Info : 8 Blog Dengan Pendapatan Jutaan Dolar (8 Gambar)
Home » » Info : 8 Blog Dengan Pendapatan Jutaan Dolar (8 Gambar)

Info : 8 Blog Dengan Pendapatan Jutaan Dolar (8 Gambar)

11 Comments
Mahukan pendapatan bulanan sehingga berjuta-juta dollar? Apa yang anda perlukan hanya sebuah komputer dan internet saja!


Itulah yang berlaku pada zaman moden ini, dengan hanya duduk di rumah atau melepak di kedai kopi, anda boleh dapat pendapatan lumayan.


Masih tidak bercaya? Di sini penulis senaraikan 8 blog yang telah menghasilkan pendapatan lumayan kepada pemiliknya.

1. BoingBoing
Pemilik : Mark Frauenfelder
Didirikan : January 2000
Penghasilan : 1 Milllion setahun
Topik : Komik, Fiksyen, Ilmiah, Komputer, dan Teknologi
Trafik : 22 juta paparan halaman dan 2.6 juta pengunjung unik
Kemaskini : 20-40 post sehari dengan 4 penulis bayaran
Sumber penghasilan : Iklan dengan Harga US $ 350 seminggu (butang kecil), iklan banner $ 2000 – $ 3000 untuk minimum 170,000 impresion





2. ShoeMoney
Pemilik : Jeremy Schoemaker
Didirikan : Oktober 2005
Penghasilan : $12,000 sebulan
Topik : Make Money Online
Trafik : 20,000 pengunjung unik sehari
Sumber penghasilan : Produk sendiri, AuctionAds dan Adsense




3. talkingpointsmemo.com
Pemilik : Josh Marshall.
Didirikan : November 2000
Penghasilan : $54,000 sebulan
Topik : Politik
Trafik : 500,000 page views seminggu
Sumber penghasilan : Iklan, affiliate




4. perezhilton.com
Pemilik : Mario Lavandeira
Didirikan : September 2004
Penghasilan : $110,000 per bulan
Topik : Gosip selebriti
Kemaskini : 20 post sehari
Trafik : 4 juta pengunjung unik sehari
Sumber penghasilan :Iklan (1 banner berharga $13,000 per hari)




5. Gothamist
Pemilik : Jake Dobkin
Didirikan : Januari 2003
Penghasilan : $50,000 per bulan
Topik : Tentang New York, seni, makanan, events, dan 7 kota-kota metropolitan dunia
Kemaskini : 20-25 post per hari (lebih dari 5 penulis)
Trafik :7 juta page views sebulan
Sumber penghasilan : Iklan




6. TechCrunch
Pemilik : Michael Arrington
Didirikan : Jun 2005
Penghasilan : $200,000 per bulan
Topik : mobile technology, and sites
Trafik : 5 juta page views per bulan
Sumber penghasilan : Iklan (button kecil $300 dan banner paling kecil $1,000 per minggu)



7. Mashable
Pemilik : Pete Cashmore
Didirikan : Julai 2005
Penghasilan : $166,000 per bulan
Topik : Trend of mashups
Trafik : 4 juta page views per bulan
Sumber pendapatan utama : Iklan teks ( $100 per minggu) dan banner ( $2,000 per minggu)



8. Problogger
Pemilik : Darren Rowse
Didirikan : November 2004
Penghasilan : $100,000 per tahun
Topik : Make money online dan make money bloggin
Kemaskini : 1-2 post per hari
Trafik : 1.5 juta pengunjung per bulan
Sumber pendapatan utama : Chitika, Google AdSense, Text Link Ads, dan Amazon Associates.


Rezeki mereka

11 comments:

  1. Lau gini,aq pon nk jadi blogger shaja.. Xyah krja susah2.. Pa kata wak bwah?

    ReplyDelete
  2. he..he..he..ue.. klau smua blogger sapa nak jdi blogger reader.....!

    ReplyDelete
  3. aku pn nk jd blogger jgk laa macm yg 1st 2....

    ReplyDelete
  4. best yang problogger tu,,, rasa macam dorang cakap ngan kita,, haha

    ReplyDelete
  5. Haha, cakap ahh nak jadik blogger bagai. Dorangg nih jadi blogger boleh kaya sebab dorang buad blog mase blog belom top lagi macam sekarang. Nowadays, boleh aku cakap ramai ade blog termasuk budak2 kecik. So, nak dapat traffic tinggi agak perit. Dorang yang kaya ni pun aku agak dari penubuhan blog dia dahh create so, tulahh traffic tinggi...

    ReplyDelete
  6. aku dapat 6k usd permonth juz dgn adsense..nk buat blog bior la blog english baru masyuk blog melayu biasa2 jer.

    ReplyDelete
  7. Blog Perezhilton pernah dgr la.. lain2 tu tak... tpi dasyat kan... kalo sye wat blog macam diari je.. xde mkna nak dpt duit..

    ReplyDelete
  8. adsense tu ape?seriously ak curious

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri