Luar Biasa! Apabila Nissan Skyline Bertembung Dengan Kancil
Home » » Luar Biasa! Apabila Nissan Skyline Bertembung Dengan Kancil

Luar Biasa! Apabila Nissan Skyline Bertembung Dengan Kancil

104 Comments
Agak jarang kita mendengar kemalangan jalan raya yang melibatkan kereta sekolah memandu. Terbaru, terdapat sebuah kemalangan jalan raya yang telah berlaku di antara sebuah kereta Nissan Skyline dan Kancil di Danga Bay, Johor Bharu. Walaubagaimanapun tiada laporan rasmi lagi diterima bagaimana kejadian sebenar ini berlaku. Daripada gambar yang kita lihat, kereta kancil tersebut telah terbalik dan Skyline juga turut mengalami kerosakan di bahagian depan. Jom lihat gambar di bawah ini.







104 comments:

  1. first! nama saya anonymous! sian kancil

    ReplyDelete
  2. Org tu baru nak blaja wat lesen. Lansung trauma nak bawak kete da.. Kih kih kih kesian kan die..

    ReplyDelete
  3. Nie kt jb, Dekat danga bay.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelahhh...kan dh tulis tuh kt danga bay jb...

      Delete
    2. haha..kesian..x pandai membaca rupanya..

      Delete
  4. Tengok gayanya mcm Skyline ni sondol tepi belakang kancil sbb xsempat brek pastu kancil tu terbalik..

    ReplyDelete
  5. skyline tu x lepas nk potong kancil tu ... apa lagi himpit arr ... hahaha

    ReplyDelete
  6. aku penah tgk eksiden libatkan keta skolah mmandu.. slalunya salah org lain lar, bkn salah keta skolah memandu tu.. sbb org yg tgh amek lesen tu bwak slow, yg dah berlesen tu pegi himpit sbb lmbat sgt... pstu lg satu, msa brenti kt lmpu merah. msa nk jln balik, org amek lesen tu tehenjut2 lar, silap tekan clutch. yg blakang ni pegi tekan minyak, gedebammmm keta depan.... trauma budak yg tgh amek lesen tu...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. nissan gtr tu skyline la tenuk..

      Delete
    2. itu nissan GTR la bodoh , kau tau apa la sial .

      Delete
    3. itu nissan skyline R35 GTR......tenuk sgt npe???

      Delete
    4. GTR x guna nama skyline dah la.. trolololo mmg tenuk la korang

      Delete
  8. Pengajarannya adalah kalau nampak depa tampal plat L, atau P tolonglah berhati hati.. Tak boleh nak salahkan diorang juga..

    ReplyDelete
  9. ni mesti kes gtr tak tahan kena perasap dgn kancil sekolah memandu ni... hehe

    ReplyDelete
  10. NISSAN SKYLINE GTR 35...

    ReplyDelete
  11. tmpt ni tak jauh dr tmpt aku
    area ni mmg selalu kereta xcdnt,
    trun dr highway je trus jmpa tmpt blaja krta..

    ReplyDelete
  12. Sang kancil datang beramai-ramai menghadap sultan firaun...

    ReplyDelete
  13. comel betul aku tgk kancil tuh :D

    ReplyDelete
  14. pembetulan ... Bukan skyline , tapi GTR R35

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape pembetulannya?Btolla nissan skyline GTR R35..Confident je nk btolkan.haha!!!

      Delete
    2. da xde nme skyline lg lah.

      Delete
    3. Hhhahahaha...xnak wat pembetulan yg proton ke?

      Delete
    4. eh.. ni sbenarnya proton r35 laa. pihak malaysia mmg sngaje tanak bgitau rahsia ni kat org sbb proton da kamcing nan nissan..
      rahsia ni hnya diketahui oleh proton,nissan, dan pembeli proton r35 ni.
      saya pon mngetahui perkara ni sbab sye yg wat kisah dongeng ni.
      sekian

      Delete
    5. Ni nissan sunny body kit gtr r35...tahu sgt dh....sekilas ikan di air jer ni...cewah

      Delete
    6. bro, nie nissan GTR R35 la, dah tak bawak nama skyline dah, last yg bwk nama skyline is R34, lpas R35 tak bwak nama skyline dah, tgk la kat badge kete mana ade Skyline, just ade GTR je, knowledge is power bro, jgn sindir org kalau tak tau

      Delete
    7. aku setuju. name betul die, Nissan GTR R35. name skyline dgugurkn. mmg asal nye skyline.

      Delete
  15. pergghhh..kancil cucuk blakang gtr tuuuu....!!!

    ReplyDelete
  16. gtr nak bujak sang kancil

    ReplyDelete
  17. cite ni kwn dpt dri sumber yg benar.dlm kes ni kancil 2 yg slh sebenarnya..kwasn ni memg kreta sume laju2..citenye kancil 2 keluar dri sempang tempt blaja..kt ci2 ad 3lorg jaln utama.1 lorg susr ke kiri..kancil ni dri kiri.trus msuk jln 3lorg utama ni.nissan ni xsempat ngelak..waktu petang kejadian ni..kwn sempat gk jmpe xcdent ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun kancil yg salah tp law masuk mahkamah memang skyline yg kalah sbb undang2 dah ttapkan law kreta sekolah mmandu yg akan menang kes sbb pemandu masih blajar...iktbar law ad kreta dr skolah memandu jrakkan knderaan anda..lol

      Delete
  18. Ah,pdan mke ko..

    ReplyDelete
  19. teruk jugak GTR tu... kos repair tu mau double dari nilai Kancil tu...

    ReplyDelete
  20. ptut la kete aku hilang.kt sini upe nyer.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo kancil yang ilang dua ari lpas eh??..;-p

      Delete
  21. nak beli nombor eko, xnmpak plak kancil tu, nisan tu plak 2 dgt je haha

    ReplyDelete
  22. Grand Tourismo Racing 35

    ReplyDelete
  23. cpt2 sembelih kancil tu huahua.

    ReplyDelete
  24. ish2......cian kerete kanculp tu....dia tidak bersalah....

    ReplyDelete
  25. hahaha ..element suda lari oo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Element? Ape tu bro?

      Delete
    2. hahahaha meh aku aja eje. alignment. k.

      Delete
    3. Oh my english..haha..

      Delete
    4. ingat elefant td..rupanya alignment...haha..memggom..

      Delete
  26. Ney adik badik skyline la.. name penuhnye nissan skyline gtr.. Ade plak siri2 nye.. Example, nissan skyline gtr-32, nissan skyline gtr-33, nissan skyline gtr-34 (yg kita femiliar,banyak kat malaysia), nissan skyline gtr-35 (ni yg plg latest dalam siri skyline, yg dalam gambo 2).. Banyakkan sikit membace k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gtr jenis ni dah x bwk name skyline. name btol die, nissan gtr r35. xd skyline lg dah.

      Delete
  27. owg klu da noob pasal kater nak wat cmner..hoho~

    ReplyDelete
  28. Ade gak skyline yg bukan jenis GTR.. Name penuhnye, nissan skyline v- gt (r die xdek).. Ade jugak siri2nye.. Example, nissan skyline v250 gt, nissan skyline v250 gt coupe, nissan skyline v250 gt-4, nissan skyline v300 gt, n others .. Jenis skyline ney, xpasti ade ke x lam malaysia coz xpernah trserempak pon lg.. Banyak jenis GTR je.. GTR kite lebih femiliar.. Banyak membaca, luas ilmu.. Jangan dok dengar ckap org je pastu nak perbetulkan org tnp usul periksa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni model GTR r35 lah. model slpas r34 dah x bwk name skyline dah.

      Delete
    2. panjang tulis, xde isi.. LOL

      Delete
  29. maggi kari aku mana??!!

    ReplyDelete
  30. gtr ka skyline ka fairlady ka...peduli la apa keta tu..bongok btl..itu pun nak bising bodoh bangak...biar la apa admin tulis..bukan ko yg buka blog..bonggok...klu nak perbetulkan admin pg la buka blog sendiri tgk brapa ramai visit blog ko..bongok..

    ReplyDelete
  31. mati la kancil tu kne langgor....kesian...ish2.....

    ReplyDelete
  32. "NISSAN GTR R35" tu elak dan E-Break... tu yg makan side tepi je...
    Yang "Perodua Kancil" tu da men masuk je... jawabnye tadah je... debammm 1 biji...nah ko men golek2...

    ReplyDelete
  33. sllu langgar lembu jer..

    ReplyDelete
  34. ni bkn nissan skyline , ni abg kpd skyline(R34) nissan R35

    ReplyDelete
  35. FUCK LA GTR!!!!!!! N FUCK U ALL BULLSHIT.... BELAGAK TAHU SUMO NY.... UHUHUHUUHUHUH

    ReplyDelete
  36. Replies
    1. abeh tu, takkan kt israel pulak!

      Delete
    2. btulx3..

      Delete
  37. kereta no plat ni memang suka bawak lelaju... cilok2. klu nk kata kancil salah, jawapan aku cukup mudah... sape suruh rapat2. jalan tu sendiri 50km/j. memang dh kena sumpah orng pun owner kereta skyline tu. klu kat simpang trafik lite dia la nak juara... llampu hijau terus nak tekan minyak lelaju.. selalu jmpa kat area jalan pasir pelangi... jenis org takde kejesuka berlagak drive lelaju... patut klu bawah lori je yg bagus.. ni walauapa pun ceritanya... belakang tetap salah...sendiri mau ingat laaa...
    APTB...

    ReplyDelete
  38. bangang...pukimak hang...ikt die la nk langgar ke hape....puuiii

    ReplyDelete
  39. skyline cool....kancil 2 sebok je...tehegeh2...sape pakai kancil anak haram..celaka puii..

    ReplyDelete
  40. bodoh org yg pakai skyline pergi langgar kereta sekolah memandu satu sen tak dapat claim dah langgar belakang ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. duit dia byk benor agaknya...

      Delete
  41. GTR ak ni..SIALLAH bru bg pnjam 5 mnt dh ranap..x ley prcaya mber2 ak ni

    ReplyDelete
  42. kereta kacil terbalik tapi remuk sikit je,,tapi kerata GTR nye habis depannye

    ReplyDelete
  43. keta ini Nissan GTR R35 bukan nissan skyline,kalu skyline name penuh die Nissan Skyline GTR R34...
    Pengarah Nissan(juga Pengarah Renault)sndiri panggil 'Nissan GTR'...
    -bukan ape saje tgur-

    ReplyDelete
  44. Skyline tu salah sebab kancil tu tgh belajar memandu

    ReplyDelete
  45. bagaikan gajah melanggar kancil

    ReplyDelete
  46. bagaikan gajah melanggar kancil

    ReplyDelete
  47. nampak sangat dilanggar dengan laju. sampai tergolek kancil tu..
    stendet la klu sapa2 pun pakai skyline takkan nk bawak 50kmj!

    ReplyDelete
  48. tapi bangga laaa fight pun dgn skyline... yg tak syoknya skyline tu.. dgn kancil pun nak lawan?

    ReplyDelete
  49. aku taw mesti skyline kena cucuk baeknya ngan kancil tu hehehe

    ReplyDelete
  50. Adus...gtr 35 tu skyline le...skyline tu gtr le....bende sme...cme skyline bnyk jenis...zzzz...ade yg coupe ade gtr n ade gtt...adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. another fool detected.

      Delete
  51. perodua kancil 660 ezi

    ReplyDelete
  52. free advertise blog,forum, website, games korang di http://malayfilem.com/topsite/

    ReplyDelete
  53. perodua skyline r660i

    ReplyDelete
  54. nampaknya teknologi kancil lebih maju dari teknologi NISSAN GTR..kancil cuma terkehel pinggul manakala NISSAN GTR terkehel bahu..hurmm kesian apa kata org bwh??

    ReplyDelete
  55. orang yang baru belajar memandu tu bodoh sebab dia x tahu ke kena bagi laluan kat kereta yg memang laju untuk lalu

    ReplyDelete
  56. kecewa peminat nombor ekor...sebab no. plat ada 2 no ja...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...puas dia cong no....kempunan xdpt tkan no..;-p

      Delete
  57. Org bodoh ja comment " kancil kene bg laluan kt GTR"..
    Dh nama pun br blaja memandu..mana dia tau..bangang..bg comment pkai kepala kote ke..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu name pale hol dia...

      Delete
  58. bodonye la.. GTR wt cm gitu.. sedey weh..

    ReplyDelete
  59. Saye Nampak Tune Hotel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt Johor ni......

      Delete
    2. yelahhh kt johor...

      Delete
  60. Sial kau Kancil!!! Kau merosakan imej kereta Jepun!!!!!!

    ReplyDelete
  61. ini menunjukkan kancil adalah krete yang sangat ringan!

    ReplyDelete
  62. proton nie..emm

    ReplyDelete
  63. kereta buatan malaysia mcm tin sadin.... beli mahal xp xdak kualiti.

    ReplyDelete
  64. Can you differentiate between these two?
    Nissan GTR http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_GT-R
    Nissan Skyline GTR http://ms.wikipedia.org/wiki/Nissan_Skyline_GT-R

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri