DEMONSTRAN BERJAYA MENGAKIBATKAN KFC DAN MCD DITUTUP (8 GAMBAR)
Home » » DEMONSTRAN BERJAYA MENGAKIBATKAN KFC DAN MCD DITUTUP (8 GAMBAR)

DEMONSTRAN BERJAYA MENGAKIBATKAN KFC DAN MCD DITUTUP (8 GAMBAR)

85 Comments
Hebat!

Minggu lepas sebuah demo gergasi untuk menentang penayangan Innocence of Muslim di Youtube, Di Malaysia demo hanya berlaku selama sehari dan selepas itu semua orang kembali ke rumah dan layan video "Rosmah Wanita Iblis" di Youtube tanpa sekelumit ironi di benak hati.

Di Indonesia demonstrasi oleh Forum Umat Islam lebih serius. Jumaat lalu pertubuhan ini melakukan demo di bandar Tasikmalaya, Jawa Barat. Mereka berjaya memaksa cawangan restoran KFC dan McDonalds di bandar ini untuk menutup kedai mereka. Kegagalan menutup akan mengakibatkan keganasan berlaku. Menurut jurucakap Forum Umat Islam, tindakan memaksa penutupan restoran makanan segera ini dilakukan bagi memastikan semua umat Islam di bandar itu tidak akan membeli produk dari Amerika Syarikat. FUI juga berkata mereka mahu pengusaha restoran menutup restoran selama seminggu dan mereka akan memastikan tuntutan mereka ini dipenuhi.

Ini baru demo hardcore. Tak macam di Malaysia dimana ajak-ajak itik sahaja suruh orang boikot melalui Facebook sahaja.

In b4 "Tasikmalaya maling nama Malaya!"





85 comments:

  1. Lu nak compare ngn malaysia pastu nak citer rosmah pulak ? Lu nak berstory pon rasional laa sikit pakai ayat . Jgn nak bajet pro pulak sial ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasai pa xbuleh compare dgn msia?sama ja negara islam,sistem ekonomi pun sama,bahasa hmpir sama,sama mkn nasik bukn besi,rokok n rasuah pun lbih kurg sama,Tuhan pun sama,nabi pun kita share..dasar jahil mnunjuk bodoh xnk blajar..org mmcm hang la pengkhiianat agama ptut mmpos ja..sama dgn org bwh ni mkn taik

      Delete
    2. sape kata malaysia dgn indonesia sama indonesia walaupon umat islam palaing ramai di dunia tp indon bukan negara islam mereka boleh ramai campur2 islam dgn kristian boleh kawin tanpa perlu tukar agama dulu lagi lgpon masjid diorg speaker menghala didlm bukan diluar lg satu semua umat islam tuhan dan nabi adalah sama bukan dinegara indon brunei singapura thailand vietnam mane2 yg agama islam tahun dan nabi adalah sama

      Delete
    3. pehal butthurt sangat ni bro. mesti peminat tegar mcd ni. haha

      Delete
    4. ckp pasal agama...tapi ayat...fuhhh..xingat akhirat...

      Delete
    5. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
    6. Ha5...McD rampage...

      Delete
  2. sedap mulot jer....jgn nk sama kan indon dgn malaysia laa....hampehhh......mengarut punya entri nih....puihhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Islam tk kira kt mana pun sama je. .

      Delete
    2. kenape x leh nk samakan dgn indonesia?
      sedangkan apa yg diaorg buat tu betul!!

      Delete
    3. memangla tp kaupon penah gak makan KFC dgn MCD x terfikir lak nak boikotkan majoriti yg keje kat situ suma org melayu dan beragama islam

      Delete
  3. kau nak emo lebih apahal...suke hati die lak nk story ape pon.

    ReplyDelete
  4. Korang tutup kedai buat susah negara sendiri sahaja. Tolong sedarlah orang yang buat filem itu orang amerika, tapi bukan semua orang amerika berpendapat sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau negara susah sbb ttp mcd nmpk sgt laa m'sia ni brgntung hidup ngn yahudi , ape bodo dan tipikal sgt ni ?

      Delete
    2. x mati manusia x mkn mcD .. haha

      Delete
  5. ape salah blogger ni , ko nak marah pulak tibe2 , ko sokong yahudi ke?

    ReplyDelete
  6. Indon punye otak gile ckit...tp bagusla...dapat tegas dlm hal2 agama nie...tp kadangnye ade buruk gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak gile pon tapi indonesia adalah penduduk islam paling ramai kat dunia ni dan ada ulama2 besar terulung .. dan mereka mampu membuktikan yang mereka betul2 menentang kekejaman dan penghinaan nabi muhamad s.a.w melaui demonstrasi tu.orang kite ape buat siaakkk. Kate boikot barang ni boikot barang tu. Tapi esok lusa guna balik. Moral dia jangan racist sangat. Allah tak pandang kau melayu ke indon.

      Delete
    2. klu nk ikot kan boikot bkn kfc n mcd jer.bnyak lg sbenarnyer.salah satu youtube.boleh ker boikot?klu nk buat demo pun jgn lah nampak sangat islam mcam penganas. . .

      Delete
    3. bodoh. china laaa paling banyak islam di dunia. ni melayu bodoh tak ada otak. ini bisness ape.. apasal suh org tutup ? lu islam tak yah laaa makan kalau haram. bangsa lain korang tak ambil kisah... pengting diri. nie buat ganas nak tunjuk hero... kalau sorang? macam sial penakut. ini laa patern melayu... gagal dal hidup.... ALLAH suh buat halal tapi berapa peratus dalam dunia buat? gua ingat tal sampai 10%. korang sendiri bezakan halal haram..... ini bukan cara betul suh tutup kedai. betul?

      Delete
    4. Fyi. YouTube n Facebook di sekat dan di haramkan di cina. Nape m'sia x buat?

      Delete
    5. Indon gak Negara paling byk umat Islam murtad

      Delete
    6. Anonymous2 October 2012 22:30
      Fyi. YouTube n Facebook di sekat dan di haramkan di cina. Nape m'sia x buat?

      kalau sekat.. nanti Pencacai Rakyat komplen pulak... dah la paper dgn TV BN conquer... facebook ngn youtube pon kena sekat, celah mana depa nak berkempen. tipikal la

      Delete
  7. http://www.ummah.com/forum/showthread.php?195770-Boycott-McDonalds-AND-STARBUCKS-they-support-Israel
    terbalik ngn Malaysia. org Malaysia ramai2 beli burger samurai sambut birthday...

    ReplyDelete
  8. pasni boikot facebook pulak.....kan dari amerika juga tu....kalau agak2 nak demotrasi,yang ada akaun fb kena tutup la dari sekarang..hiihihihi

    ReplyDelete
  9. Bila demo, rakyat sendiri hilang pekerjaan, hilang mata pencarian! Rakyat indon 10 x ganda rakyat Malaysia masih main youtube, dalang sebenar yg menayang filem laknat tu. Adakah anda golongan yg pro kemerdekaan berdarah spt indon n jelik kemerdekaan menggunakan inteligent macam Malaysia? Jgn jadi golongan yg Melatah,bakar Kelambu marahkn nyamuk!!!

    ReplyDelete
  10. Pada zaman Rasulullah s.a.w menyebarkan dakwah kepada manyarat pada ketika itu, beliau sendiri menghadapi bermacam rupa bentuk fitnah dan kejahatan malah lebih dhasyat lagi dari penayangan filem tersebut. Tapi apa tindak balas baginda? Baginda hanya berkata mereka itu adalah golongan yang belum menemui kebenaran.Tidak sekali baginda bertindak dengan kegnasan terhadap musush2nya. Jadi kenapa kita perlu melakukan apa yang tidak pernah dianjur oleh Rasulullah s.a.w.? Cara demikian memberi kepada musuh2 islam melabel Islam sebagas ganas dan menghalalkan pembunuhan. Adakah ini yang kita mahu. Api jangan disimbah dengan minyak. Itu pandangan dangkal saya. Kita tengok, selepas kematian konsulat amerika di Syria tempoh hari, apa amerika label kepada Islam...pikirr pikirkan

    ReplyDelete
  11. tak paham gua. benda macam ni la yg misrepresent org islam keseluruhannya. nabi pun mendoakan agar orang yg baling baginda dgn taik biar dapat hidayah tau. haih.

    ReplyDelete
  12. aku setuju.. malaysia kat banyak bising online je.. macam aku kakakakakak

    ReplyDelete
  13. Bende mcm ni ade pros n cons la,elok jgak ade buat demo untuk menunjukkan yg kita x setuju dengan deme,tp demo tu biarlah yang tidak membuatkan islam nampak mcm pengganas,namun begitu demo x bleh la sekadar sekali je pastu diam je,mesti ada tindakan susulan untuk menunjukkan kita x setuju dengan ape yg diorg dah lakukan...

    ReplyDelete
  14. tidak sepatutnya dilakukan sebegini.adoii.sesetengah manusia dlam dunia ni mcam x blh nk befikir.islam tidak mencadangkan keganasan.

    ReplyDelete
  15. mende hey la....mcm bagus!!! lantak la dorang nak tutup ke mende lantak p la...dorang memang suka buat demo and menjatuh kan kerajaan sendiri..jd jgn nak tiru...berkenaan dgn rosmah tu aku pun tak tau apa ke jadah nyer cinta tak diterima kot huahuahuahaua huhai...

    ReplyDelete
  16. hahhah..dah2 lah brader2 semua,biarkan lah indon ngn negara diorang,nak tutup ke,apa ke,biarkan jer...dosa pahala masing2,kubur pun masing2 kan?biarlah...makin bnykkomen,makin bnyk dosa bertambah,makin bnyk plak pahala brader yang tulis blog nie,,kui3...

    ReplyDelete
  17. bodo btul org atas aku ni.memang kubur masimg2 dosa pahala pun masing2.ko nak kata yg ko boleh stand alone la.bangang.ko mati sapa nak kapan kan tanam kan galikan????org sekeliling ko jugak.sbb tu la melayu tak leh bersatu.sbb perangai bodo kau ni la.BODOH SOMBONG......

    ReplyDelete
  18. sume 0wg bjak dh.........0wg k0men cm2, derw yg k0men cm len lak.........cm2 la.........jgn la nk sumph seranah kt owg..........lw salh tnj0k la jln yg t0l kt 0wg...........kn 2 yg kte d ajr.......s0ry lw mnyelit........^^

    ReplyDelete
  19. tumpang lalu la ye

    ReplyDelete
  20. Berfikir secara rasional jgn emosional

    ReplyDelete
  21. Daripada boikot mcd ke kfc ke baik korang bako church kat malaysia ne,pasal dorangla yg banyak menghina agama islam

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmm..ada segelintir org islam yg menghina christian mcm ko ni tu tak pe la plak...tp bila org christian bckp sikit...dh mcm cacing kena simbah air panas. bro, apa pun agama. kita ni ada pegangan masing2. xde agama yg suruh bt benda bodo mcm yg ko cadangkan ni pon...fikir la bro. jgn ada otak tp xpandai nak guna....

      Delete
  22. Tapi aq kelako sangat tetiba ada kaitan dengan ROSMAH,ke ROSMAH ada kaitan dengan america

    ReplyDelete
  23. org yg menyalahkan pjuang yg membela nasib agama sama dengan kapir laknat..dh brapa lama islam ditindas?xkn berdiam diri je kot?renung2 kan lah ye

    ReplyDelete
  24. Islam anti keganasan. Anti provokasi juga la sbb provoke tu hellway ke arah keganasan...

    so, takyahlah kot nk petik sesape, better be general..

    ..peace..

    ReplyDelete
  25. dorg tgh gelak tgk org demo sana demo sini. demo scara ganas hnya mnunjukkan kecetekan akal kita saja.

    ReplyDelete
  26. ni lah org melayu zaman skrg...bile ade ape2 sikit ak begaduh....ape mak bapak tak ajar ke haa??bodoh!!!

    ReplyDelete
  27. Hahaha..nk t'gelak ak bce komen kt ats nie..malayu dgn melayu tp b'gaduh sesama sendri..

    ReplyDelete
  28. Tadi baru jer makan mcd ceh baru aq tahu kalau aq dah lama tahu tak ingin aq makan makanan tu go to hell you american ***** indonesia memang bagus kita kat malaysia suruh lah block citer menghina islam tu org amerika ni teruk

    ReplyDelete
  29. jgn cpt melatah......sabar je dgn ape yg berlaku...

    ReplyDelete
  30. care diorang mcm tu biarkan je la.tapi bg aku niat betul cuma cara nyer salah.klu nk tunjuk boikot pun islam x suruh gune keganasan.aku tgk gamba mcm memaksa.pendapat masing2.ikut care masing2.x yah nk gaduh.nk gaduh ke nk perang g palestin duk sane baru betul

    ReplyDelete
  31. Ermmm nak coment gak..saje nak kongsi...ermmm
    Korang rasa patut ke tak filem tu d tayang kn...?
    Msti jwapan nye x patut kn...? So apa y korang buat...?
    Nk ttup mcd n kfc mcm indon kompom x blh, nk buat rusuhan kompom x blh....
    So aku rasa diam lebih baik dri banyak bercakap je.....
    Lbih baik berdoa agar allah melindungi hambanya....
    Ada kalanya, kita tk perlu kn senjata untuk berperang....
    Satu y perlu kita tanam dlm hati, ALLAH MAHA BESAR.....

    ReplyDelete
  32. Sy setuju dgn pndpt diatas. Apa guna demonstrasi sehingga memudaratkn dri sndri dan org lain? Brpa byk masa dan duit yg terbuang? Yg susah nnti sapa? Kalau cara fizikal kita x mmpu buat sekadar buat dlm diam. Boikot dlm diam. Mula2 sorag tpi bila lama2 akn bertmbh. Apa akn jd pd brg2 mereka. Mslh nya org yg bijak sgt komen kt atas2 tu mampu ke buat? Jgn ckp je pndai

    ReplyDelete
  33. BODOH YG KORG MAKI ADMIN APE HAL! ADMIN NAK KONGSIKN CITE NI JE UTK PENGATEHUAN & PENGAJARN KITE SEMUA. BUKA LAH MATA, BUKA LA MINDA JGN JADI PENGECUT. KORG MENYALAK MCM ANJING KT SINI PUN XDE GUNE JG. JGN PANDAI CAKAP JE TP XBUAT. MCM MONYET LA KORG MELAYU GADUH SESAMA SENDIRI. BUAT MALU BANGSA SENDIRI JE.

    ReplyDelete
  34. mmg bodoh punya orng indon...negara sendiri ekonomi x bgus disuruh lagi kedai tutup...kenapa x tutup selama 1 tahun ke 5 tahun ke 500 tahun ke...bru cun....

    ReplyDelete
  35. BODOH PUNYA MANUSIA...kalo nak komen pun pakai otak sikit..jgn ikut sedap mulut kata nak bakar church kat malaysia ni..mata kau buta ke?? kau tak nampak perkara tu t'jadi kat indon?? kesian btul lah kat kau..ada mata x nak guna.bangang!org mcm kau lah yg m'rosakan p'paduan kaum kat malaysia ni..kerana nila s'titik rosak susu sebelanga..kau yg ptut d'bakar bahlul!

    ReplyDelete
  36. Yang komen ats ni sume bodoh!

    ReplyDelete
  37. Admin pun 2x5 bodoh....agak2lah buat citer...sepatutnya,bagilah info yang betul...bukan nak memburukkan orang lain...yang ada blog pun tak macam ni...BODOH...

    ReplyDelete
  38. Admin pun 2x5 bodoh....agak2lah buat citer...sepatutnya,bagilah info yang betul...bukan nak memburukkan orang lain...yang ada blog pun tak macam ni...BODOH...

    ReplyDelete
  39. admin2.. Perlu ke mengelarkan Rosmah Mansur sampai mcm tue skali??..

    ReplyDelete
  40. Bodoh... mmg bodoh. ..xde keje lain...fuckers...xde otak...

    ReplyDelete
  41. malaysia, malaysia laaaa.... indonesia, indonesia laaaa.... ada aku kesah??????????????????????????

    ReplyDelete
  42. habis kau nak rakyat malaysia mcm rakyat endon??? nak buat rusuhan sampai ade yg cedera?? fikir lah admin yg lem***....runtuhkan ekonomi je..

    ReplyDelete
  43. sampah pnya entri

    ReplyDelete
  44. butoh la semue korg komen kt atas ni.. bahLOL, org bagi info skt je xleh nk terima, pakai otak la wei, ngko yg ckp lembu tu pn komen mcm lembu jg. korg cermin la dri korg tu sblm nk bace or komen kt blog ni ye. piraaahhhh.. sampah masyarakat hampehhh

    ReplyDelete
  45. Woi apasal dok hina indon ni. Maling apa. Macam s**l la ampa ni semua. Ni balik pi siasat sejarah keluarga ampa tu dulu takut nanti nenek moyang ampa tu indon b**o.

    ReplyDelete
  46. Lalalalalala...... Semua orang pandai... Hihi...

    ReplyDelete
  47. Sedih aku tgk komen2 korg ni....korg thu x kenapa adenya perang badar n perang salib dlu..kerana mangancam agama islam kn..tgk skang sumenya lemah mcm pondan.aorg kafir duk hina islam tp kita trmasuk aku sumenya duk kata mcm komen korg sume nu..anyway aku sokong tindakan warga indonesia kerana berani bkn mcm rakyat kita yg tkut dan pentingkan poket sdiri.

    ReplyDelete
  48. psl mknan pn nk gduh... ..yg kt indon nyanyi kai suar dlm bju dlm je xnk cmplain plak..pai pak aji pn tgok xpe..ape saje la..kfc n mcd tu kn mknnan je...kt sne je hlang..tp dtg ngra org cekik kdarah jgak kfc...uhhh....

    ReplyDelete
  49. as i said food is food...aku kesian jer ngan pekerja2 mcd and kfc jer..kalo org2 di malaysia turut membuat pkra spt di indonesia..mmg kesian la dgn pekerja2 kedua2 restauran makanan ringan nie..punca pendapatn dah xder...nak crik kerja dlm keadaan ekonomi skrg payah....lagi yang berijazah bnak yang mjd "penganggur terhormat"....nak harpkn BRIM..xyah lah stkt rm250 DAN RM500...mmg xcukup...
    skrg rm100 CAM RM10 jer....pikir2lah...berpada2lah sblm membuat sst...berpada2lh sblm mengucapkn ayat2 yang xsenonoh...kerna mulut bdn binasa...aku tak menyokong mana2 pihak...

    ReplyDelete
  50. fanatik sgt...menyusahkan org je...

    ReplyDelete
  51. tahap bangang yang melampau + bodoh sejati

    ReplyDelete
  52. Last2 sesama Islam yg bertekak..2 yg die org nak sbnrnye..bersatu lah whai sedara2 ku..

    ReplyDelete
  53. korg..syria tu tgk la majoriti islam dia ape?syiah kot..tgk ajaran syiah mcm mane..ade ke dorg mengagungkan nabi muhamamad..islam yg btol ekot ajaran nabi...nabi x ajar guna keganasan...byk keganasan blaku dr negara2 yg mjoriti syiah...tgk la kelakuan syiah..iraq dlu dilabel terrorist..sbb mostly dorg syiah...amerika juz amek kesemptn ats bende ni..las2 dia label islam terrorist...islam ni byk cabang..amek la yg btol..yg btol je akn betol slamanyer..

    ReplyDelete
  54. info: indon bukan negara islam !

    ReplyDelete
  55. betul tu basikal tua..islam x ajar keganasan digunakan dalam mempertahankan islam..sekarang orang islam bergaduh sesama org islam..kita x malu ke?? nak tuduh orang biar lah berpada-pada..jgn pudah kita yg terima padah gaduh sini sana sesama agama..nampak sgt org islam lemah..org yahudi akan buat apa je cara utk hapuskan ukhuwah org islam..ingat tu..

    ReplyDelete
  56. bodoh betul org indonesia, islam tak ajar buat mcm ne, knpa makin are saudara islam kat indonesia makin bodoh ye, guna kekerasan, walhal islam ne hikmah dan lembut, tak pksa org msuk islam pn, ne le ciri2 org guna akal tanpa ilmu, stupid indonesia, lps boikot ne balik rmh tgk dangdut, telenovella, tak bodoh mane?? bnyk maksiat dekat indonesia, ini juga dia nak amuk, GOBLOK

    ReplyDelete
  57. keganasan keganasan keganasan tu jer ker kita tahu buat, as a muslim.... amerika da menguasai dunia.. pikir2 kan lah..

    ReplyDelete
  58. kfc..johor corp da beli. emmm~

    ReplyDelete
  59. bodoh la nak samakan indonesia yg huru hara dgn rusuhan tu dgn malaysia..bodoh..bodoh..kita ada cara..tak payah buat demo [pn bole settle

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri