Pelik : [Video] Ular Memakan Dirinya Sendiri Di Kedai Haiwan
Home » » Pelik : [Video] Ular Memakan Dirinya Sendiri Di Kedai Haiwan

Pelik : [Video] Ular Memakan Dirinya Sendiri Di Kedai Haiwan

48 Comments


Kejadian pelik ni berlaku di sebuah kedai haiwan peliharaan di England. Seorang pelawat di kedai tersebut telah merakam seekor ular yang sedang menelan dirinya sendiri. Apa masalah ular ini? Adakah inberkaitan dengan simbol Ouroboros iaitu satu simbol purba yang menunjukkan gambar ular@naga yang menelan ekornya sendiri. Simbol ini mula dijumpai pada teks Mesir purba yang membawa maksud self-reflexivity atau cyclicality.



p/s : Ular ni lapar sangat kot... kesian plak.. 

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

48 comments:

  1. kesian la ular tu...msti die xdpt mkn yang ckup

    ReplyDelete
  2. apo lah korang ni.... ular tu boring + tension, sbb tu jadi mcm tuuh, perkara biasa dh haha

    ReplyDelete
  3. mungkin dia x tahan lagi kot hidup kat dunia yang banyak masalah

    ReplyDelete
  4. stress sgat ngan tuan die kot...haahaa

    ReplyDelete
  5. ish3 kesian lha dkat tuan ular tu... terpaksa lha dia cari ulat laen... hahahaha

    ReplyDelete
  6. kes biasa.. Ular bunuh diri.

    ReplyDelete
  7. bese la 2..ggit kuku

    ReplyDelete
  8. salah satu punca kepupusan ular

    ReplyDelete
  9. apsal pelawat tu x bgtaw kt tuan kedai?blh plak tgk ja ular tu mcmtu

    ReplyDelete
  10. Die tengah garu la tu..korg ade tgn leh la garu pakai tgn..die xde tgn camtu la cara die garu

    ReplyDelete
  11. kesian kesian

    ReplyDelete
  12. hahahaha~ lawak la komen korg ni.. btw, case ular mkn ekor sndiri tu kira common la.. lupa apa factor. tp mgkin dye confuse.. ekor sndiri ngn mgsa~ hwever, pity on them~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klau ye pun konpius...xkan telan diri sndri xrase sakit....ulo kebal ni

      Delete
  13. uuihh...sianyer la....x kn die x dpt mkn...die ade msaalh deria rasa kot...brdarh pon x ase ape....sedeynyer....hukhuk

    ReplyDelete
  14. nie lahh ularr IQ Nya rendahh...
    tu larr b'satuan ular2 b'satu menyuruh tiap2 ular d dunia trun skolah skali ular nie xmok ..haaa ape dh jdi ekor sndri pon dmkn..kn ka bangan nyerr tuu hahahahah

    ReplyDelete
  15. ni mesti ade org mein geme ula life hahaha
    dah kalah

    ReplyDelete
  16. Meroyan kot ular ni duk sorg2 takde bini..ciyan..hehe

    ReplyDelete
  17. dia bosan la tu...

    ReplyDelete
  18. ular pon perlukan teman...kalo x cmtu la jdnya...haha

    ReplyDelete
  19. terhibur saya membaca comment anda semua.. hilang terus Monday blues saya..

    ReplyDelete
  20. kesian ular tu

    ReplyDelete
  21. bangang la komen korg ni.

    ReplyDelete
  22. Ape salah ular tu mkn babi???????????????????

    ReplyDelete
  23. komen apa nie..ular bunuh diri..heehe..bt lawakk

    ReplyDelete
  24. kt surt khabar- cubaan bunuh diri kerana kecewa
    kt mastika- ular dirasuk jin, cuba memakan diri sendiri

    ReplyDelete
  25. ular tu ngah blowjob la..kan org bawah??apa pendapat anda??

    ReplyDelete
  26. Ap la org atas..ad ke salin kulit...

    ReplyDelete
  27. sila lawati www.blisscakeheaven.com. tq

    ReplyDelete
  28. ular kanibal ni,mne nak crik ni,btw ular ade yg rabun pastu bile die rbun die mmg bleh mkan diri sndiri ye kwan2

    ReplyDelete
  29. ular pon ade masalah

    ReplyDelete
  30. Ular tu SANGAP ngan ekor dia lah
    #TeamSangap#

    ReplyDelete
  31. Ular tu try test gigi dia...takut dh berkarat

    ReplyDelete
  32. ular2 semua sedang berkomen dan bakal memakan diri..betul tak org bawah..

    ReplyDelete
  33. ular ni kena tekanan sebab dok dlm sangkar

    ReplyDelete
  34. Xdpt tgk pun video Tu..naape

    ReplyDelete
  35. ular tu stim stim ketom agaknya...nie suma raja nusantara punya hal bekal kn.. https://www.facebook.com/pages/RajaNusantaragroup-Empayar-Langkasuka-Nusantara

    ReplyDelete
  36. oooo itu rupanye mksud ouroboros 0.0 jdi tattoo yg ada pda homonculus itu laa yeeee........

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri