Rumah Hantu Terbesar Dan Paling Seram Di Dunia
Home » » Rumah Hantu Terbesar Dan Paling Seram Di Dunia

Rumah Hantu Terbesar Dan Paling Seram Di Dunia

46 Comments
Rumah hantu merupakan sebuah tempat yang dibina untuk memberi peluang kepada para pengunjung merasai pengalaman seram. Walaupun pada asalnya rumah hantu ini dibina untuk sekadar hiburan sahaja, namun ada juga yang menganggap ia tempat yang paling menyeramkan. Sebuah rumah hantu yang terletak di negara matahai terbit, iaitu Jepun ini telah diakui oleh Guiness Book of Record sebagai rumah hantu terbesar dan paling menakutkan di dunia.

Bangunan usang ini telah diubahsuai menjadi rumah hantu dalam tema hospital. Berbeza dengan rumah hantu biasa di Taman Tema (theme park) atau Fun Fair, rumah hantu ini tidak memiliki jalan atau laluan yang sudah ditetapkan.

Para pengunjung terpaksa berjalan sendirian atau dalam kumpulan 2 – 3 orang untuk menuju ke pintu keluar. Di dalam rumah hantu ini juga terdapat banyak pintu atau tingkap yang terpaksa dibuka secara manual oleh pengunjung. Selain hiasan dalaman yang mengerikan, rumah hantu ini juga dipenuhi oleh para pekerja yang berdandan ngeri seperti hantu sebenar. Bukan sekadar mengerikan pada pandangan mata, rumah hantu ini juga mempunyai bau menusuk hidung para pengunjung.

Bangunan rumah hantu ini mempunyai laluan sepanjang 700m yang penuh dengan lorong-lorong kecil yang boleh membuatkan pengunjung tersesat. Sekiranya pengunjung tidak sesat, masa lebih kurang 50 minit diperlukan untuk keluar dari bangunan tersebut.

Untuk menambahkan rasa takut pelawat, sistem audio yang terdiri daripada suara teriakan, suara langkahan kaki dan lain-lain dipasang dalam bangunan itu.

Kerana terlalu menakutkan, ramai pengunjung yang terluka kerana terjatuh dalam bangunan hantu itu. Berikut adalah di antara gambar-gambar yang menyeramkan di rumah hantu tersebut 
:





Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

46 comments:

  1. Big Bang pernah pegi sini..lawak je tengok diorang...hilang cool..check it out --> http://www.youtube.com/watch?v=KJ1ps1u4sTQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3...seungri la yg paling berani...siap ajak pekerja hantu tu pegi konsert diorang lagi...

      Delete
    2. Daesung pulak penakut gila ahahaha. Top and Gd cool jeh xD

      Delete
    3. k-poop go to hell

      Delete
    4. yeahhhh....hahahaha..tahniah orang ditas.br nk komen cmtu

      Delete
    5. kpop is awesome than bunkface . yuckss .

      Delete
    6. k pop is BABI.. macam orang atas aku.. BABI Busuk.. dah nama pun manusia, nak takot apa.. bukan hantu btol2.. phuii...!! Nokharoom..

      Delete
    7. Aku benci kpop ... Mmg mmbosankan... Knape la rmai yg minat....

      Delete
    8. kpop gay xdak konek,..mangkuk jamban cibai palat

      Delete
    9. kpop pon benci korg la sial .. xpayah nak hadap sgt dgn kpop .. bodoh melayu yang suke kpop

      Delete
    10. daesung yg paling takot.yang lain x tkot sangat.t.o.p cool jer.kalo nak tengok,tengok kat youtube ada

      Delete
  2. a.aaa.aaaaaaaaa.........aaaaa waw....hntu mcm real. x nmpak mcm patong kcuali yg dln sngkar.

    ReplyDelete
  3. Gila ka mo pigi disini kalau sakit jantung haaa

    ReplyDelete
  4. kat gunung fijiQ kt jepun..haha..nk pegi!!!

    ReplyDelete
  5. Gambar yang ke 4 tu macam pernah tengok,kalau ora ng yang selalu tengok astro hitz (705),gambar tula yang selalu muncul masa iklan!Kelakar pula!!hahahaha

    ReplyDelete
  6. ohsemmmmmm



    #from death spirit///

    ReplyDelete
  7. Bersatu Kita Bersatu
    Dengan Setia Berganding Bahu
    Jiwa Teguh Berpadu
    Kita Rumpun Melayu

    Bersama Kita Bersama
    Mendukung Hasrat Semua
    Berjasa Pada Bangsa
    Agama Dan Negara

    Lambang Kita Yang Gagah
    Dipandang Mulia Dan Indah
    "Bersatu, Bersetia, Berkhidmat"
    Cogan Katanya
    UMNO Terus Mara
    Untuk Rakyat Malaysia

    Sokong Umno..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu ni sesuai untuk parti yg byk berperangai hantu

      Delete
    2. Lagu ni sesuai untuk parti yg byk berperangai hantu

      Delete
    3. Jgn nk brpolitik kt sini..

      Delete
  8. bengong tol dak atas ni..

    ReplyDelete
  9. ape tibe2 org ats ni? xda kne mgena..

    ReplyDelete
  10. takut!!! kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi laki? eh betul ke??

    BLOG YANG SIOT!!

    ReplyDelete
  11. Bersatu kita bersatu,
    di bawah pemimpin penipu,
    umno terus lara,
    rompak rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
  12. ak rse mcm dlm resident evil je???

    ReplyDelete
  13. betul kah ni??....real punye hantu kah? kalau betul pun suruh tentera bomb rumah tu...XD

    ReplyDelete
  14. hahaha...bigbang ada dtng sini..lwak btol bila seungri ajak hntu tu pi konsert depa..yng daesung plak tarik tngn pekerja kat situ suroh tman dia..

    ReplyDelete
  15. seungri selambe je ajak hntu 2 p konsert mreke..........
    aq nk gi sni lh

    ReplyDelete
  16. muke daesung sumpah kelakar ... hahahahaha
    <3 big bang <3

    ReplyDelete
  17. cuba bawa ustaz ke situ

    ReplyDelete
  18. ni nk bawa ustaz awt plak..???aptb la

    ReplyDelete
  19. mcm dalam game Silent Hill jew...

    ReplyDelete
  20. wa..hebatnye rumah hantu tu..kalau ade peluang pergi japan nnti pegi sanalah..wah,main cakap jewr bukannye berani pown.

    ReplyDelete
  21. tu dia menakut kan .. tetapi kita haruslah takut pada allah sahaja jngan takut pada benda-2 ni semau ..

    ReplyDelete
  22. rumah hantu kt taman buaya melaka paling seram aku pernah pergi..

    ReplyDelete
  23. ye semau..aneh2

    ReplyDelete
  24. ade cter ar pasal rumah hantu ni. boleh tgk

    ReplyDelete
  25. ok la..xdak la seram sgt.. lagi seram tgk muka bos aku..mcm gampang

    ReplyDelete
  26. Extra Income..

    http://MegaStoon.Com/?share=66884

    ReplyDelete
  27. Dr tgo hantu, baik buat duit .

    http://bit.ly/16mRXkA

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. WOW FANTASTIC BABI !!!

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri