Beginilah Rupa 5 Idola Cantik KPop Tanpa Make Up
Home » » Beginilah Rupa 5 Idola Cantik KPop Tanpa Make Up

Beginilah Rupa 5 Idola Cantik KPop Tanpa Make Up

95 Comments
Make up jadi senjata utama bagi para pelaku dunia hiburan. Tanpa make up, wajah para selebriti pun boleh jadi tak secantik saat menggunakan make up. Ini dia 5 idola kpop cantik ketika mereka tampil tanpa make up.


1. Nana 'After School'
 

Personel After School dan Orange Caramel Nana selalu tampil layaknya barbie dengan wajah cantik dan kaki jinjang. Lihat wajah Nana saat belum mengenakan make up!

2. Jiyeon 'T-ara'

Personel T-ara Jiyeon hampir selalu berdiri di posisi tengah kerana dianggap paling cantik di antara semua kakitangan T-ara. Gambar pertama menunjukkan Jiyeon tanpa make up. Bagaimana menurutmu?

3. Hara 'KARA'

Di sebuah undian doktor bedah plastik, kecantikan Goo Hara dinilai terlalu sempurna. Lihat wajah comelnya tanpa mengenakan make up.

4. Ga In 'Brown Eyed Girls'



Maknae Brown Eyed Girls Ga In selalu mengenakan eyeliner tebal untuk membingkai matanya yang sepet. Ga In pun tampak lebih muda ketika melepas make up nya untuk tampil di filem.

5. Jessica 'SNSD'




Si ice princess Jessica 'SNSD' selalu tampil cantik. Gambar di atas adalah gambar lama dirinya sebelum menggunakan make up.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

95 comments:

  1. HODOHHHHHHHHHHHHHHH

    ReplyDelete
  2. Gile arr jessica snsd , kalau pakai make up , bkn maen lawo .. Kalu x pakai , udoh tross ! Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. tuh gambar pre-debut dy .. time tuh dy msih agak gemuk skit dn giginya msih x cantik lagi ~ jgn main ckp jer klau x taw paper

      Delete
  3. Nyampah admin suka copy paste article indon. Hampeh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin mmg bodoh. Kki layan cte indon

      Delete
  4. hehe tu la len kali jgn agungkn kate mrka cun2.. org msia lg cun neutral beauty

    ReplyDelete
  5. Siapa bilng gadis Melayu x menawan

    ReplyDelete
  6. Xabeh2 ko ckp copy paste... Nape.. Family ko marah ke?

    ReplyDelete
  7. Klu xsuke jgn la follow, kan senang!

    ReplyDelete
  8. geli je ak tgk smua nye

    ReplyDelete
  9. hahaha..awek mlayu lg cun lah..

    ReplyDelete
  10. biar betul mcm xpecaye je.buruk gile xpakai mekap.comel awek kesayangan aku lagi....

    ReplyDelete
  11. ckp kpop cantik tanpa makeup. patutnya tukar tajuk kpop cantik dengan makeup. Kalau nak kpop cantik tanpa makeup pun, ambil lah sooyoung snsd, yoona snsd, jiyoung kara, hyuna 4minute, yuri snsd. anyway, bukan suma bintang kpop hodoh tanpa makeup tapi bukan suma cantik dengan makeup. So, don't bash all of bintang kpop walhal yg tak berapa nak natural beauty tu sikit. And, rasanya suma kat atas ni laki yg tak minat kpop kot. Eh, takpelah, just stick with your girls, man and I'm going to marry Kai EXO xD Laki melayu bukan suma hensem tapi bukan suma laki hensem tu baik kan? Tapi, yg tak bestnya, suma laki baik dah diambil, tinggal yg perangai tak senonoh, suka mencarut lah, merokok lah. Budi bahasa dah takda. Hehehe.. sorry bebel.. panjang sangat lah pulak. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lancau lu gi mampos kimak pundek bodo

      Delete
    2. Lu ceramah panjang2 nk salak kat bukit mane????!!!!

      Delete
    3. ape ko merepek ha lahanat????? ko nk bangga ngn k-pop ko 2 asal sial.... EMangnya ada smuanya gue kisah? gak ada kan?

      Delete
    4. Puki la pompuan cibai pantat rabak

      Delete
    5. En hb sy merokok tp dye baik tanggjwb..slec dye merokok aje...nk sume perfect mmg xkn jupe..klo xmrokok menyakitkan mate pn nk btpe kn?

      Delete
  12. aii orang atas,pnjang komen..kpop tegar ni..btw jessica sngat 'cantik' tnpa make up..gdis melayu super natural cntik

    ReplyDelete
  13. Kalau kawin dgn Kai EXO tu boleh wat ko bahagie ke hah...jgn sangke lelaki kat Malaysia ni x laku...igt!!jgn terlalu pilih paras rupa...kalau x kenal hati budi masing2...ish3...pastu nape cakap laki tinggal hanye perangai yg x senonoh..ko tu senonoh sangat ke...jgn nak pilih yg sempurne sangat...pompuan yg baik untuk laki yang baik tau dak....last sekali..Kai EXO kejadah tu nk kat ko ke??

    ReplyDelete
  14. Tiba-tiba terasa cantik pulak... Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah kan..ku pun terasa begitu..haha.. Alhamdulilah, comel jgk rupenye aku dr muke "ori" retis korea yg plastik

      Delete
  15. Step2Rich.net dikendalikan oleh Empayar Ringgit Enterprise

    Hanya dengan modal sekali RM25 anda berpotensi mendapat RM10,000 dalam masa 5 minggu sahaja!

    Untuk maklumat lanjut;
    Klik sini-Layari Step2Rich


    Perniagaan ini sungguh MUDAH. Cuma SMS dan EMAIL laman web anda kepada kawan2. Selainnya, kami buatkan untuk anda.

    Anda juga di jemput menyertai kami dalam pemasaran produk Step2Rich.net kami,
    sebagai alternatif kepada menambahkan pendapatan anda dalam kemelut kegawatan dan kos kehidupan yang makin meningkat.

    Terima kasih
    ---
    Jom Daftar free sekarang.<-Klik sini

    ReplyDelete
  16. ok la ya .. sik jua rsa odoh .. thnks to mkup .. aha!

    ReplyDelete
  17. ala awek korea yg tak meke up pun besepah yg lawa..... same je arti ngan org biasa kat sana macam kat sini gak... artis sini kalau tak meke up pun hudoh gak... aku lg suke awek korea dr pada awek melayu yg mudah lupa... hahaha

    ReplyDelete
  18. cantik sebab putih je dorang ni,cube kalau gelap, ramai ke nak nilai dari bentuk muka lawa ke tak.

    ReplyDelete
  19. x aci sbb diorg compare mase diorg skolah ngan muka make up bila da dewasa

    ReplyDelete
  20. hahaha sepet. dah mcm penjual tauhu.

    ReplyDelete
  21. sumenye yg top.tpi ble tgk btoi2,down trus.haha

    ReplyDelete
  22. kpop lancau fucker

    ReplyDelete
  23. kalo awak ckp lelaki melayu yg tinggal hanyalah perangai x senonoh dan x hensem,..,awk tu silap "perempuan kepet!!!"....hoho jd semua prempuan melayu perangai senonoh lar??!!..,kamu tu yg tak laku sb perangai jelek,x cantek dan suka mencarut :DD...hahaha

    ReplyDelete
  24. Cntik pun taiknya ttap busyuk..

    ReplyDelete
  25. actleast kpop star ad adab .. =)
    duit album diorang tuh bukan semuanya amik kat diorang .. diorang sedekah dkat charity ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAH TU?gi mmpos laa..yg ko beriye sgt natang hah babi..bukannye die bg kt ko pon duit bulan2 beriye plak minah nih

      Delete
    2. ntah bodoh punya minah sangap batang k-pop

      Delete
  26. Hidup kpop!!!..ada arts kpop girl yg cntk tnpa make up law x cye try tgk sandara park 2ne1 tnpa make up..cun what..natural beauty!!..wlaupon nk msk umor 30 tp ttp nmpk cun n cute je..yg x mnt kpop tu xyah dok mncarut2 bagai kt sni!!..menyemak je!!..pa2 hal kpop DAEBAK!!!..

    ReplyDelete
  27. kalau x pon diorg ni suka plastik surgery... tak caya? try cari statistik pembedahan plastik di korea.. kebnyakkan artis korea plastik jer... btw i minat girls generation tapi x boleh nafikan hakikat yg sebenar :P

    ReplyDelete
  28. Org korea mmg cantik. itu nikmat la utk dorg. Tapi apa kurangnye kite org Melayu. Kite pown ade paras rupa yg menarik jugak. Bersyukurlah dgn apa yg ada. Jgn pentingkan wajah , pentingkn hati dan budi bahasa. Muke tu bile dah tua pown berkedut jugak nnti. Tapi adab, smpai ke tua pown tak hilang.

    ReplyDelete
  29. Boooo..... Artis Korea group 2NE1 Jela Aku Minat. Lain-2 Pergi Belakang . The best is YG FAMILY :DDD

    ReplyDelete
  30. booooooooooooo..
    semua bodoh!!

    ReplyDelete
  31. Negara Korea hampir terkenal dengan pembedahan plastik sehingga sukar untuk mengenal pasti wajah sebenar yang melakukan pembedahan ini.. Orang korea biasa pun memang lah lawa sebab mak bapak diorang menggalakkan anak remaja ubah rupa.. Di Korea selatan, kalau wajah hodoh-2 ni memang susah nak dapat kerja.. Dorg buat semua tu untuk masa depan dorg.. Kalau yang x mampu buat pembedahan memang perit lah hidup diorang.. Check ni kalau masih tak puas hati dan masih mengiakan semua perempuan Korea cantik and yang terlalu mengagung2kan kecantikan diorang http://tengokni.com/pembedahan-plastik-di-korea-selatan#&panel1-1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..aku pun x sangka ngan info ni..Pakej Pembedahan Plastik merupakan hadiah utama bg anak2 bila dorg dah graduate from high school/univrsty. I penah melancong kat Korea, and to be honest, org Korea x de beza ngan org Cina / Jepun punya mata yang sepet..typical Korean mmg bermata sepet and x de yg bermata bulat besar cam Barbie. Huhu..kuss semangat aku bila aku nmpak gambo2 "Before and After Pembedahan" artis2 korea yg aku kagumi ngan kecantikan kekacakan dorg selama ni..mmg aku tarik balik sume pujian aku kat dorg..skrg ni bkn korea je, jepun, taiwan n china pun trkenal wat plastic srgery cume x sehebat Korea.

      Delete
  32. Actually cantik tu bukan dr fizikal maupn luaran,kcantikan dari hati..xperlu cntk dmata manusia tp cntk dmta Allah.. Sory 2 say..

    ReplyDelete
  33. awek melayu lagi cun ari segi la.. ;D

    ReplyDelete
  34. Dieorg punye mate sepet tu sebab nmpk tak lawa . Haihh .

    ReplyDelete
  35. Xcntikpon tp dorang popular . Kau adoo ? Hahaa

    ReplyDelete
  36. C'mon la people xde manusia sempurne kat dunie ni...pasti ade je cacat celanye...xyah nk agung-agungkan sangat r manusie je pun...sesungguhnye semuanye adalah ciptaan Allah semate...Allah yg patot yg ptot kte agungkan...Subhanallah...

    ReplyDelete
  37. mendaaaa aaaa..pasal ni pun nk gaduh bagai -,- malays mentality~when it will change??menda kecik pun nak djadikan perbalahan...haishhh...

    ReplyDelete
  38. Yg nk mempertikai sangat ngan kecantikan diorang ni KNape? Lantak lah ngan diorang, Bukn diorang cari pasal ngan korang pon, Seriously aq komen ni pon sebab TERBACA komen2 yg tak sepatutnye aq dengar. Ape kau ingat tanpa makeup jadi buruk lah? Kau orang sume silap. Cube korang pikir, korang x pakai pencuci muka, bedak dan apa2 je lah, Tengok cermin Cantik Ke? Mesti muke berminyak kn? Sebab tu lah diorang pakai make up sebab nk menutup kelemahan diorang. Korang sume Islam kn? Melayu jgak. Nk komen mcm2 nk kutuk mcm2 Buat malu je. LAIN KALI, CAKAP TU BIAR LAH BERADAB SKET. HANYA TAU KUTUK JE. KUTUK MCM2, BAGUS SANGAT LH! Puihhh!

    ReplyDelete
  39. Sebenarnya aku teringin sangat nak mata sepet

    ReplyDelete
  40. SNSD BODOHHH!!! HODOHH! BANGANG! BABI! SIALL!! MCM INDON!! BABI!

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kes bilang SNSD bodoh??hodoh??bangang??babi??sial??mcm indon??............
      kau siapa weii???

      Delete
  41. kenapa sumph snsd bodh ?? pulak dahh . . haha..mereka mmg la ada sesetngh tu cntik dgn mkeup .. sukati mereka laa . yg pnting melayu neutral beauty :)

    ReplyDelete
  42. plastic sgury !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, setuju.. Typical korean bermata sepet, x de yg bulat besar cam mata Barbie..most famous surgery is of cos " double eyelid surgery"- utk besarkan mata. Ke-2, "jaw surgery"- utk runcingkan bentuk muke agar jd tirus a.k.a V Shape. Ke-3 " teeth n lips surgery". Ke-4 boobs silicone. Ke-5. tanam implan kat kaki agar jd tinggi...& mcm2 lg der.

      Delete
  43. hodoh ke lawa ke, jiyeon n jessica ttp kat hati sye...

    ada jugak pminat k-pop x pndg muka, tapi bakat dy0rang.. kalo cantik 2 dikira bonus la...

    *k-pop fan*

    ReplyDelete
  44. biaq la kt depa .. bknya kacau idop kita pon .. tok sahla dok maki hamun x tntu hala .. wat dpat dosa ja ..
    tp go hara tu mmg smula jadi cantik .. x tawla admin mbek mna gmbaq dya yg huduh ney .. hurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oppsss..goo hara.. X cantek smulajadi hokey! Dye sndri ngaku ade wat plastic surgery.. Pape pn ak ttp mnat kpop.. Bkn sbb cantek plastik dowg tu y ak hegehkn. Tp sbb bakat y dowg hadoo.. Y kutok2 kpop ni hadoo ke?

      Delete
  45. Perghh siot je gmbr org gune PS . bek x yoh gune . dok diam je kat rumah kan baguih

    ReplyDelete
  46. aku tngok lawa je..

    ReplyDelete
  47. muka admin lg hodoh walaupn pakai makeup........

    ReplyDelete
  48. Setuju ngan Anonymous 4 Nov 2012 7:01

    Org Korea mmg trkenal ngan pmbdahan plastik..Skrg pun Korea Selatan di tangga teratas dlm buat plastic surgery ni. Selama ni aku ingatkan org2 Korea ni x kira laki @ pompuan lawa2 n handsome2..rupa-rupanya??? Huhu.. Bila aku brpeluang melancong kat Korea, barulah aku prasan yg typical Korean ni cam Cina/Jepun gak,,mata tu
    sepet.
    Biasanya pembedahan yg famous org Korea buat ialah "double eyelid surgery" utk besarkan mata,
    mancungkan hidung, jaw surgery (kecilkan bentuk muka agar jd tirus: V Line), buat implan kt kaki supya jd tinggi n mcm2 lg..
    Selama ni aku ingatkan org Korea ni lawa2 n handsome2 after demam drama Winter Sonata smpi la ni..huhu bila dah dpt info mcm ni, brulah aku sedar...comel jgk aku rupanya dr dorg tu..huhu Alhamdulillah dgn kurniaan Allah. So aku mmg tarik balik la pujian aku slama ni trhdp awek2 n hero2 Korea yg slama ni aku admire ngan kcantikan kekacakan dorg. Tp bab acting n nyanyi tu,
    dorang mmg hebat n berbakat. :)

    ReplyDelete
  49. Haish, tak habis-habis nak bash K-POP. Dalam byk-byk gambar kenapa gambar ni jugak yg diorg amik. Ada byk lagi artis korea yg cantik even tanpa makeup. Contoh, Yoona, Yuri, Sooyoung, Taeyeon, Uee and many more. One more thing, sekurang-kurangnya artis K-POP ni ada adab. Tak mcm SESETENGAH artis Malaysia especially y pompuan. Harap je Melayu tapi bajet orang putih. Contohnya MImi ONE.

    ReplyDelete
  50. Rasenye kalo artis korea ni x wat plastic surgery pun kire lawa gak..ngan mata tu natural sepet..mcm sy bace dlm 1 forum, org korea tpakse operate muke jd cantik dan kacak in order to get a job..korea selatan mmg dilanda ngan "demam nak jd western/hollywood people"..kat korea,klu u x cantik/kacak mmg x akan ada job. And utk info, pakej pembedahan plastik adalah hadiah utama ibu bapa korea utk anak2 dorg yg akn graduate high school/ lulus exam. Ironic kan? Huhu..

    ReplyDelete
  51. nampak sngt gambar curi. bukn ori

    ReplyDelete
  52. bakat ape sangat...aku ni lg berbbakat...xleh lawan ah WAWA ZAINAL diorang ni/...puiihhh

    ReplyDelete
  53. -_- woi woi.... biarlah die nk buat plastic surgery ke make up ke .. bukan masalah korang...

    ReplyDelete
  54. Anonymous 4 nov 07:01pm
    Woah, link yg anon bg tu mmg mnunjukkan Typical korean pun boleh jadi mcm artis.. pdhl sebelum pun mcm muka2 biasa je

    ReplyDelete
  55. lagi lawa aku... bhahaha.... xD

    ReplyDelete
  56. tengok sekali dah tahu gamba ni menipu !!

    ReplyDelete
  57. yg krg dk ngata tu apahal mcm la korg tu semprna sgt..smpn la ayt fuck tu wei ..!!klu dh menyampah dgn kpop blah...mlut org sni mmg mcm **** menyampah aq bca....

    ReplyDelete
  58. kamu tuh..aduii..kasi malu org melayu jah,dorang ada buat salah kah..teda kan..yg buat salah adalah kamu.asyik bash org korea ja..teda moral kah kamu..memalukan..shameful

    ReplyDelete
  59. teda harga diri kah kamu..asyik comment benda yg kurang baik..dorang cantik dorang punya suka la..dorang surgery dorang punya suka la..dorang punya duit...bukan guna duit haram juga..yg haram mulut kamu..bikin panas kamurang nie..celopar..!!!

    ReplyDelete
  60. alahai orang atas,,,nak emo sangat kenapa...rileks ar beb..jgn over2 sgt nnti jadi mcm budak 'kpop' smpai nak tukar warganegara tuu....aq lupe r name dier...tapi aq bace kat blog ni r..

    ReplyDelete
  61. ini sebelum debutlah..apa ke bengap sangat penulis ni? buatlah research dulu -_-

    ReplyDelete
  62. Eww! Aq benci Jessica! Dh la gedik! X de talent lagi! Suka ngorat org lain! PUIH!!!

    ReplyDelete
  63. cer bayangkan.lepas show kprang dpt bawak baliklah salah sekor drpd pic ni.....bgun pg senyum atas katil sambil tunggu dia kuar bilik air.....skali xde make up.aku rasa muntah trus kot.... penaya btul kat kaum jantan...

    ReplyDelete
  64. Last2 k..org jantan la pling original..

    ReplyDelete
  65. Kat sini admin sbnarnya nk tunjuk betapa besarnya kuasa make-up lam mengubah rupa bentuk asal seaeorg bukan takat korea hollywood pon sama.. Tak perlula nak komen sapa hodoh sapa cantik bab nanti cuba tgok natural beauty korang depan cermin masa teran berak.. Cantik ke huduh :p

    ReplyDelete
  66. laaa.. korang ni.. orang melayu pun pakai makeup bukan orang korea je. Lady Gaga pun pakai makeup. Orang Jepun, Sweden, Perancis, semua negara ada perempuan pakai makeup. Even pelawak lelaki time nak buat persembahan pun pakai makeup.

    Lumrahlah perempuan pakai makeup sebab nak nampak cantik. Kalau nak yang tak nak makeup, babies je yang belum cukup umur nak pakai makeup. Haritu, saya pegi camping pengakap pun, budak sekolah rendah pakai eyeliner and lipstick dalam khemah. tu baru sekolah rendah. Kat camping lak tu -.-

    Melainkan perempuan yang tak suka pakai makeup, tu memang tak pakailah. Saya tak pakai makeup hari2 tp kalau macam persembahan ke or majlis, pakai juga bedak and lip gloss at least. Kadang2 yang nampak natural pun pakai makeup sebenarnya. Ada apa teknik natural makeup. So, takyah kutuk sesama sendiri. Dahlah kutuk minat orang. Lepastu, bila orang kutuk minat dia, marah lak. Baru tau perasaan orang kutuk minat kita.

    And setuju kata orang atas, trylah duduk depan cermin sambil tahan kentut or teran berak. Kalah yang gambar2 korean dia atas XD

    ReplyDelete
  67. And oh, bila baca komen2 kat atas, rupa2nya laki melayu ni cepat melatah kan? ^^ nak cakap comel pun takdelah pulak sbb diaorang punya reaksi tu sampai tahap nak mencarut. Perempuan mana yang suka lelaki mencarut tak tentu hala? tak tahulah. Maybe saya sorang je tak suka lelaki mencarut and merokok. even yang korean boleh bersopan-santun, kenapa kita semua tak boleh? Bukan budi bahasa budaya kita ke? And siapa nak comment tu, tak payahlah nak mencarut sangat. Nampak sangat budi bahasa korang dah rosak.

    ReplyDelete
  68. gambar jessica tak da make up tu sebelum plastic surgery sbnarnya .

    ReplyDelete
  69. knape bila org cntik kita ske, puja puji
    tp bila hodoh, kutuk gila nk mampos
    suka hati la dorang nk make up ke x nak
    hak dorang kan?
    and x baik kutuk orang padahal diri sndri pun belum lg ckup sempurna.
    nobondy perfects
    :)

    ReplyDelete
  70. Bg aku cantik je suma.. Ok pn.. Hihi

    ReplyDelete
  71. I love Kpop but I'm anti Plastic Surgery ! :P

    ReplyDelete
  72. admin saje nak suruh komen kutuk2 kat entry ni...

    ReplyDelete
  73. uoh Hara dia tnpa make up pon comey...

    ReplyDelete
  74. Pandai je org kt sini mengutuk.. ada pula yg perasan cantik.. padahal aku tgk before makeup mereka tetap lbh cantik dari kebanyakan org Melayu ataupun 'average' Melayu. Duh.

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri