5 Minuman Yang Membantu Mengurangkan Berat Badan!
Home » » 5 Minuman Yang Membantu Mengurangkan Berat Badan!

5 Minuman Yang Membantu Mengurangkan Berat Badan!

48 Comments

Ramai yang tidak tahu, rahsia untuk menurunkan berat badan bukan hanya bergantung terhadap apa yang kita makan, ia juga turut dipengaruhi oleh apa yang kita minum. Minuman ringan, jus buah-buahan, dan minuman tenaga yang dicampurkan dengan kandungan gula dan karbohidrat akan menghalang terhadap penurunan berat badan anda. Ini adalah 5 minuman terbaik yang dapat membantu mengurangkan berat badan.
1- Air masak
Pasti ramai yang sudah tahu air masak adalah pilihan terbaik untuk menurunkan berat badan secara berkesan. Jadikan air masak sebagai minuman utama dan sekiranya anda berasa bosan untuk meminum air masak, anda juga boleh mempelbagaikannya dengan menambah hirisan lemon segar, limau nipis, dan juga hirisan tomato untuk menambah sedikit rasa di dalam air tersebut tanpa menambahkan nilai kalori dengan banyak.

2- Jus sayur-sayuran
Jus sayur-sayuran adalah cara terbaik untuk mendapatkan serat dan nutrisi tubuh yang diperlukan sebagai bahan bakar untuk mengurangkan berat badan. Jika anda dapat mencari kandungan sayuran yang bernatrium rendah, ianya adalah lebih baik. Jus sayur sayuran juga mampu membuatkan rasa kenyang tahan lebih lama.

3-Teh yang tidak terlalu manis
Teh hijau telah terbukti untuk membantu meningkatkan metabolisme dan mempercepatkan penurunan berat badan. Masukkan hanya sedikit sahaja kandungan gula kedalamnya dan cuba amalkan. Selain daripada itu, teh juga mengandungi ejen antioksida yang dapat membantu membersihkan tubuh anda daripada racun.

4-Kopi
Secawan kopi pada waktu pagi dapat membantu menahan daripada rasa lapar. Kesan ini adalah hasil daripada kandungan kafein yang ada didalam kopi. Selain itu, kopi juga mampu untuk merangsang thermogenesis, yang berfungsi untuk memanaskan tubuh dan meningkatkan kadar metabolisme. Tetapi perlu berhati-hati, pastikan kandungan gula atau susu yang dicampurkan adalah dalam jumlah yang sedikit untuk mendapat kesan yang terbaik.

5-Susu rendah lemak
Susu merupakan sumber protein yang sangat baik. Selain daripada itu ia juga mengandungi vitamin D dan kalsium yang dapat membantu untuk membina otot dan menjadikan tulang lebih kuat. Tetapi pastikan susu yang anda pilih adalah susu rendah lemak. Sekiranya anda menggunakan susu biasa, hasilnya pasti akan mengecewakan anda.
Untuk yang telah gagal dalam berdiet, mungkin cara ini sedikit sebanyak dapat membantu anda untuk mendapatkan berat badan impian anda.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

48 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
    2. air limau pun baik.. tapi kalau gastrik toksah ar..

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. air limau untuk putihkan kulit

    ReplyDelete
  3. Air limau mhakis perut

    ReplyDelete
  4. air mani utk awet muda
    *kpd kaum hawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaa....

      Delete
    2. Air mani opah kauuuu

      Delete
  5. Tiger beer???

    ReplyDelete
  6. Kne teh hijau jugak ke? Atau teh biasa pun bleh?

    ReplyDelete
  7. teh limau letak gram sikit...ru cdp

    ReplyDelete
  8. utk turunkan berat badan cubalah berak 2 kali sehari. TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahah kelakau

      Delete
  9. Kalo berak 2x sehari msih gagal turunkan brat bdn, tuan puan beraklah berapa kali pun, sesuka hati n d mana2 saje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gile! Haha...

      Delete
    2. Kalo sembelit cmne? Xleh kurus laa? Hurmmmm....

      Delete
    3. Best baca komen komen ni

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Kalu kau orang biasa gi india....kau tengok mana dia orang berak...!!! dalam longkang, atas jalan, belakang kedai, dalam plastik, so nak makan pun tak lalu....kurus la dia orang....habis lu macam mana...tiru la dia orang...hehehehehe

      Delete
  10. Org ats nie buat lawak tp xjd..lawak bangang..

    ReplyDelete
  11. Bia la dia nk buat lawak pn. Kau ape sibuk. Pada aku jadi je dia pnye lawak tu. ke kau yg bangang abadi sampai bnde kecik pn nk amik serius?

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Apel cider vaniger

    ReplyDelete
  16. isap asap taik lembu mcm org ats aq ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm siul jer sumer

      Delete
  17. lawak bodoh..yg air mani tu..memang bodo tahap jebon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan maragh....labuuuuuuuuuuuuuuu.

      Delete
  18. Dapatkan tips untuk kesihatan dan cara menguruskan badan di website kami

    ReplyDelete
  19. Sky water is very good for helth...ok you can try this!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Or dont eat any thing about 7 days...you can see slim fit...bye

      Delete
  20. kopi bagus ke untk student????sape2 yg tahu tlg jawab please.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopi bagus la. nabi suka minum. nabi kita pandai kan?

      Delete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri