5 Manusia Tergemuk Di Dunia
Home » » 5 Manusia Tergemuk Di Dunia

5 Manusia Tergemuk Di Dunia

24 Comments

Gemuk atau obesiti  bukan satu ciri idaman, baik lelaki atau perempuan. Semua nak kurus, nak cantik. Tapi sebab faktor genetik,pemakanan& etc ada  yang merana sebab terlebih berat badan.
Ini antara 5 orang terberat dalam rekod dunia yang boleh dikatakan merana fizikal & mental:
1- Carol Yadger
Wanita pertama  paling berat di dunia dan juga dalam sejarah manusia , rekod terberat yang pernah adalah seberat 727kg. Masalah lebihan berat badan yang melampau menyebabkan dia dijangkiti pelbagai penyakit seperti jangkitan bakteria sehingga Carol  tidak mampu untuk berdiri atas berat badannya. Carol hanya mampu untuk hidup selama 34 tahun dan meningal kerana penyakit buah pinggang serta kegagalan organ berfungsi kerana lebihan lemak.
2- Jon Brower Minnoch
Berat badannya 132 kg ketika 12 tahun dan pernah dimasukkan ke hospital. Walaupun berat badan turun semasa menjalani rawatan tetapi selepas keluar daripada hospital berat badannya meningkat sebanyak 2-4 kali ganda dan yang terberat pernah direkodkan adalah 635kg.
3-Manuel Uribe
Mempunyai berat sebanyak 578kg dan pernah terlantar di atas katil selama 8 tahun setengah dari tahun 2001 sehingga 2008 dan sekarang Manuel dalam proses penurunan berat badan.
4- Walter Hudson
Dia mempunyai berat badan sebanyak 544kg dan mempunyai motto hidup yang pelik iaitu “makan apa sahaja dan nikmatilah ia“, Walter juga pernah mengalami pengalaman yang menyedihkan iaitu tersekat dipintu bilik sehinggalah pasukan penyelamat datang untuk memecahkan bilik untuk menyelamatkan Walter.
5-Rosalie Bradford
Makan ialah hobinya sejak dari kecil lagi dan apabila umurnya 14 tahun berat badannya sudah mencecah 92kg dan terus meningkat 140kg semasa 15tahun, berat maksimun yang pernah dicapainya adalah sebanyak 544kg . Ros juga pernah membuat cubaan bunuh diri beberapa kali kerana tertekanan dengan berat badannya. Dan pada umur 63 tahun Ros meninggal dunia.
Tentu korang tak nak jadi macam ni kan? Kalau rasa rasa BMI tu dah terlebih, & diet semuanya tak menjadi baik cepat jumpa doktor. Mungkin ada masalah dengan hormon iaitu leptin resistant yang tak mampu nak bagitahu otak kita yang kita dah kenyang.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

24 comments:

  1. Admin penpatah lagi gemuk . wakakaka just kiding

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. rasenye muke admin lbih kurg cm gmbar kartun kt atas tu ko kahkahkah

    ReplyDelete
  3. Wah.. Gemuknya.. Saya,, sebelum kahwin 43kg ke 45kg je. Tp skrg bila dh kawin dn mpunyai 3 cahaya mata, berat bdn dh pun btambah ke 54kg.. (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang hati nama nya tu .. xpe.. pahala melahirkan anak tu ade... bile mati nnti bkn berat badan yg ditimbang, tapi amal kite di dunia...

      Delete
  4. Mesti salah sorangnya admin~

    ReplyDelete
  5. Gambar tak de.. So . Admin tpu . Fuck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari la kat google, fitnah orang tipu plak

      Delete
    2. bodo la kau. cri la. fuck2 omak kau!

      Delete
  6. gogle kan ade,cari la nama to dlm gogle macam2 ada.....®

    ReplyDelete
  7. why x da gambar??

    ReplyDelete
  8. salam maaf admin,kalu rasa tak senang hati degan perkongsiaan ini admin leh padam,lupakan kekecewaan sebelum ini kerana dengan adanya step by step anda akan dapat bentuk badan yang anda impikan selama ini

    http://bit.ly/L7s23T


    KATAKAN TAK NAK PADA LEMAK

    ReplyDelete
  9. Katakan Tidak Pada Lemak Berlebihan...

    ReplyDelete
  10. aku benci kalau xde gambar nie... eiiihh!

    ReplyDelete
  11. kalau bole lain kali postla gambar ye admin :)

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri