WTF : Demi AKB48, Peminat Sanggup Belanja Puluhan Ribu Ringgit (10 Gambar)
Home » » WTF : Demi AKB48, Peminat Sanggup Belanja Puluhan Ribu Ringgit (10 Gambar)

WTF : Demi AKB48, Peminat Sanggup Belanja Puluhan Ribu Ringgit (10 Gambar)

12 Dec 2012 33 Comments
Peminat Sanggup Belanja Puluhan Ribu Ringgit Untuk Jumpa Artis AKB48.
Beberapa orang peminat AKB48 telah ditemuduga dan keputusannya adalah ramai peminat sanggup belanja sehingga puluhan ribu untuk AKB48 kesayangan mereka. 

Salah seorang daripadanya baru sahaja membeli 1,000 keping CD Original AKB48 dengan harga RM30,000 agar dia dapat berjumpa dengan AKB48. Remaja 16 tahun ini, Mao Furuhata menyatakan dia juga mampu dapat peluang untuk makan malam dengan salah seorang daripada ahli AKB48 pilihannya. 

Selain itu, satu lagi insiden di mana seorang peminat membayar RM30,000 juga untuk membeli sekeping biskut yang dibuat oleh Kapten AKB48 Mariko Shinoda yang dilelong di Internet.Jadi kesimpulannya, memang ramai orang gilakan AKB48 di Jepun.









33 comments:

  1. damn, saya buaknnya bencikan jpop atau pun kpop.. saya minat je kumpulan perfume dari jepun tai mereka serius x seksi... akb48 ni sangat2 seksi padahal mereka ni baru remaja, tp dah shoot bogel.. lagu pun x sedap sangat pon.. tapi sbb dorang seksa je... n lagi sebb sy x berapa suku kpop cuz peminat dia yang over, penyanyinya yang bapuk and so on

    ReplyDelete
    Replies
    1. kao la over..kao bukan peminat kpop...so shut up..

      Delete
    2. aku sokong orang atas...
      hehehe...ko yg over..ada kisah ko tak ske kpop?!

      Delete
    3. siti sabariah hasyim,jom kahwin
      susah nak jumpa perempuan mcm kau zaman skrg

      Delete
    4. oohh aku layan perfume gak. tapi tak la over sampai camni. tapi biar la die minat kan.kite kalau minat bende memang sanggup korban la duit ke ape.

      Delete
  2. Drpd berabis beli cd tuh gara2 fanatik sgt ngan artis lebih baik fanatik kat gadjet...atleast boleh pgang,bawa mana2 klo artis nie emmmmm silap2 nk jeling kita pun xhingin....

    ReplyDelete
  3. peerrhhh...tak biar punya...haha..

    ReplyDelete
  4. SNSD lgi bgus daripada AKB48 !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah ? Aku tak minat AKB48 pun , tapi aku minat jpop dan anime -.-

      Delete
    2. aku sokong orang atas

      Delete
  5. ^SNSD tak sedap mana pun~~ AKB48 lagi bagus! -_-

    RM 30,000 ? maksud awak sebenarnya ¥800,000 ke??

    AMARAN: komen saya agak panjang! (dah hang tulis "Aik? ..Baca je, komen la sikit :)" tuuuu)

    Komen untuk gambar tu:
    PIC 1: Amboi, BANYAKNYA CD!!!!! saya x dak duit pun nak beli cd AKB48 banyak sampai macam tu, saya cuma mampu download dri youtube ja.. huhu... :'( bak sikit cd tu.. .. .
    PIC 2: no comment
    PIC 3: habis bersepah rumah dia~~~
    PIC 4: ITU!!! EVERYDAY KACHUUSHA!! :D (saya nak juga beli tapi tak dak duit.. :( ~huhu) tapi awat beli banyak sangat CD tu?? bukan content dalam tu sama ja ka??? ~.~ patutlah stok habis! -_-
    PIC 5: MAK AIH! DALAM KOTAK TU SEMUANYA EVERYDAY KACHUUSHA (Everyday、カチューシャ)?!?!?!?!
    PIC 6: eh,eh? beli pakai online ke sampai guna kotak???
    PIC 7: ITU TIKET SHAKEHAND!!!!!!! :D 6 APRIL 2013?! --->jadi dia ni beli banyak CD semata-mata nak dapatkan tiket shakehand la~ 1 setengah jam saja, 9pagi sampai 10.30pagi, tu pun, pukul 10pagi dah tak terima orang lain, cuma yang dah bagi tiket ja boleh terus di situ (ikut apa yang tertulis kt situ la, cuba baca sendiri)
    PIC 8: no comment
    PIC 9: tiket shakehand lagi?!?! 2 FEBRUARI 2013 pula?? MEMANG SAH DIA BELI CD UNTUK DAPATKAN TIKET SHAKEHAND!!!
    PIC 10: tu ke biskut Shinoda Mariko-san (B.Inggeris: Mariko Shinoda) (B.Jepun:篠田麻里子/shino.da-ma.ri.ko) :D saya suka video lagu (yang YouTube) tajuk Ue Kara Mariko (上からマリコ) tu di mana Shinoda Mariko-san jadi cikgu dan dia asalnya ratu Janken (Janken ni lebih kurang O'som atau O'jus la.. tapi Janken guna "gunting-batu-kertas", saya pun suka main Janken juga) Dia bagi benda yang berbentuk bunga tu (tapi saya tak tahu apa nama benda tu) dekat Reina-san (藤江れいな) sebagai dorongan untuk Reina-san berjaya dalam Pertandingan Janken. Di luar video, sebenarnya mereka semua telah benar-benar membuat pertandingan Janken dan orang yang mara ke peringkat akhir la yang ada dalam video tu.. Hakikat sebenar, Mariko-san yang menang tapi dia jadi cikgu dalam video lagu Ue Kara Mariko tu.. Reina-san yang dapat nombor dua di alam sebenar jadi orang yang menang dalam video tu... :D

    DAN UNTUK SAYA, saya tak berapa minat kat Shinoda Mariko-san, lagipun, BUAT APA BELI BISKUT? SEKALI MAKAN DAH HABIS!! :P baik beli baju mereka, boleh pakai~~ atau DVD seperti DVD BOX special set 7 DVD di dalamnya, yang konsert terakhir Maeda Atsuko-san (Acchan) di Saitama Super Arena tu yang DVD bertajuk 「前田敦子 涙の卒業宣言inさいたまスーパーアリーナ」 (BACA: Maeda Atsuko Namida no Sotsugyou Sen'gen IN saitama suupaa ariina) tu, boleh juga dimainkan berulang kali, ini... pi beli biskut pula... heish.. ~.~ -----[Acchan!!!!!! :'( KENAPA KAU MESTI PERGI?????????!!!]-----
    [bersambung/part 1, to be continue]

    ReplyDelete
  6. [sambungan/part 2]
    NOTE: Orang Malaysia tak minat sangat kot band-band Jepun ni sebab Kpop lebih berpengaruh (macam k-poplover yang komen sebelum en. kaiserz_realm tuu la) walaupun ada group Kpop yang agak bapok di atas pentas (saya tak kata nama kumpulan tu, siapa makan cabai dia yang rasa pēdaih(pedas)nya) , tapi saya minat AKB48!! SAYA SUKA AKB48!! AKB48大好きだよ!! AKB48頑張ります!! tapi di Malaysia mungkin takkan dapat CD yang ada tiket (atau pass) untuk majlis shakehand.. :(
    NOTE 2: TIKET atau PAS adalah sama saja, B.Inggeris ialah TICKET atau PASS, tujuan sama, iaitu sebagai bukti "orang yang dibenarkan atau telah membuat pembayaran"
    NOTE 3: Saya tak reti nak tulis singkatan jadi jangan marah kalau terpaksa baca komen saya yang terlalu panjang, saya pernah tulis singkatan dulu tapi akhirnya orang tak tahu baca pula apa yang saya tulis tuu.. ~.~
    NOTE 4: Mungkin ada sikit loghat Kedah (sikit sangat ja kot, tak banyak aih!) tapi saya minta maaf siap² sebab saya tulis ikut cara cakap saya yang sebenar~~ Saya memang orang Melayu Kedah~~

    Untuk video lagu mereka, memang best (berdasarkan yang saya dapat tengok kat YouTube la, tak mampu lagi nak beli DVD yang real..) dan lagunya pun sedap!!! :D --(dan ini bermakna saya tak setuju dengan kak Siti Sabariah Hashim yang kata lagu depa tak sedap tuu, tapi setuju bahagian suku kpop tuu)---
    Kebanyakan video lagu mereka (terutama yang rasmi daripada AKB48 di http://www.youtube.com/user/AKB48 ) ada sarikata (atau closed caption [CC]) untuk terjemahan bahasa Cina, ini bermakna saya boleh paham lirik lagu dia! Tu menjadikan lagu mereka semakin best dan sedap didengar !!

    TIPS: kalau nak dengar lagu asing, pastikan kamu paham lirik dia dulu! :D kalau boleh masa dapat lirik tu terus terjemah (atau cari terjemahan dia) dan pahamkan setiap baris baru layan lagu! :D Kalau boleh, ambil terjemahan Melayu teruih, atau macam saya yang ambik terjemahan Cina, jangan bergantung pada terjemahan Inggeris! Sebab B.Korea & B.Jepun lebih dekat dengan B.Cina & B.Melayu berbanding B.Inggeris!! Contoh (B.Jepun) 好き(suki) kalau BI ditulis LOVE, tapi maksud dia dalam B.Melayu BUKAN "cinta" tapi "suka"!! Sebab "cinta" dalam B.Jepun ialah 愛(ai) atau 恋(koi)!!

    DAN JANGAN BERGADUH SELEPAS SAYA KOMEN HANYA KERANA NAK PERTAHANKAN KPOP PULA!! ~.~

    Nota untuk orang yang tak paham B.Melayu langsung:
    ==> For those who do not understand Malay but want to know what I wrote here, you can message to me via my Blogger-Google profile, which you can go when you click on my name above my comment! :D Malay is my native language and so I comment using Malay! Chinese (Malaysian Mandarin) is my second language and English (Malaysian Engish) is my third language, please note that, thanks! :D
    [tamat/the end]

    ReplyDelete
  7. A part of this article is not true. The 1st news, about that guy. Actually it was an old news(2011) and that guy if i'm not mistaken was an owner of CD retailer, or something like that. so admin, please correct it.

    ReplyDelete
  8. @Siti Sabariah: i bet you don't know about idol and gravure business in Japan.

    ReplyDelete
  9. dapat makan mlm je .. tak dapat main skali ke ?

    ReplyDelete
  10. xberbaloi lgsg...kalo dh bleh byr takat 30,ooo,mcm murah je kn...u know wht i mean...

    ReplyDelete
  11. sume barang sama je..aku yakin yang laki ni bisnes la..kalau peminat,,takkan nye beli barang sama..mesti die ada beli benda lain gak macam majalah2 ke poster2 ke..buat ape nak beli album sama banyak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmmm ,,,cam betol

      Delete
  12. Bodoh Jpopers/Kpopers!!!!

    ReplyDelete
  13. Wuyooo...brgaduh psl jpop n kpop..wakaka..nasyid xde ke =,=

    ReplyDelete

  14. Pekerja Sambilan Dirumah Diperlukan.

    Syarat Kelayakan:
    - Asas komputer & internet
    - Microsoft Office (Words & Excel)
    - Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
    - Komputer/Laptop
    - Akses ke talian internet
    - 18 tahun keatas

    Lain-lain
    - Boleh bekerja tanpa pengawasan
    - Boleh mengikut arahan
    - Sanggup bekerja keras
    - Berfikiran positif
    - Bermotivasi tinggi
    - Berdisiplin diri

    Maklumat lanjut sila ke website di bawah:
    ==> http://www.jobdirumah.com/rayburn22

    Mengenai Jobdirumah.com:
    jobdirumah.com merupakan penyedia khidmat latihan asas dan sumber pekerjaan alternatif pada yang berminat. Perkhidmatan yang disediakan adalah panduan dalam bentuk penerangan bertulis dan video tutorial tentang bagaimana, cara apa, dan di mana hendak mencari kerja di rumah dari sumber - sumber yang betul.

    Untuk kemudahan ahli, Jobdirumah.com akan menolong mencari kekosongan baru dan dihantar terus ke email setiap pagi secara percuma. Jika ada kerja yang ahli fikirkan sesuai dgn kemahiran, ahli boleh buat permohonan kepada majikan.

    Maklumat lanjut sila ke website di bawah:
    ==> http://www.jobdirumah.com/rayburn22

    ==================================================================

    ReplyDelete
  15. ape jadah nama penuh akb48 ni?

    ReplyDelete
  16. Aku kaki bangku 48 kali amek spm

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak yg baik bro.. drpd baca komen yg mengarut kat atas2 tu,lg best baca komen ko

      Delete
  17. SALAM,
    SAYA ADA MENJUAL ALAT "SIGNAL KING" YANG BERUPAYA CONNECT WIFI MAMAK,MCD,KFC DAN OPEN WIFI DI SEKITAR ANDA SEJAUH 2KM*{OPEN AREA}…
    ALAT INI JUGA MAMPU CONNECT WIFI YANG MEMPUNYAI PASSWORD...
    KALAU BERMINAT, BOLEH TEMPAH SECARA ONLINE MELALUI SAYA DENGAN MENGHUBUNGI 012-6634454 [NIZAM] UTK ORDER...
    SILA LAYARI BLOG SAYA UNTUK MAKLUMAT LEBIH LANJUT...
    NIZAMSK.BLOGSPOT.COM...

    ReplyDelete
  18. manusia paling bodoh dia dunia

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri