Cerita Hantu Di Hostel (Seram!)
Home » » Cerita Hantu Di Hostel (Seram!)

Cerita Hantu Di Hostel (Seram!)

16 Comments

Mendengar cerita-cerita hantu dari senior kepada junior merupakan perkara biasa di asrama sekolah. Tidak cukup itu lagi, ia juga berlanjutan sehinggalah ke dunia hostel pelajar universiti. Pelbagai versi cerita hantu kita dengari. Jom kita dengar sebuah kisah hantu di hostel.

Korang mesti tak pernah dengar cerita hantu dari Russia kan Entah la,aku bukan tak nak cerita, masalahnya aku tak nak ambil tahu pun. Yelah. Dulu kat bilik lama aku selalu duduk kat dalam bilik sorang-sorang. Nanti tak pasal-pasal je.. Apa-apa pun ni cerita yang dialami sendiri oleh kawan aku. Budak Malaysia gak.

Kawan aku ni dia ada awek kat Malaysia. Jadi ada kalanya mestilah nak Skype dan berwebcam bagai untuk melepaskan rindu. Biasalah tu kan, long distance relationship macam tu la. Tak tau dah berapa lama diorang couple, tapi aku rasa maklumat tu takde kaitan la dengan cerita hantu ni.

Dia ni selalu bangun awal pagi untuk chatting dengan awek dia. Tak pasti awal macam mana, sebab aku tak sempat lagi interview mangsa. Cuma dengar cerita ni daripada mulut ke mulut je. Diceritakan satu hari tu dia bangun awal macam biasa untuk chatting dengan kekasih hati dia. Kawan-kawan sebilik semua dah tidur. Maka duduklah dia seperti biasa kat meja, chatting sambil buka webcam.
Click Here

Hari tu sejuk dia lain sikit. Tinggal kat hostel ni, kalau duduk kat floor yang lagi tinggi, kesejukan tu makin kurang terasa. Tak taulah kenapa malam tu sejuk dia memang lain macam sikit walaupun bilik dia kat tingkat 15. Rasa macam ada angin tiup je.. perlahan. Dingin. Kadang-kadang kalau angin kuat sikit rasa macam ada orang je tiup kat tepi tengkuk. ishh.. Tapi kawan aku ni relax je. Dah bermalam-malam kot dia online waktu-waktu ni, jadi benda macam ni dah boleh kata biasa pada dia bak kata orang dah jadi alah bisa tegal biasa. Untuk menghilangkan sikit kesejukan malam, dia bancuh Nescafe 3-in-1. Waktu sejuk ni memang best dapat minum air panas.

Lepas bancuh Nescafe, dia terpandang kat tingkap. Tingkap tak ada langsir jadi memang boleh nampak hutan belakang yang besar dan paya. Belakang hostel ni ada paya, tapi air dia kotor sangat. Kalau tengok dalam Google maps pun boleh nampak paya tu. Bila datang musim sejuk paya tu beku, tapi awal-awal ni belum beku sepenuhnya. Bahaya kalau main-main atas paya yang tak cukup beku ni.. Malam tu bulan mengambang penuh. Jadi memang terang semacam je hutan belakang tu. Baru kawan aku perasan tingkap tu tak tutup rapat. Patut la sejuk je..

Dia duduk menghadap laptop Acer tu balik. Webcam terbuka dari tadi. Jadi si awek nampak la apa yang berlaku kat sini. Mereka sambung chatting. Lampu ditutup, barulah ada feel sikit kan. Tengah chatting sekali si awek bukak baju tanya:

“Eh kawan you pun tak tidur lagi eh?”
Jangan jadi blogger syok sendiri

“Mana ada, semua dah tidur la..”

“Tapi ada je I nampak orang lalu lalang belakang you”

“….”

Bila ditanya balik, sepanjang mereka chatting sebelum tu memang si awek nampak kelibat orang belakang kawan aku tu. Tapi tak nampak siapa sebab gelap kan. Ingatkan kawan sebilik yang tak tidur lagi padahal dah lama diorang tidur. ish..

Ingat ye, ni kisah benar first hand daripada orang yang kena. Pada aku, memang seram la sebab dalam hostel ni je. Pada korang, mungkin tak.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

16 comments:

  1. Asal la mamat tue bodoh sngat...sah2 la minah tue dah malas nk chatting ngan die...adoi!...

    ReplyDelete
  2. pehal ade click here 2?? cer citer. mgkn ade misteri disebalik click here

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu citer copy n paste, yg original ada la link dia. Pen patah x sempat nak copy kot. Xpe baca jer apa yg ada

      Delete
    2. mungkin dia copy paste dalam seram2 sejuk xsempat nk edit blk.. apa2 pun citer ni citer seram ke citer lucah? bukak2 baju pon ada ka???

      Delete
  3. pen patah ney bnyk wt cite karut marut.adminnye dok bwh tmpurung lg puih!

    ReplyDelete
  4. aq tak paham la citer ni..duk tingkat 15 kan kew makin sejuk law malam2..da nama duk tkat 15 camne lak leh nampak hutan,paya sgala tu...adeiiii..

    ReplyDelete
  5. pelik.....x paham citer ni.x m'nyeramkn lagsug.so... i don't know what to say again.

    ReplyDelete
  6. Bgun awl pg utk buat maksiat...mmg kne bnda x mlek lh...sbb niat x mlek dh...bgun pg buke nk wk ibadat dk...

    ReplyDelete
  7. rugi masa aku baca cerita ni..x seram langsung

    ReplyDelete
  8. tu la..sape suh wat maksiat siap awek bukak baju lg 2..adui...mgkin petanda xnk bg awek die tayang tbuh kt pakwe die kot..mne la thu kn..

    p/s: ade mse bukak link ni...http://ysmcdn.com/share/my/2500/3097682

    ReplyDelete
  9. mmm....boringeng

    ReplyDelete
  10. coba buka adahantu untuk cerita lebih banyak

    ReplyDelete
  11. sah x bkak webcam lagi lepas nih..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri