Seram : Misteri Restoran Adik Manja Di Kuantan, Pahang (11 Gambar)
Home » » Seram : Misteri Restoran Adik Manja Di Kuantan, Pahang (11 Gambar)

Seram : Misteri Restoran Adik Manja Di Kuantan, Pahang (11 Gambar)

12 Nov 2012 81 Comments
Hidupan ghaib seperti Jin dan syaitan itu sememangnya wujud dan tak mampu kita nafikan. Ini merupakan kisah yg di kongsikan oleh seorang yg telah merasainya sendiri berkenaan dengan misteri sebuah restoran tinggal yg bernama Adik Manja di Kuantan, Pahang.

Sebagai maklumat, restoran ini dibina awal tahun 90-an, lokasi di tepi Jalan Gambang (sebelah kiri) menghala e bandar Kuantan. Dulu klu tak salah nama restoran ni lain sebelum dimiliki oleh owner baru,,tp setelah baru jer beroperasi, atas sebab tertentu atau misteri, restoran ini ditinggalkan begitu saja hingga kini. Anehnya 'jiran' berdekatan agak rancak pembangunannya dan tidak mustahil restoran ni kurg sesuai berlokasi di situ dan yg paling misteri sehingga kini juga masih tiada owner baru mengambilalih dan Restoran Adik Manja dibiarkan mereput dan berdiri sebagai sebuah entiti yg memiliki kemisterian sendiri.

Nak tulis pepjg pun mesti korg bosan nk baca kan kisah misteri nya..so, sesapa yg PERNAH lala @ tahu @ mengalami kisah misteri pasal restoran ni jom ar share kt sini..aku rasa mcm menarik utk dikongsi coz aku rasa mcam pernah melalui jalan ni masa nk pergi ke Kuantan dulu.

ni gambar Restoran Adik Manja tu.
























Originally Posted by idiaz_131
Aku pernah ada pengalaman dengan kedai ni kira2 7 tahun lps. Van company yang aku bawak rosak berhampiran dengan kedai ni...kira2 300 meter je. time tu malam dlm pkul 9.00. Kawasan tu agak gelap jadi aku boleh nampak kedai tersebut terang benderang dan meriah, nampak mcm ramai orang berhenti. Aku ingat nak pegi kt kedai tu tapi tak berani nak tinggal van company sbb barang penuh. Aku tunggu kawan aku datang bawak van lain pastu punggah barang2 dan teruskn perjalanan. Masa lalu kat kedai tu dalam pkul 12mlm mmg nampak jelas orang ramai tengah makan. Aku pelik jugak sbb setahu aku kedai ni dah lama tak bukak. Mungkin owner baru kot..aku dgn kawan aku fikir. Esoknya aku datang balik waktu pagi sbb nak ambil van yang kitorang tggal kt tepi jalan malam tadi. Aku tengok kedai tu tutup, aku tak puas hati aku pergi singgah kt kedai tu, aku tengok langsung takde kerusi meja...dengan keadaan yang berhabuk macam dah lama tak berniaga dan tak ada langsung tanda2 macam orang berniaga malam tadi...aku pandang kawan aku..pastu kawan aku pandang aku...apa lagi terus cabut la...tunggu apa lagi...tapi yang peliknya..sape yang aku nampak ramai2 makan kt kedai tu malam tadi...mmg misteri gilerrr..

81 comments:

  1. Step2Rich.net dikendalikan oleh Empayar Ringgit Enterprise

    Hanya dengan modal sekali RM25 anda berpotensi mendapat RM10,000 dalam masa 5 minggu sahaja!

    Untuk maklumat lanjut;
    Klik sini-Layari Step2Rich


    Perniagaan ini sungguh MUDAH. Cuma SMS dan EMAIL laman web anda kepada kawan2. Selainnya, kami buatkan untuk anda.

    Anda juga di jemput menyertai kami dalam pemasaran produk Step2Rich.net kami,
    sebagai alternatif kepada menambahkan pendapatan anda dalam kemelut kegawatan dan kos kehidupan yang makin meningkat.

    Terima kasih
    ---
    Jom Daftar free sekarang.<-Klik sini
    Paparan terbaik google chrome atau firefox

    ReplyDelete
  2. bapak kau!! org swoh cite psal pngalaman kt pic atas!! yg ko wt iklan bniaga wtpe?! klu bangang tu jgn la tunjuk sgt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahaha.aku sokong ko weh

      Delete
    2. Aku pun sokong

      Delete
    3. Aku lg sokong,apa kata org bawah...ehh ap ko tulis 2??

      Delete
    4. pon sokong jgak

      Delete
    5. aku sokong org bisnes tu. problem?

      Delete
    6. aku pon sokong..mana2 blog mesti ada org post benda meniaga...

      Delete
    7. ak sokong antu yang tinggai kt restoren tu... dripade bior kosong... baik diowg bgi meriah...

      Delete
    8. skang kat tmpt tuh ad owner baru dah

      Delete
    9. aku sokong admin untuk wat paranormal kat situ

      Delete
  3. Hahhaa..bangang+tongong

    ReplyDelete
  4. aku dok lalu area ni taun 2007-2008 malam2 xpernah la lg nmpk yg pelik kt situ.

    ReplyDelete
  5. Erk! Sy penah mkn kt kdai ni lbih kurang 4 or 3 thun lps
    Time tu ade parti politik kt kedai tu
    Kedai tu ok je.
    X seram pon.

    ReplyDelete
  6. Sy dok ulang alik tempat tu dr kecik smpai skang..
    X de yg pelik pon

    ReplyDelete
  7. aku pernah mengalami pengalaman yang lebih kurang sama dengan orang tu.. tapi bezanya motor aku yang rosak.. aku nampak ramai pekerja ket kedai tu tapi belum ada customer lagi.. tapi masa tu hati aku xterdetik pon nak minta tolong diorang.. lama jugak la aku tunggu kawan aku untuk datang repair motor aku.. aku bukan la asal orang kuantan so aku xtau la cerita pasal kedai ni.. baru hari ni aku tau yang kedai ni berhantu.. serammm pulak rasa

    ReplyDelete
  8. saye dok lalu lalang tiap ari g kerja kadang2 lik malam, tak ada apa apa pun...

    ReplyDelete
  9. orang antar antu kat kedai tu , sb tu berhantu .
    my dad say ...

    ReplyDelete
  10. Pada suatu hari, ketika sedang lalu kawasan restoren ni, keretA aku terus sempot.. aku bukak bonet keta.. tgk enjin berasap.. call mekanik, sbb da dkt magrib.. aku ingat nk singgah mkn kt kedai tu.. bila masuk keta balik.. aku cari dompet, xjumpa.. xkan nk mkn xbw dompet kan.. so aku tunggu jela mekanik sampai.. dkt pkol 8 mekanik sampai, dia terus repair.. bila da ok.. aku seluk poket, terperanjat btol ada dompet kt seluar.. waktu tu aku rasa xsedap hati.. mcm mne aku xjumpe dompet td..masa nk mkn kt kedai tuh.. bila da byr upah mekanik tu, aku ajak dia mkn kt tempat tu.. dia pandang aku n terus start moto dia.. aku heran.. bila aku dah dlm keta tinggalkan kedai tuh, aku pandang side mirror, kedai td gelap n sunyi.. Terus aku tekan minyak dan berharap keta xwt problem lagi

    ReplyDelete
  11. Penagih dan peminum arak yabg buat berita seram ni...port baik ni

    ReplyDelete
  12. kalo x kene jgn ckp bsr,, xde yg plik la ape la..
    rezki msing2 kalo nk kene, kene jgk..

    ReplyDelete
  13. komen yang kat bawah aku nie orang gile..

    ReplyDelete
  14. aku study kat ump dah 4 tahun...baru bace entry ni...
    4 tahun aku selalu jalan ni..aku selalu ingt tempat ni buka..sbb kadang2 aku benti kete or moto depn kedai ni nk tahu die jual ape..tp xpenah bukak plak..pasal tempat ni bercahaya baru aku perasan aku prnah nmpak tempat ni terang seperti dh hidup semula..xsangka plak jdi cam ni...patutlah seram semacam je bila lalu mlm2..area tempat ni memang sgt gelap..

    ReplyDelete
  15. AKU PUN PENAH LALU KAT SITU..SERAM BEB..

    WALAU APEPUN YANG BERLAKU

    ORANG YANG KOMEN KAT ATAS N BAWAH NI

    MEMANG CAM GAMPANG

    HAHAH..FREE2 JE KENE

    ReplyDelete
  16. npak mcm ok je. mcm mana nak beli kedai ni?

    ReplyDelete
  17. majlis keramaian kut!

    ReplyDelete
  18. aq dulu lalu tepi kedai nih naik motor,tiba2 dalam 200meter cmtuh motor buat hal,aq call kawan aq suruh dia ambik,nak call mekanik dompet musim kemarau la plak,smbil tunggu tuh,aq tngk kedai tuh ramai jer orang,elok2 kawan aq sampai,naik ar kereta dia,tngk2 blakang,fuyoo,sekelip mata jer gelap gelita,kawan aq bt derrkk jer,aq tnya dia,dia x mau jawab........

    arrrr,satu lagi...

    buah ciku,sayur peria
    aku tipu,semua percaya..huahuahuahuahuahua

    ReplyDelete
  19. ................................................_¸„„„„_
    ........................................„--~*'¯.......'\
    ..................................... („-~~--„¸_....,/ì'Ì
    ................................¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/'
    ........................¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-"
    **¯¯¯'^^~-„„„----~^*'"¯ : : : : : : : : : :¸-"
    .:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-"
    :.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯
    .::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯
    :.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~"¯
    :.:.:: :"-„""***/*'ì¸'¯
    :.': : : : :"-„ : : :"\
    .:.:.: : : : :" : : : : \,
    :.: : : : : : : : : : : : 'Ì
    : : : : : : :, : : : : :
    "-„_::::_„-*__„„~"

    ReplyDelete
  20. mat gian kot gathering kat situ malam2.haahahah

    ReplyDelete
  21. aq p mkn smlm 0k je...sdap pe mknan kt c2...org p0m rmai..msthil lar xd owner...bas 2,3 bjik brhnti mkn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala hotak ko

      Delete
  22. pernah aku dgr citer org2 tua..yg kat sinilah ibu pjbat bagi penghulu jin..setan di mukim kuantan.ingat kita je ada pjbt pnghulu...pernah ada satu hari heli aku rosak berdekatan kedai tu..jadi aku amik keputusan untuk balik umah menaiki teksi..sekianlah dulu citer saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heli kau aq nk pinjam sat leh x ?

      Delete
    2. hahahahhha....org kaye pun kene kacau nih,,,ko park heli panggil mekanik mne?

      Delete
  23. penah dulu aku berhenti mkn dkt situ tahun lepas. dia punya pekerja memang cantik. so aku pon makan la. punya mkn sampai x perasan tiba2 gelap. aku pon usya la awek cun tadi bertukar jadi hodoh. aku apa lagi. romen terus dia. memang busuk la dia tu.

    ReplyDelete
  24. hahaha mcm gampang korang nye citer... sbnrnye kalo korang nk tau ni la opis denan! korang kenal x sape denan?? kalo x caye leh tanye otai2 lame pahang.. denan operasi kt sni la dgn konco2 nye.. gengster mmg cmtu.. wakaka

    ReplyDelete
  25. Aku n suami pernah singgah kedai tu ......waktu tu dh petang dekat nak maghrib....sll kami lalu restoren tu tutup tp hr tu bukak plak....so kami singgah mkn...kami nampak ada dua tiga org pekerja kat situ tgh sibuk prepare..may be br nk bukak kedai....kami tunggu lama tapi xde yg dtg ambik order....kami panggil pun diorg wat dek jer.....at list lau x siap lg.....dtg la bgtahu....kami bengang punya pasal kami tros blah......lps pd hari tu kami tgk kedai tu tutup x buka2.....hari ni baru tahu pasal citer ni....patut la rasa len macam jer kami tgk diorang....seme muka cam xde perasaan....pandang org pun x...syum pun x....

    ReplyDelete
  26. Kalau korang nak tahu,kedai ni ad cerita,masa adik manja nk bkak kdai ni,family die suruh die b'lakon dulu...berlakon punya berlakon die dapat duit lps 2 bka kdai ni,pkerja die sumenye pelakon adik manja,pelakon adik manja xsuka kije sbagai pelayan,sbb 2 diorng slalu monyok n x senyum,.yg korang nmpk lampu b'chaya kt kdai 2 die nga wt cramah utk pkerja2 die,kbetulan ble korang bla tgk sidemirror glp j sbb kdai 2 nga wt suprise utk pkerja2 yg sambut bufday,klu kreta/moto korang ad msti pkerja yg pnakut akn g kt korang utk minta tlong,sbb 2 ble korang bla bru die wt suprise...tammat

    ReplyDelete
  27. nape la buat lawak mcm2.. crita la elok2..

    ReplyDelete
  28. Saya dan famili dah 5tahun lebih berada di Kuantan nie... Laluan ini mmg untuk kegunaan kami samada ke KL, Segamat, Melaka, Muar mahupun pekan kecik seperti Chini ataupun Pekan. Kalau sedara yang awal2 post maklumat nie kata tempat nie mysterious ataupun menyeramkan & kejadian yang menimpa dirinya ialah dalam lingkungan 7tahun lalu... saya pun nak kongsi pengalaman.
    Pernah 2thn lepas saya baru terperasankan tempat ini itupun kengkawan di Kuantan kabo ada restoran lama mirip R&R kat area tu.. so nak jadikan cerita tanpa fikir panjang, saya pun tergerak hati nak survey dan nak cuba makanan yang ada kat kedai tu... Malam kami melalui area tu mmg dah plan nak berenti tapi x tau nape, mungkin Allah elakkan kami dari menemui sesuatu yang x mampu kami hadap saya bole tawar hati nak singgah sbb kami nampak tempat tu terang benderang, meriah giller dan ramai sgt orang dan mmg perangai saya x suka tempat yang cbuk so sy saja lalu perlahan tapi x berenti...
    Skrg baru sampai part seram citer sy nie... Sok jumpa balik member yg promote tempat tu kat sy dan dia nampak pelik bila sy katakan tempat tu tentu best sebab meriah & penuh pelanggan... Dlm rasa pelik dia tarik tgn saya dan katakan... Betul ker sy ngan famili nampak sume tu... Sy angguk heran dan dia terus kata nasib baik kau x singgah sebab tempat tu dah bertahun tutup dan byk org cerita seperti apa yang telah sy katakan... Skrg bila lalu tempat tu selalu malas nak menoleh takut2 nampak yg x menyedapkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. restoran tu cbuk ea...caye cuke cite awk.......ale utooooooo

      Delete
  29. Aku dan famili da 14 tahun duduk kat perlis ni, tapi tak jumpa2 pun kedai tu sampai sekarang. kat mana ek? cer bagitau.

    ReplyDelete
  30. Zamri kl lh tu...dia cover pot main romen dia..

    ReplyDelete
  31. kat mana nk beli basikal..? fap fap fap..

    ReplyDelete
  32. ak ni dh ddk kt kuantan sejak ak lahir lg...jln kt situ mmg laluan ak n family untk blk ke kg or pegi kl...setahu ak,kedai 2 dh lame tutup...dh bertahun-tahun...bg sesiape yg penah brenti mkn kt area situ,silalah ubah fikiran anda untk ke tempat lain....kedai adik manja ni mmg xpenah dibuka sejak bertahun yg lalu...

    ReplyDelete
  33. pernah gak aku lalu kat restoran tu....bas yang aku naik berenti disitu.....sekali tengok ada makcik sorang nie bawa keluar barang dari perut bas..rupanya dia bawa turun batu nisan kat situ....sampai sekarang kalau lalu kat situ mesti aku teringatkan makcik bawa batu nisan tu ke restoran tersebut.....

    ReplyDelete
  34. Blakng tu ada masaj baik nye... B2B... Pndai dorang cover...

    ReplyDelete
  35. aku pun ada pengalamn juga lalu kat tpt nie..lbih kurang 2thn lpas..aku mulanya x tahu kdai nie ni dah lama tutup..malam tuk aku blik keja malam tetiba jer prt aku lapar aku berhentilah di tepi jalan aku tgk restorn tu terang bendrang n ramai pulak org tu...jam lbih kurang pkl 1.35 pagi so aku pegila kat kdai tu..bila sampai saja di kedai aku order mee goreng special dan air oren..aku tgk mmg ramai la org di situ..sampai saja order aku kbtln lapar aku mkn saja la..tp yg plik aku tgk org di situ smua tgk aku smcm seolah2 aku public figure..esok hari kau cerita ngn kwn aku pasal kdai tu nk ajk dia lpak sana mlm nt..member aku terkejut dan bgthu aku kdai tu dah lama tutup..aku xpcy aku pg kat situ aku tgk tpt dia berubah plak..aku mcm x pcy tpt tu berhantu..aku pun terpikir apa yg aku mkn mlm tu..jeng3

    ReplyDelete
  36. yg sebenarnya kalo korang nak tau sesangat.kedai tu adalah port adek-adek kat kuantan.diorg kompol kat situ rama2 sblm gi chendot,tu la namanya restoran adik manja.tak caya, cer tanya aznil nawawi.

    ReplyDelete
  37. mase bulan pose yang lepas aku nampak ade org bejual kt kedai ni...klu nak ikotkan nampak makanan dalam tray banyak..stat dr kiri kedai sampailah kekanan kedai..bersusun meja idangkan pelbagai jenis lauk.tp aku xpenah nmpk org singgah beli!!!..

    ReplyDelete
  38. kdai ni da ade owner baru da pon ...

    ReplyDelete
  39. Restoran tu da tukar name MARINA..Meriah jgak org kt situ..

    ReplyDelete
  40. kt situ menu ape yg best ek?

    ReplyDelete
  41. kpde mekanik2 kwsn trdkt,ape lg tngu je kt ngn rstoren 2..kn sllu ade moto ngn kete rosak kt situ..leh gak tmbh pndptan.

    ReplyDelete
  42. Saya baru singgah restaurant ni malam tadi. Saya perjalanan dari Bangi ke Kuantan, bas saya naik singgah, dia kata nak berhenti makan kat situ 20 minit, mulanya saya tak perasan ni restaurant Adik Manja, sebab saya cuma nampak signboard Marina Seafood. Saya mesej hubby saya, cakap berhenti kat situ makan jap, masa tu jam dah 2 pagi. Hubby reply mesej, dia kata "restaurant adik manja dulu tu ke?" (suami saya orang pahang dan dia pernah cerita kat saya pasal restaurant ni) saya terus keluar dari bas dan tengok kat signboard tepi tu...yup. Depan dia tulis Marina Seafood, tapi kat belakang signboard masih lagi Restaurant Adik Manja. Masa ni berdebar jugak saya, sbb saya pun pernah baca kisah restaurant ni kat internet sebelum ni, tak sangka saya berada kat situ. Masa saya turun tu, saya tengok ke arah restaurant tu, semua pelanggan lelaki. Diorang tengok saya...macamlah saya ni someone yang pelik sangat. Maybe sebab saya sorang perempuan kot, dari dalam bas lagi memang saya sorang je penumpang perempuan. Saya buat-buat la konon nak pergi tandas...tepi restaurant tu ada tandas. Restaurant ni nampak meriah, pekerja dia ada 5 orang lelaki umur dalam 20-an, dan seorang perempuan. Nampak macam biasa, cuma saya pelik sikit kenapa ada sebuah kereta je kat situ sedangkan pelanggan dia macam ramai juga. Ntah, mungkin diorang parking kat tempat saya tak nampak kot...korang try la singgah makan kat situ kalau ada masa. Saya tengok berselera je driver bas makan kat situ..huhu

    ReplyDelete
  43. sye ada ke kedai ni bulan lepas januari 2013, pas adik bagitau kedai ni cerah sangat pd waktu malam tapi pelik sb dalam kedai xder kusi meja....sye pegi waktu siang...memang xder kusi meja dan keadaan dlm kedai sangat bersepah dan berhabuk...rase pelik sbb kedai yg mcm dh lama ditinggalkan mesti elektrik dh kena potong kan...sape plak yg buka lampu tu di waktu malam??? dan lampu tu dibuka utk ape?? erm ntahlah misteri sgt...

    ReplyDelete
  44. uit..kedai ni da ok la..hr tu aku nampak org meniaga mcm biase je..

    ReplyDelete
  45. kedai ni dah okay dah. orang makan dengan tenang je. abish dah cerita seram dia.

    ReplyDelete
  46. pada satu hari, sedang aku berjalan kaki di situ..tiba2 perut ku terasa sgt lapar..berkeroncong lagu dangdut dlm perutku ini. Lalu, alang2 aku dh berada didepan restoran adik manja ini, terus aku ingin mencoba merasa makanan yang ada disitu.

    Tetapi aku merasa sungguh terkejut sebab terdapat ramai sangat kelibat manusia yang menari tarian filem 'adik manja'. yang paling membuatkan aku terkejut beruk adalah melihat seorang hero lelaki yang tua ganyut, berambut palsu color oren di depan dan di belakang rambut panjang berjurai tidak rebonding sedang menari rancak bersama gadis2 yang berketiak hitam.

    aku sungguh berasa ngeri dengan kejadian ini dan terus membatalkan niat untuk makan di situ..kemudian aku berlari seperti usin yang sedang dikejar zomba!!

    sesungguhnya ia memang kisah yang sangat menyeramkan yang pernah berlaku di restoran adik manja ini...

    ReplyDelete
  47. aku da g da tmpt nie siap amek gmbar wt video lg memang ada at seberang jln restoran 2 aku dpt gmbar pocong at kedai 2 dpt object putih seolah2 mengekori cahaya lmpu suluh bkn nk tunjuk berani n aaku bkn g sesog ada 4 kew 5 org kwn laen law x caye search youtube taip ghost hackers kuantan

    ReplyDelete
  48. pewh...siryes aq penah singah kt sni....bulan 23/4/2013

    pewh...ase mcm xsngka la seyh...

    ReplyDelete
  49. aku pun penah singgah kedai ni 4,5 tahun sblum ni..mlm tu lalu kat jalan ni..lapas plak..tgok kat restoren ni terang je..aku singgahla ngan kawan aku..tapi nak kejar masa aku bungkus jela me goreng..dah siap bungkus tu...aku gerak balik..membe aku tegur..knapa gelap pulak kedai tu? tadi terang pulak..aku brenti kete..tgok2 xde sape pun kat kdai tu..gelap gelita...aku trus tgok mee goreng aku beli tadi..dah bertukar jadi cacing..pagi esokm trus wat umpan mancing kolam...rezeki2..sekiann!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEBAT CTEW KO... CLAP UR HANDS... MCM BABI!!!

      Delete
  50. aku pon pernah makan kat kedai tu.. ada 1 hari aku lepak kat kedai tu dgn membe aku.. kitaorang masuk kedai tu nampak bersih cantik. pastu ada awek 3 orang makan jugak kat kedai tu. cun2 semuanya. kitaorang usha2 la diorang. diorang pon usha kitaorang jugak. aku stim tngok sorang awek tu yang baju biru kain nipis tetek besar. usha main usha aku tros pegi dekat dia aku teros cakap.. "I love You"... tibe2 rupa diorang bertiga bertukar hodoh mcm bangsat puki. apa lagi aku dgn membe aku cabut lari 10ribu kimeter per sejam...!!

    ReplyDelete
  51. r e s t oren kam i
    di ii iii buka ssseprti biasa.
    je mm putttttttttttttttt dddtg wahaai manusiya

    ReplyDelete
  52. Cuba ambik gambar

    ReplyDelete
  53. aku pun ada pngalaman kt kedai ni jgk..dr kecik aku lalu dpn kedai ni..tu la pengalaman aku

    ReplyDelete
  54. hahaha. woiittt! skang dah jadi restoran ikan bakar.. malam2, ada aja orang datang. meriah beb. so, please cut the crap. delete lah posting nih.. orang dah lama maju dah.

    ReplyDelete
  55. ak dah banyak kali gi kuantan .... sebulan sekali.. tp adalah org kt kuantan tu ckp restoran tu misteri...... tp ak tk tau betul ke tak ?

    ReplyDelete
  56. JIKA ANDA BUTUH ANGKA GHOIB/JITU 2D.3D.4D YG DI JAMIN TEMBUS 100% DI PUTARANG SGP/HKG SILAHKAN SAJA ANDA TLP KY JAYA DI NOMOR 085-321-606-847 TRIMAH KASIH

    ReplyDelete
  57. Dulu aku lalu kdai ni,,tumpang kencing..kuar je dr toilet,,mek kelate terkam aku n ajak maen..haish dugaan..pucuk dicita ulam mendatang..ckup selesa!!sempit kemut tpancot den!

    ReplyDelete
  58. Dulu aku lalu kdai ni,,tumpang kencing..kuar je dr toilet,,mek kelate terkam aku n ajak maen..haish dugaan..pucuk dicita ulam mendatang..ckup selesa!!sempit kemut tpancot den!

    ReplyDelete
  59. Ada citer masa R&R Gambang belum buka dulu camni jugak..

    ReplyDelete
  60. R&R Gambang dulu ada citer camni jugak..

    ReplyDelete
  61. rasa2 dulu ada singgah dikedai ni dalam awal 1990an.masa tu lewat petang dan on the way to kuantan dari kl. yang peliknya nya kedai besar tapi ada sikit2 kuih aje yang dijual Ada 3 makcik tunggu disitu tapi tak bersuara pun. yang seorang adik berumur dua puluhan sedang buat air. bila tanya nya tentang harga, dia hanya bergelak dan tidak menjawab. memang misterilah tempat ni. tapi sampai hari ni saya masih teringat kedai tu dan kebingunagan orang2 yang bekerja disitu. kalau kini balik dari kl, saya selalu juga menoleh tengok kedai tu tapi macam kosong aje tidak beroperasi.

    ReplyDelete
  62. kisah hantu dah lame dah der... sume makhluk ni da bpindah atas sebab peredaran zaman...pendek kate "zaman dah berubah"..maklumlah, zaman IT... hantu2 sume mcm kite jgk ade "LIFE" diorg...sume dah bpindah ke tmpt mkn 'advance' (baru) iaitu McD IM2...atas sbb tmpt tu ade wifi so hantu2 pun nk la update IG diorg, Tweet diorg...bru2 ni tmpt tu dipenghuni oleh ZOMBA pulak kate penduduk tempatan...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri