Serius : [Video] Datuk Seri Najib Dimalukan Oleh Pelajar Sekolah Rendah Di Kiaramas?
Home » » Serius : [Video] Datuk Seri Najib Dimalukan Oleh Pelajar Sekolah Rendah Di Kiaramas?

Serius : [Video] Datuk Seri Najib Dimalukan Oleh Pelajar Sekolah Rendah Di Kiaramas?

107 Comments



Dengar kata, dalam sebuah program di Sekolah Kebangsaan Kiaramas Kuala Lumpur, Najib Razak secara spontan dimalukan oleh pelajar sekolah itu. Ini menunjukkan bahawa Najib Razak tidak tahu 3 asas pengkelasan Najis Muhafafah (ringan), Mutawasitah (pertengahan) dan Mughalazah (berat).

Ini apa yang berlaku...

Apabila ditanya oleh budak sekolah rendah bolehkah Dato Seri memberikan contoh Najis Mughalazah? Najib Razak terpinga-pinga dan cuba mendapatkan bantuan daripada Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin di sebelahnya.

Malangnya Muhyiddin Yassin juga tidak dapat menjawab. Akhirnya salah seorang pelajar sekolah rendah itu terpaksa mencadangkan jawapan babi bagi membantu Najib menjawab soalan tersebut.

Kalau kita lihat, pelajar yang memberikan soalan tersebut sudah terlebih dahulu menyebut contoh anjing sebagai najis Mughalazah, namun bila diminta memberikan satu lagi contoh di bawah pengkelasan najis berat ini Najib masih terpinga-pinga.

Video ada di bawah ini :










107 comments:

  1. xlayak jdi pmimpin..klau prkra yg asa pun langsung xtahu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko tau,ko la jd pemimpin...

      Delete
    2. A ah kau jd memimpin ler mcm gitu...suka2 ktuk bia guna akal....semua manusia tidk ad yg smprna tmsuk la yb kita...org tinggi mana pun iQ dia xkan tahu semua pkara...ish sakai...

      Delete
    3. Yg ats ni mmg mangkak abiss...klu perkara yg dia xtahu tu relevan mcm 2nd law force tu ok la lg....ini the very basic one la deyy....

      Delete
    4. negara islam ? basic islam pun pemimpinnye xtau... kalau jenis najis pun xtau, cmne dia nk pastikan sesuatu yg halal dn haram ?

      Delete
    5. *dia xkn tahu semua pkara???? apa pnya bodo kenyataan SONIA GOLDEN nie..basic dlm fardu ain kot..tu pn xtau ptut duit rakyat (amanah dari rakyat) abis di gunakan, xtau halal ka haram

      Delete
    6. thik positive.
      mungkin die tak ingat.

      Delete
  2. Dia tgh pk kot nk ckp babi or khinzir or kerbau pendek....

    ReplyDelete
  3. beb.xkan najib nk sbut babi sdgkan ada budak cina gak kat situ kan???nnti apa plak kta bdk cina tu sdgkan tu mkanan dpa.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. org cine pon tau la babi najis utk org Islam.....org Islam je yg ramai ag tak tau..malu je..

      Delete
    2. sbab sikap tutup mulut mcam kau nie la kndang2 babi kt nagara nie mkin bnyak
      ....

      Delete
  4. G sk0lah mule r..hahaha

    ReplyDelete
  5. dipendekkan cerita. Sememangnya najib tak tahu hukum hakam.. Buktinya tengok bini jelah..kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh nko anak bini ko adik bradik ko cen ner plak...kakaakakakakak

      Delete
    2. sonia golden ni bodo tahap pukimak yg nk sokong najib sgt tu pehal,ko macai die ke babi

      Delete
    3. Sonia tu mmg sah mangkak abiss...macai detected! Sokong sgt dgn pm sampai suma salah dia ngko nk backup. .macai tahap dewa tol..

      Delete
  6. hahahaha sebaik ada budak cover najis ehh najib.

    ReplyDelete
  7. senang ckp dia tak tahu hukum, kau mcmlah dengar apa dia ckap.. dia tengah fikir ke ape ke.. kau bukan sama skolah ngn dia pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko pn bkn 1 skolah dgn dia jgk...mane ko tau dia xtau hukum..ckp org konon..

      Delete
    2. Mangkak sungguh manusia ats ni

      Delete
  8. nervous kot sbb rmi org,hahaha

    ReplyDelete
  9. think positive bro, ak bukan nk backup dye.. tpi kan,, walau sejahil mane pn seseorang itu, diorang still tahu yang babi tu haram, cmmon bro, open your mind, sebagai Islam cube la brfikiran baik sesame saudara, bkn nye nak malukan dye, Allah akan menutup aib seseorang itu di akhirat sekiranya seseorang itu menutup aib saudara seagamanya di dunia,

    ReplyDelete
  10. sape yg ckp najib xtau hukum 2 mmg bodoh la.....xkn xpenah tgk tv...xkan x penah bljo agama.....korang yg dok komen ni pon xsekolah....xbelajo care hormat pemimpin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap macam pernah sekolah. Ayat pun macam bahasa hutan

      Delete
    2. alah korang die tu byk bemde nak fikir..kompom ler terlupa bukan tk penah blajo..aku pun ada gak yg terlupa

      Delete
  11. klu x reti baca doa qunut caya la gak.. nie benda simple pasal najis.. budak kecik pun tau la... klu orang da x suka .. benda camni pun jadi .. adess

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xreti baca doa qunut caya la gak?ap bodo ko ni..kalu da xreti doa qunut maknanya xsolat subuh r 2..bodo la ko

      Delete
    2. Ada solat Ada bodo. Ada agama kah tak?

      Delete
    3. Cbe ckp cmtu kt mufti perlis...dorg subuh xbaca qunut...jd dorg x solat r?

      Delete
    4. Or imam2 kt mekah ke?

      Delete
    5. doa qunut tu sunat je. klau tak bca pun tk pa, bengong la ko anon, tk pnh belajo ni la jdinye

      Delete
  12. mngkin dia x bg perhatian pd budak n dok fk hal lain. mngkin gak dia tau tp cm x baper igt ngn term 'mughalazah' tu. b'sangka baikjer.

    ReplyDelete
  13. xdengar kot, besa la dah tua2 ha

    ReplyDelete
  14. bnyk komen negatif dri positif....

    yg memberi komen negatif bole x buktikan diri tu baik @ perfect dri segi hukum ...kalau x bole jangan komen benda2 negatif...

    ReplyDelete
  15. Najib bukan x tau . Dye x tau nk ckp babi or khinzir . Mak aq ade kt situ . Mak aq yg bgitau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Family kow yg len ade lagy x kat situ. .

      Delete
  16. tak payahlah nak bela najib sngat.... klu betul dia pemimpin yg beragama islam dah lama dh malaysia ni tak ade kes jenayah..... lagipon takkanlah dia takde otak... klu tak bleh cakp babi cakplah khinzir...... mcamlah cina tu tahu sngat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey jenayah tu masalah..manusia yg buat..
      yg baik dr Allah yg buruk tu dr dr kita sendiri
      ..selagi ade setan selagi tu ade jenayah..jenayah ni pelbagai....dah dlam al quran tu ckp setan dah berjanji akan sentiasa menyesat kan anak2 keturunan nabi adam..tk payah nak sebut malaysia sgt..tgk klntan..pemimpon islam berkaliber.
      ade gak jenayah...jd fikir2 la sendiri...

      Delete
  17. ape ler diaorg nie...kalo najib ckp babi kang, terasa lak menteri2 yg bukan beragama islam..baru jer mcm tu abih semua nk hentam dia...sempit dan kecik nye akal korang nie..

    ReplyDelete
  18. YAB tgh blur mase itu . . .yg aku nampak . .tapi wtpe dijadikan isu?

    ReplyDelete
  19. memang dia tahu babi tu haram tapi tahukah di babi tu di golong kumpulan najis ape ? memalukan lahhh .. kalau dia tengah berfikir pun , budak darjah 1 ugama pun bleh jawab tanpa fikir .. tu korang nak jadikan pemimpin no.1 ? alamat Laknatullah la negeri Msia nya nanti .. sekarang ni memang dah ramai umat islam di butakan syaitan , mengagung agungkan sesuatu yg jahil .. lagipun aku nak dengar plak si najib ni baca al-quran .. menteri ke rakyat biasa takde alasan tak pandai baca al-quran , nanti kalau dah mati memang semua orang dapat juga nama Al-Marhum .. takde di bawa mati Dr Seri Tan Seri Mak Seri Pak Seri Beseri Seri sekalipun tak bawa nama tu mati .. renungkanlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nko tu ade ke bca quran sambil online..mcm tu la najib....ibadat tu bukan utk di tunjuk2 nnt riak...budak2 memang lah bleh jawab sbb die tgh blajar benda diorang tu tgh program mak lumat dlm otk..yg tua ni dah bermcm2 dlm otk lagi2 menteri pelbagai perkara lagi..bukan tk penah belajar tp tk ingat...

      Delete
    2. Bermcm dlm otak sampai lupa agama kemaksud awk..nk bercakap guna otak yg logik..jgn tunjuk bangang. Malu kat org

      Delete
  20. Itu pun nk kecoh,korang dpt ape?.

    ReplyDelete
  21. benda asas pun tak tahu? aduhai......minta belajar lagi..beli buku INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT keluaran Telaga Biru (Utz Ismail Kamus)...lengkap dgn panduan asas fardhu ain seharian bagi seorg muslim

    ReplyDelete
  22. Kalau dia tahu hukum hakam, mesti dia dah marah bini dia mak mah tu suh pakai tudung elk2

    ReplyDelete
  23. guys,yg korg dok mengutuk beliau tu korg tau x hukum mengutuk tu ap??klu bnd yg korg ckap tu slah dh jd fitnah..hukum fitnah korang tau?...

    ReplyDelete
  24. Pak Arab yg berserban Besar berjubah labuh pun BELUM TENTU jadi pemimpin yg baik !! lihat sahaja negara2 arab..apa jadi ??

    ReplyDelete
  25. Itu lah kalau suke sgnt jage tepi kain org.padan muke korang.

    ReplyDelete
  26. Ni org tua ni xfokus lh ni..cbuk pikir benda lain..huhu..sangka baik dh lah kn..tp utk mnjadi pemimpin yg setia,perlu menjadi pendengar yg setia..kena lg..huhuhu

    ReplyDelete
  27. yg duk komen kutut2 PM tu pandai sgt ke..lw pandai ko la jd PM...pastu kite tgk sme2 pjenayah maaih ade ke x...? ko ckp pakai air liur jerk bolehla...ckp pakai otak la...lw kepaka ngah pk byk hal yg b'laku dlm.negara pe2 soalan yg d'tnye gan spotan pn aku buat kite jd loading seketika...x kisah soalan senang ke x...cube org tnye ko gan tiba2..kompem ko pn sme jgk...computer pn kne loading jgk....

    ReplyDelete
  28. ko pikir senang ke nk jd pm...sape2 yg duk kutuk PM malaysia org itu di ibaratkan meludah ke langit ahkirnye jatuh ke muka sndiri...bodoh kan...agak2 lw nk kutuk PM xyah duk kat malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat tiada hak utk becakap?

      Delete
  29. Apalah nasib budak itu selepas insiden memalukan itu? Adakah budak itu ditahan & otaknya dicuci? Adakah budak itu diberi "motivasi" agar tidak terlebih pandai dari pihak "berkuasa"?

    ReplyDelete
  30. mungkin beliau sedang memikirkan jawapan terbaik . bukannya beliau x tahu .

    ReplyDelete
  31. erm..kiTa poWn Skrg xSedaR...seMakiN raMai yG xtaU tnTang huKum iSlaM...benDa keCik poWn diA xTau...kalaU diA taU...diA xKn caKap "SAY NO TO HUDUT" sbB huDut 2 huKum ALLAH didaLam AL-QURAN...
    moGa AllAh memBeriNYa hiDaYah suPaYA meNgikut gaRis panDUaN iSlaM...kalau peMinpin kiTa taHu huKum haKAm...xkN ader kiLang aRak kaT mlaYsia nI..sbb sbgai peMimpIn la diA orG perTama dHumbanKn kaT neRaKa keRanA berSubaHat...keRanA memBiarKn seMua iTU...conTohiLah pemiMpiN BRUNAI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengeja hudud pun salah..hudud la bukan hudut..lebihkan membaca ye dik

      Delete
  32. yaAllah.pandai mengumpat ja korang semua ni.nampak buruk dia je.jasa yg baik korg tk fikir.inilah manusia tak bersyukur.

    ReplyDelete
  33. Buang masa je dia nk jwp soalan bdk2 sek,.bkn dpt pe2 untng,.yg untng kta jg,.

    ReplyDelete
  34. yg kutuk2 pm nie x layak dduk malaysia...pegi berambus kat bangladesh sane r!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak baik pm ni apa salah kena kutuk. Kau anjing mana ni nak main halau

      Delete
    2. Bukan kutuk,cuma luahkan kata2 dlm hati

      Delete
  35. korang kutuk2...duit die bagi ko songlap jugak...

    ReplyDelete
  36. duit 2 bkn duit dia... pemimpin tertggi negara ptt jd teladan... dato seri najib... sori... isteri sndri pn xbley nk ubah srh pkai tdg... nmpak remeh tp bnda remeh mcm ni la dosanya besar... no respect!

    ReplyDelete
  37. klau x pandai x der lah dia jadi menteri weyyyyy....

    ReplyDelete
  38. PKR parti orang bangang je yg sokong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam Saya. Knp? Jealous ke. Nak join boleh

      Delete
  39. kpala bana punya pemimpin !

    ReplyDelete
  40. back-up la macai ooii..bodo sombong...

    ReplyDelete
  41. tu bkn ke simulation. yg bdk2 skolah tu dh praktik?
    die mmg rancang mcm tu.

    ReplyDelete
  42. think +ve la. mayb dia xfocus kot byk pk mcm mne nk mn duit rakyat

    ReplyDelete
  43. Nampaknya kita kat sini menambah kan dosa sendiri je... asyik kutuk org lain..

    ReplyDelete
  44. to fitri :: kalo ko nak . ngko je la jd pm so sluruh rakyat Malaysia masuk syurga . tu pon kalo ko ni baik sgt laa .

    ReplyDelete
  45. Mngaku jelah najib xtau hukum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tk tau lupa la bongok..mcm kau ingat semua ker
      .al quran tu kau hafal ker semua dan tafsir die...macam bagus!

      Delete
    2. kalu lupa arak pn bleh telan bongok...msuk kubur malaikat tnya jwab aje lupa,,,xpe malaikat pham garenti lepas pnya kn kn kn

      Delete
  46. saya rasa budak-budak yang kutuk PM tuu dia orang kena masuk Program motivasi Bina Tatanegara or PLKN.APe kata orang bawah?

    ReplyDelete
  47. oh maafkan saya tersilap cakap,bukan bina tatanegara tetapi program BIRO TATANEGARA.

    ReplyDelete
  48. Sultan kita kemegahan rakyat,pm kita kejayaan rakyat dn negra kita dipupuk aman damai oleh rakyat....pm alway 8n my heart...ty bec being such good man take care this malaysia also we..

    ReplyDelete
  49. tegur menegur kan elok.apa lg ingat mengigati antara satu sama lain...korang ingat korang ni berjaya ke. think your self la..kalau korang kat tempat dia mcm mana.

    ReplyDelete
  50. Dpt ka d buat ksimpulan di sini...admin yg bodo.

    ReplyDelete
  51. aku baca komen2 kat atas ni pun xmatang je..

    pendek kata, benda simple camni xpatut xingat / xtahu.. benda ni belajar dr kecik pun and sentiasa difikiran kita..

    ReplyDelete
  52. hem basic agama pon dop bijak,nervous???ahahhahahaha cmon guys dia pm x kan berhadapan dengan budak kecik nervous???ok bersangke baik ,baik la....tanagan tutup mata muka tunduk malu dowh

    ReplyDelete
  53. kita x tau ape yg difikirkan oleh najib.sape tau mingkin die tgh fikir jawapan yg lbih baik dr babi krana babi tu kan teruk sgt bunyinye.

    ReplyDelete
  54. kalo x bleh nk ckp babi, kn boleh sbut khinzir...sopan sikit bunyi nye...xkn tu pun x boleh... opps..lupe..think positive...mgkin pm kita sbuk pikir hal negara agaknye...tu yg x tau tu...kikiki

    ReplyDelete
  55. tak payahlah nak bela najib sngat.... klu betul dia pemimpin yg beragama islam dah lama dh malaysia ni tak ade kes jenayah..... lagipon takkanlah dia takde otak... klu tak bleh cakp babi cakplah khinzir...... mcamlah cina tu tahu sngat...


    siapkah bodoh yang komen seperti ini?????????????? hahaha kau mmg bdo abadi.. sedangkan arab saudi yang pakai hudud tu ttp masih ade jenayah... kau mmg bodoh.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong... dekat arab punmaseh byk jenayah..

      Delete
  56. wei, biaselah, kalau korang tanye makbapak or nenek korang pun,mesti dia org terpinga-pinga, sbb dah perpuloh-puloh taun diorang tinggalkan sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau takyah bevel Sgt la.....

      Delete
  57. apa punya pemimpin -_- PHAILED!

    ReplyDelete
  58. esok kene tukar lah pengetua/guru besor skolah tuuuuu..

    ReplyDelete
  59. masalah hukum najis ni bkn bljr msa kt skolah je bodo..khidupan seharian kte berkait ngn bnda tu..dh dasar jahil tu jahil ar gak.sbb tu diorg mnum arak sbb diorg x igt arak tu haram ke x sbb dh lama x skolah..bangang punye jawapan

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sokong hehe...so kalu lpas skool bleh la mnum arak, men judi, zina,,,kn dah lama tngai skool,,lupa dah lg pn hukum hakam utk bdak2 skool aje yg practis kn kn kn

      Delete
  60. HUHU..FUCK! NI KALI LAH BARISAN NASIONAL JADI PEMBANGKANG PULAK KTA TENGOK!! HUAHAHAHAH!!!!

    ReplyDelete
  61. nak kutuk pun gunalah bahasa yg elok didengar sikit. Bahasa jiwa bangsa. Jenayah semua tempat pun ada. Kat Arab Saudi pun byk kes jenayah terutamanya rogol. Walaupun hukum hudud tp x semua yg kena. Ada yg tlepas begitu saja ..duit punya pasal. Kat Malaysia ni kira ok lagi la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmm ok kn..sbb xkena dekat adik beradik hang...kalu kena btang idung sendiri bru tau kot

      Delete
  62. Malu syial najib..,

    ReplyDelete
  63. haha..lawok siot..bdak2 tu bg salam pun x dijawab..emm..certgok blik..

    ReplyDelete
  64. beliau tahu jawapannya..tapi soalan itu adalah soalan untuk mengena ds najib.. disamping beliau ada VIP berbangsa cina & india. so ds najib tidak menjawab soalan itu demi menjaga hati VIP tersebut.

    ReplyDelete
  65. sorry lah ye... klu komen ak ni kecewakan korg.... klu org bn tengok korg punye komen..... mesti dorg kecewa ngan korg. ak bkn nk bagi pengajaran ke ape ... tp korg janganlah kutuk bn mcmtu sekali. walaupun dorg msk pas ke masuk dap ke... janganlah kutuk 2 parti lain..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri