WTF! Gambar model cantik dari China yang baru berumur 14 tahun
Home » » WTF! Gambar model cantik dari China yang baru berumur 14 tahun

WTF! Gambar model cantik dari China yang baru berumur 14 tahun

14 Nov 2012 37 Comments

Mungkin banyak yang mengira gadis ini berumur 20 tahun keatas, namun gadis yang berasal dari keturunan Tibet ini baru berumur 14 tahun. Gadis  yang satu ini terpilih menjadi model terbaik dunia dalam acara yang digelar oleh Ford Models, sebuah syarikat fashion dunia yang biasa mencari bibit unggul model cantik dari 54 negara di dunia.

Dalam ajang ini pemenang rata-rata biasanya dimenangi oleh orang-orang bangsa caucasian, akan tetapi untuk tahun-tahun sekarang tidak tahu alasannya apa, pemenang super model dunia dipegang dikalangan asia, seperti pada tahun 2008 dimenangi oleh Korea dan Filiphina pada 2011. Pada tahun ini giliran China yang memenangi anugerah ini.

Mungkin mereka tak salah mengambil keputusan, kerana gadis yang satu ini mempunyai paras dan bentuk tubuh layaknya sudah berumur matang, diatas 19 tahun, namun gadis yang bernama Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇 ini memang masih berumur 14 tahun. Dengan tinggi 172 cm, kami yakin dia dilahirkan untuk menjadi super model dunia.

Walaupun model dari Jepun Masako Mizutani pernah menggebrak dengan parasnya yang masih seperti 20 tahun dengan umurnya yang berusia 40 tahun, namun Suolang membuat fakta yang terbalik dengan penampilannya yang 5 tahun lebih tua dari umurnya sekarang.

bio:


Nama: Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇
Nama Inggeris: Jessica
Tinggi: 172 Cm
Tempat Lahir: China
Hobi: Menunggang Kuda dan Dansa
Artist Kegemaran: BigBang
Lagu Kegemaran: Haru-Haru (BigBang)
Film Kegemaran: Harry Potter
Makanan Kegemaran: Eskrim
Warna Kesukaan: Hitam
Aksesoris kegemaran: Gelang
Sukan Kegemaran: Bulu Tangkis
Motto: 尽力而为 做好 自己 (hasil translate Goolge: Lakukan yang terbaik)

Meiqi mengikuti pertandingan model ini diusianya yang ke 13. Ketika itu dia masih bersekolah di sekolah pertama atas. Ini foto model super muda dunia ini:









37 comments:

  1. Wow,canteknya.. Baru patblas?isk.. isk.. Mcm mna klau bsar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang besar...tingginya dia baru 14 taun...muka dia matured mcm 20 tahun kan?

      Delete
    2. iya lagi ganjil, sukan kegemarannya = "BULU TANGKIS" waTT???!

      Delete
  2. orang atas aku ni suka makan tapak kaki aku

    ReplyDelete
  3. Sukan kegemaran : BULU TANGKIS ??
    HAHAHAHAHAHAHA DOPE.

    ReplyDelete
  4. xda blu lg tu!!!!! pink!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah. . . . . nikmat nye. . p

      Delete
  5. Apa main bulu2 ni,ko ada bulu ka?? Apa wak bwah,wak ada bulu?

    ReplyDelete
  6. ape pasal lh suka sgt guna perkataan WTF 2.. x leh ke kata bebaik... hampir setiap tajuk admin nk guna WTF n bodoh... bila bangsa lain tgk kompen2 dy kata melayu ni x de adap... x bhs betol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu plate number krete die la. . pk la positive.

      Delete
  7. admin tak habis habis nak upload gambar pelik2. boleh tak letak benda yang berfaedah sikit?

    ReplyDelete
  8. cantik nye..geram abg tgk.. wak bawah kalo pompuan sile tingal no. fon..

    ReplyDelete
  9. WTF....Welcome To Facebook

    ReplyDelete
  10. baru 14 ke?Muda nya? Dah besar karang boleh la tunjuk TETEK dan PUKI kat majalah dan internet, tuk tatapan anak cucu kita melancap!!

    ReplyDelete
  11. Normal la 14 jd model...ape nak heran...Milla jovovich pelakon resident evil tuh 11 tahun dah jadi Supermodel! ...kimora lee simmons pun start at 13 and become muse of karl legarfeld of channel...malaysian very own model zahnita start at 13...nothing weird...

    ReplyDelete
  12. sukan kegemaran pulak bulu tangkis.. ckp le badminton... haih,,,
    kalau nak tau dye nie kakak saya...nak kol dye contact saya at 01x-xxxxxxx...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa bangang melampau ko nih... tu bahasa indon la ngok... admin ni copy terus jer dari blog indon... edit2 la sket...

      Delete
  13. apa ke matured bebenor muke...14 tahun dh tinggi erra fazira...tinggi betul budak ni

    ReplyDelete
  14. dye minat harry potter...i like...btw,ape rahsia erk body lawo..main badminton bnyk2 erk???

    ReplyDelete
  15. cube bayangkan kalo umo die dlm 25 thun ke atas.....

    ReplyDelete
  16. i like him i want know what his number phone and where she live

    ReplyDelete
    Replies
    1. terabur abes ayat BI kaw.

      Delete
    2. him, his, she? ko ingat shemale ke ape

      Delete
    3. ape la bodo sangat english kau ni..

      Delete
  17. mudanya .. bulu pon tak banyak lagi ni .. pehhhh

    ReplyDelete
  18. tinggi 172 kalah aq

    ReplyDelete
  19. huyooo minat BIGBANG !!!! Boleh jadi BFF ni

    ReplyDelete
  20. cantik macam altantuya :D

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri