Kesan Onani Pada Kesihatan Lelaki Dan Perempuan
Home » » Kesan Onani Pada Kesihatan Lelaki Dan Perempuan

Kesan Onani Pada Kesihatan Lelaki Dan Perempuan

23 Oct 2012 201 Comments


Kesan Onani Pada Kesihatan Lelaki Dan Perempuan - Onani atau melancap, sebagai suatu cara melepaskan syahwat pasti dilalui oleh setiap lelaki menjelang dewasa. Selain dari kesan negatif psikologi, perbuatan melancap mengakibatkan kehilangan tenaga, nutrien dan zat dari tubuh.

Terdapat satu lagi sebab mengapa melancap tetap tidak sihat. Jika korang biasa dengan Foot Reflexology, korang akan tahu bahawa tapak kaki mengandungi urat saraf dan meridian yang menghubungkannya dengan berbagai-bagai bahagian badan. Korang juga akan tahu yang dengan mengurut tapak kaki, korang dapat membawa tenaga kepada organ yang berkaitan.

Zakar, seperti tapak kaki, juga mempunyai takat reflexology yang berkenaan dengan organ. Cuba perhatikan gambarajah zon reflexology zakar:


Zon jantung zakar – kepala zakar – adalah yang paling sensitif dan paling mudah dirangsang untuk mencapai orgasma. Semasa melancap zon inilah yang paling mendapat rangsangan berbanding zon-zon lain. Ini bermakan rangsangan yang lebih ke atas organ yang berkaitan, Jantung, akan menyebabkakn tenaga dalaman disebarkan dengan tidak seimbang.

Blowjob

Sepasang suami isteri telah datang menemui seorang doktor selepas suami itu telah menganggap dia telah diserang penyakit jantung. Dia dihantar terus ke hospital di mana kakitangan memeriksanya, Setelah diperiksa dan didapati tiada apa-apa masalah, si suami dibenarkan pulang. Pasangan itu tidak puas hati. Mereka menemui doktor tadi untuk mendapatkan sebab munasabah atas masalah itu.

Doktor pun bertanya mereka “serangan penyakit jantung” bila telah terjadi dan mereka membalas bahawa ia telah terjadi pada lebih kurang jam sembilan pada waktu malam. Kemudian dia bertanya kepada mereka apa mereka telah lakukan menjelang ia terjadi, dan mereka membalas bahawa mereka telah berasmara berulang-ulang kali.

“Bagaimana cara kamu bersenggama”? dia bertanya. Pasangan tersebut merasakan mereka tidak perlu memberi ‘detail’ dan membalas bahawa mereka “hanya bersetubuh” (perasaan malu dan Ego sentiasa menyulitkan pemulihan kesihatan). Ketika doktor itu menekan bahawa penting baginya untuk mengenali betul-betul bagaimana mereka telah bersenggama, wanita mengakui bahawa dia telah “menghisap”. “Kamu menghisap bahagian yang mana”? dia mendesak. Setelah digelabahkan, wanita membalas bahawa dia telah menjilat dan menghisap kepala zakar dan tiba-tiba suaminya mengalami “serangan penyakit jantung”.

Doktor tersebut menasihatkan mereka supaya jangan mengulanginya. Dia menerangkan kepada mereka iaitu dengan menghisap kepala zakar suaminya, wanita tersebut telah merangsang jantung dan paru-paru suaminya. Dan yang rangsangan seperti itu adalah lebih daripada yang boleh dikendalikan oleh si suami.

Apa yang mereka sangkakan suatu serangan sakit jantung sebenarnya adalah degupan yang dipercepatkan oleh “urutan reflexology” si isteri yang menghisap kepala zakar suaminya. Kesan yang tidak seimbang ke atas organ yang berkaitan iaitu paru-paru dan jantung.

Rangsangan zakar yang tidak seimbang adalah berbahaya. Korang harus mengelak daripada menggunakan rangsangan terlalu banyak di sebahagian zakar. Korang mesti memelihara keseimbangan. Sudah tentu, setiap orang berbeza, maka korang mesti membuat eksperimen untuk mendapat tahu apakah jumlah rangsangan yang betul untuk korang.

Cara melancap yang tidak terkawal dapat menjadi merbahaya atas sebab yang sama. Ketika melancap kebanyakan lelaki tertumpu kepada sebuah penempatan khusus zakar, penempatan yang adalah kebanyakan erotogenic. Dengan tidak sengaja, lelaki ini merangsang hanya sebahagian badan sahaja melalui rangsangan yang tertumpu pada suatu zon tertentu reflexology.

Ketika seorang lelaki melancap, dia harus memberi perhatian sama kepada seluruh zakar, kepala dan batang. Bila melancap dengan suatu cara yang seimbang, dia dapat melancap sebanyak mana yang dia suka tanpa merosakkan tubuhnya – kecuali jika dia inzal ( mengeluarkan mani)

Seperti yang diketahui, korang kehilangan nutrien, bahan penting dan tenaga korang bila inzal. Mengeluarkan air mani berlebihan bukan sahaja merbahaya, malahan ianya adalah mala petaka!!! korang tidak dapat kekal sihat bila kehilangan sebegitu banyak tenaga dan korang juga tidak usah menjangkakan hayat yang panjang menanti korang.

Oleh kerana melancap mudah dilakukan – ramai jugalah yang melakukannya berlebihan dan tidak perasan bahawa mereka menghabiskan tenaga hayat mereka. Melancap bukanlah soal prinsip moral; ia adalah suatu kenyataan saintifik yang perlu difahami dengan matang.

Korang dapat membezakan mereka yang melancap secara berlebih daripada mereka yang tidak – dengan melihat warna kulit mereka, yang mana biasanya sangat pudar. Mata mereka kerapkali malap akibat kehabisan tenaga. Pendapat mereka lembap, mereka kurang cita-cita, dan mereka selalunya stress. Semua ini akibat daripada melancap berlebihan.

Menurut cerita orang tua-tua, melancap akan menimbulkan kebutaan, kehilangan ingatan, dan masalah akal. Kehilangan tenaga batin menjejas kelenjar pituitary, yang mana mengawal fungsi ingatan. Kadar metabolisme dan edaran darah akan terjejas menyebabkan kelemahan tubuh luar dan dalaman.

Bagaimanapun perbuatan mengurut zakar dengan kadar dan tatacara tertentu seperti kaedah yang disyorkan dalam risalah Minyak Lintah Tapa dapat membantu memberi keseimbangan kepada pengamalnya kerana urutan dalam kiraan yang seimbang adalah penting dalam memulihkan tenaga dan otot serta organ dalaman. Dalam masyarakat Tao lama – urut reflexology ke atas zakar, selain daripada faedah kesihatan, juga dilakukan untuk kelazatan – tapi dengan syarat tidak mengeluarkan air mani!

Melancap: Wanita

Kita telah membincangkan mengenai rangsangan yang tidak seimbang apabila lelaki melancap. Perkara yang sama juga berlaku di kalangan kaum wanita. Bila mereka melancap rangsangan tertumpu kepada kelentit serta bibir luar faraj, dan kurang perhatian kepada saluran faraj dan bahagian yang lebih dalam (mungkin takut kehilangan dara atau mencederakan bagian dalam ) Menurut kaedah reflexology kedudukan zon faraj dan organ yang berkaitannya adalah dalam keadaan terbalik.

Perhatikan bagaimana zon mulut faraj bersamaan dengan organ buah pinggang, zon liang faraj dengan organ pankreas, hati dan setrusnya zon pangkal faraj dengan organ paru-paru dan jantung, suatu senggama yang baik, batang zakar harus masuk sampai ke lubuk faraj dan mengurut setiap penjuru atau pelosok (atau dalam buku Permata Yang Hilang – di sebut makam yang lima itu).

Hakikat dalam persetubuhan ialah menyatukan dua tubuh yang berlainan seksual, di mana keseluruhan zakar dan faraj bertemu pada zon reflexology yang sepadan. Kelentit bertemu pangkal zakar : menyatukan fungsi organ buah pinggang. Batang bertemu liang faraj : menyatukan fungsi organ pankreas dan hati. Kepala zakar bertemu pangkal rahim : menyatukan fungsi organ paru-paru dan jantung. Dua insan menjadi satu per satu tubuh!!!

[ Nota: oleh kerana itu, adalah salah untuk meliwat - baik lelaki mahupun perempuan, kerana mendatangkan mudarat kepada tubuh manusia]

Apabila seorang wanita melancap dalam suatu cara yang tidak seimbang, iaitu, secara sama rata merangsang seluruh kawasan vaginal, kelemahan di dalam buah pinggang dan saluran kencing, tekanan darah tinggi, simpanan berlebihan bendalir badan (body fluid retention), haid tidak tetap, dan banyak lagi masalah boleh terjadi.

Malangnya, adalah mustahil bagi wanita untuk melancap dengan seimbang tanpa kehilangan dara. Maka kerana itulah dalam tradisi Islam, melancap adalah haram dilakukan.

Ramai para wanita, ketika mereka melancap dengan merangsang kelentit, mengadu bahawa mereka hendak kencing. Kelentit terletak di pintu masuk kefaraj, di mana beradanya zon reflexology untuk buah pinggang dan pundi. Ketika mereka merangsang kelentit, mereka tidak tahu bahawa mereka merangsang organ buah pinggang dan pundi mereka.

Wanita lesbian atau wanita yang kuat melancap akan lebih banyak menyimpan bendalir badan dan menyebabkan masalah berat badan berlebihan. Ini adalah kerana rangsangan seks, yang tertumpu pada kawasan kelentit, melemahkan buah pinggang akibat rangsangan yang berlebihan dan mengurangkan keupayaannya untuk menuras bendalir badan.

Jadi jika pasangan korang berbadan agak gempal, dan mempunyai masalah berat badan (gemuk) dan sering merungut kenapa mereka tidak dapat menurunkannya meskipun kuat diet – barangkali kekerapan melancap adalah masalah yang sebenar. Pandai-pandailah korang “merawat” pasangan korang itu!!!

Wanita mempunyai kelebihan semasa hubungan seksual. Mereka boleh mencapai orgasama tanpa kehilangan tenaga, nutrien penting. Kerana air mani mereka tidak mempunyai persamaan air mani lelaki dari segi kandungannya. Apa yang merbahaya untuk wanita adalah kehilangan darah melalui haid. – Mytabloid

201 comments:

 1. camne nak berhenti.....plese

  ReplyDelete
  Replies
  1. sibukkan diri dengan aktivitas harian. Jauhkan laptop daripada katil anda, terutama diwaktu pagi atau malam, atau ketika bersendirian.

   Dan jaga mata anda dari melihat gambar2 lucah yang di posting oleh admin disini, seperti gambar Kim Kardashian sang penzina yang menjadi Idola muslim arab dan Melayu, karena admin kat sini pun gila sex, tapi dia ada awek simpanan dimana dia boleh kongkek siang dan malam!

   Delete
  2. jawa anjing

   Delete
  3. Nk bhenti mlancap senang je kau ketuk konek kau dgn tkul besi smpai hncur. Hahaha

   Delete
  4. Nk bhenti mlancap senang je kau ketuk konek kau dgn tkul besi smpai hncur. Hahaha

   Delete
  5. ingad mak pak

   Delete
  6. potong konek kau pakai gergaji

   Delete
 2. Dekat kan diri pada agama..
  baca kesan2 buruk..bg risau utk mlancap..
  insyaALLAH.

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul tu..
   sentiasa ingatkan Allah..

   Delete
  2. kau pun taik lancap!

   Delete
 3. Baik aku berhenti~

  ReplyDelete
 4. btul ke law pompuan kuat mlancap..punggung bleh jatuh??

  ReplyDelete
  Replies
  1. nak tahu betul or tak...jumpa saya,so tapayah melancap...sumbat je terung saya

   Delete
  2. Dan jumpa saya... saya akn masukkan timun and pumba

   Delete
 5. tipu ar... gua dah tanya pendapat beberapa doktor sendiri, melancap, keluar air mani akan memudaratkan kesihatan hanya jika dibuat berlebihan! melancap terkawal, sekali sehari ataupun sekali dua hari sebenarya digalakan! kalau tidak pasti jugak sila berjumpa dgn doktor yg berdekatan dan dapatkan penjelasan.

  admin sebelum copy+paste fakta fakta yg mengarut camni, sila lar buat kajian sendiri yg lbh terperinci!

  ReplyDelete
  Replies
  1. jadi marilah melancap bersama-sama

   Delete
  2. melecap sama2 ehh.....! pikir dulu @,@

   Delete
  3. mlncap beregu

   Delete
  4. melancap berirama

   Delete
  5. Melancap itu haram, doktor tu suka melancap sebab tu dy kata cmtu... http://www.youtube.com/watch?v=Nce9QCcyL4Y

   Delete
  6. Doktor tu bukan tuhan, so jgn ikut 100% dy ckp, kta ad Al-quran dan sunnah jdikan pedoman hdup, Wallahualam..

   Delete
  7. Betul kate saudara.....Melancap memang tidak mengakibatkan kecacatan fizikal....Macam kebutaan semua....

   Delete
  8. Betul kate saudara.....Melancap memang tidak mengakibatkan kecacatan fizikal....Macam kebutaan semua....

   Delete
  9. Melancap baek untk aktifkn kote kta dari layu,tpi jgn slalu mlncap.ckp smgu skli atau 2x je..

   Delete
  10. ko dengan doktor2 moden sama bingai..

   ni fakta dari perubatan tradisional bkn doktor2 bodoh
   yang kena percaya manusia dari beruk (mcm bapak ko)

   ko tolak ideologi darwisme ni x layak dapat title DOCTOR tau.

   caya sgt doktor beruk ko tu

   Delete
  11. gentel puting la

   Delete
 6. tp ianya tetap haram disisi agama

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau kiya kuat melancap..nnty takut anak kita x cukup sifat... :-)

   Delete
 7. mesti yg komen dsini browse porn utk melancap...jgn tipu..ahahah

  ReplyDelete
  Replies
  1. x pun..ko yang browse lancap pastu terbukak sini..orang2 sini memang suka laya baca blog

   Delete
 8. Ang dok buat pulun apa marah admin

  ReplyDelete
 9. melancap yang kerap akan ada kesan sampingan. Kesan dari tindak balas perubahan hormon menyebabkan tubuh jadi lemah. Kesan sampingan paling ketara adalah masalah keguguran rambut.(orang botak kuat seks) faktor utama kerana proses tindak balas metabolisma,hormon dalam tubuh seperti nutrien,nitrat dan semua zat2 tidak terkawal dan tidak dapat diproses dengan sempurna. (by Dr sakit puan NY)

  ReplyDelete
  Replies
  1. oit aku botak sebab atok aku da...memandai je ko ni

   Delete
  2. hahahha ini lucu!!

   Delete
  3. butuh ko la
   aku botak sbb genetik ak mmg laki sume botak
   fuck u la

   Delete
  4. hahahaha orang botak kuat lancap!

   Delete
 10. Anon yang suka melancap adalah anon yang jelita , pundek ! Haram jadah!

  ReplyDelete
 11. i lancap u, u lancap i... stay home forever

  ReplyDelete
 12. melancap berjemaah

  ReplyDelete
 13. melancap ke meramcap?? apa-apa pun meramcap adalah jalan terakhir untuk mengelakkan maksiat

  ReplyDelete
  Replies
  1. so marilah kita melancap untuk elakkan maksiat

   Delete
 14. TOLONG BAGI TISU BASAH!!!

  ReplyDelete

 15. Cara-cara untuk mengelak daripada Melancap :
  1) Baca dan kaji Al Quran banyak2 sampai masa terisi dengan baik, baru takdak nak fikir benda2 mcmtu.
  2) Selalu perasan sibuk dengan kerja / ibadah sehingga lupa tentang perkara2 nafsu ni. PERINGATAN: Jangan sampai lepas kawin pun ko buat2 perasan sibuk dah..
  3) Berpuasa dan selalu berada dalam keadaan berwuduk. Kalau nampak perempuan2 yg berpakaian seksi seksa, cepat2 pi amik wuduk.
  4) Kalau betul2 nak elak zina, aku rasa takpelah, tapi kadang2 sendiri yang cari "penyakit"... dok pi tengok benda2 tak elok (skrgni banyak sangat!) ataupun dok tengok pompuan2 seksi seksa, then guna alasan nak elak zina... Alhamdulillah time aku muda remaja (sekarangni pun muda lagi!) dulu tak penah terfikir nak buat benda2 camni...


  Ustaz aku pernah ckp, orang2 yang melancap ni nanti bila dibangkitkan kelak, tangannya akan bengkak disebabkan oleh aktivitinya itu...eee..takut dow..

  ReplyDelete
  Replies
  1. bgus tip ni..thank 4 sharing

   Delete
  2. xleh nak like la pulak~ :3

   Delete
  3. terbaik tips kau

   Delete
  4. melancap byk cara kot bkn pkai tgn je.....

   Delete
 16. tak pe... buat lah selagi termampu hihihi..

  ReplyDelete
  Replies
  1. jangan sia siakan batang anda...selagi boleh bangun bangunkan ok kawan2

   Delete
 17. Ape yang di haram kan dalam islam tiada langsung memberi manfaat. Fakta mana yang lagi tepat? Fakta dari doktor atau fakta islam? Tepuk dada tanya iman.

  ReplyDelete
 18. Ape yang di haram kan dalam islam tiada langsung memberi manfaat. Fakta mana yang lagi tepat? Fakta dari doktor atau fakta islam? Tepuk dada tanya iman.

  ReplyDelete
 19. semua d atas KUAT SEX..

  ReplyDelete
 20. melancAp memang sedP woo

  ReplyDelete
 21. Ok sebenarnye melancar mmg salah sbb :
  -Salah disisi agame
  -Kalau dah lancap bnyk kali nanti lelaki akan pancut awal pastu bile dah kawin isteri x puas.
  #tpi lancap ni cam dadah susah nak stop

  ReplyDelete
 22. drpd wat maksiat bagus wat onani  ReplyDelete
 23. x dpt puaskan nafsu isteri ehh.....! bli jew pill kude @,@

  ReplyDelete
 24. Bertaubatlah wahai pelancap, jangan nanti masa MELANCAP malaikat datang nak cabut nyawa. Subhaballah. Semua orang pernah buat salah dan saya pun tidak terkecuali. (^^,)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Xpyh ckp bnyk,korang sume tmasuk yg bg nasihat tu pn kuat melancap.

   Delete
  2. ramai betul taik lancap dalam ni hekhek

   Delete
 25. kenapa semua orang gatal hah.diam2 sudah la.i selalu kot lancapkan bf i dalam kereta.okay je dia.bhahahahahahahaha (aku lelaki)

  ReplyDelete
 26. x perlu pil kude bro..kopi jantan la paling power skali..x caye try la minum mmg power gile der..

  ReplyDelete
 27. buat maksiat ke buat sendiri ke 2 2 haram..full stop.

  ReplyDelete
 28. basically.. dont wank ..just do it normal.. but isnt normal is boring ?
  and oral sex still consider as masturbation?

  ReplyDelete
 29. MELANCAP JUGA DALAM KATA ERTI LAIN;MENGELUARKAN'AIR" DENGAN TANGAN SENDIRI,AI HARAM DI SISI AGAMA ISLAM,DAN TERGOLONG DALAM GOLONGAN ORANG YANG MELAKUKAN DOSA-DOSA BESAR..NAUZUBILLAH..

  ReplyDelete
 30. trimas banyak info sambil baca sambil duk kutuk hehehe

  ReplyDelete
 31. kesimpulannye.... nikah awal :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aku nak nikah weihh, duit ada, harta aku banyak melimpah ruah, tapi mak bapak aku tak suka kat awek yang aku cintai

   Delete
  2. bukan mak ko nak kawin dgn awek ko...takde istilah derhaka pon...bina masjid tu kan bagus apa daa

   Delete
  3. Laki tak perlu Wali.. Kahwin je lah

   Delete
  4. aku cadangkan ko kawin lari! aku ad tempat.. stadium bukit jalil.. kat situ ada track balapan

   Delete
 32. haram kalau mnjadi tabiat..harus kalau utk MENGELAK dari berzina..wallahuhalam

  ReplyDelete
  Replies
  1. harus mende kalau hari2 ko p tengok orang bugil kat ternet!

   Delete
 33. kalau lelaki melancap naik berat badan kea ? aku tanye jea, xlebih dari tuh..

  ReplyDelete
  Replies
  1. perut ko je naik, buncit macam mamak tak berak 10 hari

   Delete
  2. hahahahaha...x berak 10 hari tu da kira sakit tu..

   Delete
 34. moralnyer jngn gila seks sngat...

  ReplyDelete
 35. Google Translatee baik punye

  ReplyDelete
 36. info yg baik...tp bergantung pada individu..

  ReplyDelete
 37. info yg baik...tp bergantung pada individu..

  ReplyDelete
 38. kesan bahaya....baik berhenti dari menyesal kemudian hari......

  ReplyDelete
 39. bahaya gak la noh melacap nii....

  ReplyDelete
 40. Mcm dadah... Moga2 dijauhkan

  ReplyDelete
 41. Melancap membahayakan kesihatan..ada org kata baik melancap dari berzina...melancap dgn zina sama2 buruk..nikah awal la kalu mampu..

  ReplyDelete
 42. Bagi yg dh kwin,sruh je isteri lancapkan especially bile isteri bendera jepun...tp klu bleh sabar lg penting

  ReplyDelete
 43. Korang semua penah melancap kan....rasa mcmmana masa nk pancut tu....nikmatkan....oleh itu baik diam2 je laa.....

  ReplyDelete
 44. Semua org kampung tahu arwah memang penyabar orangnya...oleh itu sama2lah kita doakan rohnya d cucuri rahmat....

  ReplyDelete
 45. Zina haram. Lancap pon haram. Tp perasaan nk buat tu ade. Dgn demikian kumpul duit n cari lah pasangan untuk di nikahi kerana terdapat kenikmatan dalam perkahwinan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ish ko ni kan aku dah bagi tau kat anonymous kat atas, aku duit ade, harta melimpah ruah, tapi awek yang aku nak kawen ni parent aku tak suka! aku melancap jelah

   Delete
 46. Weih aku duit ada, awek pun ada, tapi aku nak kawen mak bapak aku tak suka dengan awek ni....jadi aku melancap jlah

  ReplyDelete
 47. yeke..kesian siot ko(orang atas aku nie)..aku suh gf aku lancapkan aku je...aku plak lancapkan die...win-win situation

  ReplyDelete
 48. ni cite kalo kite melancap.. tp kalo orang yang lancapkan cane?????

  ReplyDelete
 49. Assalamualaikum....saya ada cara untuk membantu anda mendapatkan wang lebih. InsyaAllah dengan modal hanya RM540-RM800. Anda berpeluang mencari wang poket lebih dengan cara yang lebih sistematik dan terkini.....just emailkan pada saya hasrat murni anda tersebut....terima kasih. nazakihata@gmail.com atau boleh whatt app di no: 018-2997055....

  terima kasih.....:) Salam Hormat.....Penuh Iltizam......

  ReplyDelete
 50. ape la korang merepek nie sanggap ape

  ReplyDelete
 51. lancap :p hahaha... selalu buat ngan kawan2 masa zaman bangku sekolah dulu *tetiba

  ReplyDelete
 52. Bodo pnya manusia.. sbb tu la org swoh smbhyg n baca Quran... Ada ka plk mlancap jln trakhir elak.maksiat... Mak ngn bapak ang x ajaQ ka apa?

  ReplyDelete
 53. betul la dia cakap beronani jalan terakhir untuk elak maksiat..bukan jalan pertama..kalo boleh tu elakkan..rujuk fatwa syeikh yusuf qaradwawi,dan pendapat imam malik...cuma jgn menlaziminya...langkah terakhir untuk elak zina...

  ReplyDelete
 54. fap fap fap fap fap fap!fuck yeahh~

  ReplyDelete
 55. lucu gak.. ada lagi tiba2 iklan.. ceramah agama... cerita pasal arwah la.. adoyai.. ketawa kote... hahaha

  ReplyDelete
 56. pehh lancap tu aper.,.,.,

  ReplyDelete
 57. time baca nie aku tgh lancap. nice admin.

  ReplyDelete
 58. kalu lancap tapi x kluar ape2 air cmne plak??

  ReplyDelete
 59. No Fucking Licking and no Phone!

  ReplyDelete
 60. No Fucking Licking and no Phone! ahaha

  PANAS : Wawa Tak Pakai Sepender!

  ReplyDelete
 61. Yg komen ni rasennye msti kuat melancap kan2..ADMIN 5 kali shari melancap btoi x?

  ReplyDelete
 62. Yg komen ni rasennye msti kuat melancap kan2..ADMIN 5 kali shari melancap btoi x?

  ReplyDelete
 63. Nak mancing, musim hujan. Ikan xnak makan umpan. Nak buat apa ptg ni ek. Melancap je lah. Ha ha ha

  ReplyDelete
 64. Melancap smpai biru kpale kote

  ReplyDelete
 65. org tua2 kata lagi baik melancap dari rogol anak jiran!!haha

  ReplyDelete
 66. Bodoh tol baek wa lnyk bini..pe brg lancap stim sndiri

  ReplyDelete
 67. ni nak cerita,ari tu aku pergi kursus, duk sebilik dgn rakan sepejabat. mlm tu,aku landing tgk tv,tp bile aku tgk rakan aku tu,dia tgh melancap dalam selimut,bergegar katil. dia ingat aku tak tahu dia melancap. nasib baik katil asing2,kalu tak,tak sanggup aku.

  ReplyDelete
 68. dunia akhir zaman . melancap tu dah jadi rutin harian seorang remaja .

  ReplyDelete
  Replies
  1. ok lah melancap daripada rogol orang. -_-'

   Delete
 69. kalau awek yg tolong lancapkan macamne?tiap2 hari jumpa,tiap2 hari dia blowjob dan lancap sampai pancut dalam molut,dia kata sedap telan. macamne tu? ada kesan sampingan tak?

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama je lah tu. -_-'

   Delete
 70. bukankah ia zina bagi yg belum kawin. melancap krana dia menggunakan hati, mata, fikiran dan badan? kerana kamu membayangkan seseorang yang bukan milik sah kamu? bukan seseorang yang kmu nikahi. maka itu pada pandangan sy masih zina. zina melalui hati kerana kamu niat melancap dengan memikir kan wanita/lelaki itu dengan mata yg memandang cerita2 lucah dengan badan yg kmu ghairah.. masih kmu berzina pda pendapat sy. maaf ya. sy bkn apa.. mcm sma jak kelihatanya.. lain la klu kmu bygkan bini atau suami kmu sendiri..

  ReplyDelete
 71. woo.. meme xleh brenti, kawe dari umr 12 spa 26 onani, skare bdn kawe rso lmah jah.. guano nk brnti nihh... tulongg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. senang je..amik pisau pastu tikam kat jantung

   Delete
  2. awat aku dari 8 tahun lg melancap kot :)

   Delete
 72. mane zamri kl weyh

  ReplyDelete
 73. hrmm..baru tringat.. lame gak x mlancap.. nk g mlancap kjap r.. lame x rase nikmat lancap ni

  ReplyDelete
 74. so..kire zamri kl ni msti dah lemah tenaga batin.. pity him

  ReplyDelete
 75. daripada korang melancap baik kasi masuk lubang pepek ku... aku mahukan batang yang besar dan panjang... 2-3 org sekaligus main pun blh.. lagi sedap.. blh main sampai pagi.... x kisah sbb nak sedap

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tokmu pelacur....bodo pnya betina ...murah gila...

   Delete
  2. Tokmu pelacur...bodo pnya betina...murah gila...hahahaha

   Delete
 76. cam cibai siak....bek memantat drie melamcap x cye cbe try

  ReplyDelete
 77. Semua yang komen kat sini mesti pernah melancap

  ReplyDelete
 78. macam mana nak berhenti?saya selalu harap nak berhenti.jadi ketagih pulak.

  ReplyDelete
 79. mlncap tu bahaya insaf lah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. macam tu je?? solution atau tips takde? cakap macam tu semua orang boleh, kambing aku pun buleh!

   Delete
 80. Awas!! Melancap dapat meungurangkan memori pala hotak anda! sebab tu kepala hotak pelancap ni kematu takleh nak berfikir

  ReplyDelete
 81. Terima kasih kerana sanggup menulis artikel untuk pengetahuan pembaca...

  ReplyDelete
 82. JADI MAKNANYA KALAU PEREMPUAN MELANCAP TU DAH XDE DARA LA YER ??

  ReplyDelete
 83. MENGELUARKAN AIR MANI DENGAN SENGAJA , HARAM dISISI ISLAM

  ReplyDelete
 84. terima kasih kepada yang menulis artikel ini...ia dapat membantu diri saye....

  ReplyDelete
 85. terima kasih kepada yang menulis artikel ini...ia dapat membantu diri saye....

  ReplyDelete
 86. terima kasih kepada yang menulis artikel ini...ia dapat membantu diri saye....

  ReplyDelete
 87. 013-7135292..saya sangap la..

  ReplyDelete
 88. Good Information, boleh mengurangkan melancap @ Onani sebab takut kena penyakit

  ReplyDelete
 89. Ye, memang btol pon ada saudara kt atas tnye doctor.. ak tanye doktor2 [luar negara] depa sume ckp melancap tu memang elok selagi terkawal. Tapi memang dalam islam dah haramkan so kita ikot je la~ Ak menyesal doh kuat melancap kecik2 dulu..buat dosa banyak. sekarang dah xleh 'stay lama'. Alhamdulillah x pernah berzina.

  ReplyDelete
 90. nak tanye ni please jawab yer, kalau berhenti melancap keburukan semua tu akan pulih ker x??

  ReplyDelete
  Replies
  1. klu kta sungguh2 bertaubat (taubat nasuha) INSYAALLAH hati kita pon boleh pulih blik,, so kta smua (dan jga dri sy) renung2 kn la,, sbb JANJI ALLAH ITU PASTI,, WALLAHUA'LAM..

   Delete
 91. saya melancap pat ploh kali sehari.. kekuatan saya umpama badak air.. hobi saya melancap dan saya bercita2 untuk menjadi doktor sakit tuan.. impian saya untuk berhenti melancap.. tima kasih..

  ReplyDelete
 92. bf sy ska melancap..tpi stakat ni x pnah kami sama2 melancap..xdela berpegang2an pun..sy kesian kat die..ajak kawin tpi die kata xkn sbb benda ni je nak kawin..pastu suh tggu smpai 4 tahun..sy nk stop perkara ni..camne nak buat ye?..tggalkn die?..sy syg die..camne nk nasihatkan die?..ermm..

  ReplyDelete
 93. kalau rase nk jd isteri bukan setakat dijadikan teman wanita..baik tgalkan lelaki mcm ni...xrugi pon...laki ni jgn bg muke..law serius dia xkan pernah ajak puam buat bende yg xsenonoh mcm tu...dia akn jd kesucian perempuannya bukan mengajak melakukn perbuatan terkutuk...fikirlah...neraka atau syurga

  ReplyDelete
 94. kalau awek2 mane yg sangap suara macho nk fonsex call aku 0136356865..

  ReplyDelete
 95. aku dr tadika smpai skg. pe cte?

  ReplyDelete
 96. Gahahahaha..yg comment kt sini sume mcm barua

  ReplyDelete
 97. Aku x melancap pon ader mamat gempal duk hisap btgku n telan air mani aku hari2 camana?? Sedap gila ok....ko ader?? Setakat pompuan kolom bukan pro pon...laki la best....hahaha

  ReplyDelete
 98. Lancapla selagi kote anda mmpu mgeras,bla dh layu anda xmmpu nk hytinya lg..rugi bro......

  ReplyDelete
 99. Aku rilek je layan video budak2 kote xsunat main sama dorang.

  ReplyDelete
 100. Berhentilah melancap rakan rakan. Melancap juga leh mengakibatkan muka kita jadi macam haramjaddah natang tak bermaya jerawat tumbuh banyak + berminyak. bangang abadi lah korang yg suka melancap ni

  ReplyDelete
 101. kalau awek2 mane yg sangap suara macho nk fonsex call aku 0136356865..

  ReplyDelete
 102. Haha. Palat ! Yg suara macho fonsex tak boleh belah bakhang !

  ReplyDelete
 103. I dh married...n know I ngah preggie
  Hubby x nk usik I...even I mntk pon x kn dpt...I bole d ktegorikn heavy with sex...tp I mntk x bg I mlancp jer la...kdg2 sbulan x usik I...spai nangis2 pon der...ble I mntk mcm2 reason dyer...n sometime smpai gdoh...so dr I gdo baek I elak...I rse tu jer yg bole I wat...n I x snggop nk gdo...so I settle kn sndri...

  ReplyDelete
 104. salam.pempuan kaki lancap tlg le kawen ngan abg kaki lancap kat blog ni agar hilang tabiat mlancap tu.klu lemah tenaga batin pon same2 lemah!amacam?

  ReplyDelete
 105. Your info is really helpful..

  Keep up your good work!

  Do follow my blog ya http://umney.blogspot.com/

  ReplyDelete
 106. Habis kalo joging angkt benda berat pastu lemah lagi ka?? Tido pon ckop..

  ReplyDelete
 107. Aku start m'cap ni form1, skg aku dh form5. Aku cuba dah berhenti tapi tak boleh. Aku m'cap 1kali 1minggu. Kdg2 2~3 kali 1minggu. Skg kote aku krg berfungsi sikit. Yg ni buat aku menyesal. T.T

  ReplyDelete
 108. Tol ke punce jerawat tu sbb lancap ? Muke aq byk gile jerawat . Org tegur tnye "kau bnyk jerawat , msty kuat lancap"

  ReplyDelete
 109. hahaha,sakai sial korang nie......mne satu nak caye pon tak tau.......

  ReplyDelete
 110. betul ke kuat mengancam kaki tak kuat , kepala lutut goyang kaww siap ada bunyii lagii ??

  ReplyDelete
 111. Aku lancap 3kali sehari. Hasilnya aku dh mampu nyanyi lagu dipenjara janji dgn baik..

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha!!! motherfucker

   Delete
 112. TIDAK DINAFIKAN MELANCAP ADALAH SIKAP ATAU TABIAT YANG X SIHAT.TETAPI IANYA BOLEH MENJAUHKAN KITA DARI BERZINA.SESUNGGUHNYA ZINA ADALAH SATU DOSA.IA JUGA FAKTOR JANGKITAN PENYAKIT KELAMIN.SO, UNTUK MENJAUHKAN DIRI DARI ZINA, KENALAH MELANCAP.FREE OFF CHARGE.....

  ReplyDelete
 113. Zina haram.. onani haram... sama kan?

  ReplyDelete
 114. Melancap ney bagus utk sesiapa yg susah nak tidur atau mengalami penyakit imsonia, sekali kita melancap, byk tenaga kita digunakan sepertimana mitochondria byk menghasilkan atp dlm bentuk tenaga untuk disalurkan ke kepala takut anda. Maka dgn itu, ia serupa seseorang lelaki yg mumayiz melakukan aktiviti seharian ibarat kerja kontrak tanpa minum air dn balik kepenatan dan terus tidur.. so, sekli melancap ibarat bekerja kuat seharian... bagus utk pembinaan abs atau six pack juga. Tanpa pengambilan protein . But , kene ganti dgn makanan yg berkhasiat dan tonton video lucah selagi tidak insaf

  ReplyDelete
 115. Pernah try tp x best.. Mcm bodoh je lancap sorg2.. Baik aku kawen.. Dpt feel btol2..

  ReplyDelete
 116. M.E.L.A.N.C.A.P.... S.U.D.A.H ....D.A.R.I.P.A.D.A.....R.I.B.U.T......M.E.L.A.N.C.A.P......!!!

  ReplyDelete
 117. sex should be fobidden in the whole world there should be no concept of the bitchy thing that is marride only mother fuckers marry it should be forbidden and those who marry should get punishment like having thien penis choped off u are all the result of mother fucking ur parent are motherfuckers ur fathers penis should be choped down SISTERS FUCKERS U ARE ALL U SO CALLED MUSLIM MARD AND AURAT U ARE ALL MOTHER FUCKERS

  ReplyDelete
 118. 0136356865.hai..girls klau nak main ni no sy blh wassap

  ReplyDelete
 119. nak berhenti senang je... jangan tengok gambaaa lucahhhhhh... itu je

  ReplyDelete
 120. sukar betul nak berhenti melancappp tolongggggg!!! hari hari nak berhenti tapi hari hari buat huhuhuhu

  ReplyDelete
 121. Ko kurung kote ko dlam kandang harimau

  ReplyDelete
 122. Da lancap aq akan exercise , bru laa badan x lemah . Rasa tough je . X caya try laa

  ReplyDelete
 123. TAIK LANCAP RAMAI BETUL. INGATKAN AKU SORG JE. HEHE

  ReplyDelete
 124. MELANCAP SEHARI SEKALI ATAU SEHARI DUA KALI LANCAP OK LAGI. JGN LEBIH2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. yehhh!! bagi adik kita bernafas sikit!! ^_^'

   Delete
 125. Melancap / Onani adalah perbuatan yang berbahaya untuk kesihatan kelamin dekemudian hari.

  ReplyDelete
  Replies
  1. semua orang tahu. sekarang cerita macam mana nak berhenti. -_-'

   Delete
 126. kita akan dapat apa yg kita usahakan.
  usaha yg sama, hasil yg sama.
  ubah kpd yg lebih baik (ikut pandangan Tuhan/ Tuan kita).
  ingat mati.
  kawal minda, mata, hati,

  masa kita, dihabiskan
  dgn siapa?
  ke mana?
  untuk apa?

  rancang setiap saat hidup
  sedetailnya
  lama2 akan jadi tabiat
  moga semua mendapat pengakhiran hidup yg baik
  bertemu Tuhan dgn tenang
  and live happily ever after di Syurga

  ReplyDelete
 127. Melancap dlm mimpi x pe kan???tpi pancut gak kan???

  ReplyDelete
  Replies
  1. woii.. cakap apa haa? -_-'

   Delete
 128. aku rase kalo.. nk berhnti lcp ambik konek .....pastu...ambik anjing....pastu BOGEL....pastu kasi konek tu anjing makan...ataupun goreng kat kuali....ermm sedap WOOOO nikmat...

  ReplyDelete
 129. info yang bermanfaat dari blog ni. memang best

  ReplyDelete
 130. Keburukan Melancap atau Onani
  http://lemangpanas90.blogspot.com/2015/07/keburukan-melancap-atau-onani.html

  ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri