Cool : Arkitek Poland Bina Rumah Paling "Kurus" Di Dunia (8 Gambar)
Home » » Cool : Arkitek Poland Bina Rumah Paling "Kurus" Di Dunia (8 Gambar)

Cool : Arkitek Poland Bina Rumah Paling "Kurus" Di Dunia (8 Gambar)

4 Nov 2012 24 Comments

Seorang arkitek dari Poland, Jakub Szczesny mendakwa telah membina rumah paling kurus di dunia iaitu hanya 122 cm lebar. Rumah tersebut dibina di celah lorong yang terbina diantara rumah era perang dunia kedua dan apartmen moden di Chlodna 22 Street dan Zelazna 74 Street di Warsaw. Projek rumah ini dikenali sebagai Keret House, sempena nama penulis Israel, Etgar Keret yang merupakan ketua projek.













24 comments:

  1. Arkitek mmg aneh2..yg peningnye nnt engineer2 nk kire smer..dowang sedapla reka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuyu Zulaika27 June 2013 23:42

      Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
      Nak tahu kenapa, tengok gambar ni--->spray-subur.jpg

      Delete
  2. dah itu keje enjineer . klo x suka , keje la bnde laen -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..btl2..klu xsuke g keje kt pam myk..

      Delete
    2. Haha..btl2..klu xsuke g keje kt pam myk..

      Delete
  3. kreatif dan inovatif... walaupun kecil, design dia buat rumah ni nampak luas.

    ReplyDelete
  4. sewakn 2k student ok gak..hahaha

    ReplyDelete
  5. Nak rumah camni selesa

    ReplyDelete
  6. style la,jimat space,jimat cost...future design...

    ReplyDelete
  7. brape kos nak wat umah cm ni

    ReplyDelete
  8. dok sorang bleh la..,byagkan dah ad anak....confirm serabut

    ReplyDelete
  9. lau nak rumah ni..pastikan bdan mantain kurus..org gemuk bhya kang tersekat

    ReplyDelete
  10. sudin-"aa bsr x bsr lh bilik tu jis.pnjang dia tu 7kaki ko tau.lebar dia plak membawa ke 3kaki.dlm dia sama mcm pnjang 7kaki daaaa"..
    aziz-"itu kubur tmpat ko nk mampus bahlol

    ReplyDelete
  11. ini dok sorg2 leh la .. hahhah

    ReplyDelete
  12. aku ad baca pasal arkitek ni dr blogger inggeris.. seetahu aku yang buat konsep rumah ni arkitek kelahiran israel.. cuba kaji lagi..

    ReplyDelete
  13. katil kecik...camner nak toot...

    ReplyDelete
  14. aku pon nak umah cam die jgak best la nmpak simple je....aku nk rekemen dia la soh buat umah camni jgak untk aku hihihi.....

    ReplyDelete
  15. style.tp seyes stress kot uma sempit.

    ReplyDelete
  16. aku lak x kisah rumah kecik kurus keding mana pon, asalkan ruang nak solat spacious

    ReplyDelete
  17. boikot barangan buatan israel lahanat!!

    ReplyDelete
  18. cmne kalau handicap nk guna ???

    ReplyDelete
  19. semua kau rembat dari blog serius kan???

    ReplyDelete
  20. Yuyu Zulaika27 June 2013 23:57

    Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
    Nak tahu kenapa, tengok gambar ni--->spray-subur.jpg

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri