32 Rahsia Israel Yang Korang Perlu Tahu
Home » » 32 Rahsia Israel Yang Korang Perlu Tahu

32 Rahsia Israel Yang Korang Perlu Tahu

7 Sep 2012 317 Comments


1. Tahukah anda bahawa selain bangsa yahudi, tidak dibenarkan membeli atau menyewa tanah di Israel?

2. Tahukah anda bahawa setiap bangsa yahudi yang ada di setiap Negara di seluruh dunia menjadi warga Negara Israel secara automatik? Sementara warga Palestin yang lahir di tanah negerinya sendiri sejak puluhan abad yang lalu terus diusir ke luar dari Palestin?

3. Tahukah anda bahawa penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel harus menggunakan kenderaan yang dicat dengan warna khas untuk membezakan antara bangsa yahudi dan bukan yahudi?

4. Tahukah anda bahawa Jerusalem bahagian timur, Tebing Barat, Gaza dan dataran tinggi Golan dianggap oleh masyarakat antarabangsa khususnya barat dan Amerika sebagai kawasan yang dijajah Israel dan bukan merupakan sebahagian daripada Israel?

5. Tahukah anda bahawa Israel memperuntukkan 85% air bersih hanya untuk bangsa Yahudi dan membahagikan 15% sisanya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel? Secara realiti, Israel memperuntukkan 85% air bersih hanya untuk 400 penduduk yahudi di Hebron, sementara 15% sisanya diberikan kepada 120 ribu penduduk Palestin di daerah itu?

6. Tahukah anda bahawa Amerika menyalurkan dana 5 billion US dari penghasilan hutangnya setiap tahunnya untuk menyumbang kepada Israel?

7. Tahukah anda bahawa Amerika terus memberikan bantuan ketenteraan kepada Israel sebesar 1,8 billion US setiap tahunn? Dan tahukah anda bahawa jumlah sebesar itu sama dengan sumbangan Amerika kepada seluruh Negara di benua-benua Afrika?

8. Tahukah anda bahawa Israel juga menunggu bantuan perang tambahan sebesar 4 billion US dari Amerika yang terdiri dari pesawat pejuang F16, Apache dan Blackhawk? Dan kerana Amerika merupakan Negara gabungan utama bagi Israel, maka ia wajib memberikan semua kemudahan yang diminta Israel untuk menjamin kewujudannya.

9. Tahukah anda bahawa kerajaan Amerika telah menekan Kongres tentang pelanggaran Israel dalam penggunaan senjata yang mereka sumbangkan? Khususnya pada tahun 1978, 1979 dan tahun 1982 pada perang di Lubnan dan penggunaan senjata nuklear pada tahun 1981.

10. Tahukah anda bahawa Israel adalah satu-satunya Negara di Timur Tengah yang menolak menandatangani larangan pembangunan senjata nuklear? Dan menolak Pasukan Siasatan PBB untuk memeriksa tempat persembunyian nuklearnya?

11. Tahukah anda bahawa sebelum Israel wujud pada tahun 1948, mereka telah memiliki kilang pengembangan senjata nuklear?

12. Tahukah anda bahawa Pegawai Tinggi Israel di Jabatan Tentera mereka mengakui secara terang-terangan bahawa tentera Israel membunuh semua tahanan perang Palestin tanpa proses pengadilan?

13. Tahukah anda bahawa Israel telah menyerang tempat kediaman Diplomat Amerika dan menyerang kapal perang Amerika Liberty di perairan antarabangsa pada tahun 1967? Walaupun serangan itu membunuh 33 tentara Amerika dan melukai 177 lainnya, tetapi Amerika sama sekali tidak melakukan sebarang tindakan terhadap Israel? Hanya dengan alasan bahawa tentera Israel tersalah sasaran? Bayangkan kalau serangan itu dilakukan oleh Negara Islam?

14. Tahukah anda bahawa Israel merupakan Negara yang paling banyak mengabaikan resolusi negara PBB? Jumlah resolusi yang diabaikan oleh Israel mencapai 69 buah. Bayangkan seandainya satu Negara Islam mengabaikan 1 resolusi PBB, apa yang akan dilakukan oleh Amerika?

15. Tahukah anda bahawa pemerintah Israel menggunakan system politik pemeliharaan terhadap identiti rakyat yahudi agar tetap menjadi warga Negara itu?

16. Tahukah anda bahawa Mahkamah Agung Israel telah menetapkan Perdana Menteri Ariel Sharon sebagai terkecuali dalam kes pembunuhan Shabra dan Syatilla pada 16 September 1982 di Lebanon yang telah membunuh lebih dari 1000 orang Palestin terdiri dari anak-anak, wanita dan orang tua?

17. Tahukah anda bahawa pada tarikh 20 Mei 1990, seorang tentera Israel menyuruh para pekerja Palestin yang sedang menunggu bus di Halte untuk duduk berbaris di atas tanah, setelah itu ia menembak mereka dari jarah setengah meter? Tahu pulakah anda bahawa pemerintah Israel menyatakan tentera itu tidak bersalah dan bahkan mendapat penghargaan khusus dari pemerintah Israel?

18. Adakah anda tahu bahawa sehingga tahun 1988, semua kilang dan pejabat di Israel hanya boleh melampirkan keterangan pekerjaan dengan kata-kata: “pekerjaan hanya untuk bangsaYahudi”, ” pekerja hanya boleh dipilih dengan syarat dia berbangsa Yahudi”?

19. Tahukah anda bahawa Jabatan Luar Negeri Israel membayar 6 jabatan media Amerika untuk menerbitkan imej positif Israel kepada masyarakat Amerika dan Eropah?

20. Tahukah anda bahawa Sharon mengajak Parti radikal Molodeit untuk menjadi gabungan utama dalam kabinetnya? Padahal parti itu beridealogi radikal dengan tujuan untuk membesihkan Israel dari luar kawasan yahudi dan pengusiran secara paksa seluruh warga Palestin dari Israel?

21. Tahukah anda bahawa Perdana Menteri Israel pertama, David Ben-Gorion sepakat dengan langkah pengusiran secara paksa seluruh rakyat arab dari Israel?

22. Tahukah anda bahawa Rahib besar di Israel Ofadya Yosef yang juga pengasas Parti Syas (parti ketiga terbesar di Israel) menyokong aksi tentera Israel untuk membunuh warga Palestin?bahkan ia mengeluarkan fatwa radikal pada hari raya paskah yang lalu dalam wawancaranya di sebuah rangkaian radio terbesar di Israel: “Tuhan akan membalas semua kejahatan warga arab, Tuhan akan menghancurkan keturunannya, menghabiskannya dan menghancurkan tanahnya dan Tuhan akan membalas mereka dengan azab yang pedih. Oleh itu dilarang semua bangsa yahudi untuk memberikan rasa kasih sayang kepada warga arab, dan wajib bagi setiap yahudi untuk menembak mereka dan senjatanya hendaklah dihalakan ke arah dada dan kepala setiap warga arab untuk menghabiskannya, kerana mereka itu makhluk yang jahat dan terkutuk “… …


23. Tahukah anda bahawa pelarian Palestin terbesar di dunia?

24. Tahukah anda bahawa penduduk Kristian Palestin bersatu dengan penduduk Palestin muslim untuk melawan penjajah yahudi?

25. Tahukah anda, walaupun Mahkamah Agong Israel sudah mengeluarkan keputusan pelarangan penyeksaan dalam proses pemeriksaan, tetapi Shinbet (Badan perisik Israel) tetap terus menyeksa setiap pejuang Palestin dalam proses pemeriksaannya?

26. Tahukah anda bahawa walaupun Israel terus mengganggu proses belajar mengajar dan merosakkan seluruh prasarana pendidikan penduduk Palestin, tetapi penduduk Palestin tetap menjadi Negara terbesar di dunia yang penduduknya bergelar doktor falsafah. Hal ini dilihat dari jumlah purata penduduknya.

27. Tahukah anda bahawa setiap manusia mempunyai hak yang sama yang dijamin oleh undang-undang HAM antarabangsa yang diterbitkan pada tarikh 10 Disember 1948? Tetapi tahukah anda bahawa undang-undang itu sama sekali tidak berlaku bagi penduduk Palestin? kerana dihalang dengan ditandatangani oleh perikatan OSLO?

28. Tahukah anda bahawa majoriti buku sejarah di dunia mengatakan Negara-negara arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya, Israel yang menyerang Negara-negara arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tebing Barat? Tetapi mereka mengatakan bahawa serangannya itu adalah serangan untuk menjaga diri mereka?

29. Tahukah anda bahawa Israel sebagai Negara penjajah sama sekali tidak terikat dengan konvension Geneva untuk menjaga hak-hak dan keselamatan warga awam Palestin?

30. Tahukah anda bahawa perintah Perdana Menteri Israel Ariel Sharon sudah tidak dituruti lagi oleh tentera Israel? Salah satu contohnya adalah ketika ia melarang tentera Israel untuk melakukan genjatan senjata dan dilarang menembak, tetapi tentera Israel terus menyerang, menembak rakyat awam Palestin dan menghancurkan tempat tinggal mereka. Insiden paling memilukan andalah pembunuhan tiga wanita Palestin, padahal mereka sedang berada dalam khemah pelariannya?

31. Tahukah anda bahawa Israel terus melakukan pebagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al-Aqsa dan Qubah As-Sakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya?

32. Tahukah anda bahawa Presiden Afrika Selatan Nelson Mandela mengatakan bahawa Israel adalah Negara rasisme dan apartheid seperti keadaan Afrika Selatan sebelum beliau memerintah?

317 comments:

 1. TAHUKAH ANDA bekas PM MAHATHIR menggunakan khidmat penasihat dripada negara israel???????? fikir2kan la siape yg merosakkan bangsa MELAYU!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bodoh..org cerita ttg palestin hang nk msuk bab politik malaysia sbb nk try brainwash org malaysia bg support pkr la.bodoh hg ni.kaji betul2 dlu klau nk ckp apa2 kang tk pasal2 kena minta maaf

   Delete
  2. Kebodohan anda terserlah... Inilah dikatakan melayu mudah lupe oleh dr m. Jgn mkn taik byk sangt oii..

   Delete
  3. kiter sptutnye makin mjauhi.. bkn mdekatkan diri. mbuatkan malaysia negara islam mjdi phatian israel.. nauzubillah

   Delete
  4. penasihat pm orang yahudi...tspi sdakah malaysia di bawah pm ketika itu seperti israel?

   Delete
  5. Jahanam ko sial! Kalau aku jumpa kau ak sembelih biar mrmancut2 darah kluar dr leher kau.baru puas hati ak...ko nk pembngkang jage negara ni? Mmg malaysia kne jual klaw pembangkang yg bekuasa esok baru padan muka kau..sial bangsat anak haram kau!!!

   Delete
  6. Mmg terserlah sgt ceteknya ilmu anda.. Kesian la... Dr. M tu bjak pndai.. Org luar pun tau hrgai dia drp rkyt sndri yg tak tahu bersyukur...

   Delete
 2. mana buktinya???

  ReplyDelete
 3. Tahukah anda walaupun malaysia scr dasarnya tidak iktiraf israel ttp kerajaan kita menjalinkan hub dgn israel seperti Apco,
  Pada masa sekarang setiap negara mempunyai yahudi bg memantau dasar ngr tersebut

  ReplyDelete
  Replies
  1. kalau kat mlaysia ni anwar brahim la agen yahudi nye

   Delete
  2. Sokong! Anwar ada hubungan dgn negara luar xnk kecoh plak?

   Delete
 4. Tahukah anda di Malaysia para pekerja asing diperlakukan dengan tidak adil dan tidak berperikemanusiaan.. padahal mereka dtg utk bekerja bukan berperang.. tengok dulu negaramu baru tengok negara org..

  ReplyDelete
 5. Kl kau dapat buktikan Tun Mahathir buat mcm tu sila kemukakan..jgn makan daging bangkai bangsa sendiri..

  ReplyDelete
 6. Mcm la pemimpin parti pakatan rakyat Anwar Ibrahim tu baik sangat..

  ReplyDelete
  Replies
  1. mmg baik pon.. klu xbaik, xdla dia nk pjuangkan hak rakyat dlm sakit2 dia tu. xhabis2 nk kaco n fitnah dia napelah korg ni.. smpaikan sggup reka cerite khalwat! e! xbaik tau!

   Delete
  2. Anwar pjuangkan hak rakyat? Hei.. Cuba fikir ckit
   .. Knp parti PKR wujud? Sbb nk cover kes tilam la. Hahajaj

   Delete
 7. Kepala bangsat ko anon di atas ni..mn bukti nye? ckp sng la..sengal

  ReplyDelete
 8. tahukah anda israel memberi dana besar untuk perhimpunan bersih?

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahaha.. bengap betol ko ni.. xkan israel nk islam mbangun??negara dia sndiri pon org2 islam dibunuh gitu je.. nmpak sgt la korg ni xtau pe kebende.. bodoh nye.. xpenah tau hal agame, xpyh ckp byk..

   Delete
  2. Ingt israel tu bodo ke...dia bg bajet kat bersih sb dia dia nk negara ni huru hara...bngsa yahudi satu bngsa yg bijak...dlm al-quran pun ada sebut pasal bnda ni..so dia buat sb nk bg sesame melayu gado...so biller da bepecah melayu ni..sng lah dia nk msuk...ngekkk

   Delete
 9. minyak sawit d xport ke israel atas kerjasama bsama umno pejuang yahudi..skg minyak peket slalu habis!!

  ReplyDelete
 10. tak perlu dana..bersih keiklasan hati utk brubah..buang pmimpin tajaan yahudi n british..umno

  ReplyDelete
  Replies
  1. undi jgn xundi.. bg la pluang kat org lain utk mminpin..

   Delete
 11. krn umno negara hutang hampir 500blion..knp? rumusan dri ketua audit negara..mlysia akan bankrup bsama umno..prubahan perlu..FGVH saham dh jatuh ke tahap mix bhaya..bputih mata peneroka!! tahniah umno..

  ReplyDelete
 12. bodoh la korang

  ReplyDelete
 13. Tahukah anda? Kita sepatutnya berdoa agar rakyat Palestin kembali kepada kehidupan aman dan bukannya mengutuk negara sendiri dengan memfitnah pemimpin.

  ReplyDelete
 14. Tahukah anda,gebang2 yahudi,kite makan mcd...

  ReplyDelete
 15. tahukah anda anuar ibrahim telah menyondol-nyondol dan menggesel-gesel tubuh ke tubuh..yum2...

  ReplyDelete
 16. Sesama melayu pon nk gaduh......kiblat sama jgak,cuma kubor jer masing2..

  ReplyDelete
 17. tahukan anda..ketika sedang membaca perbalahan korang ...aku sedang korek hidung?

  ReplyDelete
  Replies
  1. nie paling best! haha

   Delete
  2. Setuju sangat. Hahaha

   Delete
  3. Tahukah anda!!..Anuar pg america dpt red carpet...pm kite tyme tue pg america d'layan cam mat endon dtng malaysie...syabas anuar ibrahim...walaupun anda hipokrit...sekurang2 nye anda berjaye menjinakkan amerika!...not bad la jgk kan...dr frust menonggeng x boley jd pm...at lest dpt layanan lg bagus dr pm...ha3...kalaulah pas n umno bergabung...saye sanggup keluar mengundi...

   Delete
  4. Para penyanjung anwar ibrahim, adakah korang tau pasal nie..??
   P/S: tengok video nie sampei abis... http://bn4wangsamaju.blogspot.com/2012/09/16-septemberjom-tengok-video-kronologi.html?m=1

   Delete
 18. Dah teranglah amerika support yahudi,bukan ker ekonomi dunia dipegang yahudi,gila tak sokong?he3!

  ReplyDelete
 19. Lapar lah..makan lg bagus dari baca comment2 bodoh korang ni..

  ReplyDelete
 20. kiblat mang sama..tpi msa tsunami dlu diorang tnam yg mati 1tmpt ja..

  ReplyDelete
 21. APE PUN X BOLEH..TAU NK MENGUTUK BANGSA SENDIRI JE.TU LA MELAYU..

  ReplyDelete
 22. tahukah anda sebenarnya anda semua tak tahu apa apa cuma berdasarkan khabar2 angin dan bukti2 lemah baik mengenai Tun Dr Mahathir Mohammad @ Datuk Seri Anwar Ibrahim?

  ReplyDelete
 23. tahukah korang bkn bangsa yahudi sahaja suka malah bangsa2 lain atau lebih tepat agama lain juga suka melihat org islam malaysia begaduh sesama sendiri bergaduh kerana ideologi politik..tahniah lah kerana bebodohan sesama islam.. semoga d buka skit kecerdikan

  ReplyDelete
 24. MELAYU....MELAYU mmg mcm ni....Kalau tak jatuhkan bangsa sendiri,kalau tak hina bangsa sendiri,kalau tak guna-gunakan bangsa sendiri,kalau tak mengumpat/fitnah bangsa sendiri, mmg tak sah la....MELAYU tak pernah bersyukur dibumi sendiri..hantar pi dok palestin baru nak sedar kut..

  ReplyDelete
 25. Tahukah anda anwar & mahathir hensem..

  ReplyDelete
 26. Korang suma ni sgt mengecewakan laa.. Igtaa perjuangan nabi weyhh.. Igt tu!! Mane smgt sesame islam korang haa?? Malu laa dgn nabi.. Wlaupon dia dijamin msok syurva.. Ttp x henti brdakwah dan tlg org islam yg lain.. Kita lak?? Ade buat??? Hmmm

  ReplyDelete
 27. melayu,cina,india dn semua bangsa sm seperti yahudi
  mmentingkn bangsa dn bknnya agama
  ingt bkn semua melayu itu islam dan bkn semua bangsa yg ln itu kafir
  so tahukh anda sm ada anda btl2 islam or cm nama sahaja

  ReplyDelete
 28. tahukah anda ada mamat bodo tu ckp bekas PM MAHATHIR menggunakan khidmat penasihat dripada negara israel???????? fikir2kan la siape yg merosakkan bangsa MELAYU!!!!..ehh bodo kau tau x yg mahathir tu ..antara org yg menetang yahudi ..bgang!!..

  ReplyDelete
 29. melayu = cakap besar

  ReplyDelete
 30. tahukah anda bahawa balik-balik membaca "tahukah anda bahawa" adalah sangat membosankan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sokong!!! Jem otak aku bce "tahukah anda bahawa"...

   Delete
  2. Sokong!!! Jem otak aku bce "tahukah anda bahawa"...

   Delete
  3. Sokong!!! Jem otak aku bce "tahukah anda bahawa"...

   Delete
 31. tahuka anda islam itu benar..ayuh brjuang tegakkn agama kita.agama islam

  ReplyDelete
 32. Tahukah anda bahawa anda...

  ReplyDelete
 33. gduh2 dpt ape?xdpt ape gak...snyap lg bgus..mnusie2,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Btl2x...jaga periuk nasi sendiri lg bgs...dari ckp pasal benda ni....

   Delete
  2. Btl2x...jaga periuk nasi sendiri lg bgs...dari ckp pasal benda ni....

   Delete
 34. gduh2 dpt ape?xdpt ape gak...snyap lg bgus..mnusie2,

  ReplyDelete
 35. Tahukah anda bahawa anda bodoh sebab bergaduh sesama sendiri

  ReplyDelete
 36. gduh2 pn dpt ape?xdpt ape gak.snyap lg bgus r.x pn ktuk israel pn bgus gak.

  ReplyDelete
 37. Tahukah anda semua sebab politik kita berpecah belah.

  ReplyDelete
 38. Tahukah anda semua sebab politik kita berpecah belah.

  ReplyDelete
 39. Tahukah anda semua sebab politik kita berpecah belah.

  ReplyDelete
 40. law 1 bangsa melayu bersatu kan bagus ....lawan gan orang kafir ...

  ReplyDelete
 41. tahukah anda, saya xtau ape2?
  yg sy tau..dunia dah nk kiamat..
  tau x?

  ReplyDelete
 42. Tahukah anda bahawa kereta nasional kita agak mahal berbanding di jual di negara luar?alasan nya adalah untuk mengurangkan kesesakan jalan raya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ekcely smua rege kereta lebih mahal di m'sia contohnya jika dibanding di UK. Maklumla ekonomi kita "booming" ja..

   Delete
 43. Tahu kah anda....baik tak payah tahu....

  ReplyDelete
 44. Wei bersatu lah melayu..dri asyik bergaduh je..kita hdup dh x lame..wt pe nk bermusuhan

  ReplyDelete
 45. Yahudi laknatullah. Bangsa bijak dan licik. Shrewd mastermind. Nothing beyond them except kuasa Allah. Musuh agamaku dulu kini selamanya. Yg rosak ideology smpai bercakar2 atas dasar asobiyah ni siapa yg perkenalkan??.....

  ReplyDelete
 46. kenapa kat sini bnyak anom

  ReplyDelete
 47. Baca saje untuk pengetahuan, fikiran orang awam tak same ngan fikiran pemimpin atas dasar ilmu atau keahlian yg ade pada mereka. Kerana pendapat orang awam kebanyakkan atas dasar emosi.

  ReplyDelete
 48. Tahukah anda siapa yang membangkitkan isu malaysia dengan israel adalah bangang. tak boleh ke komen mengenai artikel ni je. asyik nak cari gaduh je. ape pon tak boleh!

  ReplyDelete
 49. Tahukah anda tahu sumbat itu berasal dari soya?

  ReplyDelete
 50. tahukah anda...barang siapa yg menyokong anwar c0nf0rm jahanam malaysia lepas nie...penyokong anwar xsdq lg ka..xkn nk pemimpin yg sangap jub0q jantan..nabi xmengaku umat 2..GO GO GO TUN MAHATHIR

  ReplyDelete
 51. berapa banyak tahu daa~

  ReplyDelete
 52. Perlu tahu anda workout gym+protien boleh buat bdan jd awesome..boleh pikat ramai awek

  ReplyDelete
 53. Kita semua tau siapa yg tak btul... Undi je cara yg sesuai... Mcm2 dah kita nampak... Yg bodoh je tak nmpk apa yg ada didpn mata.. Mcm2 phimpunan yang ada.. Bersih 1 smpai ke Bersih 4... Tujuan nya hanya nak mjatuhkan kerajaan skrg... 2 perkara yg nak dibuat. 1. Jatuhkan pemimpin skrg, gantikan pemimpin gay, jadikan Malaysia negara republik.. Menidakkan kedaulatan Sultan & Raja... 2. Menukar bendera Malaysia kepada bendera lain iaitu bendera Sang Saka Merah... Golongan yg taksub dgn perkara yang tak bagus...
  Spttnya, yg terbaik tu kita sokong. Ni tidak, yang tak baik juga dipuja2...

  ReplyDelete
 54. NAPE X TOLONG PALESTIN ???!?!??!11 September 2012 at 11:02

  okay kalau semua orang cakap buruk pasal PM ni pasal ketua pembangkan semua nak cakap yg mereka2 ni berkomplot dengan ISRAEL abis nape korang sume ni masih menggunakan komputer/laptop/petisejuk/elektrik/internet
  semua tu kan yahudi yang cipta pastu jual kat kita
  xke sume tu kite menyokong yahudi dan israel ?
  pastu nak gaduh2 kat sini xsuke dekat israel nape x pegi PERANG je dengan israel daripada habis tenaga bergaduh sesama BANGSA ? napa x tolong je PALESTIN SELAMATKAN drpd ISRAEL ?

  ReplyDelete
 55. pls ok...kita manusia yg ada fikiran...ada pelajaran...so nak bckap tu pikir2 lah dulu...admin post pasal yahudi israel kenapa yg kita2 kat ats tu bgaduh kutuk mengutuk pasal negara, pemimpin hanya kerana politik....kita seagama...
  bersaudara ok...just comment about aticle ok....ni dah lari tajuk tuduh menuduh begaduh....tahu x kalu kita bercakap tanpa bukti dan benda tu x betul maksudnya fitnah...ibarat mkn daging saudara islam sendiri...kita sepatutnya berjuang atau bdoa untk bntu plastine bila dah bc aticle ni bukan bgaduh dan tuduh menuduh....sedar laj bangsa melayu poliyik tu duniawi je...xbantu pun diakhirat nnt...sesama islam bgduh hal politik bedosa tau..kenapa? sbb bmasam muka dgn sedara sesama islam.Allah xsuka.

  ReplyDelete
 56. Tahukah anda bahawa saya ini amat cute...

  ReplyDelete
 57. Tahukah anda bahawa , taip panjang2 pun tak guna....Solat dan Doa supaya negara aman lagi bagus...

  ReplyDelete
 58. Fuck potiction
  Fuck all

  ReplyDelete
 59. Tahukah anda bahawa anwar kaki juboq. Suka teroka stor kunyit.

  ReplyDelete
 60. tahukah anda sekarang kol 4:14..??????
  time sembayang asar..!!!!

  ReplyDelete
 61. tahukah anda yang komen kat sini kebanyakkan orang yang bodoh??? tak semua tapi hampir separuh bodoh

  ReplyDelete
 62. tahukah anda setelah saya baca semua komen diatas sambil kentut dan mengorek hidung,masih tak paham apa yang korang gaduhkan?

  ReplyDelete
 63. Tahukah Anda Yang Ada Hantu Belakan Anda .

  ReplyDelete
 64. tahu kah korang ak sdang membuang air besar smasa membaca komen korang

  ReplyDelete
 65. ni le korg..maen kote je..pas2 jadi monyet..

  ReplyDelete
 66. mahukah anda peliwat jd pm??

  ReplyDelete
 67. tahukah anda bahawa semua komen diatas hanyalah orang yg sama ??? sume yg kat atas tu aq yg komen.. bhahaha.. syok sendiri la katekan..

  ReplyDelete
 68. Kenapa semua negara islam tak bersatu menentang yahudi laknatullah tu...kalau diberi peluang berperang aku nak sgt perang dgn yahudi tuh...biar mati syahid perjuangkan islam jgn mati akal asyik sibuk psl politik...setuju x?

  ReplyDelete
 69. Tahukah anda yg sy hensem dan hebat..tahukah anda hisap ganja tu lebih mulia dr bergaduh demi politik anjing2 yahudi...stoned..peace

  ReplyDelete
 70. tahukah anda komen2 diatas komen aku ni kebanyakkannya komen pencacai tegar yg xtau pape kecuali memfitnah DSAI. takut sgt ek korang dgn DSAI? fitnah la lagi.. fitnah..

  ReplyDelete
 71. Entry ni pasal palestin bkn umno atau anwar. Harap maklum.

  Nampak sangat yg isu ni xdianggap penting. Yg org sibuk psl politik negara yg xpnh nak selesai...

  Saudara2 kita di palestin lebih penting drpd hal2 politik negara.

  ReplyDelete
 72. tahukah anda pencipta fesbuk adalah seorang yehud?

  ReplyDelete
 73. Tahukah anda..tak tau kan..aku pon taktau...stoned stoned stoned...

  ReplyDelete
 74. tahukah anda sihat?

  ReplyDelete
 75. padah politik...sampai isu besar pon terlepas pandang.hang kata aku...aku kata hang.taktau apa nk jadi dgn malaysia ni.

  masing2 ada motif.

  semoga Tuhanku selamatkan malaysia dari kebinasaan...tak kira dari tangan org2 jahat yg mana pun...

  ReplyDelete
 76. orang yahudi berseorangan: menziarahi negeri2nya sendiri..
  orang yahudi berdua: menziarahi negare2 luar,,
  orang yahudi ber3 atau lebih: akan menjajah negare orang lain.....

  orang melayu berseorangan: tidur...
  orang melayu berdua: berbual-bual kosong..
  orang melayu ber3 atau lebih: akan bergaduh-gaduh sesame mereka..

  FIKIRLAH BRO !! aku nie melayu jugak bace nie ade effect sikit !!

  ReplyDelete
 77. tahukah anda? post ini mempunyai paling byk komen dan rata2 bodoh dlm blog ni?

  ReplyDelete
 78. Tahu kah anda. Tak taw le tew..

  ReplyDelete
 79. kereta malaysia mahal,pastu kne cukai tinggi pada kereta import supaya kita beli kereta malaysia..save gaza fuck israel..

  ReplyDelete
 80. Bodoh py org melayu ni...bertekak umno pas keadilan...kita ni org melayu dan islam..tp korang xperasan ke..tanah2 kita sume tergadai sbb ape..sbb org kita sendiri....tgk org melayu kt skg ni...sume nk kaya cpt...lame2 nanti name je malaysia tp tanah sume org cina.korg xmalu ke..malaysia ni org plg kaya org cina..melayu no 6..indonesia tu biar pn dia negara mundur tp cuba tgk org plg kaya org indon sendiri..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bkn cina je,asalkan none muslim yg kaya. ;)

   Delete
 81. tahukah korang , org kafir terlompat lompat sbb gembira tngok org sesama Islam bergaduh . renung renungkan !

  ReplyDelete
 82. Mudah sgt melihat kesalahan org.. Diri sndiri cmane? Teguhkan iman masing2.. X perlu buka aib org lain.. Semoga kita semua d tetapkn hati dan d teguhkn iman supaya x ckp pkara yg kite x tahu kesahihannya.

  ReplyDelete
 83. Tahukah anda yg ak xnk tahu pun yg anda nk bg tahu..

  ReplyDelete
 84. asal baca jer...mesti ADA PERKATAAN NIE"TAHUKAH ANDA2"WARHHHH!ANNOYING

  ReplyDelete
 85. mkn mekdi,pkai levis, fb tu sume israel..pasai apa hgpa sokong

  ReplyDelete
 86. Tahu kah anda bahawa aku nak berak aku tahan sampai habis selesai baca apo 32 rahsia tu?

  ReplyDelete
 87. Tahukah anda burung patuk lg bgs..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Patuk kepala org yahudi..mcm monyet kene patuk..x gitu...hahaha...yahudi sial...

   Delete
 88. tahukah anda bahawa dragon ball ade 7 biji semuanya

  ReplyDelete
 89. Tahu kah anda semua...
  Yang HAK tetap HAK...
  Yang BATIL tetap BATIL

  ReplyDelete
 90. Ak keje kat port dulu ak selalu nampak kargo ZIM kago ZIM ni adalah syarikat yahudi..x caye ko buka la laman web dia..negara kita dah makin teruk..ak tak kebulur kalau yahudi x masuk negara kita..nenek moyang kita makan ubi boleh hidup

  ReplyDelete
  Replies
  1. btul2. zim syarikat yahudi.
   kata xde hubungan prdagangan dgn yahudi. ckp x serupa bikin

   Delete
 91. tahukah anda saya nk kencing skrg?haha

  ReplyDelete
 92. Anti anti negara org,smartphone ,branded stuff smua dr mana?bodoh punya manusia.hal org jgn nak sebok.org malaysia mmg suka menyebok ngn negara lain sedar la,negara sndiri pun x seberapa.propa sana propa sini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sial punya erika..lu bisinng macam anjing..kaninna cibai..

   Delete
  2. kenela anti negara org tu sb dorg mbunuh org islam sewenang2nye.. tah2 erika ni bkn islam ehh.. klu bkn, xpyh myebok kat sini..

   Delete
 93. fuck israel jahanam!!!!!

  ReplyDelete
 94. ko tau tak, orang kristian dari maner? dari israel kan? tapi dulu mane der yahudi gila babi camni. skarang ni aku tak tau lah knapa, Jesus dulu ajar kan pasal agama tapi yahudi dah mcm manusia tak bertamadun. masyarakatt.. OH LORD, PLEASE SAVE JEWS AND ISRAEL BECAUSE THAT IS THE PLACE WHERE ALL OF US, CHRISTIANS BELONG.AMEN.

  ReplyDelete
 95. Tahukah Anda... Tokkkk Munggg....15 September 2012 at 20:18

  Tahukah anda yang korang semua ni tak tahu ape2?

  ReplyDelete
 96. tahukah anda bahawa di akhirat kelak Allak tidak akan bertanya apa parti politik kita??? kesimpulannya...banyak2 kan amal ibadah. jauhi dunia, jauhi politik kerana politik itu melalaikan..

  ReplyDelete
 97. hang tau dak?
  awok tau ke idok?
  demo tahu dok?
  mung tau dok?

  ReplyDelete
 98. pa la... pasal nie pun nak gaduh2?? korang perasan tak dari kepala sampai ke kaki yang korang tengah pakai sekarang ni kebanyakan brg israel?? even ape yang kita makan or minum pun korang da jugak pakai baang israel tanpa korang sedari.. asal niat kita tidak terpengaruh dengan israel tue

  ReplyDelete
 99. tahukah anda Anwar Al-Juburi ke US untuk merayu meminta maaf kerana beliau membuat demonstrasi anti-yahudi?
  Tahukah anda Anwar Al-Juburi mendapat layanan terbaik dari Yahudi semasa kunjungan ke US?
  Pilih la dia untuk terus membiarkan Yahudi menghuni Malaysia..

  ReplyDelete
 100. tahukah anda timbul 6 pax perut aku tergelak baca komen korang ni?

  ReplyDelete
 101. tahukah anda bahawa anda byk memfitnah dan terikut akan fitnah dajjal al masih ? astaghfirullah

  ReplyDelete
 102. ASTAGFIRULLAHALAZIM...WAHAI SAHABAT2 SAUDARA SEISLAM..BERSATULAH ATAS PANJI2 ISLAM...BUKAN POLITIK.. HANG TUAH KATA 'TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA' + RASULULLAH SAW KATA 'ISLAM ITU ADDIN, PETUNJUK KEJALAN KEBENARAN'...GABUNGKAN KEDUANYA.. KITA AKAN JADI KAUM YG DIGERUNI DAN DIHORMATI..

  ReplyDelete
 103. tahukah anda aku ni dah bosan dengan yahudi laknat tu...bila Allah nak turunkan bala pada diorg ni...?kejam sgt lah diorg tu!

  ReplyDelete
 104. israel mmng bangst..wei pnas poit bce fkta ni...fuckin shittt...

  ReplyDelete
 105. muahahaha melayu... melayu... meloya aku bace komen2 korg ni. kt sni pon bley gado mcm anjing menyalak. ni smue mesti sebab fahaman politik pnye pasal ni. lain disokong, lain la pendapatnye. ni ke namenye 1MALAYSIA. sedeyy pedih la u all. psl produk israel & US kite mmg xnafikan dh bnyak kt negare kite. bkan tu je design bangunan dan pelan struktur kite more kepade lambang israel or freemenson. u all nk bukti senang je. pegi putrajaye tgok bagunannye ade lambang ape? xkan kebetulan kot. nk lagi detail korg google le peta putrajaya nti korg tau la kt tgh2 putrajaya tu ade lambang ape. nk bukti lagi. korg nk bukti ttg profile Anuar & Mahathir? siape perosak bangsa malaysia dan menjadi anjing kurap US & Israel? cari bukti kt internet. tau la kt internet tu berlambak maklumat palsu tp buat la carian menggunakan sumber yg mmg boleh dipercayai. jgn la pandai malalak je kt sni hanya disebabkn perbezaan politik dan taksub dengan pemimpin yg disokong. PLEASE LA 1MALAYSIA JANGAN MEMALUKAN BANGSA DAN AGAMA ANDA SENDIRI KT SINI. 1DUNIA BACE KOMEN2 ANDA. lastly renung2kan la.. "Yang baik xsmestinya sempurna, yang buruk xsemestinya rosak".. peace no WAR!

  ReplyDelete
  Replies
  1. spatutnye bukak mate.. tv radio newspaper semua dikontrol.. internet je yg mbuktikan sgalenye..

   Delete
 106. TAHUKAH ANDA.... daripade kita berpolitik baik memperjuangkan islam... jangan kaitkan agame dengan politik..!!! SEKARANG ANDA TAHU

  ReplyDelete
 107. TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? TAHUKAH ANDA? hahaha KORANG SEMUE TAK TAU APE2 PON. ikut nafsu je, lucunye bace komen2 pencacai politik kt sini hahaha...

  ReplyDelete
 108. -tahukah anda aku adelah pengomen terakhir dalam pos ni?
  -tahukah anda aku ade banyak keje nak kena wat tp aku curik2 reply kat sini?
  -tahukah anda esok ari sbtu,so cuti 2 ari,syok!
  -tahukah anda mlm ni aku nak gi mkn mcd?

  ReplyDelete
 109. tahukah anda aldof hitler memerangi yahudi sbb mereka merosakkn dunia?. beliau tinggalkn sedikit yahudi supaya akan dtg dunia melihat sndiri sikap yahudi yg bongkak, kejam dn takbur. dlm alquran jge sudah dinyatakan. para nabi jge dr golongan mereka ttp mereka msih brdegil sehingga lah lahir nabi muhammad dr golongan bangsa arab. islam telah brkembang sehingga hri ini. Allahuakbar!! salam jumaat.

  ReplyDelete
 110. israel laknatullah

  ReplyDelete
 111. Tahukah anda... Aku nk kentot. Trik napasss...

  ReplyDelete
 112. TAHUKAH ANDA DAH BANYAK SYAARIKAT2 YAHUDI DEKAT BUMI MALAYSIA NEH.. DAN TAHUKAH ANDA, PARTI APA YANG MEMERINTAH SELAMA 55 TAHUN INI? HAHA, JAWAB2...

  ReplyDelete
 113. Saya amat tertarik Tahukah Anda No 2, semua orang Yahudi dsemua Negara adalah menjadi warga Israel, kaedah ini cukup baik untuk memperkuatkan Negara Israel, apa mungkin kita Melayu buat macam ni nak jadi negara mana ?, Malaysia, Indonesia, Singapore, Brunai atau .....

  ReplyDelete
 114. tahukah anda "gangyam style" x dea kena mengena dengan pos ini.

  ReplyDelete
 115. tahukah anda yg adolf hitler pernah membunuh ramai orang yahudi dan tinggalkan sedikit untuk kita tahu mengapa dia mumbunuh orang yahudi...maaflah kalau saya salah...yg baik dari allah yang lemah dari saya....

  ReplyDelete
 116. Tahukah anda pen patah juga di kenali sebagai konek patah?

  ReplyDelete
 117. Bodoh tul... Sape yg nk lg sokong apco ,? Di persilakan dh Memng org Melayu ni bangang xreti nk menilai baik buruk sebuah parti. Tau Mkn rasuah2... Pas tu Korg yg sokong xdpt ape!!! Kena jgk byr cukai2 mcm2.. Yg bodoh ko yg tetap nk sokong kerajaan yg dh teruk ni.. Ada akal fikir..

  ReplyDelete
 118. dunia akhir zaman..

  ReplyDelete
 119. tahuka anda bahawa cinta itu buta,dan juga boleh membutakan

  ReplyDelete
 120. dear sir.. tahukah anda adalah mamat paling bodo haha.. tu ckp bekas PM MAHATHIR menggunakan khidmat penasihat dripada negara israel???????? fikir2kan la siape yg merosakkan bangsa MELAYU!!!!..ehh bodony sir ko xtau ape2 ttg mahathir. tu ayat ni.."antara org yg menetang yahudi" .. ko mmg mamat paling bgang!!.. ko ni msti pencacai dorg kan haha.. klu die mnentang yahudi or israel, naper bnyk lambang or produk israel ade kt malaysia ni sejak pemerintahannye??? sir mamat bodo tlg jwb yer.. mahathir cume mmbantah pndudukn israel kt palestin tu je.. tu pon atas name sokongan dr negara islam.. konon le eehh kite negare islam ke???harap2 ler

  ReplyDelete
 121. allahuakbar...allahuakbar...allahuakbar...allahuakbarrr...allahuakbar....

  *bagus aku azankn saudara2ku sekalian supaya ndk begadoh2 lg...

  -poze

  ReplyDelete
 122. hahhahahaha...babi2 sekalian bergaduh.....

  ReplyDelete
 123. Lahanat beruk....

  ReplyDelete
 124. TAHUKAH ANDA? sini hujan lebat makcik karipap tu tak jual karipapptg nie... hampeh..

  ReplyDelete
 125. Tahukah anda aku baru lepas mkn nasi dagang sambil baca komen2 bodoh pembangkang yg x tahu bersyukur? Tahukah anda balaci2 anwar pkr gayboy tua tu manusia yg paling bangang?

  ReplyDelete
 126. Drpd korang suma ni gadoh2 pasal politik...baik korang suma ni boikot produk2 dari Israel, Amerika & negara2 yg telah menghina nabi kita...boleh tak...

  ReplyDelete
 127. tahukah anda AMERIKA dan ISRAIL adalah sekutu yng kuat....mereka pnganut agama satanik..bknya kristian atau yahudi....jgn salah faham kta nak mnuduh kristian dan yahudi jahat sdngkan itu agama langit sama mcm islam....

  ReplyDelete
 128. Tahukah anda,setiap penyokong umno itu adalah pencacai umno? Hak rakyat utk memilih pemimpin,mestila nak tkr2 parti utk pastikan pemimpin mana yg lbh elok prangainya,akhlaknya,blh ke memimpin org islam.br bg 500 da klabu mta,duit tu pn mmg hak rkyat.brapalah sgt.pemimpin skrg nk imamkn solat pn susah.aku selamanya pangkah najib dan umno,trlalu byk rasuah seleweng duit rkyat.tggallah si pencacai umno yg otaknya xbrkembang hnya dduk trsipu dlm 1 parti umno yg akn binasa krna asyik memfitnah sna sni.xde life la umno ni.puiii

  ReplyDelete
 129. mmg jahat israel ni. tp kita juga kene faham. org islam makin lemah. xde duit. xde kepentingan. kalau kaya pun, nak jaga kepentingan diri sendiri..

  cuba tgk kat malaysia ni, org cina kaya. dia boleh bayar utk tanah rizab melayu ni. yg melayu ni buta dgn duit. ni la permulaannye.

  jadi aku syorkan, korang jadi kaya, kita sama2 bangunkan negara. jgn kerja makan gaji, mmg sampai bila pun x kaya..

  facebook @Ahamzah Zulkifli

  ReplyDelete
 130. jom debat..... jgn xdebat.... bajet2013 dh umum.. pru13 dh dekat......

  ReplyDelete
 131. tahukah anda, umat islam menjadi mengong tak tentu pasal disebabkan orng macam aku dan macam hangpa... suka layan bertengkaq tak dak hujah dan bukti.... ya aku pasti, uMNO/babi-N lebih huduh dan sial dari pakatan Republic/Pr.

  ReplyDelete
 132. HIDUP UMNO !! HIDUP BN !! MATI PKR !! MATI PAS !! MATI SEGALA MATI DAP LAKNATULLAH !!  AKU TGH KOREK HIDUNG BACE KOMEN KORANG

  ReplyDelete
 133. Sudah sudah la sume,kalau nak komen hal politic kat sini . bnyk lg tmpt bole buat..... now pegi amik wudhu',muhasabah diri ckit... :)


  http://www.facebook.com/cheq.beah

  ReplyDelete
 134. misage ha titan maru

  ReplyDelete
 135. http://alditta.blogspot.com/2012/03/surat-mahathir-kepada-pm-israel-dedah.html

  http://dperbatasan.blogspot.com/2012/02/mahathir-mengaku-malaysia-benar-kapal.html

  https://albangi.wordpress.com/2012/02/01/adakah-bn-umno-tidak-sokong-dan-tidak-iktiraf-israel/

  http://ms.wikipedia.org/wiki/Hubungan_Malaysia-Israel

  ReplyDelete
 136. tahukah anda...anda semua diatas mmg bangang...x abis cerita pasal politik...

  ReplyDelete
 137. dah2 latu...jadikan orng yahudi sebagai contoh...tengoklah diorang bersatu ,,sebab tu lah diorang maju...ni tak sebab politik gado2...tah pape je....please la...klau cite psal agama jangan cerita psal politik...geli btulah aku...bilah aku dpat tengok orng islam berstu tanpa mengira fahaman politik...

  ReplyDelete
 138. hahahahaha bersatu bergabung mengandongggg....

  ReplyDelete
 139. TAHUKAH ANDA
  BAHWA
  DENGAN ISLAM ANDA SELAMAT
  DAN JIKA SEBALIKNYA ANDA
  DINERAKA ?????

  ReplyDelete
 140. buto la bnde ni pn nk kaitkn politik n agama plak..phuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisssssssssssshhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttttttt

  ReplyDelete
 141. Mahathir tu melayu ke? Hmmm... Tapi yang penting. Kita kene bersatu padu menentang israel. Biarpun tentangan kita itu sekadar membenci di hati perbuatan israel laknatullah terhadap orang islam di palestin dan sentiasa berdoa agar semua umat2 islam di palestin akan selamat serta hidup dengan aman damai. At least kita beri support walaupun kecil pertolongan itu. Nie tak, dok meroyan cakap pasal perkara yang korang belum tahu kepastiannya. Macam mane kalau semua yang korang cakap tu tak betul, (FITNAH) tak ke pintu neraka korang jumpe dulu masa kat akhirat nanti.

  ReplyDelete
 142. tau tak mase aku tgh baca komen korang aku tersengih je?

  ReplyDelete
 143. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  ReplyDelete
 144. Babi lahanat sape yg burukkan tun M...kalau ak dpt aku cincang 24.kalau dia ada saudara wanita ak rogol depan mata dia..baru ak puas hati! Sial jahanam korg taw ape tun dah buat utk melayu?? Kalau xde dia kita semua masih merempat, jd bangsat lagi..bagi ak tun M idola terbaik, unggul pd zaman moden ni..

  ReplyDelete
 145. tahukan kamu bahawa tidak ada satu agama di dunia ini menyokong pembunuhan manusia. semua pembunuhan terhadap manusia tdk berlandaskan agama tapi mengikut nafsu dan dendam.

  ReplyDelete
 146. tahukan kamu bahawa tidak ada satu agama di dunia ini menyokong pembunuhan manusia. semua pembunuhan terhadap manusia tdk berlandaskan agama tapi mengikut nafsu dan dendam.

  ReplyDelete
 147. Tahukah anda yg anda semua xtahu apa2..yang kita perlukan bkn mahathir or umno or anuar or pkr..yg kita perlukan adalah seorg pemimpin bijak cerdik dari segi dunia n akhirat..xkisah la melayu ke tidak..yg penting die seorg islam yg bijak..bukan si tongong yg menyokong si tongong untuk menipu si tongong..;p

  ReplyDelete
 148. hdup pakatan...

  ReplyDelete
 149. tahukah anda bahawa janji melayu susah mau percaya?

  ReplyDelete
 150. tahukah korang ni bukan artikel politik negara ni... tp knp smua mahu d politikkan?

  ReplyDelete
 151. Lepas buat rondaan, kami dapat tangkap depa!

  ReplyDelete
 152. Tahukah anda??? aper pon xtahu...

  ReplyDelete
 153. itulah Melayu kita sekarang cakap GEBANG dalam internet, tahukah anda Israel & rakannya Barat juga telah menguasai minda orang Asia kita terutamanya Melayu.. Cakap besar bukan main, nak pergi sembahyang subuh ramai-ramai kat surau/masjid tak nak, liat sangat sedangkan itulah senjata utama untuk memerangi Yahudi

  ReplyDelete
 154. Tahukah anda semua bodoh bergaduh sesama ISLAM!

  ReplyDelete
 155. tahukah anda dari anda bergaduh sesama sendiri baik anda patuk abah anda punya konek

  ReplyDelete
 156. tahukah korang? korang telah masuk jeratorang2 yahudi yang inginkan semua umat islam berpecah belah seperti yang tangah korang gaduh sekarang ni... Ape punye buta la korang ni, nak kate bodo bangsa sendiri... macam ni ke yang korang dok teriak nak hapus israel lawan daajjal la ape la... ptuuihhh...

  ReplyDelete
 157. mohon izin kongsi dengan teman teman FB....banyak artikel disini..semua hebat dan menarik. terima kasih dan tahniah..

  ReplyDelete
 158. tahu kah anda fap ! fap ! fap ! lg bagus dari baca comment2 bodoh korang ni..

  ReplyDelete
 159. sapa di sini ada buasir sila say yooo...!!!

  ReplyDelete
 160. Tahukah anda bahawa yahudi & israil tgh gelakkn korang sbb gaduh ni?

  ReplyDelete
 161. yang buat smue 2 org Israel... korang kisah ape??? dah bace cukup le... korang komen sampai berjela2 pun x dpt nak ubah apa2... ubah perangai sendiri dlu... korang nak gaduh pasal agama ke pasal bangsa ke x de reti nye... klau btl korang pcya kat Tuhan korang mst tau... last2 kita balik kat Dia jgk nnt kan??? masa 2 korang rasa ada tak dia tanya korang bangsa apa??? korang agama apa??? ke dia tanya pernah x korang buat perintah Dia??? ada otak kan??? pandai2 lha fikir....

  ReplyDelete
 162. semua yg ckp pasal politik tu bodoh.!hbis crita!

  ReplyDelete
 163. Tahukah anda banyak Melayu kononnya warak , Adil, anti korupsi & sebagainya jadi balaci DAP? Tahukah anda balaci Melayu ini lah sanggup kafirkan Melayu & semata-semata nak puaskan hati DAP. 'Melayu moden' inilah akan makan bangkai bangsa sendiri.

  ReplyDelete
 164. TUN DR NAHATHIR ADALAH ANTARA PEMIMPIN YANG BERANI BERSUARA DAN MENENTANG SEKERAS KERASNYA TERHADAP YAHUDI.. !!! JANGAN NAK TUDUH MELULU TANPA BUKTI.. MANA PEMIMPIN SANJUNGAN KORANG TU ?? NIK AZIZ? ANWAR IBRAHIM?? BERANI KE MEREKA NAK BERSUARA DEPAN DEPAN ORANG YAHUDI ?? BERANI KE TIDAK??!

  ReplyDelete
 165. org palestin dulu lagi jahat,tu la org yahudi skrg kasi balas....kasi sumpah sama itu org palestin,xkan senang berabad - abad..pembalasan utk moyang mrka yg kejam lg bangsat....

  ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri