OMG : Apa Yang Terjadi Kepada Tayar Ni? (3 Gambar)
Home » » OMG : Apa Yang Terjadi Kepada Tayar Ni? (3 Gambar)

OMG : Apa Yang Terjadi Kepada Tayar Ni? (3 Gambar)

88 Comments
Agak-agak korang kenapa tayar ni jadi camni? Macam belon lak..




p/s : tunggu masa nak meletop je tu..

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

88 comments:

  1. rasanya made in malysia kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi.kalo bnda nak rosak,made in japan ka,usa ka,europe ka,kalo nk rosak tu rosak jgak bro.
      ko pun made in malaysia gak kan?ke made in indon?

      Delete
    2. BODOHHHHH...x abs2 nk kondemkan barangan M'sia. Cam SIALLLLLL...

      Delete
    3. BODOHHHHH...x abs2 nk kondemkan barangan M'sia. Cam SIALLLLLL...

      Delete
    4. BODOHHHHH...x abs2 nk kondemkan barangan M'sia. Cam SIALLLLLL...

      Delete
    5. BODOHHHHH...x abs2 nk kondemkan barangan M'sia. Cam SIALLLLLL...

      Delete
    6. BODOHHHHH...x abs2 nk kondemkan barangan M'sia. Cam SIALLLLLL...

      Delete
    7. Aku rase bkn indon...tp alien bdk 2..

      Delete
    8. made in uganda kot

      Delete
    9. ape la nk kondem brg malaysia..kalo nk rosak tu made in japan german usa pn sama la..sempit tul otak

      Delete
    10. asshurt people, everywhere...hahaha

      Delete
  2. dawai yg saluti dlam tayar ni dh putus.. Hati2 blh meletup.

    ReplyDelete
  3. mcm rambut mohawk

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Bende camni ko geli,agak2 r.......!

      Delete
    2. serius.aku pun geli.dia mcm geli2 geleman.haha..org utara phm la mksod ni.

      Delete
  5. kalo brg yg xberkualiti jek made in malaysia la.. ni la mentality org malaysia

    ReplyDelete
  6. Macam rambut balotelli dh aku tgk . Hahaha :)

    ReplyDelete
  7. memang kenyataan pun barang Malaysia takde kualiti.. tgk kereta import dgn kereta malaysia la bro.. kete import kena service 6 bulan atau 11 ribu sekali. kete buatan malaysia 5 ribu km dah kene service. Pastu pulak pakai setahun dah mcm2 bunyi. dulu gua pakai proton, skrg gua tukar kete import. mmg puah hati la bro dah 3 thn pakai engin dgn body masih steady...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie satu lg BODOHHH...BANGANG SAMPAI AKHIR ZAMAN...MAK KO HITAM!!!

      Delete
    2. Nie satu lg BODOHHH...BANGANG SAMPAI AKHIR ZAMAN...MAK KO HITAM!!!

      Delete
    3. oi Ko tao x kt London sane kete ape plg byk org gne?....
      kete proton Tao x!..
      ko nk kondem Malaysia Sgt pahal..
      Ko ckp bahse Malaysia gak kn...

      Delete
    4. Pelik betul la aku tgk...kenapa wujud org2 yg suka memaki ni ea...mcm x bertamadun saja..gunakan la bahasa elok2...

      Delete
    5. Den kojo kek hyundai...hyundai buatan korea(import). Semua kereta hyundai kene servis setiap 5 ribu km.. Aku penah gak keje kat proton,dan bg aku kereta proton adalah lg baik dr hyundai(import). Kot xtaw ttg automotif xyah nk bercerita.

      Delete
  8. Kalau ye pun x suke keta msia, jgn la comment dkat sini je . Pegi la buat keta msia yg lebih bkualiti . Aku pun pakai keta import la , xde la smpai hina keta msia . Bangang tol .

    ReplyDelete
  9. btul tu...brg malaysia mmg xdak kualiti...makin lama, kereta malaysia mcm tin MILO...time zmn 1st saga je yg pkai besi yg bkualiti...cut kos la ktekn..

    ReplyDelete
  10. Mmg pon brg buatn malaysia mostly xdak kualiti...rmai dh terkena, sume juz nk kaut utg ats angin, xda bsness dvlpmt jgka ms pjg n prgi jao, tgk keta mlysia ley tao la...bukn nk merendh tp realiti..

    ReplyDelete
  11. dok kutu malaysia..p la pndh luar negare..semak kt cni lg wtpe..bodooohhhhh!!!

    ReplyDelete
  12. Yela ! P la klua dri msia tgok ko mampu x beli ford , nissan ke , merc , bmw . X pun beli tgok la ko mmpu x beli toyota camry 2.4 tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mampu. Ada 2 3 bijik kat laman rumah.. Kesian.. KO yang tak mampu.

      Delete
    2. ha..ha..ha.hha..! 5 biji tak heran pon

      Delete
  13. Kecohnya.pasal kereta pun nak gaduh.beli la kereta ape pn ikut kemampuan masing2.kalo mampu alhamdullilah,kalo tak mampu bersyukur je dgn ape yg ade yea.

    ReplyDelete
  14. Keta yg di sebut murah. Hnya smpai msia jd mahal.

    ReplyDelete
  15. nie .. klau da jadi mcam nie .. tak leh kata apa ar .. tetap MADE CHINA ! :D

    ReplyDelete
  16. kenyataan,kereta malaysia untuk pasaran luar dijaga kualiti setanding dengan pasaran luar dan harga di kurangkan sedikit berbanding kereta malaysia untuk pasaran malaysia.kualiti kurang dan interest tinggi.he he...ni pun dapat tau pasal member yang keje dalam proton tu bagitau.

    ReplyDelete
  17. yg nak pertahankan melayu mmg bodo bebal.. dah mmg takde kualiti tak payahlah nak tegak benang yg basah. org cina blh dikira berapa ramai yg pakai kete buatan malaysia. haha.. org cina dah lama cerdik dan blh menilai yg mana kualiti dan yg mana tak kualiti. melayu pergi zaman 2020 pun masih takuk tu je.. sebab nak pertahankan kebodohan dan kemelayuannya tu... haha... bapak aku org cina mak aku islam. bukan melayu... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei bodoh!!ko nak kutuk bangsa melayu pesal plak?!kalo ko cina sgt,blek lh ko kt negara cina..kt malaysia ni dah ok semua bangsa blh hidup x kira ko bangsa apa pun..

      Delete
  18. Saya bangga jd anak malaysia..

    ReplyDelete
  19. kalau nak kereta kualiti bayar la sama macam kereta import... beli saga mmg la harga murah kos murah la, cuba beli inspira atau preve...
    rasanya pun komplain jugak sebab mahal sama macam kereta import pulak daaah... puiih la korang.

    ReplyDelete
  20. Saya bangga jd anak malaysia..

    ReplyDelete
  21. Aku pakai BMW 5series. Dan pada masa yg sama aku dah beli preve... Serius aku suka drive preve. Mcm tak caye msia dah mampu buat kreta taraf dunia. Honestly, feel dlm preve sama je dlm bmw....hehe...

    ReplyDelete
  22. PAS PKR DAP PUKIMAK6 November 2012 15:35

    yang bangang pasni mesti ada yang komen,
    ni semua salah BN la ni... hahahahaaa

    ReplyDelete
  23. tak caya pegi showroom PROTON atau PRODUA,
    kalau pegi showroom keta import main tengok gitu je sebab percaya dengan kata,
    kalau pegi showroom keta tempatan kalau boleh lubang ekzos tu dia nak korek...
    mentality melayu yang kutuk bangsa sendiri ni la yang rosak negara satu hari nanti, Na'uzubillah.

    ReplyDelete
  24. kete Malaysia: service tiap2 5000km sekali,pastu mudah kemek.
    kete import: Service tiap2 10 ribu sekalu, pastu payah kemek.

    ReplyDelete
  25. keymak lu kemek kemek...
    beli la kereta Malaysia yang mahal...
    beli yang murah nak kualiti macam keta import....
    kemek kemek keymak lu la

    ReplyDelete
  26. sian tayar ni... ade ketumbuhan...

    ReplyDelete
  27. patutlah perempuan msia cari jantan asing, jantan msia...kureng kualiti...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. test pmpuan msia kebanyakan nya negro....ha..ha..ha..

      Delete
  28. lol..kalo tak suke brg mlaysia, tak payah la kutuk2..beli je la brg import yg ko mampu..yg tibe2 nko komen kt sini kata tayar ni made in malaysia, apa hal..tak tentu hala...

    ReplyDelete
  29. Admin disablekan jela ruang komen ni....teruk la komen diorg ni

    ReplyDelete
  30. Ampa semua mmg bdoh.aku ja pndai

    ReplyDelete
  31. manusia,manusia...haish... ._.

    ReplyDelete
  32. Tayar nie kne barah kot..hahahhahaaha

    ReplyDelete
  33. ade je proton buat kereta yang kualiti nye seratus peratus..wira uk spec japan spec..smue kualiti yang bgos belaka..tp kalau nak dijual semua nye uk spec etc..tak terpakai kereta rakyat-2 malaysia nie..so jgn pandang rendah kat made in malaysia..

    ReplyDelete
  34. kete msia bkn x berkuality,cme kte import lg advance kot....

    ReplyDelete
  35. beli kancil meme le xde kualiti,kalau inspira,70% mitsubishi punye part,30& proton,ok ape?bersyukur la,ade org naik basikal je,xpon merungut

    ReplyDelete
  36. inspira tu pon design asal proton punya tao..

    ReplyDelete
  37. biasalah tu...budaya sesetengah mentality malaysia, tahu mengkritik jak, bukan mahu bagi pandangan yg baik untuk mperbaiki produk tersebut....ada kekurangan sedikit pun dah cukup kata terlalu teruk... 1 lagi budaya sestengah rakyat malaysia, tak senang melihat bangsanya sendiri maju, cfrm akan cari utk lingkupkan perniagaan bangsanya sdiri, salah caranya dengan menjatuhkan imej produk yg dikeluarkan malaysia tanpa fakta yg kukuh...

    ReplyDelete
  38. hahahaha malu aku tgk bangsa sendiri berfikiran cetek....dah ada fakta dan pengalaman sendiri, mmg barangan malaysia takder kualiti pun..mentality melayu di beri kritikan d balas ngan maki hamun....sendiri tak nak maju kan diri terus salahkan india ngan cina monopoly ekonomi.....buka la fikiran tu dan panjang jauh...

    tgk jer la komen org melayu d blog ni semua maki hamun jak! memalukan patutlah tak mampu beli kreta, merempit,buang anak ngan main gitar jak kerja wakakakakaka melayu hipokrit..aku islam tp bukan bangsa melayu mundur!

    ReplyDelete
  39. kah33....x kira kete import ke kete tempatan...masuk bawah lori..sama je penyeknyer...ak asal ada kete dh kira ok..bkn nk drift pun

    ReplyDelete
  40. agak-agak la skit kalau nak edit pic pon..tapi ini agak geli den tengok.. hahahahahaaaaa

    ReplyDelete
  41. camne tayar ni leh ade bisul lak ni... hahahahha... gila gaban sial.. haha.. dah yg duk gaduh2 ni apehal korg??? org duk komen pasal kereta malaysia bagus ke x tu diorg punya pasal la... yg korg nk pertahankan sangat ni kenapa? xpayah jadi keyboard warrior sangat la... diorg komen terima je lah.. kalau xkomen sampai sekarang kereta malaysia takat tu jer.. ni bagus kalau ade org komen,.,.. pro la skit.. jgn lecturer sangat la..

    ReplyDelete
  42. mendee laa korg ni dok gaduh psl kete ping pang pet pot ni. yg ditunjuk tu gambar tayar. Tayar tu cacat kenan ikan flowerhorn owkay? Salah satu bende ajaib dlm malaysia ni.

    ReplyDelete
  43. aku pakai proton elok je..klu nk rosak tu xda la made in ape pon...sme bnda ada kcacatan, ada kelemahan, xbanyak sikit pon ada...bg up sikit la, ni nk duk kutuk2 je...puiiiiiiii3

    ReplyDelete
  44. puih...dah mmg barang malaysia koman sepana... promot mengunung bl beli pakai mcm kimak.. puih...

    ReplyDelete
  45. Banggakan barangan import.....sudahlah....klu anda semua beli barangan negara sendiri kn lagi bagus untuk pendapatan negara...bukan beli barangan import kayakan bangsa asing....pegi belajar ekonomi sikit....

    ReplyDelete
  46. brg malaysia yg korg komplen2 cikai2. spt contoh... kereta lah... isi gak minyak malaysia pakai gak subsidi malaysia...

    ReplyDelete
  47. geram nk cucuk..,

    ReplyDelete
  48. gadoh la ko ... nanti aku panggil ultramen malaysia suruh setel

    ReplyDelete
  49. pantatttttttt!!!!!!!

    ReplyDelete
  50. Korg2 sume yg pum pam pum pam... Sume pukimak... Pundekk

    ReplyDelete
  51. ak rasa org atas aku x waras

    ReplyDelete
  52. RASANYA DAWAINYA DAH TERPUTUS, KALAU DIPAM ATAU DIGUNAKAN LAGI BOLEH PECAH~

    ReplyDelete
  53. tong drum kosong bunyi dah!!! sembang lebat tp habuk pun tarak.. yg pak cina mak islam tu hg p la bangga dgn cina hg tu.. yg mana komen psl gambar ni cth bab dawai putus tu mmg aku tabik.. walaupun ayat cuma "rasanya" tp hampa dh mnunjukkan kpandaian.. xlari topik.. org lain pun guna keta import.. tp x la se'drum' mcm depa.. haha.. jenis ni klu pndai skit berdrum2 la bunyinya.. haha..

    ReplyDelete
  54. ish3... lain yg ditanya lain lak yg dijawab... saper la agaknya yg rendah mentalitinya tu???

    ReplyDelete
  55. xyahla na komen lbih2 psal kete malaysia...cube kaw lggarkn wira ngan honda city...bumper honda city msty pcah pyer..bumper wira elok jew...aq da try...korag try la

    ReplyDelete
  56. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article plus the rest of the site is also really
    good.

    my webpage :: Comodescargar.Com

    ReplyDelete
  57. brg malaysia ok la boss. Handphone HTC pertama yg ada system android, system 2 dtg dari Malaysia. korg pakai jgk... cuma brg malaysia ni byk sgt cukai je. if murah kan sikit ok la. kita mampu nak beli & pastinya berkualiti

    ReplyDelete
  58. cakap yg rosak-rosak ni [made in china or malay] la tapi lagi kepada [made in china] aku cakap betul bukan dari jepun , korea , amerika atau lain-lain sebab yg rosak-rosak ni [made in china] guna otak sikit kenapa rosak jangan main cakap je.

    ReplyDelete
  59. korang smua bangang...psal kreta pun mw bgaduh...hahaha...lucu lah..beli kereta mewah pun, nnt mati, x jgak d bwa msuk kubur tu...kenderaan terakhir kyta keranda...pakai otak lah...mhal2x kreta pun, klw dah smpai waktu tetap rosak jgak...jgn nak nilai sma ada kreta tu import atw buatan malaysia...smua sama...

    ReplyDelete
  60. puji keta luar.. lasst2 beli viva jgk.. hahaha

    ReplyDelete
  61. kena sengat tebuan

    ReplyDelete
  62. weii itu tayar winter lah semua kat sini bongok ha2

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri