Rahsia Disebalik Jerawat Yang Tumbuh
Home » » Rahsia Disebalik Jerawat Yang Tumbuh

Rahsia Disebalik Jerawat Yang Tumbuh

17 Comments


Jerawat biasanya tumbuh kerana faktor hormon dan juga kebersihan kulit. Fahaman kita mengatakan kulit yang terdedah kepada serangan bakteria dan berminyak memang mudah ditumbuhi jerawat. Tapi tahukah kita, setiap jerawat yang tumbuh itu mempunyai rahsia mengikut lokasi dimana ia tumbuh.
1) DAHI:
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih dan stress. Kumpulan ini biasanya panas baran. Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yang cukup danjangan lupa  minum air yang  banyak.
2) HIDUNG:
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sistem penghadaman tidak normal. Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi.
3) DAGU:
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.
4) PIPI KIRI:
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk menghadapi masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan hemoglobin darah.
5) PIPI KANAN:
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal.
6) PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN):
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi memmastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.
Bukan saja tahi lalat je ada rahsianya, jerawat pon ada rahsia tersendiri. Tapi sejauh mana kebenaran tu kurang pasti lah kan sebab kadang kadang tak da jerawat pon boleh je terdedah dengan masalah masalah kesihatan.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

17 comments:

  1. Dh tua² pn jerawat still lg ade.. Stress sgt!!..

    ReplyDelete
  2. adoi .. dahi & pp kanan

    ReplyDelete
  3. aduh!!!!!!!!!!jerawaT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. nk kopi semua tau...skali ngan gambar...hehe...

    ReplyDelete
  5. muko pakcik niew x ado pulak lo jorawat,,,, tapi banyak jerawat kat bolakang badan niey ha, , ,tapi pakcik xdo la pulok sembelit,, ha acano tuh, ce koba kat pakcik skit,,ha,,,,

    ReplyDelete
  6. adui.. maknanya aku heavy smoker ni bahaya la ni. patut la pipi kanan aku dari bayi merah je.. aku dari bayi da isap rokok.

    ReplyDelete
  7. Orang atas aku ni buat lawak bodoh ke apa hah anjing?haha

    ReplyDelete
  8. jerawat aku slalu tumbuh rh dahi

    ReplyDelete
  9. tp yg syoknya aku slalu picit jerawat kt muka aku hahahahaha

    ReplyDelete
  10. Bole caye ke ni??????

    ReplyDelete
  11. Betul la apa yg diorang tulis kat atas nih!!! Kalau nk diikutkan, 99.9% betul dan tepat!! Saya ada jerawat kat batang hidung dan dia kata klu tumbuh jerawat kat btg hidung tu bermakna saya ada masalah tulang belakang! Memang pon! Pastuh, dia kata sapa ada jerawat dkt kawasan badan maknanya dia ada masalah cam sembelit ke... Memang betul!! Saya memang tgh ada dlm keadaan yg sembelit dan susah nk berak..... Tetapi, ALLAH S.W.T sahaja yang lebih dan maha mengetahui!!

    ReplyDelete
  12. Aq bnyak kat hidung dn dagu :/ .. Dn mmg blkng aq skit mcm mlengkung ckit ..

    ReplyDelete
  13. kalau kat telinga cam ne pulak ?

    ReplyDelete
  14. huhu.. kdg2 jerawat ni blh buat kite down.. kurang keyakinan diri.. Jom Klik Cara Atasi Jerawat

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri