WTF : Cium Pipi Je, Mak Tak Marah Pun
Home » » WTF : Cium Pipi Je, Mak Tak Marah Pun

WTF : Cium Pipi Je, Mak Tak Marah Pun

17 Dec 2012 64 Comments
Gadis bertudung upload gambar bercium dalam Facebook. "Cium pipi je, mak tak marah pun," itulah kata-kata dan jawapan seorang gadis bertudung yang tidak segan silu memuat-naik gambarnya sedang bercium di Facebook apabila ditanya oleh rakannya. Bahaya sebenarnya kalau upload gambar macam ini dalam Facebook kerana ianya bukan sahaja memalukan diri sendiri tetapi juga mungkin berdepan risiko gambar berkenaan disalahgunakan oleh orang lain.


64 comments:

  1. Cium pipi jer pun....

    Masuk neraka jer pon....

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl.neraka je pon..cium la lg byk2

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. reirra kaw nk kna cium bnyk2x ke...mari sini aku cium kaw bnyak2x...
      haha mak xkn marah pn

      Delete
  2. Klau dia sorg je msuk neraka xpe.. ni makbapak pn dtrik sama msuk neraka.... bebal...!!

    ReplyDelete
  3. Klau dia sorg je msuk neraka xpe.. ni makbapak pn dtrik sama msuk neraka.... bebal...!!

    ReplyDelete
  4. Klau dia sorg je msuk neraka xpe.. ni makbapak pn dtrik sama msuk neraka.... bebal...!!

    ReplyDelete
  5. "saya adalah saya agpun budak bertudung lain ag teruk..."

    ko pkai tdung tpi ko suka aty mmbrukkan wnita brtudung yg len. lbih bek xyah pkai tdung. dh tau2 ko nk msuk nraka jhanam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantek bahasa ahli syurga ne . .

      Delete
  6. ayat "be your self" dan "jadi diri kita" adalah ayat yang merosakkan dunia kerana menafikan agama yg membentuk adab dan peraturan(contoh) membiakan nafsu mengawal diri sesuka hati(jangan kontrol sebab bukan diri kita kononnya..plis buang ayat ini dalam hidup anda..

    ReplyDelete
  7. mcm tu pulak ye?dunia akhir zaman

    ReplyDelete
  8. cuba jawab depan Allah swt. Ada berani?

    ReplyDelete
  9. taubat je la kak, tak pasal2 akhirat nanti mak ayah pon kene tarik masuk neraka pasal x didik anak2 dgn sempurna..

    ReplyDelete
  10. Dh itu bekaln akhirat yg nk dia bwa... Selgi dia blm kawin bpk dia yg tnggung dosa tu.... Kesian bpk dia... Kesian ank dia ada prents mcm tu... Berdoa je la semoga fmly ni di buka pntu htinya untuk lebih mndalami ilmu agama.... Kiamat dh nk dkt dh ni.... Tk takut ke... :-(

    ReplyDelete
  11. anjing memang camni. hasil didikan 50+ tahun

    ReplyDelete
  12. Ala,cool ar...sekurang2nya dia da ada tiket....tiket ke neraka..hahaha

    ReplyDelete
  13. cium je pun??klo da Islam kate zina tu haram make haram la dik oiii

    ReplyDelete
  14. hahaha . mak bebal, anak baghal . nie la keluarga keldai namanya. tahi masyarakat betul . hina lg dari sampah

    ReplyDelete
  15. ni namanya bdk x sekolah n bodoh selamanya...suka hati ckp benda yg dia buat x teruk tp org lain lagi teruk..adik aq yg br blajar dating pun aq sepak klu mcm ni kesnya mau aq sembelih je...rugi ada family yg boleh buat kita jd lelaki dayus...

    ReplyDelete
  16. daripada buat dosa kat sini, baik kite berdoa die nikah terus ngan org yg cium die..Jom buat duit sama-sama!! http://www.emailcashpro.com/?r=joedanmx

    ReplyDelete
  17. eh pala otak dye.. dah la pakai tudung, nak cium2, memalukan gadis muslim bertudung, cakap mak x marah... eh neraka la jawabnya...

    ReplyDelete
  18. daa buat jahat ..
    lepas tu tunjuk dekat orang ..
    memalukan family btol ..
    even kalau mak kau tak marah ..
    kau nak tunjuk ka harga diri kau tu rendah ..
    this is all bullshit ..

    ReplyDelete
  19. aa....msuk neraka pon skejap jeee...
    panas sket je ponn..bleh thn kot...bodoh nk mmpus

    ReplyDelete
  20. cium pipi je pun ..
    masuk neraka je pun ..
    kne seksa je pun ...
    kne api neraka je pun ...
    yeah .. ko pi hadap azab Allah nanti ..

    ReplyDelete
  21. cium pipi je pon.??kalau die tros ngap, jangan nak melalak plak..

    ReplyDelete
  22. Mmg la mak x marah..Tak takut Allah marah ke adik oi..??
    -.-

    ReplyDelete
  23. Better kita doakan dia.. Kita kata kat dy un xguna gak.. Dosa xpasal2 kita dapat gak.. Jom sama2 doakan adik nie..terlepas tanggungjawab kita.. Moga2 pintu hati terbuka utk dapat nur hidayahNya.. :)

    ReplyDelete
  24. adik2 kenapa lakukan begitu..ana bg mewakili semua comentar di ats amat tidak menyenangi perbuatan sebegitu..mereka marah2 adik bukan sebab adik jahat tetapi maksiat tu yg kami tentang..at least sebelom nak buat tu fikir ada ke betol apa yg aq buat..even kalo nabi muhammad s.a.w melihat apa adik buat ni dia tak akan memaki hamun adik cuma dia bersedih dan berdiskusi dalan hati dia masih ada pihak yg melakukan sebegitu..

    ReplyDelete
  25. perempuan ni layak dipanggil betina sebab sesuka hati bagi diri dia dipegang and di cium oleh org yg haram baginya..baik ko g cium babi lagi bagus la betina..memalukan bangsa betul..dah la pkai tudung..mula2 cium pipi,pas2 raba2 then kena ragut dara..pas2 baru nak menyesal..memg x guna apa dah la..masya Allah bangga betul ko melakukan zina..bertaubat la sayang oittt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantiknya bahasa..adik yg ada kakak mcmni la yg akn jd mcm di ats..klu adik awk mcmni..jgn maki hamun dia..budak br nk knl dunia..apa yg slh kita tegur elok2..jgn dimaki hamun..maki hamun tu adalah kata2..dan kata2 itu adalah doa..

      Delete
  26. dik oii, org da kawin pun malu nk upload gmbar cium pipi kt fb... paling2 daring pun gmbar pegang tangan je lah... tu pun gmbar kawin. tlg jgn nk heret nama org lain yg pakai tudung, ok.. buruk2 pun x smpai bkak pekung sndiri kt khalayak mcm ni.. satu penghinaan.. bangga ke mak ayah awak tgk gmbar ni? bangga ke mak ayah awak ade laki "terliur" nk cium pipi ank gadis diorg? pk2 kan lah...

    ReplyDelete
  27. pakai tudung bukan kerana ikhlas, tapi sebab fesyen, ?**^&*$&^%$&878*&^*

    ReplyDelete
  28. anak bodo skali mak bodo 2 kali..

    ReplyDelete
  29. yelahh mula2 pipi jew , lepas tu tetek , lepas tu pantat , lepas tu mengandung , lepas tu tak mengaku , lepas tu buang anak kat tong sampah , lepas tu .... lu pikir lah sendiri perempuan sundal ... cepat2 lah bertaubat..

    ReplyDelete
  30. Besa la orang jahil mcm tu la..

    ReplyDelete
  31. jahil nya.. sedih tgk perempuan islam macam ni.. umpama mempermainkan hukum allah.. dahla tu , bangga pulak dengan maksiat yang dia buat.. nauzubillah.. janganla anak2 generasi akan datang berfikiran macam ni.. kalau ye pun rock, nak ikut kepala sendiri.. be urself la kononnya kan.. janganla sampai hukum agama buat main2.. semoga budak mentah tu bertaubat la.. dan tau menghargai diri sendiri sebagai seorang perempuan muslim..

    ReplyDelete
  32. Komen berapi kat sini dapat ape? Bkn bdk tu dgr. Pegi add la bdk tu pastu basuh cukup2.

    ReplyDelete
  33. lagi kesian mak ngan ayah dia..
    huhu.

    ReplyDelete
  34. Nape x post je dye main dgn laki dye??? ==" Bangang abadi

    ReplyDelete
  35. mak ngan anak sama je. . memalukan. . da xde harga diri agaknya. .

    ReplyDelete
  36. masalah, tunjuk je gambo/link fb. tak tunjuk, cam bikin drama sendiri pun ada. duk komen, duk maki. entah ada ke tidak eh..

    ReplyDelete
  37. BAPAK ADELAH MANGSA KEADAAN ..DOSA ANAK BODO .BINI BODO BAPAK YG PIKOL ,,

    ReplyDelete
  38. ceh, kawan tu pun takut2 nak tegur, takut kena maki lah tu..aduh..doa semoga die mendapat hidayah allah

    ReplyDelete
  39. orang sekarang menggangap tudung sebagai fesyen bukan kerana takutkkan Allah....sama jea bertudung tapi memakai baju lengan pendek,bertudung tapi pakai baju ketat,bertudung tapi jarang hingga menampakkan rambut dan bertudung tapi sanggul macam boggol unta

    ReplyDelete
  40. jadi diri kita kalau mcm tu aku pun nak post gambar tgh main dgn laki aku ke kat fb. there's a difference on being yourself and and courtesy my dear. org lain pun ada bf siap ada dah kawin x plak batak letak gambar cium2 pipi pun kat fb. I mean really? what the heck? mcm mane plak dgn org yg lonely. x ke diorg rasa sedih sebab diorg x de sape2. please for god's sake. buang la tudung tu. kalau rase x mampu nak pakai tudung, buang. I was free hair last time and now bila start pakai tudung I mmg betul2 ikhlas pakai tudung. for me tudung bkn sekadar fesyen. tudung tu adalah tanggungjawab. thanks for being the perfect idiotic role model for all the moronic so-called ladies out there.

    ReplyDelete
  41. apa fb dia?aku pun nak cium jugak!

    ReplyDelete
  42. Daripada dok maki mcm ni baik la kita tolong nasihat dye..dpt jugk pahala.

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri