COMEL - CALICO : KAFE KUCING DI JEPUN (7 GAMBAR)
Home » » COMEL - CALICO : KAFE KUCING DI JEPUN (7 GAMBAR)

COMEL - CALICO : KAFE KUCING DI JEPUN (7 GAMBAR)

16 Comments
Sejak 2007 terdapat kegilaan baru dikalangan pengusaha kafe. Kegilaan ini ialah kegilaan membuka Kafe Kucing. Apa itu kafe kucing? As the name hinted ianya kafe yang dipenuhi kucing dan anda makan serta minum dikelilingi kucing. Di Tokyo terdapat Calico Cafe. Ianya antara berpuluh kafe kucing yang tumbuh bagai cendawan sejak beberapa tahun yang lalu. Disini anda boleh membeli 20 ekor kucing dari 17 baka berbeza. So you must be wondering.

"Kenapa perlu ada kafe kucing? Mamak malaysia banyak kucing kita tak peduli langsung"

Di Jepun membela haiwan peliharaan adalah mahal. Tambahan lagi tidak kesemua apartmen membenarkan penduduk membela haiwan peliharaan. Mereka yang sukakan kucing tetapi tak mampu atau tak boleh membela pergi ke Kafe Kucing untuk dapat feeling "membela" kucing. Kafe Kucing juga popular dikalangan warga tua yang kesunyian. Paling comel ialah dibelakang menu kafe Calico disenaraikan nama kucing, baka dan tarikh lahir mereka.

Sangat comel!





Laporan asal GlobalPost

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

16 comments:

  1. Replies
    1. bila di baca setetmen di atas keluar loghat utara.. haha

      Delete
    2. hahahahah.. bajet jepun rupanya kampung je.. haha

      Delete
  2. jom buat kt Malaysia.... kutip kcing2 jlanan, treat & feed dorang then ltak kt kafe.. Sempoi 2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. good idea...but,ade ke orang nak buat cmtu kat malaysia?

      Delete
    2. ko mula kan la dlu.. nnt I FOLLOW..hahaha

      Delete
  3. kalau kat mesia .. kucing kaco je kita ngah makan .. mau makan penendang ..

    ReplyDelete
  4. brtuahnye kucing kt sne... Kalo kt mlysia brsepah kucing merempat! mlm tdi, blik dri tmerloh sye nampak 4ekor anak kucing ibu dye mati kena langgar! Anak kecil ag diowg buang tngglkn atas highway! Bdoh toi la mnusia uh, nk mkan ape kt si2, mcm xde tmpat laen nk buang! Kcian... Hurm

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kesian.. napa tak ambik kucing2 tuh semua? tas highway tuu... kalau tak mampu jaga.. hantar pi shelter la.. kalau ada la kat malaysia nih kan..

      Delete
  5. org malaysia xda rasa cinta kat haiwan...xpayah nak membela nasib haiwan...anak sendiri pun dbuang kerna malu...buat pandai dah ada hasil buang..apatah lagi lah nak membela nasib haiwan sprt kuching atau anjing..dimaki hamun,,,ditendang..didera adalah......

    ReplyDelete
  6. Malaysia nk buat mcmni? mimpi lew....

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri