀▀▀▀░░░░░░░░░░░ ░░░░░░░░█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ ░░╔═╗╔═╗╔═╗░░░░░║░║╔═╗║░║░░░░ ░░╠═╣╠╦╝╠╣░░░░░░╚╦╝║░║║░║░░░░ ░░║░║║╚═╚═╝░░░░░░║░╚═╝╚═╝░░░░ ║╔═░╦░╦═╗╦═╗╦╔╗║╔═╗░░╔╦╗╔═╗╔╗ ╠╩╗░║░║░║║░║║║║║║═╗░░║║║╠╣░╔╝ ║░╚░╩░╩═╝╩═╝╩║╚╝╚═╝░░║║║╚═╝▄░

    ReplyDelete
  125. ade gul dok area klate..jom knal2..013 5235330-adep

    ReplyDelete
  126. psal burek pon nk gdoh..spe2 yg cri kwan tman mlm blh koll i..klau nk jdi ank ikan pon blh..0127882297 boby

    ReplyDelete
  127. hahahhhah lahabau

    ReplyDelete
  128. Admin bodoh ni privacy orang lah....

    ReplyDelete
  129. http://Money4Refer.com/index.php?refcode=4155

    ReplyDelete
  130. admin nie sangap lebih la. mcm mane admin boleh tahu pompuan teransang leh jadi mcm 2? admin perempuan ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua fakta tue betul,nak try call lah 0127243562....... I ready nie.

      Delete
    2. 0124537168

      Delete
  131. Di zaman sekarang pelbagai pelaburan telah di perkenalkan kepada individu.sebelum ini pelaburan hanya terkenal daripada ahli-ahli perniagaan sahaja.
    pelaburan emas mempunyai 3 cara pelaburan.Kebanyakkan pelabur,hanya melabur untuk mendapat keuntungan,mereka tidak pernah mengkaji bagaimana sesuatu
    pelaburan itu menjana keuntungan.Seorang pelabur yang bijak harus mengulangkaji terlebih dahulu latar belakang syarikat,di ikuti apakah jenis pelaburan yang di jalankan dan bagaimana ia nya menjana keuntungan.


    A). Pelaburan fizikal ,(jongkong/chip) .
    kaedah pelaburan,membeli fizikal emas dengan harga rendah,bila harga emas melonjak kita jual balik.Di situ kita boleh dapat keuntungan.jangkaan pulangan
    keuntungan tertakluk pada perubahan harga semasa.Risiko pelaburan,penipuan pada fizikal emas itu sendiri.


    B).Pelaburan fizikal ,(skim)
    kaedah pelaburan,pelabur di beri sijil sahaja,pelabur hanya akan mendapat dividen daripada agent di mana dia melabur,
    skim ini lebih kurang menyerupai sistem (MLM).sijil atas kertas yang kita tidak boleh banding dengan ketulinan emas itu sendiri.risiko pelaburan,jika kita dapat agent yang amanah,maka selamatlah pelaburan kita.jika tidak,walrahhualam..



    C).Pelaburan spot gold ,(internet trading system)
    kaedah pelaburan,melabur menggunakan sistem trading,tiada fizikal emas,hanya melabur pada harga pergerakan emas dunia sepenuh nya.mempunyai 2 way market sistem.jangka pulangan,secara purata adalah bulanan.contoh harga semasa spot gold kita boleh baca di tv bloomberg.

    Penggiraan keuntungan secara anggaran:


    Standart acct : USD8000 bersamaan dengan RM25600,min anggaran keuntungan trading setiap hari USD200 bergantung pada harga market.
    USD200 * hari = USD3000 bersamaan RM9600.pelabur boleh mengeluarkan keuntungan mengikut kehendak pelabur.tiada
    terikat dengan kontrak,pelabur boleh membuat pengeluaran bila-bila sahaja.


    *****ini adalah anggaran kasar keuntungan harian tertakluk pada harga semasa,sila lihat contoh statement yang terbaru.




    pelaburan kami menggunakan kaedah C.jika berminat untuk mengetahui lebih lanjut di jemput hadir untuk melihat live trading itu sendiri.
    pelabur akan lebih mengetahui latar belakang syarikat.Dengan itu juga pelabur boleh mendekati,apa itu spot gold trading sistem.





    GANDAKAN DANA ANDA DI PASARAN EMAS ANTARABANGSA

    Sejarah Kenaikan Harga EMAS semenjak 10 tahun lepas memang amat menakjubkan. Adakah ini mainan para speculator ataupun ianya menunjukkan potensi sebenar EMAS sebagai medium pelaburan? Kami tidak dapat menjawab akan tetapi memang fakta-fakta kepesatan ekonomi CHINA dan INDIA, kedudukan kewangan AMERIKA yang semakin tenat sudah tentulah membawa kita kepada satu kenyataan yang nyata harga EMAS akan terus naik lagi. Jika kenaikan harga PETROL boleh dibendung dengan pengenalan kereta Hybrid dan juga Biodiesel. Bagi EMAS tiada galang gantinya. Dengan keadaan huru-hara yang berterusan di negara2 AFRIKA (negara pengeluar utama EMAS), sudah tentulah dalam masa terdekat ataupun jangka masa panjang pengeluaran EMAS akan menjadi kurang seterusnya melonjakkan lagi kenaikan harga EMAS. Jadi kenapakah kita perlu mensia-siakan peluang yang tak selalunya datang ini.

    Sabda Rasulullah SAW: " Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah DINAR (EMAS) dan DIRHAM (PERAK) untuk digunakan] " Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.


    **berminat mengetahui lebih lanjut,sila tinggalkan no telepon anda untuk di hubungi,


    Firdaus
    business consultant
    017-6128082
    pendapatanemasonline@gmail.com

    ReplyDelete
  132. pahal org atas ni =,= potong stim org tgah bace komen yg lawak lawak la,,booooo

    ReplyDelete
  133. HAHA........settle masalah....

    ReplyDelete
  134. hahaha,aq bace dari ats sampai bawah


    TERBAIK

    ReplyDelete
  135. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  136. Wakakakaka!!!!woiii nk pecah perut ak ketawa .pasai apa comment korang ca ni.hahah!!

    ReplyDelete
  137. huh.pnt aku gelak.hahaha

    ReplyDelete
  138. Have A Copied Alternative Light Available Including the 915p028010

    Also visit my homepage ... video to mp3 converter download

    ReplyDelete
  139. 5 Good Christmas Items For Couple

    Look at my site :: postbox

    ReplyDelete
  140. Seeing The Determinations To accomplish When You will
    enjoy Bad Credit Home finance loan

    Feel free to surf to my site :: pelagic

    ReplyDelete
  141. Amongst the most common Hen Social gathering Location During Ireland

    Check out my blog post: payday

    ReplyDelete
  142. Your house Stereo Individual Will Audio Amazing

    Have a look at my website :: payday loans

    ReplyDelete
  143. Food Network Plus Hdtv - The most perfect Mix

    Look at my weblog stenographer

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri