7 Makanan Yang Membakar Lemak!
Home » » 7 Makanan Yang Membakar Lemak!

7 Makanan Yang Membakar Lemak!

23 Comments


Masalah berat badan merupakan masalah yang membuatkan kita menjadi stress untuk mengurangkannnya. Terdapat pelbagai cara yang boleh membantu kita untuk membakar lemak dalam badan selain senaman dan diet. Kita juga boleh membakar lemak walaupun ketika kita makan.


Antara 7 makanan yang membantu untuk pembakaran lemak ialah:

Bawang putih/merah



Bawang mengandungi anti bakteria dan mineral seperti sulfur yang membantu untuk membakar lemak. Selain daripada itu, makanan ini juga berfungsi untuk melancarkan lagi sistem penghadaman dan juga meningkatkan metabolisme tubuh seseorang.

Tomato


Makanan ini mengandungi vitamin A, B6, C dan K yang sangat baik untuk membakar lemak. Selain daripada itu, kandungan kalori yang rendah juga menyebabkan tomata sering menjadi makanan pilihan untuk pengamal diet.

Putih telur


Putih telur adalah merupakan makanan yang menjadi sumber protein paling baik. Protein yang ada di dalam putih telur membantu untuk proses membakar lemak. Tetapi cuba elakkan atau kurangkan daripada memakan kuning telur kerana ia mengandungi kandungan kolesterol yang agak tinggi.

Lada


Mungkin makanan ini akan menghangatkan lagi kehidupan anda. Tetapi kandungan vitamin A, C, serat, kalsium dan fosforus dapat membantu untuk meningkatkan lagi metabolime badan dan secara tidak langsung ia akan turut membakar lemak.

Anggur


Salah satu makanan yang membantu untuk membakar lemak anda adalah anggur. Anggur bukan sahaja sumber vitamin C, tetapi ia turut membawa khasiat yang dipanggil pektin. Pektin dapat membantu untuk menurunkan tahap kolesterol seseorang.

Lobak merah


Makanan ini mengandungi karotina yang merupakan sejenis vitamin A untuk membantu melancarkan sistem penghadaman dan membakar sisa lemak.

Timun


Timun bukan sahaja boleh dijadikan sebagai makanan untuk membakar lemak, tetapi khasiat didalamnya juga turut memberi kebaikan kepada buah pinggang kerana ia dapat membantu untuk membersihkan asid urik.

Semoga niat untuk menurunkan berat badan di bulan Ramadhan ini berhasil dengan pemakanan yang mengandungi makanan makanan ini.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

23 comments:

  1. first..........^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak yg 2nd,spe komen lps ak gila babi,maknenye ko ar gila babi babi

      Delete
    2. ............Yg 1st ok..... best...
      yg 2nd tu nak mampos..

      Delete
    3. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
    4. korang sume ni mesti perut buncit

      Delete
  2. 2nd... org atas aku ni gila sex. sapa komen lepas aku gila babi. haha

    ReplyDelete
  3. owg ats ak ni mak bpak dye babi sundal . . hahaha

    ReplyDelete
  4. Betol owg ats aku nie.uuhh betol taw ckp owg ats aku nie.taw weh btol xtpu owg ats aku nie..

    ReplyDelete
  5. Betol owg ats aku nie.uuhh betol taw ckp owg ats aku nie.taw weh btol xtpu owg ats aku nie..

    ReplyDelete
  6. Betol owg ats aku nie.uuhh betol taw ckp owg ats aku nie.taw weh btol xtpu owg ats aku nie..

    ReplyDelete
  7. sape komen bawah aku dia gay..

    ReplyDelete
  8. ntah ape2 la mamat ni..

    ReplyDelete
  9. alamak..aku duk bwh bidadari lak..kain terselak tu wei..nmpk tuuuutt

    ReplyDelete
  10. makasih banget postingannya..karena saya juga lagi diet ketat

    ReplyDelete
  11. Setiap satu bahan-bahan atau panduan sangat berguna..boleh digunakan untukkehidupan seharian kita.Best! Lawatlah blog saya. www.crispycrackers.my/blog

    ReplyDelete
  12. suka artikel ni ,,semoga artikel tntng kesihtn diperbnykkn lgi :)

    ReplyDelete
  13. Putih telur tu dimasak dulu ke ?

    ReplyDelete
  14. Terima kasih kerana berkongsi. Lada?

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri