Wanita Yang Bertudung, Ingatlah Sebelum Kena
Home » , » Wanita Yang Bertudung, Ingatlah Sebelum Kena

Wanita Yang Bertudung, Ingatlah Sebelum Kena

111 Comments
Dalam kerancakan masa sekarang, kita banyak mendengar perubahan dan hijrah yang dilakukan oleh seseorang demi untuk memperbaiki kehidupan kita ke arah yang lebih baik.
Rata-rata dari kita, ternyata dan pastinya akan mendapat hidayah dari Allah S.W.T untuk melakukan perubahan yang baik.


Semuanya akan berlaku sama ada dengan cepat atau lambat yang kita sendiri tidak ketahui.
Kadang-kadang, apabila melakukan hijrah diri, kita perlu untuk memahami niat dan beberapa konsep yang diajar dalam agama Islam.


Bagi yang terdetik untuk mendalami ilmu agama dan ingin meninggalkan perkara yang buruk termasuklah dari segi pemakaian baju, itu sesuatu yang patut kita syukuri.
Itu adalah kisah ingin berhijrah.




Penulis terjumpa satu blog yang boleh dikatakan memalukan dan mengaibkan diri seseorang.
Di blog http://tudung-candid.blogspot.com/, terlalu banyak gambar yang dipaparkan yang boleh mendatangkan perasaan marah dan geram.


Semuanya adalah gambar wanita yang bertudung bermacam-macam jenis dan fesyen yang digayakan mengikut perkembangan zaman sekarang ini.


Terlalu banyak entri menulis tentang wanita yang bertudung ditulis beserta lengkap dengan gambar-gambar wanita bertudung.


Tajuk-tajuknya juga terlalu ‘pedas’ dan menusuk hati kalau dibaca.
Mungkin si penulis blog itu mempunyai niat untuk menegur wanita-wanita yang bertudung zaman sekarang untuk bertudung mengikut hukum Islam.


Cuma, bagi penulis, cara dan ayat yang digunakan adalah sama sekali tidak sesuai.
Malah, gambar-gambar yang ditangkap dan dimuat naik juga adalah secara ‘candid’. Jadi, mudahlah si penulis blog untuk menulis entri yang ‘tajam’ seperti itu.


Nak-nak lagi, menulis blog dan membuat blog itu adalah terlalu bebas diamalkan pada masa ini.


Jadi, bagi wanita-wanita yang diluar sana yang memakai tudung, sama-samalah kita mengingatkan diri kita tentang hukum-hukum cara bertudung dan berpakaian.
Supaya, tidak menjadi mangsa kritik bagi sesetengah pihak.


Yang baik itu datang dari Allah S.W.T, yang buruk itu lahirnya dari diri kita sendiri.
Ingat, sebelum terkena! Wallahu’alam.







Lagi Koleksi Gambar Wanita Bertudung di sini 

111 comments:

  1. fuyoooo.....bontot besaq tuuuu...ape pon 1stttttttttttt.....orang bawah ni bodohhh....ahahahaha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, org pertama yg bodoh dan bangang

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. ang semua pn belum tentu masuk syurge..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3.... tak tentu ni masuk syurga ka tidak. Tapi kalau pakai macam ni kompom tak leh masuk syurga... tak caya? Nabi kata golongan yg berpakaian tapi telanjang tak cium bau syurga sedangkan bau syurga bleh dihidu hingga lebih 100 batu. Ikut syarah imam an nawawi. Kesimpulannya pakaian ni termasuk dalam golongan yg nabi katakan. Nabi la yg kata..

      Delete
  3. atas tudung tp bawah terbuka....

    ReplyDelete
  4. Ape lah nk jdi dgn zaman skrg . Dunia akhir zaman

    ReplyDelete
  5. pakai tudung tapi macam kedai

    ReplyDelete
  6. Sekurangnya pki tudung,dripda x pki tdg trus..kn.nobdy perfct in ths world..itu drpd ap yg sy nmpk.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isk... nak kata pandai tapi komen tu macam bengap ja... kalau begitu punya komen menunjukkan 'Bodo' la kan Tuhan tu.... tak reti nak buat hukum. Jadi penat jak Tuhan buat hukum dalam Al Quran. Nak tegur plak tak bleh sebab tak 'perfect' .. nak tunggu jadi 'maksom' macam nabi baru bleh tegur.. bangang btul.

      Delete
  7. Yup skurang2nya memakai tdung,drpd x pkai tdung lg la trus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ni ckap belit2,ckap la bogelkn sng..xpyah nk krang2..

      Delete
  8. Ats tutup bawh buka elok daripada atas buka,tgah buka bawah buka,semua buka.terima kasih sbp bg nasihat tpi ayt jgn pedas sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. same je x eloknye....atas tutu...tapi bawah buka...mempersendakan suruhan Allah la tu...same je dengan manusia bogel...cume kulit je yang warna warni

      Delete
  9. Banyak lemak kat bontot

    ReplyDelete
  10. kita buat benda baik, orang taksuka..
    kita buat benda tak baik, lagilah orang tak suka..
    so,nak senang cerita, kita buat benda yang Allah suka..kan??
    tidak perlu bertengkar

    ReplyDelete
  11. NK MRH WATPE DH BTUL

    ReplyDelete
  12. Baik tak payah pakai tudung....kalau pakai pon tak betol!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ja hukum org telanjang dengan bertudung tak sempurna tutup aurat. Tetap berdosa... macam kata ustaz azhar idrus ... tak wajib pakai tudung tapi wajib tutup aurat. Al quran pun jelas bagi tau suruh tutup aurat dengan sempurna jilbab yg diperintah melabuhkannya.

      Delete
  13. ayat iblis untuk menghasut kaum hawa ialah.'baik x payah pakai tudung'.kalau marah memg btl la iblis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknenye yang pakai tudung tu pon iblis la kan...x pe pakai ala2bogel ni...janji kepala tutup.....fesyen kan...tu yang jdi macam gambar kat atas tu...bonggol2 sume terjojol...Astaghfirullahalazim

      Delete
  14. senang cite sebelum nk tgk pasal org, tgk keluarga ko dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong3... tapi memberi peringatan itu wajib atas semua umat islam. Tak kira dalam family atau bukan family... nak tunggu sempurna dulu sampai kiamat pun tak bleh beri peringatan. Anak nabi Nuh pun mati kufur. Uncle nabi Muhammad pun musuh Islam. So.....dari mana plak salahnya kalau nak tegur org...

      Delete
  15. Masalah skang ni bukan pakai atau x pakai...dalam islam mensyaratkan menutup aurat yg sempurna...contoh nyer dari segi pemakaian tudung,ianya hendaklah menutupi sehingga ke paras dada..bukan nyer hnya tutup leher...sila fahamkan istilah menutup aurat wahai sahabat2 ku...jangan lah kita hanya islam pada nama sahaja..sebab bila kita islam pada nama sahaja,maka senang lah musuh2 Allah untuk melalaikan dan menyesatkan kita semua...Insya Allah kita blh berubah kearah Islam yg Unggul seperti zaman Junjungan kita Nabi Muammad s.a.w...

    ReplyDelete
  16. come on..skang ni kite back to basic..wanita dilarang menghias diri untuk tatapan umum bukan? hanya apabila disuruh suami...so, xyah la nk berpesyen2 ni..tgu je da kawen, haaa, baru la cantik2 depan suami...kalo kuar tuh, pakai jek bju kurung..baju kebangsaan..manis pe...

    ReplyDelete
  17. Tegurlah secara profesional, x perlu untuk mengaibkan seseorang dengan meletakkan gambar yang boley mendatangkan ghairah atau sebagainya.. Ia menjadikan anda same saje seperti orang yang anda tegur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang skarang...tegur secara profesional la sangat....dipandang sinis je kat orang yag menegur...bile kite tegur...habeh....hak die konon2nye

      Delete
  18. yang mengambik gambar ni pun satu hal jugak...tak de keje lain ke selain mendedahkan keaiban orang lain?...rasa diri tu dah bagus sangat ke?...

    ReplyDelete
  19. biasa lah tu manusia kn suka ikot fesyen terkini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul3... umat islam suka ikut fesyen tapi tak suka ikut hukum Allah. Baguuuuuusssssssssssss

      Delete
  20. Org yg buat artikel ni mcm mane plk..sempurna sangat ke dia sampai nk mengaibkan org lain...sekurang-kurangnya mereka dh berusaha utk menutup aurat..sepatutnya tegur cara pemakaian mereka bukan mengaibkn mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan berusaha menutup aurat namenye tu,,,berusaha ikut fesyen tu

      Delete
  21. haha..semoga tuhan bagi petunjuk kt kita semua

    ReplyDelete
  22. B'cntik2 tu bole je,tp biar lar kne pd tmptnye...cntik dlm Islam bkn skadar b'tudung,tutup aurat,tp lbh kpd sifat peribadi..jgn kita lupa,ape yg kite buat tu bole melambangkn pribadi kite...pendek crite,pkai ketat2 tu haram..x kre r ttup aurat or tdk..korg tau mne yg elok ngn tdk...renungkn b'sme...;)

    ReplyDelete
  23. Org yg mcm ni ktogeri org yg jahil...x bole jgk diperslhkn 100 peratus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jahil tu maksudnya bodoh / tak reti / tak tahu. Tapi bab tak sempurna tutup aurat tu ... amat diyakini bahawa mereka tahu tentang hukum dan kaedah tutup cara Islam tapi menentang dan menolak kewajipan tersebut. Kalau mereka taat Allah sudah pasti mereka akan pakai sebagaimana Allah nak. Jadi inilah golongan yg Allah nyatakan ADA MATA TAK MELIHAT, ADA TELINGA TAK MAHU MENDENGAR, ADA AKAL TAK MAHU BERFIKIR.... Allah kata : ulaa ika kal an 'am, bal hum adhol... mereka seumpama binatang ternakan bahkan lebih sesat dari binatang ternakan. Apa tu binatang ternakan.. ayam, itik, kambing, lembu, kerbau, unta, dan juga babi. Maka kalau ada org kata lembu takleh marah aaaa. Jahil ka kalau ngaji lepas universiti.

      Delete
  24. alhamdulillah. at least anda mmpunyai niat yg baik untuk membetulkan akhlak umat islam. goodjob buddy! kpd yg pndai ckp saja,sila nilai diri sendiri yaa. sama2 muhasabah diri kita. :)

    ReplyDelete
  25. Kalau nk ikut sekurang2 nya baik pakai tudung tp bogel semua. "at least" pakai tudung kan.

    ReplyDelete
  26. ramai yg mkn chili ni tu yg hangat hahahaha blog ni dah kena block sbb ramai yg xsuka cara teguran maut penulis blog serta komentar2 yg hanya jadikn blog ni tmpat puaskn nafsu huhuhu

    *mcm gud2 jerr aku ni ekekek

    ReplyDelete
  27. klu bontot dh tonggek cm tu mau buat cmna..apa pakaian d pkai pn ttap jua nmpk tonggek..na kn mau d karat kali bontot atu..

    N 1 g, klu x cntik2 sblum ada suami, takkan laku yow..org takkan pandang..

    ReplyDelete
  28. Tapi yang pasti, membuka aurat itu di bakar api neraka. Confirm.

    ReplyDelete
  29. Tdung xwajib yg wajib ttup aurat..pki la tdung mcmne un nk pki asal ttp aurat..dlm quran xde ckp nk kne pki tdung itu ini..yg ade cme ttp aurat..pki pkian yg xmmblut bdan n pkian yg jarang shingge nmpk dlm..

    ReplyDelete
  30. beettuuullllll...tutup la aurat...bkn tutup rambut saje...ketahuilah aurat wanita tu sgt la byk...kalo kurang arif, g la ngaji...

    ReplyDelete
  31. pegi la tegur. duk pos gambar kat sini kutuk-kutuk dapat apa? bodooo melayu niihhh

    ReplyDelete
  32. seindah hiasan adalah wanita solehah

    ReplyDelete
  33. ini yang main aim kat bobtot org buat apa? dah bontot berisi kain ketat apa nak buat? tak kan nak pakai melabuh sial cam kat arab. tengok mata pun pedih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah ko.jgk yg beli sluaq ketat wat per bodo....! @,@

      Delete
    2. Uiiiiii macam bukan Islam ja cara komen ni. Kalau dia islam pasti tak kluar perkataan ' Sial ' bagi yg tutup aurat ikut cara Islam. Tak kan plak labuh macam arab tu sial... maksudnya yg Allah perintahkan supaya melabuhkan jilbab tu SIAL la... kalau ikut kaedah usuluddin 'kata2 macam ni dah rosak aqidah'. Harap2 taubatla cepat2. Kalau pun tak nak tutup aurat diam2 saja. Dosa tu antara dia dan Allah.

      Delete
  34. Korang tu yg pakai tudung Yg beragama islam jgn la meremeh temeh kan cara pemakaian korang, pakai tudung tp ketat2 sampai menampakkan tubuh badan buat ape? Kan dah jatuh hukum haram bile laki bukan muhrim tengok. Jgn nak pertikai cara org arab la, cara itu la, tengok diri sendiri dulu. X payah nak pertikai pasal masuk syurga ke tidak, mcam la ko dah berpengalaman pergi sana. Fikir la baik2, drpd ko duk mengutuk2 baik doa ko doa kan kebaikan.

    ReplyDelete
  35. lebih baik xpakai tudng daripada menjadi perosak wnita islam yang lain, tudung simbol seorng tu wanira islam, tp kalau pakai tudng, baju ketat..wnita islam ka 2??? ingat, xde laki yang xske tgk pmpn walaupun hanya 1 jelingan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ka..... tudung tu simbul wanita Islam. Org kristian ada pakai tudung, orang yahudi pun ada pakai tudung... yg beza ialah org islam tutup aurat.

      Delete
  36. ^ sume baget warak la o0o.. padahal kote tegang tgk gmbr tu.. puuiihhh

    ReplyDelete
  37. Ala yg dok marah2 tu pun tah2 mak adik kakak sendiri pun lagi teruk pe~ pui xpayah dok kutuk perli2 jumpa p tegur terus tu pun kalau berani. Ekekeke yg pakai jubah pun ada jenis merencap, tipu duit org.La dia xmau pakai ka, pakai ka tu pandai2 dia la deal dgn Tuhan. Yg blogger kalut nak candit2 tulis entry demi dapat visitor wat pe? Dapat duit pun hasil candit juboq org. Tah2 nanti gambar mak sendiri yg kuar. Hak puihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuyyoooo ada nas al quran ka ni. Yg marah2 sangat ni napa? Terasa ka? Kalau dah tutup aurat sebagaimana Tuhan suruh buat apa marah2 macam ni. Siap buruk2kan yg pakai tudung labuh tu apa kes.. yg jahat tu orgnya bukan tudung labuh tu. Tudung labuh tu perintah Allah. Jangan babitkan begitu. Tak kan la org Islam buat jahat maka Islam tu jahat. Kalau umat nabi muhammad buat jahat tak kan nabi muhammad tu jahat. Nak kata cerdik tapi bengap. Bawa2 la dengar kuliah agama sama.

      Delete
  38. maygodbless you girls

    ReplyDelete
  39. admin, jgn la post gambar2 tu. post cartoon punye suda..~ :) kpd sesape yg ckp "at least die bertudung" tapi, kalau bertudung tapi 'terlanjang'? xboleh jugak. jgn gado2.. ambil perkara yg positive. buang perkara yg negatif. :) admin, thanks for sharing the info.. sharing is caring. :D

    ReplyDelete
  40. Teringat lagu minah tudung dulu. Ada betulnya walaupun pedih.

    ReplyDelete
  41. jgn gaduh2.tegur cara baik insyaallah semuanya kan baik2 saja

    ReplyDelete
  42. semua d atas merapu jer... Bla2.

    ReplyDelete
  43. at least diorang pakai tudung..slow2la nk tukar y lain pun..ni sume nak kritik..org y kritik 2 dah perfect sgt ke..dh konfem ke msuk syurga nanti..jangan kita asyik mengata orang je..cite2 mcm nila y membuatkan ramai org tanak pkai tudung lagi..nth papela..nk cr cite pun agak2la..

    ReplyDelete
  44. org bersalah akan cari beribu alasan.kalau BETINA2 yg x boleh terima teguran, jgn guna bahasa dosa sendiri2, Kubur lain2. x sempat taubat, baru nak menyesal.
    - kita sesama islam wajar menegur,walaupon dah berumur.
    apa2 pon untuk kaum Hawa, keluar dulu dari jiwa BETINA, Keluar dulu dari jiwa perempuan, jadilah WANITA soleha.

    ReplyDelete
  45. Nak tya lak apa hukum klu mgaibkan org tanpa pgetahuan org tu sendiri,,,,,contoh blog ni. Slagi org lain mbaca blog ni dosa @ pahala yg dapat kat yg empunya blog ni,,,,skadar btanya.

    *byk kali da kuar kat wall tp xnak baca coz tahu da benda mgaibkn tp baca gak coz nk tahu detail,,,,,slalu teringat kata2,,,,,"tidak mati seseorg anak adam itu sehingga ia mdapat aib yg sama pada aib yg dsebarkan sesama manusia"

    ReplyDelete
  46. Arap2 diowq dpt hidayah dari Allah ..
    Amin

    ReplyDelete
  47. bkn caranye ssuka hati ambik gmbr org n post kat blog.ni da nme mengaibkan.
    buat kata kna kat antara ahli kluarga or kawan2 kau,mmg pdn mukala

    ReplyDelete
  48. mengata mendatangkan dosa...amik sebagai ajaran..

    ReplyDelete
  49. tah..kata kat org plak anon - anon sekalian...

    BLOG YANG SIOT

    ReplyDelete
  50. per,,,,,,, mantap...
    macam na laki tak tgk bontot mcm ....
    naik beb....

    ReplyDelete
  51. mcm ustz azhar idrus ckp..dlm Islam tak wajib pakai tudung,tapi yg wajibnye tutup aurat..klau kepala tu nk sarung dgn timba pun bleh,hehehe..

    ReplyDelete
  52. Salam semua,
    Semua ni dah common..walaupun da ditegur semua ambil ringan sahaja. Kalau kena kutuk pun nak salahkan siapakan kan kan. Masalahnya masyarakat kita ni kalau ditegur dijawabnya "saya tau""älah kubur jawab masing2 lahalangkah somboongnya.. dia lupa perg yg angkat kubur dia siapa. kalau nak jawab kubur masing2..then gi kubur diri sendirilah kan

    ReplyDelete
  53. pada yang da tau hukum tolong la tegur, Rasullulah mengalakkan kita menegur sama ada kenal atau tidak..selagi dia Islam wajib tegur.
    Dan doakan org2 sebegini diberikan hidayah

    ReplyDelete
  54. nk ikut fesyen x salah cuma jgnlah fesyenkan menutup aurat tu..

    garis panduannya ALLAH dh berikan dlm al-Quran ikut je la..

    ReplyDelete
  55. bangang jugak blog nih..bg nasihat dah elok..bg je la amaran..yg pegi dedah alamat blog tu untuk ape?..drp x tersebar,skrg dah tersebar, lg ramai yg tengok..puiii..buat tambah dose aku je..damn

    fap fap fap

    ReplyDelete
  56. komen ikut nafsu

    ReplyDelete
  57. Semua wanita dialam ini cantik walaupun meraka bersembunyi, jadi jagalah kecantikan diri walau pun kamu ditempat terbuka (terang).Setiap laki-laki yang celek mahu pun yang buta ia dapat menghidu kecantik insan yang bernama wanita. Oleh itu tak payahlah wanita itu menunjukkan barang iasan tubuh kepada lelaki-lelaki yang bukan suaminya...

    ReplyDelete
  58. thanks untuk info nya..moral storynya jagalah aurat .. jom tengok blog ni wanayu.com

    ReplyDelete
  59. blog tu dah jadi mcm blog sex... tempat melampiaskan nafsu serakah lelaki2 jalang dan mata keranjang...

    ReplyDelete
  60. ada gambar lagi x...? nk tgk lg xpuas tgk

    ReplyDelete
  61. JANGAN sekali-kali berkata, “Tak sembahyang pun tak apa, tak tutup aurat pun tak apa asal hati baik. Yang solat dan bertudung pun perangai teruk.” Orang begini telah buat dua kejahatan:
    1. Berani menafikan suruhan Allah.
    2. Menganggap hati sendiri sudah baik dalam keadaan hatinya masih derhaka pada Allah tidak mahu menurut perintah Allah

    ReplyDelete
  62. Terimakasih...satu teguran yg baik...
    *munasabah diri....(masih xsempurna sy menutup aurat rupanya) :'(

    ReplyDelete
  63. x kisah klu nk tegur,tegur tu baik tapi biarlah dengan caranya bukan dengan mengeluarkan kata-kata pedas,meletakkan gambar yg boleh mengaibkan dan memalukan org tu dan menyindir org itu bukn cara islam...mungkin niat anda tegur nk menyedarkan,dan mungkin jg niat nk berdakwah tp ape2pun sebelum kita nk tegur ,sebelum kita berdakwah mesti kaji dulu dan selidik bagaimana zaman nabi dulu menegur umat2nya kan itu lebih elok

    ReplyDelete
  64. tahniah..akhirnya...post yg admin paparkan mnjdi tempat mngutuk..baik org d tempat kejadian cegah kn baik...

    ReplyDelete
  65. Pakai tudung TAK WAJIB, tp TUTUP AURAT tu WAJIB..

    ReplyDelete
  66. ok..sebarkan la admin ... admin pon tumpang dosa n semua yang tengok termasuk saya pon berdosa... well
    done!

    ReplyDelete
  67. ni biase.. Kebanyak kan Perempuan tumit tinggi...
    ape Die Peduli...

    ReplyDelete
  68. Bontot.........yum...yum...............m##n tongeng best nii......

    ReplyDelete
  69. Semue nk bajet good2 jer.. Sampah la korang semue...

    ReplyDelete
  70. aduh....jgn la gado2...huhuhu sy x pndai nk komen..sy pun x perfect.. but as human being, kite perlukan kritikan.. kritikan yg berterusan agar kite tahu ia ada benarnya.. sy ngaku sy dulu pun pakai mcm tu.. tp bile sedar baik dan buruknye..yela, laki tgk mcm nk makan je(rase x selamat)sy ubah cara pemakaian sedikit demi sedikit.. perempuan perlukan teguran yg baik.. jgn gunekan kekerasan..atau kata-kata yg kasar.. insyaAllah..kite usahe yg tentukan Allah.. mgkin 5 tahun ag baru dier sedar.. just usaha,doa dan tawakal je..drpd kite x buat pape..lagi satu..jgn pandang sesuatu keburukkan dgn mata yg penuh benci..pandanglah mereka dgn simpati dan kasih sayang..inyaAllah itu lah daei yg sebenar.. mghukum bukan kerja kita..ingatla Allah lebih tahu ape dlm hati masing2.. wallahualam.

    ReplyDelete
  71. takpe .. ok gak .. sedap mata memandang..

    ReplyDelete
  72. ha..."blog has been removed"? x dan nak tgk..ape pun kite kene beringat la..tegur-menegur antara kite x salah tapi mesti la padan dengan cara & situasinye..jangan la main maki je..last2 kite balik yg dpat dosa..niat konon nak betulkan salah..sudahnye kite pun bersalah jugak..

    ReplyDelete
  73. pakai tudung tp niat nk tunjuk lawa atau pon ikut fesyen...x patot...kalau yg da kawen plak, berhias tp bkn untuk laki sendiri tp untuk tontonan umum...x patot...x bertudung...x patot...ikot fahaman masing2 la kn...jgn heret org lain ke neraka dah la...pon x patot...

    ReplyDelete
  74. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  75. aku zamri kl... aku stim tgk bontot pompuan ah ah ah ah

    ReplyDelete
  76. Sama2 kita berkongsi dosa..yg memakai, yang mengepost, yang menonton n yg mengomen ala2 xsihat...

    ReplyDelete
  77. Korang yang komen memfitnah dan menghukum orang sesuka hati ni lagi buat dosa dari akak2 dalam gambar ni. Yang amik gambar n admin ni lagi teruk sebab menjadi punca penyebaran.

    ReplyDelete
  78. bodo admin... pikir la dlu... amek gamba tnpa pengetahuan org pastu sebarkan fitnah.. bodo.. lu tak da otak ka? BINGAI..

    ReplyDelete
  79. kekekekekekekeke

    ReplyDelete
  80. JUBOQ ELOK AKU RASA MCM NAK ROGOL DIA...

    ReplyDelete
  81. baik x yah pk tudung kalo stail mcm tu..kang kene raba atau rogol mula nak salahkan lelaki sape suruh pk mcm tu,kira mcm satu jemputan la nak suruh org dia dan suruh raba dia,aku pun keras kote tgk fesyen mcm tu nampak habis bontot tetek dan warna bra sekali..pastu mara bila org usha dia..baik buang jela tudung tu kalo nak berfesyen sgt..

    ReplyDelete
  82. bkn ke pompuan2 tu dah tutup aurat??so pe masalahnya?? dlm quran pun soh tutup aurat...bknnya kena pkai tudung atau jgn pkai pakaian yg menampakkan bentuk.... TUTUP AURAT je....

    ReplyDelete
  83. mantap gan infonya ... sukses terussssssssss?

    ReplyDelete
  84. AWEK PAKAI BAJU KURONG MODEN HOT

    ReplyDelete
  85. islam lah suma nie.....

    ReplyDelete
  86. sedapnyer tengok bontot-bontot nih,,ni membuatkan aku terpacak nih,,

    ReplyDelete
  87. gambar-gambar bontot ni aku simpan nak wat modal melancap sambil tengok bonttot bontot ni

    ReplyDelete
  88. rasa macam nak pi jolok ja lubang juboq pompuan pompuan nih.

    ReplyDelete
  89. Bg aku la,pompuan yg pakai tudung tp baju serba serbi ketat ni nampak lebih mengghairahkan.otomatik dalam kepale bayangkan mcmne kat sebalik kain baju tu

    ReplyDelete
  90. Org pompuan zaman skrg, tegur sikit melenting...
    Bukannya tegur bab masakan.... kan tegur bab aurat ni...
    Akal 1 tapi lagak mcm 9....
    Hukum pun leh nak didebatkan lg...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri