Serius : Artis Terkenal Korea Dulu VS Kini, Ada Perubahan? (8 Gambar)
Home » » Serius : Artis Terkenal Korea Dulu VS Kini, Ada Perubahan? (8 Gambar)

Serius : Artis Terkenal Korea Dulu VS Kini, Ada Perubahan? (8 Gambar)

109 Comments
Artis Terkenal Korea Dulu VS Kini, Ada Perubahan?
Memang comel dan cun mereka ini tetapi adakah semua ini dari pembedahan plastik?


Jang Na Ra




Kim-Tae-Hee



Lee-Da-Hae



Han-Ji-Hye



Han-Ji-Min



Lee Hyori



Lee-Yo-Won



Park-Min-Young



Jeon-Ji-hyun

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

109 comments:

  1. Sy tataw pe masalah admin ngan Korea. Tp sy mmg peminat drama2 & lagu2 Korea. So bila admin kuarkan artikel pasal Korea, perlu ke kuarkan artikel y negetif? cth psl plastic surgery sume ni, admin jeles eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin tak jeles pon...admin saja nak kongsi info..relaks lah..jgn taksub sangat

      Delete
    2. tak pyah la marah sangat..

      Delete
    3. tak pyah la marah sangat..

      Delete
    4. Apa mslah ko ni? Mental ek?

      Delete
    5. mental la tu..fanatik sgt plus primitif...mcm bagus...hahhaha admin tu saja je bg info..aku rasa tk negatif pun..ok jer..emo sgt ntah2 ade penyakit darah tinggi hehhehe

      Delete
    6. Jgan nnt kt akhirat ko x bgkit sebelah nabi...tp bangkit sebelah kaum korea yg ko minat sgt2 tu...bukan jeles tp sedih kt mentaliti dak2 zaman skarang...taksub kn dunia semata...

      Delete
    7. rsenye admin xde la kutuk pun..dia tanya je..rilek derr..

      Delete
    8. so ini lah realitinye..terima la dengan hati yang terbuka..
      nak minat tak salah...tp jgn taksub sgt..

      Delete
    9. org korea x sensitif pon kalo cakap pasal plastic surgery ni...ko yg lebih2...plastic surgery kat korea tu famous mcm goreng pisang...ko mesti x tau kan???

      Delete
    10. kau ni makan babi ke

      Delete
    11. kpoppers bodoh dan bangang abadi. depa geng2 retis korea tak leh tolong hang pon dalam kubor kelak. jangan sial sangat boleh tak. esok2 retis kpop yang ampa dok puja nh jadi kayu api. ang tu islam sedaq sikit macai kpop taik.

      Delete
    12. betol. sengotti kata anon kat atas. retis korea kapir jadi bahan api neraka je. korang kpoppers tak sedar lagi ke..hahaha

      Delete
    13. kpoop bodoh! anon yg trbaik. korg jngn jadi mcm mr najib! tngok bini dia mcm ape?itu semua plastic. HIDUP PAS hahaha

      Delete
  2. Hyori ngn Park Minyoung mmg Surgery~ Park Minyoung Tuh Dpt Gelaran Barbie Korean,Diorang X Kesah Pun Psl SUrgery,Aqu Suke Tgk Muke Diorang,Kalau Diorang Hodoh,Xde Pulak Orang Nk Tgk Kn,Diorang X Taw Ape Hukum Surgery,Admin Ni Pun,Diorang Tu Bukn Islam~ Lee dahae Tu Diet Kot,Dlu muke Gemuk,Skrg Dh Kurus,Oke Lh Tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wei..ko xpayah nk taksub sgt la dgn kapir laknat ni..obsessed plak..

      Delete
    2. wehhh...admin ni hnya nk bg info je...xde pn nk kutuk2...aku kt blkg ko admin...terbaikkk admin bg info yg AKU X PERNAH TAU...tq admin...

      Delete
    3. tULIS mACAM oRANG bIASA bOLE tAK?

      Delete
  3. minat Han Ji Min
    dia xwat plastic sugery
    comel je dia

    ReplyDelete
  4. Ade org bekap kpop lah, NOOB

    ReplyDelete
  5. ...wat pe korang taksub sgt ngan kapir ni?? smpi nk backup artis2 ni hahah... kte org islam la... bek kite taksub dgn nabi muhd dpd taksub kt org2 plastik ni... ~peace no war~

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3..emo sgt.

      Delete
    2. aku sokong ko...tp len kali tolong eja full nama Rasulullah tu...~peace no war~

      Delete
  6. song ji hyo xde ke

    ReplyDelete
  7. sya tgk cma 2 selebs je yg x sama...yg lain tu kira normal lah...maturity can cange people.

    ReplyDelete
  8. aku plek cmne org korea wt plastic surgery muke jd lg cantek tp kalo bangsa laen wt plastic surgery muke jd lg hodoh..hebat tol doktor2 diorg..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Kdg2 bhse mnunjkkn bgse.. Jge2 la bhse 2.. Kite ni smue manusia yg ad kkrgn nye.. Xde spe yg smpurne.. So jgn nk jdge org len ikot ske... Kdg2 kate2 kite nih bley wat org len trse...

      Delete
  10. saya suka Hyori sebab dier ader dlm running man...heee

    jemput ke blog kami plezzz...BLOG YANG SIOT

    ReplyDelete
  11. anon first tu xbaca kot ayat2 kat atas tu..kan dia ada buat persoalan...sama ada natural beauty or plastic surgery..aku x rasa pn artikel ni negatif..biasa je..orang korea rilaks je ngaku wat plastic surgery..dia plak yang melalak kat sini

    ReplyDelete
  12. Admin cme gtaw jelh,knpe ad yg sentap ? Xyah tksub sgt la ngn kp0p, bkn leh bwk untung pn, melalaikn lgi ada la .. Muhasabah dri ;)

    ReplyDelete
  13. xbole ke korang komen yg positif....xyah la duk kutuk sane sini.....tambh dosa tao x....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi babi puki anjeng lancau bodoh sial lahabau konek..

      Delete
  14. hahaha..adeh..xtau nape korang nak backup sgt..tgk n blah sudah la dr cni..klaka btol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah pelik btl tgk dorg bria bckup.hahaha..bkn korg dpt pe pon.jgn emo n tksub sgt

      Delete
  15. sabar2 smua :)

    ReplyDelete
  16. peminat korea over protective ... weyh.. dh mmg dorg buat plastic surgery.. fake woi.. korg sume suke fake.. yg kiter org menyampahnyer ialah korg..peminat yg melampau.. x jeles pon..nk wat pe jeles.. dh sme2 tua berkedut gak..

    ReplyDelete
  17. Pasal kpop pon korg nk gaduh....ni kan post santai je....chill kwn2 :)

    ReplyDelete
  18. Ape nk obses sgt dgn dorg ni?? Admin juz nk tunjuk je kot beza. Dulu n skrg..kalo kata psl plastic surgery pon xslh sbb btl,xde la kata "nagatif"..woiii! Xyh nk obses sgt arr..rilex sdh..ko suke tgk/dgr drama/lagu dorg? So wut da big prob?? Nk dgr/tgk?ikot ko la,,bila kata sket psl dorg ni,melenting xterima,,lawak2..mcm bdk2 pon ye..xterima kata itu ini psl artis "kesayangan"..ahhh,"penyumbang" sume tu..

    ReplyDelete
  19. xpayah la buat masa gadoh2 laa . masing2 ada minat laa..kalau dh minat ap saja snggup buat..setakt backup artis kpop tu sukati mereka laa..yg penting jgn samapai nanti artis kita pulak yg tiru kpop..mcm...(sendiri mau tahu la) memalukan btol !! btw , park min young mmg cntik!! haha

    ReplyDelete
  20. nak bakup ape ngan org kafir??diaorg knl ke u?? jgn tlalu emo la..sekadar tgk jela..jgn agung2kan sgt..hiburan biarlah bersederhana..

    ReplyDelete
  21. biasa ja,,5 gmbr first 2 comel ja...biasa gmbq bdk skolah ngn gmbq dah mtang..

    ReplyDelete
  22. Humm... jgn gadoh-2 ...

    ReplyDelete
  23. Dah la kpop la apa la...Buang mase doe korang nk gaduh2 mcm ni...bukan dapat duit..ish2..rugi2..manusia skrg suka buang masa..

    ReplyDelete
  24. Ia hanya utk di baca, so bace jela....owg cetek akai xleh nk terima juz dun read it senang...

    ReplyDelete
  25. mmg ramai artis korea yg buat palstic surgery...
    tapi x semua la...
    ade je yg mmg semulajadi cantik mcm Goo Hye Sun, Jang Nara, Kim Tae Hee, Han Ga In, Song Hye Kyo, Han Ji Min,Han Hyo Joo, Han Hye Jin, Song Ji Hyo dll...

    ala... ikut suke diorang la nak buat plastic surgery ke, botox ke...
    bukan pakai duit kite pun...
    lagipun, dah mmg sah2 diorang tu bukan org islam...
    yg kite sibuk nak hentam diorang buat ape?

    saye ni pun peminat lagu & cerita korea...
    tapi takde la bodoh sgt nak ikut buat plastic surgery mcm diorang...

    ReplyDelete
  26. Semua bangang Bajet k-pop...konon2 korea..budak skolah tol...

    ReplyDelete
  27. bnyk yg plastik dia org ni

    ReplyDelete
  28. Kalau minat diorang sesekali pun,tkada faedah yg dapat .. diorg bkn knal korg pon ..wakaka

    ReplyDelete
  29. P LINK NIE...TGK ORG2 YG KOMEN..SGT TAKSUB K NGAN KPOP BGAI NIE!



    http://www.malaysiantabloid.com/2012/08/gambar-snsd-girl-generationsebelum-dan.html?fb_comment_id=fbc_10150984575057967_22890983_10150991293967967#f14647b88000fde

    ReplyDelete
  30. 2 org je yg jauh berubah...yg lain tu myb dsebabkab make up or maturity.....jang nara cute..haha...i like

    ReplyDelete
  31. karipop lagi sedap..

    ReplyDelete
  32. bukan taksub, tapi diorang itu kafir, nak surgery satu badan pun lantak la. kita yang islam ni, dok sebar aib org, kutuk2 diorang. apa kita dpt? dosa je. tu ke cara islam? hiburan leh dgr selagi x melalaikan. xpyh nk ckp x support malaysia, backup negara luar. selagi tgk dedah2 aurat sama je dosa dia. kat malaysia yg dok bukak2 tudung, kat korea pakai seksi2 kt akhirat nnt sama je dosa dia, yg tgk pun sama. xyah perjuangkan seni/hiburan sgt ok. perjuangkan islam lebih elok. jadi sebelum komen, betulkan fahaman ilmu agama dulu

    ReplyDelete
  33. pelik la korg niee...minat korea kte bajet kpop..dah 2 klu minat hindustan,mat2 saleh, sume2 nak pggil ape plak..dah 2 korg mmg layan drama or movie melayu je ke 24 jam..or korg mmg layan ceramah agama je..toksah nak hipokrit la msing2..nak layan ape pon masalah masing2..asal x trikut dgn budaya diorg dah la..peace no war =)..

    ReplyDelete
  34. lawak komen2 angpa..
    Siap ade hujah2 lg..kih3

    ReplyDelete
  35. Kelakar lar..beria ria ada yg alim alim sangat..cam lar diri sendiri bagus sangat..booo...cam ni pun boleh jadi isu...entah apa 2..sometime rasa cam jealous pula mereka ni..cakap je Jangan tabsuk tapi sedangkn kt phone tu penuh lagu kpop..siap boleh hafal lagi..ishk ishk..sudah sudah ler..stupid je..

    ReplyDelete
  36. Kelakar lar..beria ria ada yg alim alim sangat..cam lar diri sendiri bagus sangat..booo...cam ni pun boleh jadi isu...entah apa 2..sometime rasa cam jealous pula mereka ni..cakap je Jangan tabsuk tapi sedangkn kt phone tu penuh lagu kpop..siap boleh hafal lagi..ishk ishk..sudah sudah ler..stupid je..

    ReplyDelete
  37. Gambar ke 3,4,6,8 tu diorang buat surgeryyy .. :) Tkpayah lah nak gadoh2 lah gileee . SYAITONNNN ..!!

    ReplyDelete
  38. Jangan marah , aku cumee gurau kasar jee .. *sambungankomenatas :D

    ReplyDelete
  39. aku ingat ada orang taksub dengan illuminati je..rupanya ada jugak taksub ngan Korea...hahahahah.bangang betul pompuan zaman skarang nih.

    ReplyDelete
  40. APAKAHAPAKAH? *eat popcorn*

    ReplyDelete
    Replies
    1. share ah weh popkon!!nah pepsi,,kw dduk ah sne sikit..ak nk tgok gak pgaduhan ni..bhaha

      Delete
    2. sapa suh xnk mntak..ko nk popcrn masin ke caremel..aku baru rembat kat tgv sbb nak tngok hantu kak salmah balik sabah...

      Delete
  41. knapa korang marah sgt dengan admin ni...org korea tu pon bkan knal korang pon..jd apasal nak bela depa sangat...ingatlah yg depa cntik mekap je tu...

    ReplyDelete
  42. helo , sy mmg minat lahu & citer korea . . klu nk post pun post larh yg positif . jngn yg negatif . sy sokong yg anonymous atas skali tu . babi punya admin. .

    ReplyDelete
  43. ko tertinggal Park Bom dr 2ne1 r

    ReplyDelete
  44. zaman2 hindustan dulu x dek pulak org nak anti2 ni....padahan same je...xpham jugak...guna subtitle jugak....time2 kecik dulu tgk citer omputeh x paham ape jugak....boleh je layan...

    ReplyDelete
  45. hahahah,betol2,saya layan je semua.

    ReplyDelete
  46. aku dah agak dah, han-ji-min mmg neutral beauty....kebetulan awek aku plak :)

    ReplyDelete
  47. Wow, fantastic babi!!

    ReplyDelete
  48. KPORK BABI KPORK BODOH KPORK MEROSAKKAN AKIDAH UMAT ISLAM !

    ReplyDelete
  49. Fake beauty jer tu...majority artis even wakil ratu cantik and even org biase korea selatan wat pembedahan plastik especiAlly double eyelid surgery utk besarkan mata dorg yg sepet..pastu jaw surgery utk kecikkan bentuk muke agar jd V shape.
    Korang try la melancong kat Korea Selatan, kat situ korang ble nampak perbezaan yg amat jauh antara muke2 org yg wat surgery ngan wajah asli org korea yg bermata sepet. Kalau nak lg ori, korang perhati la muke2 org Korea Utara plak..jauh bEza you..

    ReplyDelete
  50. Ala duit diorng bnyk. lgi pon mereka2 yng cntk ini kluar kn modal untk pmbdhn plastik dpt untng blk iaitu dngn cara mereka2 ni brlkon. kite sbgai umat islam jngnlh cbe2 mndekati bnde2 yng haram ni
    Sekian terima kasih
    manis kan senyuman
    manis kan iman


    ReplyDelete
  51. Mengada tol ... Kalau suka tengok je la .. Ini cuma hiburan .. Yg korang smpai ngutuk smpai masuk agama tu apsal ? Xnak tmbah dosa jgn la tngok ...

    ReplyDelete
  52. Muke asli org Korea tak ada mata bulat beso cam mata Barbie..menurut pengkaji kat sana..mustahil n memang jarang ada gadis @ jejaka korea yg bermata bulat n galak..kecuali la dorg ade gen kacukan causasian. Org korea mmg x de beza ngan org cina yg slalu kita nmpak hari2..bermata sepetttt.
    1 lg info terbaru yg sy baca,trdpt pendEdahan bhw org korea mmg dah start wat double eye lid surgery kat baby /anak2 dorg. Kirenye bila dah wat time anak dorg masi kecik, x yah lg susah payah wat surgery kat mata tu bila da beso nti.

    ReplyDelete
  53. aghhhhhhhhhh.....lee yo won ad ler...49days...

    ReplyDelete
  54. jang nara terbaik...muka original...takde plastic surgey..even umur dah 30++ ...masih nampak muda n sweet...

    ReplyDelete
  55. Lee dae hae...
    lee hyo ri....
    park min yong....
    jeon ji hyun....

    ~PLASTIC~

    ReplyDelete
  56. sape menang,,,,brpe kosong,,sape leading,,,damn make up to mainstream n up to plastic surgery

    ReplyDelete
  57. ooooo.....abis tu naper admin tak post jer psl artis malaysia yg ade buat pmbedahan plastik?hah! ape kate org bwh?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab.... artis malaysia tu islam .... kalau buat berdosa . kalau artis korea buat tak ape sebsb dorang sume takde agama LOL

      Delete
    2. sebab artis malaysia tu islam .... kalau artis malaysia buat pembedahan plastik berdosa .....

      Delete
  58. yang penting JANG NARA i maintain cun..huhuuu

    ReplyDelete
  59. jika dilihat ada yg mmg buat surgery n aa yg tak buat surgery.....

    ReplyDelete
  60. sume ni surgery tpi yg top skali Jang NaRa muke dia mne de prubahan?? lighting je lbih kot!!

    ReplyDelete
  61. antii kpopp popp plastik semua puihh

    ReplyDelete
  62. lee hyori dulu putih skang hitam... berjemur ke??

    ReplyDelete
  63. ada aq ksh ku anti k-pop
    busuk hati mcm tu ahhh!!
    biar la kt diorg bt plastic surgery apasl x puas hti..!!
    dengki!!

    ReplyDelete
  64. adohaii, isu korea pon nk jadi gaduh ka... peminat2 fanatic korea sekalian, admin cuma share info, same mcm dia share psl gmbar2 lawak seluruh dunia.. xpayah la nk melenting sgt, okey... chill suda la..sebelum2 ni pon byk je admin post mnde yg positive,negative psl sesuatu mnde, xde pulak nk marah2 admin ni... hihiii.. sabo jelah byk2 ye admin :) btw, seronok pe bace.. haha..

    ReplyDelete
  65. dulu aku sekolah muka aku bulat je.. coz aku gemok time tu.. skrg dah habis sekolah , umur pun dah 27, habis je sekolah, sibuk bekerja, aku kurus lah pulak, sampai muka aku yg bulat pun boleh jdi shape bujur telur.. aku buat plastik sergery ke...?? kekekekekek...tolong le... jgn nk judge org sembarangan... bukan semua artis korea yg buat plastic surgery.. aku x la minat sgt korea ni.. tp aku cukup tak suka bila org suka judge org lain tak tentu psl... jgn krn nila setitik , rosak susu sebelenga.. tu lah tak tengok perkembangan lain,, diorang punya make up teknik tu jauh lbh hebat dr make up artist malaysia tau.. actually mata artis korea ni mmg lah sepet.. tp ada teknik diorang nk bg mata besar.. x lah sampai semua2 selagi ada manusia bangsa korea ni buat pastic surgery.. beli je kt guardian ke watson ke ade jual tape untuk kelopak mata tu. haa... kalo mata admin ni sepet, boleh try. merata artis malaysia buat botok takde pulak masok list mcm gambar2 kt atas tu

    ReplyDelete
  66. share info pon kene maki hamun .. adoi

    ReplyDelete
  67. kenape fanatic kpork tk bley terime kenyataan..???
    kenape???kenape??????
    salah ke dorang tue memg dulu2 tu hodoh..??
    salah ke????

    ReplyDelete
  68. kacang kuda panass!! kacang kuda panass!! dua sengget dua sengget

    ReplyDelete
  69. Nk mtk shafaat utk ke syurga bukan pada artis korea yg folake or ori...shafaat ade pade nabi..lebih baik korang taksub pade nabi dri pade artis korea..bukan bleh dpt shafaat pon ngan korea nnt...aq bukan jeles...tp aq sedeh dn tkot nnt ble ko bgkit kt pdg msyar ko x bgkit seblah kaum ko sendiri tp ko bgkit sblah kaum yg ko taksub...lau taksub kt nabi kan insyallah dpt bgkit sebelah nabi...sedeh la korang ni..pikiran dunia semata..

    ReplyDelete
  70. sebenarnya lantak diorg lah dirg nk minat kpop ke kemon ke seduit pon xkcu duit ko..yup betul mmg ada yg taksub tp lantakla dirg sbb yg binasa diri dirg ,,lebih baik jaga diri sndiri lg3 bgus dari sibuk psl org,tya diri sndiri.adakah diri kita ni dah bagus?..kdg2 stegah tu diri2 tungang langgang sibuk tol jaga tepi kain org ..byk dah org mcm ni skrg..pelik tol aku

    ReplyDelete
  71. Saya ada jual sudu dan garfu siapa berminat col zamri kl.

    ReplyDelete
  72. Rumpai laut~~~ Rumpai laut~~ Rumpai laut~~ Rumpai laut~~~ Rumpai laut~~ Rumpai laut~~

    ReplyDelete
  73. apele korang sbb k-pop sampai nk bertelagah,lantak diorng lak buat pun.diorang dah x knl dosa pahala ubah apa yg tuhan bg.kt ni org islam sama2 la jaga.

    ReplyDelete
  74. 3,6,8,9 plastic surgery .
    other than that , NATURAL BEAUTY

    ReplyDelete
  75. Hai,mana adab sopan orang Melayu ni? Maki menghamun.Dah tak suka K-pop tu.Tak payah sebok2 nak klik link ni. -,-
    Yg Peminat k-pop tuh.Biarkan je lah diowang.Asl kita tak kaco life diowang.

    ReplyDelete
  76. I see many plastic >_>

    ReplyDelete
  77. Korea bodo..boooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap je cakap korea bodo orang atas aku ni !!!!!!

      Delete
  78. biarlah dyorang tu fake atau tidak...dh dyorang x tahu hukum hakam agama.kita ni yg taw hukum agama,belajar agama x berhak nk kutuk sapa2 org korea ataupun peminat korea.Rasulullah x ajar benci2 bangsa lain.benci makhluk lain.kutuk sana sini. Malu la kalu korang yg maki2 ni mengaku Islam...

    ReplyDelete
  79. emang bner kaya nya artis2 korea ith kbanyakan melakukan oprasi plastik.coz sayah prnah menemukan salasatu blog tentang oprasi plastik di korea skarang makin meraja lela.kususnya para artis..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri