Serius : Lelaki China Saman Isteri Kerana Lahirkan Anak Berwajah Hodoh (2 Gambar)
Home » » Serius : Lelaki China Saman Isteri Kerana Lahirkan Anak Berwajah Hodoh (2 Gambar)

Serius : Lelaki China Saman Isteri Kerana Lahirkan Anak Berwajah Hodoh (2 Gambar)

3 Nov 2012 60 Comments

Seorang lelaki di China telah menyaman isterinya akibat mempunyai wajah yang hodoh dan menang kes saman terhadap isterinya itu. Si suami, Jian Feng berasa ragu akan isterinya itu selepas dia melahirkan anak perempuan mereka.

Feng menuduh anaknya yang baru dilahirkan itu tidak mempunyai wajah yang sama seperti wajah mereka berdua. Dia menyifatkan bayi itu sebagai "amat hodoh". Pada mulanya, dia menyangka isterinya telah menipu dirinya dengan mempunyai hubungan sulit dan bayi tersebut bukan anaknya.

Pada suatu ketika, isterinya mengaku yang dia pernah membelanjakan lebih daripada $100,000 pada beberapa pembedahan plastik sebelum dia bertemu dan berkahwin dengan Feng.

Selepas tahu mengenai pembedahan tersebut, Feng mengambil keputusan untuk menyaman isterinya. Dia membuat dakwaan bahawa wanita itu menyakinkan diri nya untuk berkahwin dengannya di bawah dakwaan palsu.

Pihak hakim bersetuju dengan dakwaan Feng dan mengarahkan si isteri membayar ganti rugi sebanyak $120,000.


p/s : Macam ni pun ada ker? Gila..

60 comments:

  1. Cute je anak dia...lelaki mmg bodoh cam keldai

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. entah2 laki tu yg hodoh tak...

      Delete
    2. Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
      Nak tahu kenapa, tengok gambar ni--->spray-subur.jpg

      Delete
    3. ko tgok gambo mane..?dpt tau anak die cute...???

      Delete
    4. PADAN MUKA KAU POMPUAN..DAH HODOH BUAT CARA HODOH...

      Delete
    5. Anon 17.28, laa...kan ada gambar anak dia kat atas ni.
      tp x tau la kalau admin letak gambar sekadar hiasan ke ape.

      Delete
  2. ape sentap lbh org atas nih? erm...ape pun bersyukur dgn ape yg diberi

    ReplyDelete
  3. apesal tak tunjuk gambar laki dia...ntah2 dia yg hodoh nak salahkan bini plak..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau page ni ada butang LIKE, saya akan like komen awak ni sejuta kali ;-)

      Delete
    2. awak tu yang hodoh .. dh la hodoh bodoh lak tuu

      Delete
  4. yng komen atas aku ni pehal? nelayan eh? haha...alah apek ni..suke bini die sebab rupa je..taik puye apek..elok bakar org cmni..sian bini die..sobsob...

    ReplyDelete
  5. xbaik tau kata bby hodoh...mcm diri 2 smpurna la sgt...jom flying kick tu apek....

    ReplyDelete
  6. nie mesti salah jolok nie..jolok serong kot..sbb tu anak hodoh..wakakaka.. :)

    ReplyDelete
  7. Bodoh piang ke hape laki dia..

    ReplyDelete
  8. klau tak nak baby to,post jer kat aku senang citer,dorang nih emang tak tau bersyukur....!

    ReplyDelete
  9. elok jee... xde cacat pon... bibir tebal tuh sok2 ntah jadi cam angelina jolie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..kan.. sokong ko ...haha

      Delete
  10. apa la korg sumer ni...dh dia xnk ank hodoh, sbb tu dia kwin bini cntik..tup2 dpt hodoh gak,mrah la dia..kalo aku pon marah..cbe bini dia x wat srgery,mn mau dia kwin ngn pompuan hodoh tu. bg free pon aku xnk pompuan odoh mcm tu kalo dia xwat srgery..baik kawen ngn maknyah yg cntik lak..tp make sure la mknyah tu ada pantat..pstu cari ank agkat yg comel mcm babi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawen r ngan babi.

      Delete
    2. sokong ko kawen dgn babi...wkakakaka

      Delete
    3. bodoh...ko sorg je la kawen dgn mak nyah...aku nk tgk dpt anak ke x...

      Delete
  11. bila cinta berdasarkan rupa....nilah jadinya....Islam tu mmg benar

    ReplyDelete
  12. haha~ itu la manusia skrg. berlumba2 nk cantik.. padahal gen dlm bdn tu biasa2 je.. dpt plak llki yg mmg pandang rupa semata2.. ini la jd~ so pengajarannya.. ukur baju dibadan sendiri.. bersyukur dgn nikmat yg Allah beri~ ni la akibat x bersyukur. nk sgt cntik.. dpt llki yg hya pndang cntik je. bila tahu asal x cntik.. kn da kna tggl~ so bia llki tgk kita huduh and kawen kita dgn seadanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu pengajaran yg amat berguna pada kedua-duanya..
      Pd kaum lelaki, jgn la kawin pompuan tu hnya kerana kecantikan rula paras die..kelak klu dah tua, sure cari pucuk muda lg. Klu nk kawin ngan pompuan yg lawa gak, cari la yg natural beauty, bukan "plastic beauty"..sape2 yg nk awek bajet
      awek cun korea,..haaa..diharap fikir byk kali..kang tertipu plak.
      Pd pompuan yg gilakan pembedahan plastik semata-mata nk cantik, sedar2 la diri tu. Even muke tu dah lawa after surgery, "gen biase2" kat dlm bdn awok tu tetap "original" n of course gen tu turun kat anak awok gak..mmg x ble elak punya..dats why la dlm kes ni, bole timbul rasa syak kat suami sbb anak langsung x ikut mane2 muke dorg brdua..mayb suami tu x berbibir tebal, n bila tgk baby tu berbibir tebal sure die rase heran dr celah keturunan mane smpi ble terhasil bibir tebal sbb tgk kat wajah "plastik" bini die yg lawa tu,bibir nipis. Huhu..
      Dlm kes ni, kiranye dua2 salah la..nak wat camana kan.

      Delete
    2. mmg x salah pun laki tu nak saman..bkn dia x bersyukur tp dia rasa tertipu...dlm hal ni, off course la si laki kawen dgn bini dia sbb rupa..then berangan ank2 yg lahir nanti persis muka dia...mmg salah bini dia la x trus terang...dan ada kemungkinan mmg niat wanita ni wat plastic surgery smata2 nk pikat hati laki dan...dan motifnya trcapai..tp dia terlupa ttg 'side effect' ...

      Delete
  13. nama WTF nya ...admin lupa nak tulis ke?

    ReplyDelete
  14. cute ja baby 2..x hodoh pun..yg bapa nya blum tawu lg hensem ke x...*sigh*

    ReplyDelete
  15. x sangka... ade lagi manusia sebangang dia... kesiannn...

    ReplyDelete
  16. nampak sngt sebelum kawen tuh pilih rupe dulu. padah r

    ReplyDelete
  17. ntah2 laki die lg hodoh.. sedap ngate kat org... mane muke laki die?? hahaha

    ReplyDelete
  18. laki tu perasan dia hensem sangat kot...
    bodoh bangang betol..
    terima je la seadanya,anak tu ang punya gak..

    ReplyDelete
  19. memang salah c isteri .. tp sdh terjadi terimalah ..ini mau saman2 pastu ckp baby tu hodoh... kurang ajar!!! kesian baby tu jd mangsa keadaan oleh ibu bapa sendiri.. c bapa pun bodoh ..nampak comel pun baby tu..kalau x comel pun terimalah ...anak kandung sendiri jgk..bodoh tiada otak!!!!

    ReplyDelete
  20. kesian baby tu dpt parents camtu.. bapak dia siap kutuk lagi.. x patut...

    ReplyDelete
  21. moral of the story... apa2 yg Allah cipta tu yg trbaik buat diri seseorg & haram baginya cuba merubah2 ciptaan Tuhan. ini la akibatnya jika x mnghargai apa yg Allah dah cipta utk diri sendiri, akhirnya mnjerat diri. bersyukur sentiasa.....

    ReplyDelete
  22. si suami tu saman sbb isteri dia tu da meman*** nmgan laki laen....sape nk ngaku ank klu bukan darah or air snrdi...ppuan tu bangang buat pmbedahn tuk cari market...xknla hakim tu bg menang klu fakta suami tu xbetol

    ReplyDelete
  23. korang nie pon bodoh...dia saman bini dia bukan pasal anak tu...anak tu alasan media ja nak hot kan lagi cerita...dia saman bini dia sebab kencing dia...dari hodoh ke cantik..rupa asalnya huduh sekali dong.kalo aku x ke pengsan...kene kencing hidup2x la jawabnya,,,

    ReplyDelete
  24. Admin, ko apehal? Ikut sedap je letak sembarang! Gambar pompuan tu BUKAN gambar sebenar! Itu gambar before and after plastic surgery yg tiada kaitan dgn cerita! Admin ni saja mengarut!!!

    Ngok la ko admin!!

    ReplyDelete
  25. Bapaknya mcm karam singh la...mak nye ala2 siti tanjong perak...

    ReplyDelete
  26. Assalam Warga FB....

    Zuarizza Shoppe kini kembali dengan item baru utk dibooking....
    Menerima Pre-Order utk Vitamin C 1000mg.
    Berminat utk mendapatkan Vitamin C 1000mg? PM sy sekarang...
    PROMOSI utk 50Pelanggan Pertama Sahaja.

    Item Sudah Sampai,
    Tiada belian minimum, boleh nak order berapa botol sekali pun....

    1 Botol 30kapsul Akan dijual pada Harga Promosi !!!
    **Normal Price RM60 /30Kapsul.
    Promotion Price RM45/30kapsul
    Pakej Percubaan 2Minggu Hanya RM30/15kapsul

    Nak dapatkan Harga PROMOSI???
    PM saya sekarang !

    Ape Kelebihan ViITAMIN C 1000mg ????


    • Vitamin C dgn ketinggian 1000mg setiap capsule sama seperti kita inject vit c dalam badan untuk whitening.
    • Kebaikan produk ni kita tidak perlu sakit kena cucu jarum hanya telan dengan air sahaja dan mengandungi antioxidant yang tinggi dan baik untuk kecantikan kulit.
    • Secapsul 500mg bersamaan dengan 10 x biji oranges, 1000mg bersamaan 20 x biji oranges dan hanya pengedar sah sahaja yg boleh jual.
    • Sangat bagus untuk kulit muka dan seluruh badan..akan kelihatan cerah berseri,putih dan mulus
    • Sesuai untuk wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
    • Sesuai untuk ibu mengandung
    • Sesuai untuk ibu yang menyusukan baby(air susu akan banyak)
    • Sesuai diambil ketika period
    • Dapat menyelesaikan masalah resdung,alahan
    • Memudarkan parut2 dimuka dan badan.
    • KKM approve
    • 100% halal

    WHAT MAKES THIS VITAMIN C SO SPECIAL ??

    Vitamin C ni yang specialnya bukan sahaja untuk kelihatan cantik
    serta merawat masalah kulit berjerawat malahan berupaya merawat masalah seperti berikut :

    1) Meningkatkan tahap imune system
    2) Mengurangkan Gejala Selsema
    3) Mempercepatkan pemulihan luka
    4) Sihatkan gusi
    5) Merawat asma dan elergi
    6) Elakan dari cataract
    7) Elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis cancer
    8) Bina collagen untuk kulit supaya lebih segar dan licin
    9) Menghaluskan tumit kaki..(tiada lagi rekahan)

    Berminat??? PM sy or SMS/Call 0132113445 Zuarizza Shoppe
    Klik Link Dibawah
    http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=379096

    ReplyDelete
  27. muka boleh ubah,, gene tak leh ubah,,heeee

    ReplyDelete
  28. tulah akibatnyer biler hidup bermatlamatkan kecantikan semata2.. Ni apehal plak iklan vitamin 'enterframe' kat comments nih.. amik bitamin awk bule jdi cantekk ker..?

    ReplyDelete
  29. Nanti lagi 20 tahun si bapak akn cari ank dia semula..dan akn nyesal

    ReplyDelete
  30. Mak bapak bodoh dapat anak hodoh......tajuk harian metro

    ReplyDelete
  31. Orihime19 November 2012 13:53
    Satu pengajaran yg amat berguna pada kedua-duanya..
    Pd kaum lelaki, jgn la kawin pompuan tu hnya kerana kecantikan rula paras die..kelak klu dah tua, sure cari pucuk muda lg. Klu nk kawin ngan pompuan yg lawa gak, cari la yg natural beauty, bukan "plastic beauty"..sape2 yg nk awek bajet
    awek cun korea,..haaa..diharap fikir byk kali..kang tertipu plak.
    Pd pompuan yg gilakan pembedahan plastik semata-mata nk cantik, sedar2 la diri tu. Even muke tu dah lawa after surgery, "gen biase2" kat dlm bdn awok tu tetap "original" n of course gen tu turun kat anak awok gak..mmg x ble elak punya..dats why la dlm kes ni, bole timbul rasa syak kat suami sbb anak langsung x ikut mane2 muke dorg brdua..mayb suami tu x berbibir tebal, n bila tgk baby tu berbibir tebal sure die rase heran dr celah keturunan mane smpi ble terhasil bibir tebal sbb tgk kat wajah "plastik" bini die yg lawa tu,bibir nipis. Huhu.

    ReplyDelete
  32. Kesian pulak kat baby tu.. Tak pasal-pasal die yang dipersalahkan.. Baby tu tak salah, dia lahir ikut genetik mak bapak dia yang seadanya gak.. Tu pempuan tu yang salah.. Tak gtau laki die yang die penah wat plastic surgery.. Apapun, kite sebagai manusia ni, terimalah keadaan kite seadanya.. Nasib baik mak bapak aku taklah hodoh sangat jadi aku pun lahir sempurna sifat dan seadanya.. :p

    ReplyDelete
  33. Guna ujian DNA je la, bodoh sial punya laki.

    ReplyDelete
  34. buat anak sja pandai

    ReplyDelete
  35. ....\...../ ......
    ...╚⊙ ⊙╝...
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    ╚═(███)═╝
    .╚═(███)═╝
    ..╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝
    ...╚═(███)═╝

    ReplyDelete
  36. cinta pada kecantikan.. dah tua nanti krepot juga.

    ReplyDelete
  37. Good day! I just want to give a huge thumbs up for the great information you might
    have right here on this post. I might be coming back
    to your blog for more soon.

    Also visit my webpage :: seo services london ontario

    ReplyDelete
  38. Good day! I simply would like to give a huge thumbs up
    for the nice data you’ve got right here on this post.
    I might be coming again to your weblog for more soon.



    Take a look at my web site; cheap seo services pakistan

    ReplyDelete
  39. Howdy! I just want to give an enormous thumbs up for the nice info you have got right here on this post.

    I will likely be coming back to your blog for extra soon.


    Also visit my blog post :: cherubs and chocolate business

    ReplyDelete
  40. Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
    Nak tahu kenapa, tengok gambar ni--->spray-subur.jpg

    ReplyDelete
  41. korang xtau crita la main publish ja ngokk btul korang ni semua.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju cara ko nihh...sebab aku tau cerita suami die nihh

      Delete
    2. suami die nak istri cantik,nak zuriat cntik...itu je..dh tu dh x ori btpe tgg lagi saman la.....die kan cina brbngsa cina jd komen la dgn cara agama die...die pyne psl la ht die mk trime ke x...yg semua pndai2 jd falsafah ni ape halll..la aduss....

      Delete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri