TERUK : Lagi Orang Memburukkan Negeri Sabah Dan Sarawak Di FB (Gambar)
Home » » TERUK : Lagi Orang Memburukkan Negeri Sabah Dan Sarawak Di FB (Gambar)

TERUK : Lagi Orang Memburukkan Negeri Sabah Dan Sarawak Di FB (Gambar)

102 Comments
Lagi Orang Memburukkan Negeri Sabah Dan Sarawak Di FB.

Nama de dari UKM tetapi pemikiran masih lagi kolot...
Mana boleh mengukur satu kawasan dengan restoran Mcdonald's?
Dia tahu tak McD ada di Kuching, Sibu, Miri dan bakal dibuka di Bintulu.



Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

102 comments:

  1. What the hell... Budu pnya org.... Mcm mn ko ble jd pendebat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuyu Zulaika27 June 2013 23:43

      Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
      Nak tahu kenapa, tengok gambar ni--->spray-subur.jpg

      Delete
  2. pakar tumbuk..3 November 2012 23:12

    ni pakar tumbuk datang, yusri ni kalau aku jumpa tak macam yusri lg muka dia ni.

    ReplyDelete
  3. rasist.. muka macam bangla..

    ReplyDelete
  4. tanpa Sabah dan Sarawak..Malaysia tak wujud..hormati hak sabahan dan sarawakian..dan hormati hak semua negeri semenanjung juga...

    ReplyDelete
  5. biasa la lahir tahun 89..budak mentah lagi ni...xmatang..ntah dah sunat ke belum...

    ReplyDelete
  6. ntah pape la..cm mn la ko ni boleh jd pedebat???
    malaysia x kan wujud tanpa sabah dan sarawak tw..
    ntah2 ko tu asal dr mn ntah..mke cm bangla...

    ReplyDelete
  7. maggi kari aku mana??!!

    ReplyDelete
  8. ehem org buat komen ni jgn je kata tanpa selidik.petikan pendek tu tak membuktikan tu fakta.main cut je statement orang lain.perjelasan tak paste plak?. org bagi komen pun tak siasat,main terjah je.tahu tak sarawak ni sgt kaya?itu baru satu alasan.

    ReplyDelete
  9. sarawak menteri dia paling kaya dalam malaysia dan asia..so menteri kaya penduduk pun kaya..bila kaya maknanya majulah..ada betul ker statement ni?

    ReplyDelete
  10. puki mak ko anak haram bangla..

    ReplyDelete
  11. tapi McD takkan buka di kawasan yang tidak maju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kau jd ceo mcd, mmg lgkup la mcd.. Bukan brdsrkan kmajuan, tp base on population.. Klau maju pun, tp xde org dok situ, mne nk gain sales? Moron..

      Delete
  12. F.U.C.K
    kalu nak berdebat better u pergi sabah and sarawak....
    pastu bt perbezaan ngan org kat semenanjung..
    petani or nelayan bukan masalah..
    yang penting halal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petani n nelayan pun lg kaya dr org semenanjung yg kerja manager. Apa mau ssh2 duk aircond ka pakai keta besar ka... Kita tgk bape saving n tanah wei....

      Delete
    2. kreta besar tu bukan CASHMONEY geng, tu utang tu. hahahaha, pinjam bank aja bha

      Delete
  13. kamu respect kami sebagai warga sabah dan sarawak, kami respect kamu balik. itu ja. sekian

    ReplyDelete
  14. sy ada tgk debat tu kat tv..mmg betul budak bengong ni ckp mcm tu..

    ReplyDelete
  15. Respect la... Ckp 1 malaysia.... Mang ptut pun aku ndak pernah pegang ayat tu... Ndak la mau dikasi buduh2... Sabah sarawak balik kenak kutuk.. Mang ptut pun kalau kmi sabahan resict kalau hidup di bumi smnnjung,,

    ReplyDelete
  16. walaupun aku bukan orang sabah atau sarawak .. tetapi kita kena respect diorg .. jgn terus menindas ... sabah n sarawak deserve better then 5% royalti mnyak lol ... kalu xmaju .kat sana byk hasil bumi n tmpt yg kita boleh mnjadikan malaysia nie lebih maju dari skang .. sabah n sarawak kan malaysia jugk .. cuba bygkan kalu anda berada di tempat mereka ..

    ReplyDelete
  17. Lancau lu Yusri...puki ayam punya orang...lu try cakap mcm ni kat srwak sy pancung lu...you kna ingt klau tiada sbah n srwak Malaysia is ZERO...

    ReplyDelete
  18. Pehal budu2 bro

    ReplyDelete
  19. Hasil bumi sabah & sarawak semenanjung yg ambil.berlagak konon,.xtau malu...sabah skrg nak menuntut hak mana mau pigi

    ReplyDelete
  20. nak pendek umur ke apa bdk ni?

    ReplyDelete
  21. Katak bwh tempurung

    ReplyDelete
  22. klu pusat pentadbiran kena bgi peruntukan lebih la?

    ReplyDelete
  23. tengkorak kau..sbah n sarawak suka jdi ptani n nelayan..xkan kau nak sapu rata smua pkrjaan profsional?..better kau tukar jurusan la..

    ReplyDelete
  24. kalau semua orang nak kerja kat pejabat sepa nak tanam padi bahalol? ko nak makan apa? makan pasir? kimak punya manusia

    ReplyDelete
  25. setiap apa yang berlaku telah direncanakan oleh tuhan yang esa... itulah yang dinamakan qada dan qadar..kita ni manausia hanya mampu merancang tuhan yang menentukan... ko belajar tinggi2 takde guna kalau asas agama pun takde dan asyik nak menghina orang lain saja.

    ReplyDelete
  26. memang babi la,,, belajar sampai tp xda otak.... otak ko letak kat kepala butuh ke?? sial lah lu mat

    ReplyDelete
  27. school tinggi pn hotak bawah tapak kaki gak..hallo bro lu nk kuarkn statment pandang kiri kanan bro..

    ReplyDelete
  28. Bongok bangla ni.. Kat sabah berlambak mc d tau.. Mcm mana lah dia ni boleh jadi pedebat ha? Nyata sangat dia takde ilmu pengetahuan lansung pasal perkembangan semasa dlm negara kita ni.. We all malaysian lah sabah sarawak semenanjung semua sama aje.. Respect sesama sendiri. Betul tak. Budak banggang ni rasanya bukan org malaysia kut. Ha ha anak bangla mana tah

    ReplyDelete
  29. memang sah bangla punya zuriat ni..ic projek kot sampai dpt skolah tinggi2 tapi otak letak lutut. heran cmana dpt jdi pendebat?UKM??????????

    ReplyDelete
  30. bodo muka dah kedak bangla ilek ajak kau mak bapak kau x ajar kali.....

    ReplyDelete
  31. Fikir dgn akal...jgn ikut sedap mulut ja....cari informasi sebelum awak nak tunjuk hebat berdebat..takkan itu pun nak kami ajar? Awak kan pelajar U...ish ish ish....
    Erm...
    Betul ke awak ni belajar d UKM?

    ReplyDelete
  32. Budu punya banyak mc D di sabah

    ReplyDelete
  33. cetttttttttt.....klu ku jumpa FB nya org ni....ku kasi guna2 ni....kasi kluar dubur nya tu!!! baru dia tau sabah sarawak tu sebahagian dr MALAYSIA jgk...

    ReplyDelete
  34. UKM..inikah produk kamu??
    RTM..adakah kamu main tangkap muat..serendah inikah mentaliti penyiaran kamu?????????

    ReplyDelete
  35. oi bangla...dtang sabah srwak la..masih mengalir lg darah head hunter dlm badan ne...jgn smpai parang panjang cium leher kau bodoh!!!

    ReplyDelete
  36. Membazirkan duit kerajaan jerrrrrrrrrr bagi subsidi untuk hang belajoooorrrrrrrr...masuk U, otak OOO

    ReplyDelete
  37. poh keh mak ko alice angel chen!!!!barua sialll!!!!!

    ReplyDelete
  38. Kembali pada sejarah lah tolol... Sabah, sarawak kaya ngan hasil bumi...... Tanpa sabah dan sarawak, malaysia x kan wujud, mungkin juga tanah melayu x kan maju...... Ingat syarat 20, sabah, sarawak status apa? Sekurang-kurang nya hormat skit... Pui!!...

    ReplyDelete
  39. Punya la bangang budak ne...camana bule masuk 'U'...lau jmpa siap la ko ku cuci kpala hotak ko yg bangang n bengap tu...study dulu ba sblum mau komen or bgi pdapat...bikin malu golongan 'u' , ukm, mak bapak ko n negara...bagus ko jd warga bangla ja....

    ReplyDelete
  40. knapa bnda mcmni still jd issue..ko x prnh p sbh srwk..mna ko tau sbh srwk 2 miskin...sdah la ko mengutuk org2 sabh n srwk...bla km mnjwb blk ko ckp km rasict..budu pnya urg..jgn ko tnjk mka dpn aq..mampus ko nnt..

    ReplyDelete
  41. aku balajar di sabah .. n org sabah hina sabah dgn macam2 kata kesat.. mereka kata semanjung anjing babi and etc...

    ReplyDelete
  42. apa yg istimewa sgt d smenanjung tu. pepek byk la btabur.

    ReplyDelete
  43. keling mamak memang bodoh!!.haha

    ReplyDelete
  44. sy pnah blaja 3thn kt sarawak,spanjang sy duk sne sy blaja bkwn ngn sume xkira dak smenanjung ke sabah ke,cina,india,iban,kadazan,melanau sume same2 raye pn sume km sambut sgt2 hepi n xpenah ade debat2 bodo sal isu ni dbangkitkan so sy rase mohd yusri ni kene blaja sivik blek kot n die kene tau semenanjung ngn sabah srwk saling bergantungan, bhn mentah gas asli n mineral kbykan dambil dr sabah srwak n smenjung pusat penidustrian utk pemprosesan, so ksimpulannye jgn ktuk sbah srwk ke smenjung ke cz sapelah kita sume nikmat ni pn tuhan y bg =)peace i luv n proud too m'sia

    ReplyDelete
  45. tanpa mcD pun kitorang masi boleh hidup...ko tutup mcD kasi boikot pun kitorang x makan juga..sayang2 hasil bumi sabah...tanah air aku sndiri...rasuah merata2..hasil bumi KORANG ANGKUT...tp apa kami dapat...bilang maw kasi hapus kos penghantaran smenanjung sabah....tp apasal kos pnghantaran masi ada....makin mahal pula tu

    ReplyDelete
  46. palui tahap bangang sebesar alam mamat ni....cian mak bapak ko dpt anak bodoh cam ko!!!

    ReplyDelete
  47. takde mcd masih lagi ade scr,fc dan sugar bun

    ReplyDelete
  48. xda francais tu lagi baik.....xda juga servis tax smpai 3~5 ringgit...aku lagi suka support local food...lagi buat kenyang...yeah

    ReplyDelete
  49. lau pegi pasar satok kt kuching tu cube dak yusri ni g sembang ngn pakcik n makcik y mnjual kt pasar tu peh malu kot kite sbg student tp denga dorg berckp sgt pndang ke dpn ckp omputih jgn ckp la org sabah sarawak y aku knal mmg bole jd cikgu 'Oh My Inglish'siot, makcik2 jual sayur kg sambil mkn sireh tp speaking hebat gile ckp ngn aku sbb aku xphm die ckp srwk, n aku sgt2 respek ngn org sabah srwak sbb hasil bumi dorg amt kaye n masih terpelihara, n kpd mat yusri oi xpatot ko ckp cmtu sbb krajaan bg ko pinjam duit ptptn tu pn hasil jual bhn mentah dr bumi sbah srwk tu la jgk -aku sgt2 stuju kt anonymous 6 November 2012 23:23

    ReplyDelete
  50. budu ni org...simpan otak d hujung kuku.balik p bangla sna.budak 'u' konon tp sial...ingat ni sabah sarawak cincai ke????

    ReplyDelete
  51. tah pape mcd ade kt kuching pn bdk ukm ni nk wt isu, aku rase die ni mst bdk gua musang sbb tu bengang kt tempat die xdk mcd pastu mujur study kt ukm lau x tepakse g kota bharu kot bru dpt connect tenet hahahah

    ReplyDelete
  52. kpd anonymous 7november 00:03 ..ape kes lak ko g babitkan gua musang?..gua musang dh jd bandar la ..dah la mamat ukm tu hina sabah srwk..ko plak nk join dia..hina kelantan ,same je korang bdua ni..bengong ke ape..

    ReplyDelete
  53. hahah anonymous 7 November 2012 00:19 kantoi dak gua musang,saba2 ye bang kite rakyat m'sia same2 memajukan ekonomi negara kite ye

    ReplyDelete
  54. Bengong punya bangla aku membesar di sabah aku cinta negeri aku jd kenapa la bah..bengong punya bangla,otak bahalul ko ni bongok setan ko..bangla sial bikin semak jak ko d malaysia..

    ReplyDelete
  55. Biasa org akan hantar peluru nak bg amaran tp aku rasa untuk mat bangla sial ni bagi terus peluru kat otak mat bangla sial ni biar mampussssss.....sial ketahap gabannn dah mat bangla ni..org sarawak tak akan maaf ko dunia akhirat...

    ReplyDelete
  56. Biasa org akan hantar peluru nak bg amaran tp aku rasa untuk mat bangla sial ni bagi terus peluru kat otak mat bangla sial ni biar mampussssss.....sial ketahap gabannn dah mat bangla ni..org sarawak tak akan maaf ko dunia akhirat...

    ReplyDelete
  57. fuck!!... dulu pun ada sorang budak yang hina srawak.. dia kata korang masi tinggal atas pokok ke? huh.. masa tu saya tgh myertai sukan and mewakili sarawak... budak tu dari perak... dgn muka selamba ja dia cakap macam tu... rasa nak tumbuk je... tp mengenang dia tu laki.... klu pompuan memang sya dah cucuk dia guna kayu balak kat srawak tu...

    ReplyDelete
  58. sabar ja laa..org yg berfikiran mcm ni, KOLOT !! mungkin juga dia JEALOUS sebab sabah sarawak lg besar dr semenanjung..lagi2 d seberang laut..sedih tu x dpt pegi tempat kita..huhu.. x tau hormat sensitiviti org lain..dan x sedar yg malaysia xkan maju tanpa SABAH&SARAWAK..kbaiii.. watch your words before talking..

    ReplyDelete
  59. Bangla mariiiii

    ReplyDelete
  60. Tengkorak pnya yusampah..koe dtg di sabah. .makan koe kayu 2x4 tu.balik nda begigi koe nti..ckp mcm pndai.sya ngt die tu monyet revolusi..yg darwin ckp tu..fuck yusri bitch!!!

    ReplyDelete
  61. Haha, x tau ke... yg kebanyakan hasil balak malaysia ni dtg dr sarawak??? tau x, sabah merupakan salah satu faktor utama pelancongan malaysia.... kami org xda masalah klau klua dr malaysia mcm singapore. semenanjung tu yang masalah sbb suma sumber berkurangan. klau xde mcD pon xde masalah la wei. kite org makan nasi pon bleh. klau sume org nk keje manager, keje pejabat, apa kita nk makan? makan pasir? get your facts straight before you critic.

    ReplyDelete
  62. bodo la statement dia...klu ada mcd kira negeri tu kaya la ya? bodo,bodo,bodo, 3 kali lipat...

    ReplyDelete
  63. eh helooo.. kbnyakan bhan mentah dtg dari sabah n sarawak. hasil balak n gas asli pun dari sini gak... jd hasil sabah sarawak pun korang nak bolot ke? nyaman palak kawu padah cmya.

    ReplyDelete
  64. sbarang jak nganok org dak ya.. ... budu punya org..nama jak budak u tp nada utak.

    ReplyDelete
  65. sedih bila baca kata2 seorang manusia yang tinggi pendidikan nya tp otak terletak di bawah kaki..mungkin sarawak n sabah nampak kaya, tapi di kawasan2 bandar, apa yg berlaku di kawasan luar bandar ada tak sesiapa or individu yg mengeluarkan kenyataan membuat kajian yg terperinci..untuk pengetahuan saudara mohd yusri yg kononnya berstatus pelajar universiti yg hebat pemikirannya,kenapa masih cetek ilmu dalam mengeluarkan kenyataan sedemikian..Salah kah permintaan rakyat sabah dan sarawak yg inginkan tambahan royalti minyak? kami rakyat sarawak n sabah juga inginkan pembangunan seperti negeri2 semenanjung yg gah katanya pembangunan tapi menggunakan duit hasil perut bumi dari negeri sabah n sarawak..MCD bukan pengukur kepada kemajuan tetapi kita lihat kemajuan dari segi pembangunan dan kemudahan yang di sediakan oleh kerajaan di sesuatu kawasan..Terlajak perahu boleh di undur terlajak kata buruk padahnya..Sebelum berkata2 baik pergi lihat sendiri apa yg berlaku di sabah n sarawak, jgn sekadar tahu membuat kesimpulan secara rawak

    ReplyDelete
  66. BUDAK BELAAN UMNO NI, WOI SABAH SARAWAK LA BAGI DANA KAU TAU...BUDAK HINGUSAN BELAAN UMNO...LAP HINGUS SENDIRI PUN BELUM PANDAI NAK CAKAP KONON!!!

    ReplyDelete
  67. jan ikut perangai yahudi..!!!! kita 1 malaysia!!!

    ReplyDelete
  68. malaysian book of record lick pussy girl 5hour nonstop,u ingin merasai kenikmatannya leh sms sy anytime 012-6737028 zamri kl

    ................................................_¸„„„„_
    ........................................„--~*'¯.......'\
    ..................................... („-~~--„¸_....,/ì'Ì
    ................................¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/'
    ........................¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-"
    **¯¯¯'^^~-„„„----~^*'"¯ : : : : : : : : : :¸-"
    .:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-"
    :.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯
    .::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯
    :.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~"¯
    :.:.:: :"-„""***/*'ì¸'¯
    :.': : : : :"-„ : : :"\
    .:.:.: : : : :" : : : : \,
    :.: : : : : : : : : : : : 'Ì
    : : : : : : :, : : : : :
    "-„_::::_„-*__„„~"

    malaysian book of record lick pussy girl 5hour nonstop,u ingin merasai kenikmatannya leh sms sy anytime 012-6737028 zamri kl

    ................................................_¸„„„„_
    ........................................„--~*'¯.......'\
    ..................................... („-~~--„¸_....,/ì'Ì
    ................................¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/'
    ........................¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-"
    **¯¯¯'^^~-„„„----~^*'"¯ : : : : : : : : : :¸-"
    .:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-"
    :.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯
    .::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯
    :.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~"¯
    :.:.:: :"-„""***/*'ì¸'¯
    :.': : : : :"-„ : : :"\
    .:.:.: : : : :" : : : : \,
    :.: : : : : : : : : : : : 'Ì
    : : : : : : :, : : : : :
    "-„_::::_„-*__„„~"

    ReplyDelete
  69. oi bangla...lu dtg swak gua pancung u punya kpala...xda rasa hormat ini budak...

    ReplyDelete
  70. Janga marah dia..dia mentah lg tu...hahahhaha

    ReplyDelete
  71. Weh.. McD pun ada di Tawau bhh ... Cheii

    ReplyDelete
  72. eh2,dye mnang anugerah kew msa berdebat sal ni ari 2.. kalo dye mnang sbb debat dye cmni,aku mmg slahkn jugak juri yg mengadili pndebatan ni.. apsl bodo sngt.. ksian plak tgok dak cmni yg xtaw ada apa dgn sbh n swak.. jgn smp stu ari nti sbh n swak tarik suma keuntungan cni n x salurkn ke sjung.. korg tgga la klak terkontang-kanting najib n konco2nya.. hahaha.. even xda mcD pn,mek org bleh mkan bnda len la..stakat mcD xda org swak tok mati.. kali org sjung bleh mati kot tnpa mcD.. hahaha..XD

    ReplyDelete
  73. a'ah tanpa sabah sarawak takde laa betina yg jual puki. Sabahan puki pun sarawakian puki ;p

    ReplyDelete
  74. di kota kinabalu ada mcd d api²,n centre point, kfc d centre point, segama,kg air dan bandaran, burger king d putatan dan segama. upperstar d segama, suria sabah dan lintas. blum lg yg d 1borneo hypermall. klu mo ckp clubbing, lg la blambak.. org smnanjing di bagi minuman tradisi sabah yg "kampung²" pun mbuk smpai tcirit d sluar... balik la ko pilipin angkat batu...

    ReplyDelete
  75. weyh cmmon la..name lagi bahas..sometime kite kena tgak kan ape yg kite sendiri rsa salah..yg salah bkn die..tp penganjur..nape buat tjuk nie...apela koang nie..sng sgt put the blame on someone..sng sgt na mengamuk...melenting \rusuhan..ble kite na maju asyik pandang sesuatu itu dr sudt negatif..admin pon..tlg la jgn post smething yg ble cetus provokasi..tlgla matang admin....

    ReplyDelete
  76. sabahanjing betine sabah/indon jual puki kene tibai sama india smpai tkeluar isi jubo. Itulah maruah sabah yg dibawak betine sabahan/indon ;)

    ReplyDelete
  77. lawak tol ttg isu mcd tu..bndr besar d swak spt kuching, mcd blh d hitung dgn jari..bknnya bnyk pun..tu pun blh d kira kaya jugak ke?? agaknya tmpt malaun bebal ni xde mcd lnsung kot..kiranya tmpt die tu lbh ketinggalan zaman la kot..ye la org x prnh pergi mcd katakn..hahaha

    ReplyDelete
  78. bahas brtempat la wei.. bukn dok men sukati hentam je tnpa usul priksa yg btul.. ko nk kew org ktuk ngeri ko smbarangan.. ko nk kew???? ko kna ingt gak,berdebat ni ckp kna ada btulnye.. bukan nk men bedal je ckp.. 2 namanya bg info x btul.. org brdebat pn kna bg info yg btul gak..

    ReplyDelete
  79. yusri bangla baruah babi 3B...lu ckp mcm mkn sambil berak owh...lu mau kah gua bikin lu mkn nasi pakai straw buat slama2nya....rupa muka lu mcm pondan saja,mmg gerentilah kau jd sup tulang

    ReplyDelete
  80. kcian je aku tgok dak sorg 2 dok kutuk pmpn sbh swak ni cm pe an.. aku rsa dak 2 pnah d tgalkn awex swak n sbh kot.. 2 psal la dok kutuk pmpn sbh swak ni mcm2..hahaha..cm la pmpn kt sjung 2 baek sngt.. kalo bgus sngt,xda la kes buang ank berlambak je kt sna.. hahaha.. 4 ure information,pmpn kt sbh swak ni bukn smbarangan pmpn ko bleh nk kjekan.. kalo ko nk kna potong kpala 2 bleh gak.. silakan la dtg swak.. nti org dayak dok ptong kpala korg.. apa mcm?? ada brani ka??

    ReplyDelete
  81. cilaka sial pnya yusri,try suruh dia p sarawak n sabah..tengok lh kedamain n kemakmuran dua negeri pling kaya hasil bumi kt malaysia ni.sdap2 mlut dia je hina sabah n sarawak..sepatutnya,royalti minyak tuk dua negeri ni tak perlu dpertikaikan lgi..dua negeri ni berhak mendapat apa yang sepatutnya,kerana sabah n sarawak merupakan pengeluar industri minyak n gas yang utama di malaysia..lancau ko yusri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  82. ape hal pulak sekor gay tuh bwa2 nama UMNO mcm bunyik mau lari tiun ke politik sda pulak ni..Woi gay semanjing agak2 lah..kat sabah pun ada rkyat ikut pembangkang lah bangang

    ReplyDelete
  83. eee..mulut ta bley cover la mamat yusry..sampai ada yg post gambar tuuut kat komen atas tu ha..tu la,nama ja pendebat tpi mulut macam itik,cakap x tentu pasal..u must have the facts before u saying about something..my little brother yg pandai ni pun said that u just a human being that only saying the fakes...and you must teach yourself to be a great debater..THE END~fuck u yusry..

    ReplyDelete
  84. anonymous 18 November 2012 01:48.try ko prgi sarawak sini,aq kc pancung kepala ko pakai pedang pusaka moyang aq yng prnah memancung ratusan kepala di zaman head hunter dulu.masih panas membara darah head hunter dalam badan aq ni..sedap mulut ko hina2 prmpuan sbah n sarawak..dua kli lima dngn c muhd.yusry lh ko ni.dua2 sial nak mampus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah pahlawan taik, byk kn hidu gam dulu ya kalau mau brlawan ;)
      kehkehkeh

      Delete
  85. Bodoh punya budak.....

    ReplyDelete
  86. btol ape, prempuan sabah trlampau murah mhl lg ikan terubok masin jeruk ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pompuan smenanjung pun lagi teruk. baru knl dh boleh dpt.. tudung tu utk cover je.

      Delete
  87. apaan bah? Bah2 aja, mcm kunuk aja bah palui smua sabahan ;)

    ReplyDelete
  88. rakyatnya bgaikn katak,
    negerinya bgaikn tempurung, itulah tempat bernama sabah palui. Kesian kan sabahan2 smua ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki dan perempuan plg cantik dr sabah sarawak tau.. putih2 je.. semenanjung? mcm bangla dan itam mcm org sri lanka

      Delete
  89. datang sarawak kjap aku nak pengal kpala dia ni, kalau bkn keran korang yg pgang pentadbiran, dah kerja kmi ni nak ckp krja petani korang yg racist ckp org lbih

    ReplyDelete
  90. tanpa sabah sarawak, tak ada malaysia. jgn jd bodoh sangat nk menegak benang yang basah. sabah sarawak BUKAN MASUK Malaysia. tapi JOIN semenajung utk jd MALAYSIA.Tanpa bhan mentah dari sabah sarawak, semenanjung nak makan apa? jd petani, jd nelayan lah. sama juga. hidup mkn hasil dr sabah sarawak, ada hati nk kutuk org sabah sarawak. x malu betol.

    ReplyDelete
  91. Kalau tidak kerana hasil bumi Sabah dan Sarawak,tidak akan ada kemajauan di Semenanjung....semua itu hasil Bumi Sabah dan SARAWAK....kau faham tak (Mohd Yusri b.Hidrus @ CELAKA BOY from Semenanjung)

    ReplyDelete
  92. x puas hti btl sabah sarawak kna lyn bgni. .huh!!!!..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri