WTF : 5 Hukuman Mati Paling Kejam dan Ngeri DI Ddunia
Home » » WTF : 5 Hukuman Mati Paling Kejam dan Ngeri DI Ddunia

WTF : 5 Hukuman Mati Paling Kejam dan Ngeri DI Ddunia

58 Comments

1)Ditanam Hidup-hidup
Hukuman ini telah digunakan kepada individu ataupun secara kelompok.Mangsa biasanya diikat dan kemudian ditempatkan dalam sebuah lubang dan ditanam. Salah satu yang paling terkenal adalah pembunuhan ketika Perang Dunia II semasa tentera Jepun menanam hidup-hidup warga sipil China.Tahukah korang berapa mangsa yang ditanam hidup-hidup ? Mengikut info,hampir 10,000 orang telah ditanam hidup2 dalam tanah!mai !..kejam siott..




2)Snake Pit
ini adalah salah satu lagi bentuk Penyiksaan yang boleh dikatakan kejam dan ngeri. Narapidana dilemparkan ke dalam lubang dalam dengan ular berbisa.Beberapa pemimpin terkenal dikatakan mati dengan cara ini termasuklah Ragnar Lodbrok, panglima perang Viking, dan Gunnar Raja Burgundi.



3)Cakar Sepanyol
Penyiksaan ini umumnya digunakan di Eropah selama Abad Pertengahan. Digunakan untuk merobek kulit mangsa, senjata ini boleh robek melalui apa pun, termasuk otot dan tulang.Mangsa diikat telanjang, kadang-kadang di depan umum.Bentuk penyiksaan ini biasanya dimulakan pada tungkai kaki dan hanya menyiksa leher dan wajah saja.


4)Dihiris Perlahan Lahan
Ling Chi, diterjemahkan sebagai “lambat mengiris” atau “kematian yang masih tersisa” itu digambarkan sebagai kematian dengan seribu luka. Penyiksaan seperti ini bermula pada tahun 900 M sampai tahun 1905, bentuk penyiksaan dengan cara ini perlahan-lahan membuat luka dan menghilangkan beberapa bahagian tubuh, memperpanjang hidup mangsa penyiksaan selama mungkin.



5)Dibakar
Kematian dengan membakar telah digunakan sebagai suatu bentuk hukuman mati selama berabad-abad dan sering dikaitkan dengan kejahatan seperti pengkhianatan dan sihir. Sekarang ini dianggap sebagai hukuman yang kejam.Sebelum abad ke-18, yang dibakar pada tiang panjang adalah amalan umum.Mangsa diikat dan dibakar dihadapan orang ramai yang menyaksikan hukuman ini.


Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

58 comments:

  1. ape fungsi gamba yg last tu..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penyiksaan menggune kn tayar...

      Delete
    2. Penyiksaan menggune kn tayar...

      Delete
    3. Penyiksaan menggune kn tayar...

      Delete
    4. Oh tayar tu akan disuruh gigit dan kunyah sampai mati.

      Delete
    5. tayar tu fungsi die di pasang pada kreta kancil pastu disuruh drive dari kelantan ke johor...ada yg blom smpi johor dah mati dah...siksa tayar off road bila jln kat jalan tar..tayar bising pecah gegendang telinga...pendarahan dalaman...buasir kronik....

      Delete
    6. Kah kah kah....

      Delete
    7. buasir kronik, wkakkakakakakakka

      Delete
    8. lawak lar citer ko sialll...wkwkwkwka

      Delete
    9. suruh drive..hahaha.. bengong siot..

      Delete
    10. tayar tu biase org letak kat leher mangsa dan dibakar hidup2.. hukuman nie dinamakan necklacing

      Delete
  2. WOI ADMIN Fucking Licking and no Phone!
    tayar tu nk buat ape??

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai bbq burit kau !! hahahahaha

      Delete
  3. Tayar tu guna nak bakar magsa la...

    ReplyDelete
  4. aku suka jawapan org atas ni.. hahaha

    ReplyDelete
  5. Tayar tu akn d lenyek pd bdn mangse smpai mati

    ReplyDelete
  6. tayar tu adalah kematian zaman moden, ramai mat rempet yg mati kena lenyek,di ikat pada tayar pastu di bakar hidup2 tulah ceritanya.

    ReplyDelete
  7. tayar itu utk sumbat kat bdn n then bakar sama2 .

    ReplyDelete
  8. Tyr tu utk org lemas di lautan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah..lawak siot komen ko nie pendita..paling bernas haha...

      Delete
  9. tu tayar bajak zamri kl tu...camne leh ada sini....

    ReplyDelete
  10. tayar tu digunakan pada kereta

    ReplyDelete
  11. bnyak betol pnyeksaan pasal tayar tue korg penah buat ke???.....HAHAHAH!!!

    ReplyDelete
  12. Tayar utk main banjir,inilah pnyeksaan paling menyronok kan!!!

    ReplyDelete
  13. tayar 2 hukum yg last skali baru jer dicipta dan masih blm dicuba lagi..........care nyer...masukan pesalah di tengah3 dgn tangan di ikat....kemudian...golek secare jauh atau mengelilingi kawasan kg sehingga mati....pesalah pertama yg akan menggunak kan hukuman in telah ada....pesalah nyer iaitu ADMIN hahahaahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm. . . x klakar pun? next~

      Delete
  14. tayar 2 hukum yg last skali baru jer dicipta dan masih blm dicuba lagi..........care nyer...masukan pesalah di tengah3 dgn tangan di ikat....kemudian...golek secare jauh atau mengelilingi kawasan kg sehingga mati....pesalah pertama yg akan menggunak kan hukuman in telah ada....pesalah nyer iaitu ADMIN hahahaahaaa

    ReplyDelete
  15. langgor ngan keta ... gambar last tu

    ReplyDelete
  16. Hukuman yg last skali tu dipanggil necklace...dihukum dlm bntuk tyr tu diletakkan di leher dan dibaKarnya tyr tu hingga cair meleleh di tubuh mangsa..

    ReplyDelete
  17. lol.. haha .. tyr tu nk wat peeerr

    ReplyDelete
  18. hahaha...sume org tengah mempersoal kan ape fungsi pic yg last 2..hahahah

    ReplyDelete
  19. last pic 2 la tayar org gunakan utk bakar org....haizzz...2 pn tarak tau ka....

    ReplyDelete
  20. tayar itu direbus selama 2 1/2 jam dan air rebusan tayar tersebut diberi minum kepada pesalah hingga kembung dan perut meletup

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. hahhaha..senak peyut aku dooo...

      Delete
  22. makan tayar sampai mati

    ReplyDelete
  23. geletek smpi mti xd ke?

    ReplyDelete
  24. Aaaaaaaaaaaaaaa , Kite patut hukum zamri kl .

    ReplyDelete
  25. tayar tu kegunaan nya adalah untuk digelek di muka pesalah sampai mati, atau secara tepatnya digelek sehingga hidung terbenam. kejam kann? tu pun tak tau

    ReplyDelete
  26. gambar last tu..penyeksaan batin pembaca

    ReplyDelete
  27. Tayar tu baru beli..saje nak nunjuk..beli ngn zamri rockers...maaflah,sebab tayar tu korang pening nak pkir..jap lagi aku delete gmbar tayar tu..

    ReplyDelete
  28. tayar..erm..rambut tayar 2 pjg lg tp tayar 2 dah mcm worn-out..so ia contradict skit la..suppose hilangkan rambut2 tu atau buang cebisan2 yg terkelua kasi nmpk baru,either one,nak baru bia baru, klu nak nmpk lama bia nmpk lama..lighting da ok, juz texture amik solid xyah pki reflection sbb material subject 2 kan rubber,rubber x berkilat..tp 2 da ok da..

    ReplyDelete
  29. bener-bener mengerikan dan kejam

    ReplyDelete
  30. tayar tu adalah untuk pesalah sekodeng.rambut tayar tu dimasukkan kedalam mata dan main geli2.. itu la penyiksaan mata.

    ReplyDelete
  31. pasal tayar 2 mmg lawak...kahkahkah

    ReplyDelete
  32. SAYA ADA MENJUAL ALAT "SIGNAL KING" YANG BERUPAYA CONNECT WIFI MAMAK, MCD, KFC, OPEN WIFI DI SEKITAR ANDA SEJAUH 3KM* [OPEN AREA],KUAT KAN SIGNAL OPEN WIFI, IANYA JUGA MAMPU CONNECT WIFI YANG MEMPUNYAI PASSWORD. ANDA TIDAK PERLU LAGI UNTUK BAYAR BIL INTERNET SETIAP BULAN. DAN NIKMATI PELBAGAI PILIHAN WIFI MENGIKUT KESUKAAN ANDA.

    SILA LAYARI BLOG SAYA UNTUK MAKLUMAT LEBIH LANJUT.
    SIGNALKINGBOOSTER.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  33. Apa yg sakit sgt pikir dgn tayar tu. Tayar tu la~ zaman sekarang org muda guna. Tayar kereta yg org muda Sekarang Pandu kereta dgn laju sampai lah accident mati dgn tubah badan ibu ayah pun tak dapat dikenal pasti, otak/mata/usus punya terkeluar.

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri