Inilah 10 Artis Korea Berwajah Paling Tampan 2012
Home » » Inilah 10 Artis Korea Berwajah Paling Tampan 2012

Inilah 10 Artis Korea Berwajah Paling Tampan 2012

28 Oct 2012 110 Comments
REGENERASI merupakan hal yang alami, tak terkecuali di industri hiburan. Selepas era Won Bin, Jang Dong Gun, Kwon Sang Woo, Song Seung Hoon, Hyun Bin, Rain, dan Shinhwa menguasai perniagaan persembahan di Korea, muncul wajah-wajah baru.

Pelakon dan pemuzik muda kini mengisi kedudukan bintang yang paling popular, bersanding dengan para senior yang usianya sudah berkepala 3. Selain karya popular, pencapaian karier, mereka dikagumi dan diperbincangkan kerana keunggulan fizikal yang memenuhi kriteria seorang idola.

Wajah tampan dan keperibadian menyenangkan tentu lebih mudah membuat fans bertekuk lutut. Membuka tahun 2012 dengan semangat demam Korea, kami memilih 10 bintang Korea paling tampan. Siapa saja? Ini pilihan kami.



Jang Geun Suk



Choi Minho



Kim Hyun Joong



Choi Siwon



Lee Min Ho



Taecyeon



Micky Yoochun



Kim So Hyun



Song Joong Ki



Lee Seung Gi

110 comments:

  1. semua hensem belaka...fall in love @~@

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byun Baekhyun hensem agy !!!!!!!!!!
      Imma Exotic xD

      Delete
  2. wahh...kacaknya!!aku sudah jatuh cinta!|(@~@)|

    ReplyDelete
  3. tk hensem langsung psy lagu hensem lol

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hahaha..sempat lgi perbetol an typo dy..hahaga..

      *hahaha
      hak

      Delete
  5. choi min ho of Shinee and lee seung gi are my fave :)

    ReplyDelete
  6. LEE SEUNG GI!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Lee min ho

    <3 <3 <3

    ReplyDelete
  8. Choi Siwon is my bias

    ReplyDelete
  9. huhu siwon soo handsome

    ReplyDelete
  10. Taecyeon n micky...hensem banget

    ReplyDelete
  11. aku ase siwon jee y nsem..y len tu cm bapok ha3

    ReplyDelete
  12. xhensemm pommmmmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  13. Minho!! Daebakk! Kang Tae joon Forever ! hahahah *To the Beautiful Fans!
    Aku mmg Minat SHINee Dari Dulu,Tapi Aku Minat Onew Ngn Taemin,Aku Bangge Jdi SHAWOL! OYeahhhh! Jang KeunSeuk! Hwang Taekyung! *You're Beautiful <3

    ReplyDelete
  14. Orang Nama Minho Ni Hensem Ea? Dua2 Kt Ats Tu Mcm Nk Ambik Biji Mate Aqu Je,Tlong Lah Jgn Jd Hnsem Sgt! Tlongggggggggggg~~~~

    ReplyDelete
  15. aku knl joongki sebab runningman ~hahaha =D runningman brain <3 aku suke runningman! admin tlong la post byk2 psl runningman,yoojaesuk ker,lee kwangsoo ke,haishhh~sumer2 lahh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. plastik pon mint,,nt kau nk khwn ngn owg melayu jg,,,jgn prasaan la mat2 korea ni tngk kau,,

      Delete
  16. TOP BigBang!!

    <3 VIP

    ReplyDelete
  17. mung geng kpop ke......pi mampus la tok rok cetong......

    ReplyDelete
  18. hensem ayah aku lgi.......hahahaha

    ReplyDelete
  19. hensem ayah aku lgi.......hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe btui tu..hensem2 drg pn hensem g laki aku haha

      Delete
  20. Saya nak SONG JI HYO!! eh itu perempuan...

    ReplyDelete
  21. 시발 새끼들아~~ 정신 좀 차려 임마 ㅋㅋㅋ

    ReplyDelete
  22. weii.....!! Maxchangmin pling hensem... xtau ka?

    ReplyDelete
  23. eish handsome giler.. ahhhhh~~~ fall in lov <3.<3

    ReplyDelete
  24. bodo..ne bkn kacak ne jambu..

    ReplyDelete
  25. kompom2 yg komen ni sume pmpuan...gler gi puja2 org kafir tu bt pe

    ReplyDelete
  26. Dah!sudah2!! basuh berak bersih2 dulu

    ReplyDelete
  27. + lgi 1..=Kim Myungsoo(Infinite)..:)

    ReplyDelete
  28. jung il woo xde,donghae xde, hmmm bnyk xde...
    cheq.beah

    ReplyDelete
  29. i like lee sung gi.. ensem nyer~~

    ReplyDelete
  30. Taecyeon!!! love u!!

    ReplyDelete
  31. muka mcmni pon hensem

    ReplyDelete
  32. hensem apa... muka jambu je smua

    ReplyDelete
  33. kim jae joong mne...

    ReplyDelete
  34. Taeyang,G-Dragon,T.O.P,Seungri,Daesung


    BIGBANG Forever.............

    ReplyDelete
  35. encemnyer ..
    #gedik#
    mcm la aq bleh kawen dgn depa suma ney ..

    ReplyDelete
  36. SEMUA KOTE KECIK!

    ReplyDelete
  37. Hensem,tpi ala ala perempuan,bagi saya,walaupon saya minat korea,tpi saya tetap kata lelaki melayu yang kacak

    ReplyDelete
  38. aku rasa A.aziz lg hensem dr dorang semua tu..

    ReplyDelete
  39. eleh, muke plastic buat ape,, muke jambu, gedik,, bedah je keje

    ReplyDelete
  40. *pfffft* biasa je....

    ReplyDelete
  41. muke aq mane???

    ReplyDelete
  42. Micky Yoochun is the most handsome for me !! thank you for this article ! love it ! <3

    ReplyDelete
  43. hensem lagi datuk najib

    ReplyDelete
  44. 0rang ats
    ^
    ^
    Sanggap nk lelaki korea,


    Bawah aku plak,

    V
    V
    V


    sanggap jantan korea kote ala negro,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko try google pkataan dubulge

      nnt ko akan jumpe pic **** onew

      dijamin 'besar'

      Delete
    2. BODOH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  45. hensemnyeeeeeeeeeeeeeerrrrr........aku dah jatuh cinta..tapi taemin shinee dengan myungsoo infinite x da....

    ReplyDelete
  46. orang atas jeles...



































    ReplyDelete
  47. Eleh..aku kalo buat plastik sejeri cam diorg tu boleh jd 20x lbh ensem

    ReplyDelete
  48. ANwar lagi hensem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong.. Undi beliau.. Menjamin mase depan

      Delete
    2. ewwwww gay tua!!!

      Delete
  49. muka oprate plastik mmg lh kacak. psy kalau buat pmbedahan plstik pun boleh jd kacak mcm A.Aziz

    ReplyDelete
  50. Ensemnye jang geun suk..*melting like a chocolate*

    ReplyDelete
  51. alo..muke aku mcm korea+jepun+india sikit xkecoh pon... arap menang DEWA REMAJA 2013 la nyek... kakakaka

    ReplyDelete
  52. Seko pung kat sining dok prasan ker admin pakai google tranalate? Haaaahaha FAIL!

    Lg satu... yg paling hensem skali nok kabo beri, Nabi Muhammad S.A.W... Biar reti sket! Jgn gop jd bodo dok tahu kebende duk sanjung puja ke org kapir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups...i agree!!!
      good..
      :)

      Delete
  53. aq dah agak dah..msti ade joong ki

    ReplyDelete
  54. suk jin ngan jae suk mane?
    ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodo, sukjin dgn jaesuk tu dah tua.. jaesuk tu kan belalang..

      Delete
  55. x sangka aku 5 orang yang aku minat, lima2 tersenarai. top 5 plak tu..

    ReplyDelete
  56. COMEL !!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  57. bodoh..ni bukan hensem...ni jambu...Top n Tae Yang big bang baru macho

    ReplyDelete
  58. natural ke plastik tue??
    aiskrim anggur lg sedap..
    ada vanila n chocolate..
    beli tau..!!

    ReplyDelete
  59. yg penting lee seung gi trsenarai..hahaha

    ReplyDelete
  60. my only song joong ki ^^
    jang geun suk best :)
    choi minho lol :P

    but de best is my song joong ki <3

    ReplyDelete
  61. Minho!!!! shinee!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  62. mana abg BIGBANG saya??!! TOP la pling hensem ye...tapi sya suka GD..kkkkk

    ReplyDelete
  63. betul2,bigbang pling nsem..kbye..

    ReplyDelete
  64. ne yg komen kt atas, atas, pye atas tu mst minah2 yg fanatik korea la ne. . x ensem lgsung la wei!!!

    ReplyDelete
  65. Muka hensem kote kecik watpe..tgk cam negro ha muka x leh blah tp kejantanannya menyerlah..thats why i like negro penis..

    ReplyDelete
  66. HAHA! Yang dengki tu pasti lelaki. Kasihan........ ^^

    ReplyDelete
  67. Korang yang mengutuk dorang tu sebab dengki lahtuh kan? Muka macam pecah rumah ada hati nak kutuk orang, sila cermin muka tu dulu.

    ReplyDelete
  68. patut la awek aku tak mau kat aku

    ReplyDelete
  69. HYUN BIN MANE??????

    ReplyDelete
  70. JEZY XIA LEE JIE31 May 2013 at 08:46

    I LIKE SKILL MIN HO.....SHINEE MEMBAR

    ReplyDelete
  71. SMUANYA X KCK YG KCK IALAH KIM BUM...

    ReplyDelete
  72. Jezy xia lee jie31 May 2013 at 09:15

    kim bum,taemin,teayang,g-kwang,kim joong hyun,key,mne....npe x plh dye owg....dye owg pn kck jua......

    ReplyDelete
  73. EXO Kris Wu hensem.. Henry Lau SJ pun hensem gak!

    btw, aku gay...









































































































































































































































































































































































    ReplyDelete
  74. minho oppa~ DEABAK!!

    ReplyDelete
  75. lee donghae xdak un
    hmm sedih kawan

    ReplyDelete
  76. pasai mamat korea ataz tuu un nk gado r ?
    paa lar hampa nie . .
    blek tdoq laa weii

    ReplyDelete
  77. paling hensem micky yoo chun ngan lee min ho

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  79. aishhh,,lee seunggi <3 ^_^ dh lh muka lee seunggi ni mcm muka crush aku ...silap2 hari bulan aku boleh jdi gila bayang xDDDD hahah :3

    ReplyDelete
  80. song joong ki comel.. no plastic face taw..yg laen tu.. haha..try selami hati diorg

    ReplyDelete
  81. hahaha pada rame sendiri yang koment

    ReplyDelete
  82. Tiada Kris (EXO) ke?

    ReplyDelete
  83. Tiada Kris (EXO) ke?

    ReplyDelete
  84. eleh yg komen negatif mesti lelaki..jeles lettew
    lee seung gi, park yoo chun, song joong ki mmg hensem

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri